kako pokrenit program priko c/c++ a da se ne koristi system(); jer system ne prihvaca razmake...
npr system("C:\\Program Files\\"); nece radit ...pa jel ima neki naicn za ovo popravit??
kako pokrenit program priko c/c++ a da se ne koristi system(); jer system ne prihvaca razmake...
npr system("C:\\Program Files\\"); nece radit ...pa jel ima neki naicn za ovo popravit??
Koristi windows API funkciju ShellExecute
Ili mozes probati koristiti stara 8.3 imena datoteka i foldera koje su cini mi se jos uvijek spremljene zajedno sa dugim imenima, u tom sistemu c:\program files\ ti je najcesce imenovan c:\progra~1\
ili stavi path aplikacije koju pozivaš u bat file pa s system pozovi bat file, ili dodaj folder u kojem je aplikacija u PATH enviroment varijablu
probaj eskejpat i razmake
probaj eskejpat i razmake
Nije problem u tome, nego u command line procesoru koji ne voli razmake, tj stvari odvojene razmacima ne tretira kao jednu cjelinu.
@autor teme
Sad sam se sjetio jos necega. Path koji sadrzi razmake u cmd-u se pise unutar navodnika, stoga probaj slijedece:
system("\"c:\program files\neki program\neki program.exe\"");
samo eskejpas navodnike...
Startaj sa novim procesom. Ne znam jel se to može u C-u/C++u, ali u C# ima klasa za procese.
Process proces = new Process();
proces.StartInfo.FileName = "putanja";
proces.Start();