Pusti Dev. Pogledaj code i upotrijebi mozak da ti ovo "compilira". Nema te logike kojom to može raditi.
Dev c++ - radi
Borland - radi
Sto drugo rec nego da radi (probo s raznim kompajlerima i dalje radi)
Dajte poslušajte tracera... može radit, ali ako radi to je onda slučajno, jer se na memorijskom mjestu za min, min2 ili šta već našlo nešto što nije u tom trenu smetalo.
Kad se deklarira neka varijabla, onda dođe na neko mjesto u memoriji (na njenu adresu). Na toj adresi sigurno već nešto piše, jer su to mjesto koristili razni progmami (windowsi, mozilla, šta ja znam). Tako da će nakon deklaracije sigurno nešto tamo postojat, ali to će bit neko smeće koje je ostalo od nečeg drugog i nemamo nad tim kontrolu. Zato trebamo inicijalizirat.
Za to su moguća 2 načina: brojat koji broj učitavamo, pa prema tome napravit if-ove
inicijalizirat minimum na nešto veliko (ali tu oprez da ne bi bilo preveliko, int ne može sve integere memorirat, ode u minu nakon maxint-a).
Nista se tu ne radi automatski. :)
Evo malo objasnjenja.
Kad deklariras varijablu (recimo naredba int min;) za nju se u memoriji rezervira mjesto, 4 bajta.
Ukoliko ju ne inicijaliziras (inicijalizirati znaci dodijeliti varijabli vrijednost prije koristenja) ona ce poprimiti vrijednost koja se trenutno nalazi na ta 4 bajta u memoriji.
Zato tebi radi, a nekima ovdje baca smece.
EDIT: preteko me luka :)
C,a mi govorimo o C++!
Očito ne učiš dobro, i tu su ostali koji to uče puno duže, a neki i knjige pišu iz kojih te (bar pokušavaju) učit :D
Poslušaj koji savjet, nitko ti ne želi zlo.
A na ovakve stvari se ruše puno ozbiljniji programi ;)
(npr jedan Apollo je explodirao pri lansiranju zbog overflowa, tj neka varijabla je računom toliko narasla da nije više bila prikaziva, i opla. Ako nije Apollo, onda neki drugi Space Shuttle, kuži se kaj hoću reć :D )
ok, pa eto, pitaj profesoricu koja ti je to rekla kako se može uspoređivati neinicijalizirana varijabla, ako je to zbilja rekla
Već 6 MJESECI?! Nemoj zezat?! Mislim da gospodin Tracer ipak malo duže programira... recimo, većinu života?
Ruđer,a?Tam bi profesori trebali nekej znati.
Ruđer,a?Tam bi profesori trebali nekej znati.
Neki baš očito i ne znaju, kad mi kumić počne pričat šta su mu rekli kak da šta riješi (nije riječ samo o programiranju), ja njega gledam, mali šta ti baljezgaš? No dobro, ovo je već deeeeebeeelo u offtopicu, rješenje je ponuđeno odmah među prvih par postova, tak da...
EDIT: I to isto, al ne da ne objašnjavaju dovoljno nego ne objašnjavaju dobro.
Već 6 MJESECI?! Nemoj zezat?! Mislim da gospodin Tracer ipak malo duže programira... recimo, većinu života?
Pa nije baš većinu života :) Ali dobrih 11 godina iskustva u C++u, uz C, Pascal i Basic. Jedino čime sam se duže bavio su borilačke vještine :)
Hvala vam svima na pomoci!
Ipak izgleda da nije bio tako jednostavan zadacic. Ja koristim Microsoft Visual C++.
I koje bi onda rijesenje bilo tocno?
evo uzmi taj kod:
1. int i,a, min;
2. cin>> a;
3. if(a<min)kako će stroj znati od koje vrijednosti varijable min varijabla a mora biti manja ili ne?
jednostavno nema taj podatak
Pa nije baš većinu života :) Ali dobrih 11 godina iskustva u C++u, uz C, Pascal i Basic. Jedino čime sam se duže bavio su borilačke vještine :)
A nije ni 11 godina malo, čak i malo više od polovice mog života
. Btw, jedva čekam ovo drugo izdanje, čim dođe evo me u knjižari, hehe. A jel možda znate kakvu literaturu za Python? Hrvatske literature uopće nema kolko ja znam, pa ako možete kakvu od engleske preporučiti?
Za python mislim da je najbolje tutorial s oficijalne stranice http://docs.python.org/tutorial/
Nisam toliko stručan za Python, ali evo ima onih koji jesu ;)
Za python mislim da je najbolje tutorial s oficijalne stranice http://docs.python.org/tutorial/
Samo da mi prođu ti ispiti, pa da se mogu malo više tome posvetiti... Thumbs up!
Nism ni ja stručnjak, inače ni sam ne znam u čemu bi programirao, prije sam bio pomalo u pythonu, pascalu, c-u, c++, vb.net itd.
Sada malo pokušajem u C# i qbasic u školi radim.
Jednostavno nije programiranje za mene, taman u svakom jeziku znam do dvostrukih petlji :)
Nekako mi jezik dosadi nakon početka i onda prelazim na drugi da ga isprobam i tako...
Ne mogu se zaljepit ni za jedan :)
hitno trebam pomoc za rijesavanje zadatka:
napisati program koji ce pomocu naredbe do while zbrojiti troznamenkaste brojeve djeljive s 19 , osim toga, program treba ispisati koliko ima takvih brojeva!!!
Jel to neki test u školi, pa preko iphonea
Probaj ovo, nije mi se dalo provjeravati točnost:
#include<iostream>
using namespace std;
int main() {
int x=100, s=0, a=0;
do {
if(!(x%19)) {
s+=x;
a++;
}
x++;
}
while(x<=999);
cout<< "Suma troznamenkastih brojeva djeljivih sa 19: " << s;
cout<< "\nBroj troznamenkastih brojeva djeljivih sa 19: " << a;
}
U ovakvom slucaju dolazi dobro znat neke stvari o podatkovnim strukturama i algorithmima
ako hoces sta naucit, pogledaj par algoritama za rjesavanje slicni problema napisani u pseudokôdu, al ak je samo zadatak u pitanju, mislim da su decki vec sve rekli