C# win form pretrazivanje baze

poruka: 7
|
čitano: 2.802
|
moderatori: XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
protjeran

Ako netko zna odgovor i moze pomoci bio bi puno puno zahvalan :)

Aplikacija ima MenuStrip koji otvara Child window ,  a ono sto bi meni trebala pomoc je sljedece. 

U tom novom prozoru je dodano "button" , "textbox"... u textbox bi trebalo unijeti pojam i stisnuti button koji ce biti trazenje , nakon toga meni bi trebalo da se istpod te tipke ispisu rezultati koji pretrazuju bazu (1 tablica sa cca 20 stupaca) 

sto se tice pretrage on pretrazuje samo 1 stupac a ispisuje rezultate tih 20 , znaci pretrazivanje PK u bazi. (mala napomena: kod pretrazivanja bi trebao izbacivati pojmove znaci da daje sve slicne rezultate , npr u SQL upitu {LIKE % XY %}.

(ako bude potrebno stavit cu ja i sliku da pojasnim)

Evo ovo bi bilo dovoljno za pocetak da mi netko pomogne da sad odmah ne pitam sve... ako moze neka vodilja pa da ja kemijam a kad zapnem opet cu nastaviti s pitanjem :)

Hvala!

0 0 hvala 0
16 godina
protjeran

Vidim da nitko ne pomaze ali evo ja cu zamoliti malu pomoc...

ovdje je covjek napravio sto sam i ja tio ali u VB a meni treba u C#

prateci njegov kod , moj bi trebao izgledati ovako 

this.bazaBindingSource.Filter = "[Model] = " + this.textBox1.Text + " ' ";

ali VS2010 javlja error sa sintaksom  ali mi nije jasno u cemu...

Mozda sad pomoc?

Poruka je uređivana zadnji put sri 25.5.2011 2:29 (j3sp1s).

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Koliko ja vidim iz ovog video primjera, podaci su već pročitani u dataset i na kraju samo pokazuje kako ih filtrirat preko datasourca. Čitanje podataka iz baze je već ranije imao napravljeno, vjerojatno u nekom drugom video primjeru.

0 0 hvala 0
16 godina
protjeran

Uspio sam dobiti ono sto sam tio , malo je njegovo u VB a moje u C# + sto je meni falio bindingsource :P

E sad jedino sto me muci kod tog trazenja kako bi se moglo unutar textboxa koristiti pretrazivanje bilo kojeg pojma a da ti daje rezultat...

npr.

ono sto je njemu u VS " & neki pojam %"

ili u SQLu naredba like ili %

znaci ako imam pojam "avion" i "avatar" da mi daje rezultat kad god upisem dio tih rijeci, odnosno da mi za "av" daje oba rezultata a ne da moram tocnu rijec upisivati...

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Re: C# win form pretrazivanje baze
j3sp1s kaže...

Uspio sam dobiti ono sto sam tio , malo je njegovo u VB a moje u C# + sto je meni falio bindingsource :P

E sad jedino sto me muci kod tog trazenja kako bi se moglo unutar textboxa koristiti pretrazivanje bilo kojeg pojma a da ti daje rezultat...

npr.

ono sto je njemu u VS " & neki pojam %"

ili u SQLu naredba like ili %

znaci ako imam pojam "avion" i "avatar" da mi daje rezultat kad god upisem dio tih rijeci, odnosno da mi za "av" daje oba rezultata a ne da moram tocnu rijec upisivati...

morat ćeš spajat stringove, znači ubacit "&"+ "textbox1.text" + "&"

ili kako već želiš =)

I’m the juggernaut b*tch.
16 godina
neaktivan
Re: C# win form pretrazivanje baze

Data source Filter property prepoznaje LIKE operator. U stringu sa kojim uspoređuješ onda možeš koristit wildcard znakove * ili %.

Znači napraviš ovako nešto:

this.bazaBindingSource.Filter = "[Model] like '%" + this.textBox1.Text + "%'";

Ili ako ti se više sviđa sa upotrebom String.Format:

bazaBindingSource.Filter = String.Format("[Model] like '%{0}%'", textBox1.Text);

U primjerima umjesto % možeš koristit *, šta ti je preglednije.

16 godina
protjeran

Hvala obojici puno, dobio sam sto sam tio...

Obojici palac gore i HVALA

Lp

2 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice