C++ vs. c#-prednosti i mane

poruka: 60
|
čitano: 21.590
|
moderatori: XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan

A kaj će drugi zubari sa tvojim source kodom živo me zanima... Naravno, ako nisu neki hobisti programeri u slobodno vrijeme...

EDIT: Uostalom, napravi ga tak da za neke funkcije treba proprietary library-e. Naplati mu za fixanje bugova, dodavanje featurea nekih novih, podršku koju pružaš zapravo. Nađe se načina, upravo je u tome i sloboda.

Q: a kako se to linux ponasa kad crkne hdd? A: zastekava svakih 60 sec,ali prezivi se
Poruka je uređivana zadnji put čet 13.1.2011 15:33 (1domagoj1).

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
RE: C++ vs. c#-prednosti i mane
Floki kaže...

aha, ja naplatim njemu, a on dila drugim zubarima besplatno

ja nemam pravo na besplatan popravak zuba kod ostalih zubara pošto sam njemu platio jedan popravak

Na ovo nemam prigovor, treba smisliti drukciji poslovni model za takvo licenciranje softvera... pod trenutnim to nema previse smisla.

How much wood would a woodchuck chuck if a woodchuck could chuck wood?
15 godina
neaktivan
Floki kaže...
rustweaver kaže...
Floki kaže...
iskreno, nisu mi linuxaši nikad bili baš dragi, niti njihova open source koncepcija, niti meni zubar ne popravlja zube besplatno,

a ja bi trebao skupa sa par linuksaša istom tom zubaru napisati besplatnu aplikaciju za vođenje poslovnih knjiga, ma kako ne 

Zapravo nije tako:

“Free software” is a matter of liberty, not price. To understand the concept, you should think of “free” as in “free speech,” not as in “free beer.”

Free software is a matter of the users' freedom to run, copy, distribute, study, change and improve the software. More precisely, it means that the program's users have the four essential freedoms...

Dakle ti i dalje mozes (i trebas) zubaru naplatiti aplikaciju koju si razvio za njega, ali nakon toga (ako je aplikacija izdana pod nekom open source licencom) on ima source kôd i moze s njime raditi sto zeli pa i dati ga u javnost besplatno.

aha, ja naplatim njemu, a on dila drugim zubarima besplatno

ja nemam pravo na besplatan popravak zuba kod ostalih zubara pošto sam njemu platio jedan popravak

ma ovo boldano je čist bezobrazluk, znanje i trud programera spada pod "slobodu govora"

Iskreno, Bill mi je simpa čovjek

Pa nitko te ne tjera da radiš Open Source... Ako ti to smeta, nemoj radit takve aplikacije.  I nemoj vadit riječi iz konteksta i bukvalno ih prevodit {#}

Slavonija u ♥ ;;;---;;; http://squareroot2.isgreat.org/squareroot2.html
Poruka je uređivana zadnji put čet 13.1.2011 15:37 (nidjo123).
15 godina
odjavljen
Floki kaže...

učiš u hodu, ono što ti treba naučiš, ali za današnju egzistenciju definitivno sa .Net tehnologijama nećeš promašiti

zato učenje C# nije loš izbor, međutim ako krećeš od nule, moraš sa C# odraditi sve one zadatke u konzoli koje bi odradio sa C/C++

rekao bi da tu malo knjige iz C# šepaju, kao da pretpostavljaju da se prije učilo nešto iz C porodice

To iz srednje škkole C++, uvjetna grananja, tipovi podataka.OOP sam tek naučio iz AS 3.0, instancirane klase, konstruktori, metode i argumenti.A pilali su nas sa definicijom OOP cijelu srednju.Tek sam nedavno shvatio što je enkapsulacija, nasljeđivanje i interface.

17 godina

Pa nitko te ne tjera da radiš Open Source... Ako ti to smeta, nemoj radit takve aplikacije.  I nemoj vadit riječi iz konteksta i bukvalno ih prevodit {#}

Bilo bi i vama pametnije da se okanite takvog koncepta prema vlastitoj struci, pošto ljudi ionako misle da je informatičaru dovojno reći "hvala!" nakon što mu je cijeli dan instalirao software na komp

Ali, molim lijepo "freedom of choice", pa nek svatko radi kako mu paše{#}

17 godina
alankish kaže...
Floki kaže...

učiš u hodu, ono što ti treba naučiš, ali za današnju egzistenciju definitivno sa .Net tehnologijama nećeš promašiti

zato učenje C# nije loš izbor, međutim ako krećeš od nule, moraš sa C# odraditi sve one zadatke u konzoli koje bi odradio sa C/C++

rekao bi da tu malo knjige iz C# šepaju, kao da pretpostavljaju da se prije učilo nešto iz C porodice

To iz srednje škkole C++, uvjetna grananja, tipovi podataka.OOP sam tek naučio iz AS 3.0, instancirane klase, konstruktori, metode i argumenti.A pilali su nas sa definicijom OOP cijelu srednju.Tek sam nedavno shvatio što je enkapsulacija, nasljeđivanje i interface.

dobro bi bilo da u C# pređeš te zadatke u konzoli koje si učio u drugim jezicima

a onda raditi windows aplikacije

naravno, čeka te dosta truda i rada, i kad to sve naučiš (budi uporan), e onda se sjete da kod aplikacije koji napišeš zahvaljujući svom znanju i trudu pripada svima. {#}

uglavnom raspali po .NET-u, a što će biti za 10 godina, ne zna nitko, svejedno, u ovoj struci moraš uvijek učiti

Poruka je uređivana zadnji put čet 13.1.2011 16:00 (Floki).
15 godina
odjavljen

Ima smisla, da vidim tijek izvođenja programa, počeo sam nešto lagano.Inače si ti .NET develeper?

Neznam kakav je situacija sa open sourceom, napišem program, i naravnoprodam ga.Kupac ima pravo na source, prepravi ga neznatno i prodaje?

17 godina
alankish kaže...

Ima smisla, da vidim tijek izvođenja programa, počeo sam nešto lagano.Inače si ti .NET develeper?

Neznam kakav je situacija sa open sourceom, napišem program, i naravnoprodam ga.Kupac ima pravo na source, prepravi ga neznatno i prodaje?

moram preći na .Net i nije mi prvi put da prelazim na nešto drugo, a na tržištu jest takva situacija da se .Net traži, što će biti za 10 godina, tko zna, 

da je danas 2001, rekao bi ti C++, 1991 rekao bi ti da je dosta C

dobra je stvar što si učio C++ u školi, on je niži jezik i može i on trebati 

Poruka je uređivana zadnji put čet 13.1.2011 16:13 (Floki).
17 godina
neaktivan
alankish kaže...

Ima smisla, da vidim tijek izvođenja programa, počeo sam nešto lagano.

Moja preporuka je da naučiš koristiti debugger.

17 godina
alankish kaže...

Nemoj se zezat sa open sourceom, nego mu daj (tj. prodaj) source ako ga je voljan platiti. Tako se to radilo uvijek, tako se radi i danas. Dakle, das source, ali pod nekakvom licencom pod kojom on nema nikakva prava na taj source, osim ga mozda gledat, ili prepravljat za SVOJE potrebe ako je to nuzno... ovisi vec sto radis...

Problem nastaje kad tvoj program koristi open source dijelove, u tom slucaju si duzan isporucivati te dijelove koda, stvar se dodatno komplicira ako si "open source kod" ugradio u svoj program, tj. nije ga lako izvdvojiti...

Medjutim, ako koristis samo gotove open source libove, onda ne bi trebao imati problema, svoj kod naravno ne dilas, a kod od tih libova je ionako javno dostupan...

Think locally, act globally...
15 godina
neaktivan
SupremeCommander kaže...
Medjutim, ako koristis samo gotove open source libove, onda ne bi trebao imati problema, svoj kod naravno ne dilas, a kod od tih libova je ionako javno dostupan...

Da, ali neka pazi sto koristi, za biblioteke neka gleda one koje su pod LGPL licencom, nikako GPL. Takoder LGPL licenca ga obvezuje da korisnike uputi na lokaciju odakle mogu skinuti izvorni kôd svih LGPL biblioteka koje koristi u svom softveru (nekakav stavak u readme datoteci je dovoljan).

15 godina
odjavljen
Tom69 kaže...
alankish kaže...

Ima smisla, da vidim tijek izvođenja programa, počeo sam nešto lagano.

Moja preporuka je da naučiš koristiti debugger.

U VS-u?Neznam ja sam primjerice u AS-u 3.0 koristio trace() naredbu, i sve varijable, ili objektima pridružene varijable prilikom konstrukcije pratio u outputu.

14 godina
protjeran
Floki kaže...

Bilo bi i vama pametnije da se okanite takvog koncepta prema vlastitoj struci, pošto ljudi ionako misle da je informatičaru dovojno reći "hvala!" nakon što mu je cijeli dan instalirao software na komp

A tebi bi bilo pametnije da ne pametuješ. Što te boli kita što drugi rade?

A sad je druga stvar što ti ne razumiješ neke stvari.

Nemam potpis.
15 godina
neaktivan
Floki kaže...

Open source is collective power in action. The power of a worldwide community of highly skilled experts that build, share and improve the very latest software together - then make it available to everyone.

Dakle krivo shvaćaš bit Open Sourcea...

Slavonija u ♥ ;;;---;;; http://squareroot2.isgreat.org/squareroot2.html
17 godina
nidjo123 kaže...
Open source is collective power in action. The power of a worldwide community of highly skilled experts that build, share and improve the very latest software together - then make it available to everyone.

Ovo zvuci kao neka socijalisticka parola... {#}

Dakle, koja je tocno ideja open source-a?

Ono sto bi imalo itekako smisla je da se izbjegne izmisljanje "tople vode", tj. jednom kada neki genijalac napise kod za nesto, zasto to ne bi drugi uzeli i iskoristili svoje vrijeme za nesto drugo i novo, umjesto da rade istu stvar... I to je sve lijepo, divno i krasno osim jednog fundamentalnog problema: kako odrediti sto ce tko raditi? S obzirom da zivimo u kapitalizmu, a ne u komunizmu, moramo imati neki sistem kojima cemo vrsiti tu podjelu. Evo nekih nacina:

Npr.... ajmo iskoristiti nesto sto se zove novac. Zasto firma A, ne bi napravila neki kod, i onda ga "jeftino" prodala drugim firmama da ga ne moraju same razvijati? Pod jeftino mislim da cijena bude daleko manja od cijene razvoja.

Ili druga ideja... Napravimo neki algoritam, dobro ga unovcimo, i onda nakon par godina, kad nam vise ne donosi brdo love, damo ga besplatno...

Sto mislite o tome? Nazovimo to "open source 2.0" {#}

Think locally, act globally...
15 godina
neaktivan

Pa vec je davno zakljuceno da je free open source software neka vrsta komunizma. Zar je stvarno moguce da na forumu ovakvog profila postoje ljudi koji znaju tako malo o tome? Evo kratka pricica kako je sve to krenulo:

Jednom davno, cudan covjek znan po imenu Richard Stallman radio je kao programer u MIT-ovom odjelu za umjetnu inteligenciju. U to doba programeri su slobodno medu sobom razmjenjivali kôd za kojekakve stvari. No to se promijenilo kada su tvrtke pocele uvoditi praksu zatvaranja svog izvornog kôda i uvodenja strozih licenci. Razocaran takvim razvojem dogadaja i ponesen sjetom za nekim boljim vremenima, Stallman osniva Free Software Movement, a ostatak je povijest...

Od tog trenutka, njegov krizarski pohod da procisti racunala krajnjih korisnika od zlog proprietary softwarea, bijesni cyberspaceom. Ludak ili genijalac, na svakome je da sâm prosudi. {#}

Poruka je uređivana zadnji put pet 14.1.2011 23:06 (rustweaver).
17 godina
neaktivan
Click Jack kaže...

kapitalista došao pametovati da se ne zastrani u komunizam ili kojim slučajem opću dobrobit, taj bi i govno prodao školjci da može... aaargh {#}

...ko kupi papak
16 godina
odjavljen
SupremeCommander kaže...
Napravimo neki algoritam, dobro ga unovcimo, i onda nakon par godina, kad nam vise ne donosi brdo love, damo ga besplatno...

id software i quake engine.

OnT - ja bi preporučio .net (c#) za početnike i one koji ne žele puno prtljati ispod haube ako ne moraju te žele brzo složiti funkcionalnu aplikaciju. C++ za one željne rada ispod haube i izmišljanje tople vode (garbage collector) i za one koji već imaju (solidno) znanje o programiranju. I za sistemaše.

A rifle is like a human. The stock is the skeleton, the scope is the eyes, the action is the brain, and the barrel is the heart. But you, the man behind the rifle, you are the soul.
14 godina
neaktivan

C++ ima garbage collector tj. može ga koristiti kroz STL i smart pointere. Nema tu nikakva izmišljanja tople vode.

A početniku preporučujem C#. U firmi ga već dugo koristimo i moj je osobni izbor iako za većinu ozbiljnih projekata i dalje koristimo C++.

Poruka je uređivana zadnji put ned 16.1.2011 10:25 (Don Salvatore).
17 godina
(s)izgoreo kaže...
Click Jack kaže...

kapitalista došao pametovati da se ne zastrani u komunizam ili kojim slučajem opću dobrobit, taj bi i govno prodao školjci da može... aaargh {#}

da, moš misliti kapitaliste

puna usta ideala uz prazan trbuh ne idu

iliti račune kjoji mi stižu na naplatu platiti moram, jer tuđi rad platiti moram

pa ako ja moram platiti drugom rad, mora i drugi meni, inače ostadoh gladan

a ideale ostavljam onima kojima drugi financira potrebe, pa oni mogu raditi za "opće dobro"

kad je svijet tako idealan, nađite mi zubara, knjigovođu, trgovca, seljaka koji radi za "opće dobro", da i ja ušparam nešto

ili još bolje, da sudjelujem u pisaju nekakve računske aplikacije koju bi banke koristile kao open source, naravno, one meni uredno

za to vrijeme šalju rate  za kredit

ili da javna uprava prijeđe na open source, dakle oni meni pošalju uredno svoje račune svaki mjesec, a ja da sudjelujem u pisanju open sourcea za njih

pa da ne bi sebe vidio sa magarećim ušima u takvim situacijama

Poruka je uređivana zadnji put ned 16.1.2011 19:26 (Floki).
15 godina
neaktivan
SupremeCommander kaže...
TinJurk0 kaže...

za pocetak ti preporucujem c++ .. kad naucis osnove prebaci se na c# ili neki drugi jezik.. ovisi sto tocno zelis programirati.

Pa kako mozete pocetniku nudit c++? Rad sa stringovima u c++ je jednostavno uzas...  Kad bacis oko na template u STL-u boli glava...

Onda radije nek se zeza u cistom C-u... stdlib je prilicno low level i daleko od OOP-a, ali barem glava toliko ne boli... {#}

ma to sam mislio.. xD zaneso sam se sa ovim plusicima :P

Everybody Dancee Now !! Tnn TNNN tn tN TNN
15 godina
Don Salvatore kaže...

C++ ima garbage collector tj. može ga koristiti kroz STL i smart pointere. Nema tu nikakva izmišljanja tople vode.

A početniku preporučujem C#. U firmi ga već dugo koristimo i moj je osobni izbor iako za većinu ozbiljnih projekata i dalje koristimo C++.

Koji framework i IDE koristite za C++ ako nije tajna?

14 godina
neaktivan

Imamo različite profile programera ali najviše koristimo MFC. Većina starijih projekata se održava u njemu. Uz njega najviše se koristi i C++ Builder (Delphi VCL) i većina novijih projekata se radi u njemu a i dosta starih će se prebaciti na njega.

0 0 hvala 1
15 godina
neaktivan

sry za{#}

zanima me kako da rijesim problem sa DEV c++-om naime kad napravi sve i pokrenem zadatak i unesem sta trebam program brzo pokaze i ugasi se nista ne vidim kako to rijesit?

0 0 hvala 0
15 godina

Obični konzolni program?

Dodaj na kraju System("PAUSE");

15 godina
neaktivan

Ili

#include <conio.h>

i na kraj programa staviš:

getch();

Nista nije sveto sve je bruto i neto, sve je zabava!
Moj PC  
4 0 hvala 1
15 godina
neaktivan
NiGHT_RiDER92 kaže...

Obični konzolni program?

probal sam to vec a ovo Shody_1994 ne radi

15 godina
Google IS your friend!!!
Poruka je uređivana zadnji put sri 26.1.2011 20:17 (passat).
15 godina
neaktivan
made kaže...
NiGHT_RiDER92 kaže...

Obični konzolni program?

probal sam to vec a ovo Shody_1994 ne radi

Daj pejstaj ovdje kod.

Radi 100%

Nista nije sveto sve je bruto i neto, sve je zabava!
17 godina
moderator

E, kad ja počnem dijeliti kartone! Počevši od madea. Koji je problem bio otvoriti novu temu za to? Pa bi se ubuduce, kad netko drugi ne bi znao to isto, uputilo i druge na tu temu? Kažeš "Sorry za offtopic" - čim to moraš reći, znaš i sam da si napravio prekršaj i znaš i sam što si morao napraviti.

I da - Shodyjev savjet radi - ako "tebi" ne radi, onda otvori novu temu.

5 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice