Treba mi pomoc oko zadatka da napravim tablicu mnozenja od 1 do 10 i svi brojevi moraju da budu pravilno raspoređeni po stupcima i redovima. Program pravim u dev c++.
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Gdje si zapeo? Sto imas dosad?
Je ovo ok?
#include<iostream>
using namespace std;
int main(void)
{
cout << "Tablica mnozenja:" << endl
<< " 1\t2\t3\t4\t5\t6\t7\t8\t9" << endl
<< "" << endl;
for(int c = 1; c < 10; c++)
{
cout << c << "| ";
for(int i = 1; i < 10; i++)
{
cout << i * c << '\t';
}
cout << endl;
}
return 0;
}
BTW, kak se stavlja kod?
EDIT: ako hoces napisati cu ti i komentare, ali sad moram na vjeronauk (zadnji i onda firma).
Vidim da ti je u biti rješeno kod tebe ali eto da ponoviš : probaj znači ponoviti petlje vanjske ,unutrašnje i za koliko se vrti unutrašnja i zašto je to tako .
Zatim ponovi kako se petlje mogu postavljati ,jedna iza druge ,petlja u petlji itd......kad to svladaš razumjeti češ i tablicu množenja i kako program po redu petlji izvršava zadano mu.
#include <iostream>
#include <iomanip>
using namespace std;
int main()
{
const int velicina=10;
int a;
int b;
cout<<"10 x 10"<<endl;
cout<<"..tablica množenja"<<endl;
cout<<endl<<" |";
for(a=1;a<=velicina;a++)//petlja koja ti poreda brojeve na vrhu
cout<<setw(3)<<a<<" ";
cout<<endl;
for(a=0;a<=velicina;a++)//petlja koja radi crtu ispod
cout<<"_____";
for(a=1;a<=velicina;a++)
{
cout<<endl<<setw(3)<<a<<" |"; //redovi(vanjska petlja)
for(b=1;b<=velicina;b++)//unutrasnja petlja i ostatak redova umnozak!
cout<<setw(3)<<a*b<<" ";
}
cout<<endl;
system("pause");
return 0;
}
#include <iomanip> je zbog setw() ,potraži što to znači,potrudi se malo i sam sebi objasniti kod jer kad te se pita o ovom zadatku da znaš nešto i sam ,ili ga preuredi sam kako spada po tvome ,to češ naravno moći kad svaladaš i razumiješ petlje(for) .....
edit: sad sam tek zavrtio tvoj program i rasporedi ih po stupcima i redovima ....tako da ovlaš gledano kod ti je uredu ,malo sam dodao gore kod sebe pa kombiniraj.
Vidim da ti je u biti rješeno kod tebe ali eto da ponoviš : probaj znači ponoviti petlje vanjske ,unutrašnje i za koliko se vrti unutrašnja i zašto je to tako .
Zatim ponovi kako se petlje mogu postavljati ,jedna iza druge ,petlja u petlji itd......kad to svladaš razumjeti češ i tablicu množenja i kako program po redu petlji izvršava zadano mu.
#include <iostream>
#include <iomanip>
using namespace std;
int main()
{
const int velicina=10;
int a;
int b;
cout<<"10 x 10"<<endl;
cout<<"..tablica množenja"<<endl;
cout<<endl<<" |";
for(a=1;a<=velicina;a++)//petlja koja ti poreda brojeve na vrhu
cout<<setw(3)<<a<<" ";
cout<<endl;
for(a=0;a<=velicina;a++)//petlja koja radi crtu ispod
cout<<"_____";
for(a=1;a<=velicina;a++)
{
cout<<endl<<setw(3)<<a<<" |"; //redovi(vanjska petlja)
for(b=1;b<=velicina;b++)//unutrasnja petlja i ostatak redova umnozak!
cout<<setw(3)<<a*b<<" ";
}
cout<<endl;
system("pause");
return 0;
}
#include <iomanip> je zbog setw() ,potraži što to znači,potrudi se malo i sam sebi objasniti kod jer kad te se pita o ovom zadatku da znaš nešto i sam ,ili ga preuredi sam kako spada po tvome ,to češ naravno moći kad svaladaš i razumiješ petlje(for) .....
edit: sad sam tek zavrtio tvoj program i rasporedi ih po stupcima i redovima ....tako da ovlaš gledano kod ti je uredu ,malo sam dodao gore kod sebe pa kombiniraj.
Najjednostavnije rijesenje je najbolje rijesenje. Samo sto meni fali za 10. I zaboravio staviti system("pause");
Hvala ti puno na pomoci tocno mi je to trebalo tj nisam znao za setw ali sad znam... Hvala jos jednom..
ljudi ja bi trebo napravit program koji bi napiso sve parne brojeve 100, a zatim ih zbrojio
ljudi ja bi trebo napravit program...
Slazem se.
ljudi ja bi trebo napravit program koji bi napiso sve parne brojeve 100, a zatim ih zbrojio
Evo kod za zadatak:
#include "stdafx.h"
#include <iostream>
using namespace std;
void main(){
int a, b=0;
for(a=0; a<=100; a++)
{
if (a%2==0)
cout<<a<<endl;
b+=a;
}