Evo imam jednu malo glupo pitanje...koji program ima za skinuti(besplatan) za programiranje u C-u? Do sada sam radio u linuxu di sam koristio kdevelopment, a sada sam na winsima pa mi treba nešto da mogu vježbati. Znači neki program da je besplatan
C programiranje
- poruka: 14
- |
- čitano: 3.487
- |
- moderatori:
Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Dev c++.
Može se sa tim i običan C programirati? Jel tamo svugdje piše c++ pa mi ni jasno
Pa ne bih ti rekao da ne može.
A ok, onda samo pitam hehe...šta ću kada sam noob u programiranju A sutra već pišemo završni test, moram još provježbati tih par petlji što smo prošli
Definitivno mozes C u DevCPP-u. On kao pocetni kompajler koristi MinGW koji je port GCC-a s kojim si na linuxu i radio (iako to mozda ni ne znas, he he).
Sad sam umoran pa mi se ne da probavati, ali tokom par dana ću i njega pa vidjeti koji mi paše, ovaj prvi mi je mrvicu konfuzan upočetku bio naspram kdevelopu na kubuntu-u...
ja preporučam CodeBlocks
mi na tvz-u radimo u njemu i stvarno je dobar :)
ja preporučam CodeBlocks
Taman sam ja to htio napisati CodeBlocks preporuka za pocetak.
ja preporučam CodeBlocks
Sto nije vise programiranje na FSB-u?
kak misliš?
predavanja i vježbe iz programiranja jesu u prostorijama fsb-a, ali kad sam rekao "mi na tvz-u" pri tom sam mislio na nas koji smo upisani na tvz. ima nas tu nekolicina s foruma
kak misliš?
predavanja i vježbe iz programiranja jesu u prostorijama fsb-a, ali kad sam rekao "mi na tvz-u" pri tom sam mislio na nas koji smo upisani na tvz. ima nas tu nekolicina s foruma
Ma daj? Radite u CB-u? Zakon, nisam to znao. Inače radim na Linuxu u C::B-u, oduvijek, predobar je meni program. Ima naravno nedostataka, nije za prevelike projekte, ali je odličan, cross platform je, podrška za pluginove, ma fenomenalan je.
DevCpp je okej, ali ako se ne varam zapušten je, tak da trenutna "najnovija" verzija je ful stara već, ali za ovo nisam siguran u potpunosti.
Još jedan odličan IDE je Eclipse, samo, pisan je u Javi i to mu najviše zamjeram, brzina, jel. Ako se ne varam ima background compiler koji mi tolko nedostaje na C::B-u, ali ajd, šta je tu je.
kak misliš?
Ma mislio sam s obzirom da su nogirali Visual studio da su se preselili iz FSBovih labosa i bili skrti platiti licencu.
Znaci samo je Grgec "poseban" :P
Ja ni na vježbama ne koristim Code Blocks jer uvijek neko sranje s njim. Dev C++ je mrak!!!