C++ programi (primjeri)

poruka: 117
|
čitano: 52.409
|
moderatori: XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
protjeran
RE: C++ programi (primjeri)
kajmak kaže...

Oprostite što upadam no nigdje nisam mogao naci jedno cisto i univerzalno rijesenje moga problema, a problem je sljedeci: kako se "short IP" (ako se tako to i zove?) 33434343343 pretvara u 192.168.1.1 i obrnuto? Ili bolji brojevi 1404142089 u 83.177.130.9 i obratno?

Nije važno, skužio sam...

http://www.torry.net/dpfl/internet.html

17 godina
Buffer Overflow kaže...
makaweli kaže...

Power Archiver, osobno ga koristim i odličan je.

Mislim na kod, source code.

Svi ovi arhiveri koriste vanjske gotove bibiloteke za kompresiranje i dekompresiranje (mislim da jedino winrar neda biblioteku za kompresiranje). Dakle vec iskompajlirano. Vjerovatno su neke od njih opensource, ali vecina ne.

I'm going woo woo
16 godina
neaktivan

Da si ušparam kopanje po netu, ako netko zna, kako "resetirati" ComboBox? Tj nakon što kliknemo neki gumb se ono što je bilo odabrano u comboboxu resetira?

Glory Glory Man United !!
17 godina
protjeran
Luuka kaže...

Da si ušparam kopanje po netu, ako netko zna, kako "resetirati" ComboBox? Tj nakon što kliknemo neki gumb se ono što je bilo odabrano u comboboxu resetira?

resetira?

16 godina
neaktivan
Luuka kaže...

Misliš na codebehind u button click događaju za dotični combo?

Private
16 godina
neaktivan

Nema veze, našao sam :D Htio sam da se nakon klika makne ono što piše u comboboxu. Koga zanima, evo konačni proizvod

17 godina
C++ programi (primjeri)

Ima tu jos poliranja... moras napravit idiot proof. Npr mozes unijet negativan broj golova i slicno...

I'm going woo woo

1 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
tnakir kaže...

Ima tu jos poliranja... moras napravit idiot proof. Npr mozes unijet negativan broj golova i slicno...

Ah da, javi grešku, ali obradi svejedno. Samo jedan if dodat :D

17 godina
Luuka kaže...
tnakir kaže...

Ah da, javi grešku, ali obradi svejedno. Samo jedan if dodat :D

Da.. to sve izgleda ko glupost ali sve te sitnice znace... dakle pazi na unos, filtriraj charactere (regex)...

I'm going woo woo
16 godina
neaktivan
tnakir kaže...

dakle pazi na unos, filtriraj charactere (regex)...

Kaj misliš s tim?

edit : stavljena popravljena verzija, na istom linku

Poruka je uređivana zadnji put sub 3.7.2010 0:06 (Luuka).
16 godina
neaktivan

Gornje pitanje još stoji, a imam i novo... isprobao sam svakakve gluposti unosit, i ako se na mjesto gdje se unosi integer unese neki drugi znak sa tipkovnice, javi grešku "Enter an integer", i nastavi dalje izvršavati program kao da je na to mjesto unesena nula. Kako sprječiti daljnje izvršavanje programa u tom slučaju? Da li se tu izbaci neka iznimka koju treba ulovit?

17 godina
Luuka kaže...

Gornje pitanje još stoji, a imam i novo... isprobao sam svakakve gluposti unosit, i ako se na mjesto gdje se unosi integer unese neki drugi znak sa tipkovnice, javi grešku "Enter an integer", i nastavi dalje izvršavati program kao da je na to mjesto unesena nula. Kako sprječiti daljnje izvršavanje programa u tom slučaju? Da li se tu izbaci neka iznimka koju treba ulovit?

Gornje pitanje: http://hr.wikipedia.org/wiki/Regularni_izrazi

Dole: mozes sa try catch pokusat konvertirat uneseni broj u integer. Ukoliko prodje ok, ukoliko ne nek izbaci exception, iako to nije rijesenje...

I'm going woo woo
16 godina
neaktivan

Situacija je ova:

imam na dijalogu 2 edit kontrole kojima sam dodao varijablu tipa int. Ako se u njih napiše neko slovo (ili bilo koji niz znakova koji ne daju cijeli broj), na UpdateData() naredbi se pojavi mali prozorčić sa "Enter an integer", a program se dalje nastavi izvršavati kao da je u edit kontroli bila nula. Kako taj exception uhvatiti?

Probao sam staviti u try blok UpdateData() (fja uzme sve upisano u svim kontolama na dijalogu i to spremi u varijable), pa catch(...) { MessageBox("nešto"); }, no ništa se ne uhvati (ne izbaci message box). Gdje tu grešku uhvatit?

A za regularne izraze ne kužim kaj hoćeš... ono što korisnik unosi je explicitno dano na izbor (dakle stringove ne upisuje sam, samo integere). Uostalom, tu je program

Poruka je uređivana zadnji put ned 4.7.2010 20:49 (Luuka).
17 godina
protjeran
C++ programi (primjeri)

Jednostavno, sve primi kao string a nakon toga provjeri konverziju s try-catch ili običnim if-ovima i vidi da li to ono što ti treba. Inače, vidi da li u MFC-u postoji MaskEdit komponenta. Njome bi se trebalo moći točno definirati koji input korisnik može dati. Npr. MaskEdit komponentom možeš definirati da edit polje prima samo znamenke. Čim korisnik pokuša unijeti nešto drugo osim znamenke edit polje mu to odbija.

EDIT: Osim te komponente u C++ Builderu svako edit polje ima bool NumbersOnly, koje kada postaviš na true ne dopušta ništa drugo osim znamenaka.

Poruka je uređivana zadnji put ned 4.7.2010 21:17 (Tracer).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Riješeno... ima Edit kontrola opciju da samo brojeve dopusti upisat... samo sam trebo u propertiese pogledat... lol

17 godina
Luuka kaže...

Riješeno... ima Edit kontrola opciju da samo brojeve dopusti upisat... samo sam trebo u propertiese pogledat... lol

Ne nene... sve u redu... Ima milijardu propertiesa, neke dok ne trazis nesto konkretno jednostavno preletis i ne registriras. Btw samo naprijed... 

I'm going woo woo
16 godina
neaktivan
tnakir kaže...
Luuka kaže...

Ne nene... sve u redu... Ima milijardu propertiesa, neke dok ne trazis nesto konkretno jednostavno preletis i ne registriras. Btw samo naprijed... 

Ma stvarno ima milijun toga... sad sam i dodao da kad se enter pritisne da napravi ono što je logično, kao i kad se stisne escape... još možda dodam help na F1, ali to mi se ne da trenutno. Još ubacio da se ne može dvaput ista tekma ubacit (ali to na biranje, jer ima liga koje nisu dvokružne). Link je isti, koga zanima nek se igra :D Ja svakako budem :D

17 godina
neaktivan
C++ programi (primjeri)

Pozdrav dečkovi ^^

Imam jedan zadatak za vas. Naime, otkad je stupio na snagu 1.6 nekakav zakon kojim su poslodavci zaduženi voditi registar kad je koji radnik došao i otišao na posao i te podatke držat 6 godina, stari koji je rukovoditelj jednog pogona želi nekakav način da vodi takav registar i spremi na računalo po datumima da bi na kraju mjeseca to zbrojio i imao sve crno na bijelo ^^ Eh sad da on ne mora to pisati rukom želio bi nekakav program da samo upisuje podatke i da on sam to sprema po datumima. Jeli takvo nešto teško isprogramirati, dakle nekakvu windows aplikaciju , formular kojim bi to bilo omogućeno. Ako je jednostavno da mi objasnite malo il gotov source kod pošaljete na pp. Nadam se da ne tražim previše ^^

Music is my life :)
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
makaweli kaže...

Pozdrav dečkovi ^^

Imam jedan zadatak za vas. Naime, otkad je stupio na snagu 1.6 nekakav zakon kojim su poslodavci zaduženi voditi registar kad je koji radnik došao i otišao na posao i te podatke držat 6 godina, stari koji je rukovoditelj jednog pogona želi nekakav način da vodi takav registar i spremi na računalo po datumima da bi na kraju mjeseca to zbrojio i imao sve crno na bijelo ^^ Eh sad da on ne mora to pisati rukom želio bi nekakav program da samo upisuje podatke i da on sam to sprema po datumima. Jeli takvo nešto teško isprogramirati, dakle nekakvu windows aplikaciju , formular kojim bi to bilo omogućeno. Ako je jednostavno da mi objasnite malo il gotov source kod pošaljete na pp. Nadam se da ne tražim previše ^^

Sta ozbiljno postoji taj zakon? Sta njih boli briga kad je ko dosao na posao?

I'm going woo woo
17 godina
neaktivan
C++ programi (primjeri)

Eh da, to ti je zakon koji ide na ruku radnicima. Smiju imat samo 8 prekovremenih tjedno pa da inspekcija može dobit uvid kad dođu ako su radili previše odosno premalo. Ma de glupost, šta da ti kažem.

Music is my life :)
Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
C++ programi (primjeri)

Trebam pomoc...

Da li mi netko moze objasniti funkciju u DEev C++ - Insertion sort!

stvarno mi je potrebno, i ako je moguce par primjera... hvala

I wish Life had an UNDO function...
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
jester kaže...

Trebam pomoc...

Da li mi netko moze objasniti funkciju u DEev C++ - Insertion sort!

stvarno mi je potrebno, i ako je moguce par primjera... hvala

Je li to tako teško?

http://manutd-croatia.com/forum/index.php ... forum i udruga navijača Manchester Uniteda...
14 godina
neaktivan
C++ programi (primjeri)

da li zna ko u čemu je problem sa ovim programom dobijo sam ga za zadaču probo sam rješiti ali nekaj ne valja sad molim pomoč.

a zadatak je bio klasa niz sa 3 metde: 1popuni

2selekšen sort

3buble  niza a int a[10]

evo što sam riješio

#include<iostream>
using namespace std;

class niz
{
public:
int a[10],i,j,k,azam,n;
int popunjavanje()
{
for(i=0;i<=9;i++)
{
cin>>a[i];
}
return a[10];
}

void bubble ()
{
int k,i,j,azam,n;
n=10;
i=1;
do
{
k=0;
for(j=0;j<(n-1);j++)
{
if(a[j]>a[j+1])
{
azam=a[j];
a[j]=a[j+1];
a[j+1]=azam;
k=1;
}
i++;
}
}
while (k>0);
cout << "Sortirani niz a pomocu bubble sorta: "<<endl;
for (i=0;i<n;i++)
cout <<a[i]<<" ";
}

void selection ()
{
int i,j,azam,n;
n=10;
for (i=0;i<n;i++)
for (j=i+1;j<n+1;j++)
if (a[j]<a[i])
{
azam=a[i];
a[i]=a[j];
a[j]=azam;
}
cout << "Sortirani niz a pomocu selection sorta= "<<endl;
for (i=0;i<n;i++)
cout <<a[i]<<" ";
}

};
int main()
{
int izbor;
niz prvi;
cout<<"Unesite niz a od 10 elemenata."<<endl;
prvi.popunjavanje();
cout<<"Na koji nacin zelite sortirati niz?"<<endl;
cout<<"Selection sort= 1"<<endl;
cout<<"Bubble sort= 2"<<endl;
cin>>izbor;
if(izbor==1)
{
cout<<"Sortirani niz pomocu selection sorta :"<<endl;
prvi.selection();
}
else if(izbor==2)
{
cout<<"Sortirani niz pomocu bubble sorta :"<<endl;
prvi.bubble();
}
else
{
cout<<"Pogresan izbor.Dozvoljeno je 1 i 2."<<endl;
}
system("pause");
return 0;
}

sad šta tu nevalja

0 0 hvala 0
17 godina
C++ programi (primjeri)

Radi dobro, međutim funkciju popuni treba ovako definirati:

void popunjavanje()

{

for(i=0;i<=9;i++)

{

cin>>a[i];

}

}

Ne treba u funkcijskim članovima bubble i selection nanovo deklarirati varijable, pošto funkcje koriste podatkovne članove klase:

void selection ()

{

n=10;

for (i=0;i<n;i++)

for (j=i+1;j<n+1;j++)

if (a[j]<a[i])

{

azam=a[i];

a[i]=a[j];

a[j]=azam;

}

cout << "Sortirani niz a pomocu selection sorta= "<<endl;

for (i=0;i<n;i++)

cout <<a[i]<<" ";

}

};

Ja bi za bubble algoritam koristio dvije petlje for umjesto ove kombinacije for do-while

Poruka je uređivana zadnji put pet 17.12.2010 13:12 (Floki).

0 0 hvala 0
17 godina
C++ programi (primjeri)

Međutim, ja bi taj program napravio ovako:

#include<iostream>
using namespace std;

class niz
{
private:
int *a, n;

public:

niz(int brojElemenata)
{
    a = new int[brojElemenata];
    n = brojElemenata;
}

void popunjavanje()
{
int i;
cout<< "Unesi niz od " << n << " elemenata: ";
for(i=0;i<n;i++)
{
cin>>a[i];
}
}

void bubble ()
{

int i, j, azam;
for(i=0; i< n-1; i++)
    for(j=0; j<n-1-i; j++)
       if(a[j+1] < a[j])
       {
          azam = a[j];
          a[j] = a[j+1];
          a[j+1] = azam;
       }

cout << "\nSortirani niz a pomocu bubble sorta: ";
for (i=0;i<n;i++)
cout <<a[i]<<" ";
}

void selection ()
{
int i, j, azam;
for (i=0;i<n;i++)
for (j=i+1;j<n;j++)
if (a[j]<a[i])
{
azam=a[i];
a[i]=a[j];
a[j]=azam;
}
cout << "\nSortirani niz a pomocu selection sorta= ";
for (i=0;i<n;i++)
cout <<a[i]<<" ";
}
~niz()
{
    delete [] a;
}

};
int main()
{

niz prvi(5);              // u konstruktoru određuješ veličinu niza
prvi.popunjavanje();
prvi.selection();
prvi.bubble();

return 0;
}

Poruka je uređivana zadnji put pet 17.12.2010 14:34 (Floki).

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
C++ programi (primjeri)

Napisati program u kojem treba inicijalizirati niz od 12 cjelobrojnih znamenki, te od tog niza formirati i ispisati novo
sastavljen od svih brojeva koji se nalaze izmedju prva dva clana pocetnog niza.

U C-u da li moze ovako???

#include <stdio.h>

void main(){
    int niz[12],b1=0,b2=0,niz2[10],i,j=0;

printf("Unesite niz od 12 cjelobrojnih znamenki.\n");
    for(i=0;i<12;i++){
       printf("%d. znamenka: ",i+1);
       scanf("%d",&niz[i]);
    }

if((niz[0]>niz[1])||(niz[0]==niz[1])) printf("\nNema niza izmedju prvih znamenki prvog niza.\n");
    else{
       b1=niz[0];
       b2=niz[1];
       for(i=b1;i<b2;i++){
          niz2[j]=i;
          j++;
       }
    }
}

http://smokingifs.com/uploads/Sexy-redheads-grab-each-others-ass.gif
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
C++ programi (primjeri)

Ciao ekipa...

Trebala bi mi mala pomoc...

Trebao bi mi jedan program koji ce izvrsiti popis proizvoda na skladistu, popis roizvoda na policama i popis prodanih proizvoda....ito tako njihovu pojedinacnu i ukupnu kolicinu, pojedinacnu i ukupnu cijenu...te omoguciti upis novih proizvoda te brisanje postojecih...s time da je to sve napravljeno kroz funkcije pomocu liste preko polja...ako itko ima rijesenje ovog problema, ili neki slicni primjer, puno hvala...

program bi trebao biti pisan u C-u....

0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice