Tek sam počeo učiti programirati zbog sebe i zbog FER-a. Naime 4. sam godina gimnazije sad, i nemam predznanje o c++ niti o bilo kojem drugom programskom jeziku, a nebi htio zaostajati za tehničarima. Za sada mi je cilj učiti ono što će mi pomoći da lakše savladam programerske probleme na FER-u, ako uspijem upisati naravno. Btw sad si me opteretio s previše pojmova o kojim moram guglat xD jQuery, MySQL i svašta nešta :)
To ti je za ubuduce, da znas, kad malo pohvatas stvari - jQuery je biblioteka za JavaScript - znaci, ako neces raditi s JavaScriptom (ili bolje reci - prije nego pocnes raditi s JavaScriptom) jQuery ti ne treba. MySQL je baza podataka - za ucenje programiranja ti ne treba. Znaci i na to mozes zaboraviti.
Ne znam - probaj poceti s Javom - uzmi NetBeans, nabavi si upute/totoriale/knjige za Javu i pocni kuckati kod. Kad usvojis osnove Jave, onda ce ti mozda biti lakse raditi u C++-u. NetBeans je super program za pocetnike (jedino sto Java ima glupu dokumentaciju - za vecinu stvari koje ti se prikazu kao informacija u NetBeansu nisu prikazani primjeri pa si onda primoran ici preko Googlea traziti primjere).
mbaksa, je li ja mogu raditi win applikacijske forme u c++ preko visual studia?