C++ program to .exe

poruka: 22
|
čitano: 4.008
|
moderatori: Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
C++ program to .exe

Imam napisan i skompajliran C++ program u Visual Studiu i sad ga trebam dobit u izvršnu .exe datoteku. Kak ?

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
C++ program to .exe

ako si ga kompajlao onda ti je se i stvorila .exe datoteka koja ti se trebala nalaziti u mapi u koju si spremio projekt

k1.c0
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
protjeran
RE: C++ program to .exe
k1c0 kaže...

ako si ga kompajlao onda ti je se i stvorila .exe datoteka koja ti se trebala nalaziti u mapi u koju si spremio projekt

..ili u mapi \Debug\... ili Release.. Ovisno o konfiguraciji.

16 godina
neaktivan
C++ program to .exe

Imam 4 datoteke: .cpp, .dsp, NCB i HTML...  exe nema.

0 0 hvala 0
17 godina
C++ program to .exe

Kad se radi o konzolnoj aplikaciji napravljenoj u MS Visual Studio u kod treba uvesti funkciju system da se prozor ne bi automatski zatvarao nakon izvršenja :

#include <iostream>
using namespace std;

int main()
    {
       .....
       system ("pause");
       return 0;
    }

jedna od prednosti Borlandovog compilera, taj system ("pause") ti ne treba: a program napraviš kao Easy Win aplikaciju, tako da prozor ne izgleda kao konzolaNamigiva

Poruka je uređivana zadnji put uto 22.12.2009 18:47 (Floki).

0 0 hvala 0
16 godina
gamecoder kaže...

Imam napisan i skompajliran C++ program u Visual Studiu i sad ga trebam dobit u izvršnu .exe datoteku. Kak ?

Ja ti za početak preporučujem Dev C++. Puno ćeš se lakše snać.

16 godina
neaktivan

Moraš IDE prebaciti u release mod. i onda izvršiti kompajl.....i tad češ u projektu imati exe fajl ...Tracer ti je već napomenuo.
Umjesto debug mora pisati release u gornjoj maloj kućici.Dolje na slici kad namjestiš na release tad kik na zelenu sterelicu i to je to.
Tad u folderima gdje ti se nalazi projekt pronađi exe.Imaš sve na slikama.

Private
Poruka je uređivana zadnji put uto 22.12.2009 19:06 (Private).
17 godina
gamecoder kaže...

Imam 4 datoteke: .cpp, .dsp, NCB i HTML...  exe nema.

mora negdje ovdje biti:

vidi koja ti je mapa određena kao project location

Poruka je uređivana zadnji put uto 22.12.2009 19:01 (Floki).
16 godina
neaktivan

OK. Pronashao sam. Bila je u Debug datoteci u documents and settings. FALA svima ! !

15 godina
Sorry sto se ubacujem, ali vidim da ste vi strucnjaci pa bi mozda mogli znati odgovor na sljedece pianje..
S neta sam skinuo neki lagani exe program koji kad ga pokusam pokrenut
samo bude crni prozorcic-kao kod command prompa- (1sec) i onda nestane.

Unaprijed hvala.
17 godina
passat kaže...
Sorry sto se ubacujem, ali vidim da ste vi strucnjaci pa bi mozda mogli znati odgovor na sljedece pianje..
S neta sam skinuo neki lagani exe program koji kad ga pokusam pokrenut
samo bude crni prozorcic-kao kod command prompa- (1sec) i onda nestane.

Unaprijed hvala.

Desna tipka na program -> properties. Pogledaj adresu (folder) datoteke. Npr. "C:\Users\Ja\Desktop". Označi ga i kopiraj (ili zapamti).

Start -> Run. Upiši "cmd" i pritisni enter. (ako si u Visti, upiši odmah u start izborniku "cmd", pa enter)

Upiši npr. "cd C:\User\Ja\Desktop\" (bez navodnika). Ako si prethodno kopirao, upiši samo "cd ", desni klik na title bar od konzole (cmd-a), edit -> paste.

Dopiši naziv programa, npr. "program.exe", i pritisni enter.

(Cijela linija bi mogla npr. ovako izgledati: "cd C:\User\Ja\Desktop\program.exe" )

The candle flame gutters. Its little pool of light trembles. Darkness gathers. The demons begin to stir.
15 godina
Problem riješen..
HVALA!!!
15 godina
neaktivan
C++ program to .exe
imam problem u dev c++.naime,kad napisem programske naredbe,sve su naravno provjerene i tocne,stisnem kompajlaj i nece mi kompajla,pise da ima greski ali ne pokaze red u kojem je greska,ili je to mozda greska u samom dev c++ programu.molim pomoc!!!hitno!!!
Siege heil!
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
nazi commander kaže...
imam problem u dev c++.naime,kad napisem programske naredbe,sve su naravno provjerene i tocne,stisnem kompajlaj i nece mi kompajla,pise da ima greski ali ne pokaze red u kojem je greska,ili je to mozda greska u samom dev c++ programu.molim pomoc!!!hitno!!!

Zasigurno piše barem neka greška!

Kopiraj ju (jasno i precizno), ili prepiši ukoliko tekst greške nije preslikaljiv, ovdje na forum.

The candle flame gutters. Its little pool of light trembles. Darkness gathers. The demons begin to stir.
15 godina
neaktivan
C++ program to .exe
total errors:1 Compiler: Default compiler
Building Makefile: "C:\radni\Makefile.win"
Executing make...
make.exe -f "C:\radni\Makefile.win" all
Execution terminated
Siege heil!
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
C++ program to .exe

Sigurno imaš kompajler? (kad si skidao, vjerojatno ti je ponuđena verzija s kompajlerom (MinGW najverojatnije), pa ako nisi - nju skini!)

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
C++ program to .exe
jel mi mozes dat link stranice sa koje mogu skinuti tu verziju?
Siege heil!
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
C++ program to .exe

Naravno, evo: link.

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
puno hvala,sad mi kompajler radi
Siege heil!
15 godina
neaktivan
C++ program to .exe

imam jos jedno pitanje,da li treba instalirati kakve dodatke da bi mogao raditi sa grafikom?

computering,a waj of life!
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
nazi commander kaže...

imam jos jedno pitanje,da li treba instalirati kakve dodatke da bi mogao raditi sa grafikom?

Ovisi. Kako vjerojatno govoriš o onoj biblioteci iz one knjige, da, trebat ćeš nešto skinuti. Moja preporuka je da se uopće ne baviš time (ne grafikom, nego tom konkretnom bibliotekom).

15 godina
neaktivan
C++ program to .exe

ok

computering,a waj of life!
Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice