Imam napisan i skompajliran C++ program u Visual Studiu i sad ga trebam dobit u izvršnu .exe datoteku. Kak ?
C++ program to .exe
- poruka: 22
- |
- čitano: 4.007
- |
- moderatori:
Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
ako si ga kompajlao onda ti je se i stvorila .exe datoteka koja ti se trebala nalaziti u mapi u koju si spremio projekt
ako si ga kompajlao onda ti je se i stvorila .exe datoteka koja ti se trebala nalaziti u mapi u koju si spremio projekt
..ili u mapi \Debug\... ili Release.. Ovisno o konfiguraciji.
Imam 4 datoteke: .cpp, .dsp, NCB i HTML... exe nema.
Kad se radi o konzolnoj aplikaciji napravljenoj u MS Visual Studio u kod treba uvesti funkciju system da se prozor ne bi automatski zatvarao nakon izvršenja :
#include <iostream>
using namespace std;
int main()
{
.....
system ("pause");
return 0;
}
jedna od prednosti Borlandovog compilera, taj system ("pause") ti ne treba: a program napraviš kao Easy Win aplikaciju, tako da prozor ne izgleda kao konzola
Imam napisan i skompajliran C++ program u Visual Studiu i sad ga trebam dobit u izvršnu .exe datoteku. Kak ?
Ja ti za početak preporučujem Dev C++. Puno ćeš se lakše snać.
Moraš IDE prebaciti u release mod. i onda izvršiti kompajl.....i tad češ u projektu imati exe fajl ...Tracer ti je već napomenuo.
Umjesto debug mora pisati release u gornjoj maloj kućici.Dolje na slici kad namjestiš na release tad kik na zelenu sterelicu i to je to.
Tad u folderima gdje ti se nalazi projekt pronađi exe.Imaš sve na slikama.
OK. Pronashao sam. Bila je u Debug datoteci u documents and settings. FALA svima ! !
S neta sam skinuo neki lagani exe program koji kad ga pokusam pokrenut
samo bude crni prozorcic-kao kod command prompa- (1sec) i onda nestane.
Unaprijed hvala.
S neta sam skinuo neki lagani exe program koji kad ga pokusam pokrenut
samo bude crni prozorcic-kao kod command prompa- (1sec) i onda nestane.
Unaprijed hvala.
Desna tipka na program -> properties. Pogledaj adresu (folder) datoteke. Npr. "C:\Users\Ja\Desktop". Označi ga i kopiraj (ili zapamti).
Start -> Run. Upiši "cmd" i pritisni enter. (ako si u Visti, upiši odmah u start izborniku "cmd", pa enter)
Upiši npr. "cd C:\User\Ja\Desktop\" (bez navodnika). Ako si prethodno kopirao, upiši samo "cd ", desni klik na title bar od konzole (cmd-a), edit -> paste.
Dopiši naziv programa, npr. "program.exe", i pritisni enter.
(Cijela linija bi mogla npr. ovako izgledati: "cd C:\User\Ja\Desktop\program.exe" )
HVALA!!!
Zasigurno piše barem neka greška!
Kopiraj ju (jasno i precizno), ili prepiši ukoliko tekst greške nije preslikaljiv, ovdje na forum.
Building Makefile: "C:\radni\Makefile.win"
Executing make...
make.exe -f "C:\radni\Makefile.win" all
Execution terminated
Sigurno imaš kompajler? (kad si skidao, vjerojatno ti je ponuđena verzija s kompajlerom (MinGW najverojatnije), pa ako nisi - nju skini!)
imam jos jedno pitanje,da li treba instalirati kakve dodatke da bi mogao raditi sa grafikom?
imam jos jedno pitanje,da li treba instalirati kakve dodatke da bi mogao raditi sa grafikom?
Ovisi. Kako vjerojatno govoriš o onoj biblioteci iz one knjige, da, trebat ćeš nešto skinuti. Moja preporuka je da se uopće ne baviš time (ne grafikom, nego tom konkretnom bibliotekom).
ok