C# - Problemi i rješenja izdvojena tema

poruka: 2.151
|
čitano: 703.234
|
moderatori: Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
C# - Problemi i rješenja

Pravim vertikalni 2D scroller, vožnja automobila. Zamisao je ovakva: automobil stoji pri dnu ekrana a privid kretanja se ostvaruje micanjem pozadine, neki automobili dolaze u susret a druge pretičemo. Zanima me kako da simuliram različitu brzinu kretanja, npr. da mogu mijenjati brzinu u rasponu od 0 do 100 km/h. Mislio sam da ubrzam i usporim game loop, ali potrebno mi je da istovremeno više različitih objekata ima različitu brzinu. Isto tako probao sam promijeniti korak za koji se pomijeramo, ali izgleda ružno pri većim promjenama.

Ako netko ima ideju kako se ovo rješava, ne mora pisati kod.

Your dad always said that one day Del Boy would reach the top. Then again, he always said Millwall would win the cup.

0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen
Re: C# - Problemi i rješenja

Stavi da je game loop fiksne brzine a objektima (backdrop, vozila, zapreke) mijenjaj y-brzinu (ona kojom "padaju" prema dnu ekrana tj igraču). Npr., background scrollaš prema dolje sa faktorom 1x u odnosu na game loop (1 piksel dolje za svaku iteraciju), zapreke isto tako, vozila npr 4x. Da bi dobio efekt ubrzanja, mijenjaj taj multiplier u svakoj iteraciji gameloopa.

My name is Legion... For we are many!
12 godina
neaktivan
C# - Problemi i rješenja

Pozdrav, dobio sam jedan zadatak da uradim a nije mi najjasnije sta i kako da uradim pa ne znam da li sam na pravom mjestu za pitanje a u pitanju je pravljenje windows aplikaciju, koja sadrzi dva korisnička interfejsa za dvije DLMS klase. E sa detalje cu ispisati ako sam na praqvom mjestu da ne pisem vise puta. Hvala unaprijed

0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen

Iz ovog što si napisao ti ne možemo puno pomoć... Daj detalje.

12 godina
neaktivan
C# - Problemi i rješenja

Napraviti windows aplikaciju, koja sadrzi dva korisnička interfejsa za dvije
DLMS klase:

- Association LN class i

- Register activation class.

Korisnički interfejsi treba da na dugme "Read" prikazuju podatke, koji su
sadržani u tekstualnom fajlu. Na dugme "Write" potrebno je da kreiraju
tekstualni fajl "send_buffer.txt", koji sadrži sve podatke podešene u
interfejsu. Podaci trebaju biti uređeni prema DLMS data modelu za gore
navedene klase (na isti način kao što su uređeni u teksualnim fajlovima u
prilogu). Data modeli i standardni tipovi podataka za navedene klase su
definisani u dokumentu "Blue Book 10", koji je u prilogu. Tekst fajl
"association LN receive buffer" sadrzi podatke za atribute 2-9 Association
LN klase a tekst fajl "register activation receive buffer" sadrži podatke za
atribute 2-4 Register activation klase.

Korisnički interfejsi trebaju biti realizovani prema "User Friendly"
principu.

Aplikacija treba da se realizuje u C# programskom jeziku.

U prilogu je par slika naše aplikacije za lokalnu parametrizaciju brojila,
na kojima se vidi kako su realizovani korisnički interfejsi za nekoliko
clasa.

0 6 hvala 0
16 godina
odjavljen

Ne pišemo zadaće...

13 godina
Eniac kaže...

Napraviti windows aplikaciju, koja sadrzi dva korisnička interfejsa za dvije
DLMS klase:

........

U prilogu je par slika naše aplikacije za lokalnu parametrizaciju brojila,
na kojima se vidi kako su realizovani korisnički interfejsi za nekoliko
clasa.

Priloga nema, a za početak pogledaj ovo:

C# 21 - Buttons and Forms

Ovo će ti napraviti win forms aplikaciju. Ono što se dešava nakon klika na gumb moraš sam (što uopće jesu DLMS klase!? Ima li to veze sa voznim redom za vlakove ili avione!?)

12 godina
neaktivan

Hvala puno dok jos malo prostudiram ovo pa se javim opet :)

12 godina
neaktivan
Nije povezano ni sa avionima ni vozovima, pravo da ti kazem aplikacija ima veze sa mislim brojilima ali nisam 100% siguran
12 godina
C# - Problemi i rješenja

Da li postoji kakav certifikat za C#? Ono kao što postoji za JAVU 3 stupnja?

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Naravno, ima dosta toga pa prouči malo ovo, Developer dio - https://www.microsoft.com/learning/en-us/certification-overview.aspx

Ima toga dosta, ja isto to malo guglam i tražim. Kod nas se to polaže u Algebri koliko mi je poznato.

'Dvije su stvari beskonačne - svemir i ljudska glupost. Za svemir nisam siguran' - Einstein ----- www.cigoff.eu -----
12 godina
Pero Dinamit kaže...

Naravno, ima dosta toga pa prouči malo ovo, Developer dio - https://www.microsoft.com/learning/en-us/certification-overview.aspx

Ima toga dosta, ja isto to malo guglam i tražim. Kod nas se to polaže u Algebri koliko mi je poznato.

Jel vrijede ti certifikati prilikom traženje svijetlije budućnosti? :) iz druge ruke znam da ak imaš čak i osnovni cert od JAVE nemaš frke da se zaposliš.

10 godina
neaktivan
C# - Problemi i rješenja

Pozdrav,

radim MVC 4 web aplikaciju za rezervaciju karti za bus (manje bitno da je za bus, bitno samo da je za rezervaciju). Uglavnom ako može mala pomoć oko toga, znam princip po kojem bi to trebao napravit, ali nisam baš sa LINQ-om radio pa ne znam upite i slično. Dakle, trebao bih napravit jednu bazu koja će mi predstavljati bus npr. Onda trebam napravit, kada mi dođe korisnik koji želi rezervirati 2 karte npr, LINQ upit koji će pogledati ima li 2 mjesta i vratiti rezultat te automatski oduzeti 2 mjesta. Nadam se da ste shvatili i da ima netko tko mi je voljan ukratko objasniti i pomoći. 

Hvala unaprijed.

0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen

select count (*) from seats where busId = 1 AND isReserved = 0 // Ako je rezultat veći od 1, 2 ili koliko već želi rezervirati...

insert into reservations (id, name, lastName, date, busId, seatId) values (1, 'Pero', 'Perić', '28.3.2015.', 1, 5) // rezervacija

update seats set isReserved = 1 where seatId = 5 // sad je sjedalo broj 5 zauzeto

10 godina
neaktivan

Hvala na odgovoru, probat ću pa se javim ak mi ne bude šta jasno :)

10 godina
neaktivan
Sum_of_all_fears kaže...

select count (*) from seats where busId = 1 AND isReserved = 0 // Ako je rezultat veći od 1, 2 ili koliko već želi rezervirati...

insert into reservations (id, name, lastName, date, busId, seatId) values (1, 'Pero', 'Perić', '28.3.2015.', 1, 5) // rezervacija

update seats set isReserved = 1 where seatId = 5 // sad je sjedalo broj 5 zauzeto

znači onda mi ovdje trebaju dvije tablice, seats i reservations? 

16 godina
odjavljen

Pa, ovisi... Ja bi to napravio tako.

bus_t

id

registration

seats_t

id

busId

seatNo

isReserved

reservations_t

id

startTime

endTime

userId

seatId

isPaid

users_t

id

name

lastName

email

password

Kad netko želi rezervirati, ti gledaš u tablici seats_t je li rezervirano (isReserved i odgovarajući raspon). Ako nije, kreiraš novu rezervaciju u reservations_t sa tim id-om sjedala. A ako je već zauzeto, predložiš useru prvo slobodno koje nema rezervaciju. Tablica sa busevima ti treba jer ćeš vjerojatno imati više ruta i više buseva pa moraš i to nekako pratiti...

14 godina
C# - Problemi i rješenja

Zaokruživanje...

Iz datoteke učitavam neke koordinate, imaju 4 decimalna mjesta koja zaokružujem na 2 decimalna mjesta.

Nailazim na problem da mmi ponekad, ne uvijek (u recimo 5% slučajeva)  krivo zaokruži i to samo kad je oko polovice.

Konkretno broj 123456.7850 ponekad zaokruži na 123456.79, a ponekad na 123456.78.

Znači imam string učitan iz datoteke (inputBroj) koji pretvaram u double, zaokružujem ga na 2 decimale i vraćam u string da ga zapišem u 

textbox i zatim u drugu datoteku.

ključni kod mi je ovakav:

public string sloziBroj(string inputBroj)
{
return(String.Format("{0:0.00}", Math.Round(Convert.ToDouble(inputBroj),2)));
}

Pretpostavljam da radim neku početničku grešku :)

EDIT: Ipak je bug: 

Notes to Callers

Because of the loss of precision that can result from representing decimal values as floating-point numbers or performing arithmetic operations on floating-point values, in some cases the Round(Double, MidpointRounding) method may not appear to round midpoint values to the nearest even integer. In the following example, because the floating-point value .1 has no finite binary representation, the first call to the Round(Double) method with a value of 11.5 returns 11 instead of 12.

Probao sam i u decimal, ista stvar...

kak da to riješim?

[URL="http://goo.gl/KpG4TT"]ANKETA[/URL] o kineskim mobitelima i [URL="http://goo.gl/xLCF5F"]REZULTATI[/URL] ankete
Poruka je uređivana zadnji put sri 13.5.2015 9:46 (vlovrec).

0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen

Nikako. On bi trebao recimo 0.125 zaokružiti na 0.12 a 0.225 na 0.23 (ako je prethodni parni onda na više a neparni niže, kako bi na x vrijednosti dobio približnu statistički točnu računicu) ali to nekad ne odradi...

13 godina
vlovrec kaže...

Zaokruživanje...

Iz .....

ključni kod mi je ovakav:

public string sloziBroj(string inputBroj)
{
return(String.Format("{0:0.00}", Math.Round(Convert.ToDouble(inputBroj),2)));
}

kak da to riješim?

Math.Round(Convert.ToDouble(inputBroj),2), MidpointRounding.AwayFromZero));

Fali ti dio koji je boldan.

Pogledaj i ovo:

https://msdn.microsoft.com/en-us/library/system.math.round%28v=vs.110%29.aspx#Round6_Example

// The example displays the following output:
//       Value       Full Precision                ToEven    AwayFromZero
//       
//        11.1                 11.1                       11              11
//        11.2                 11.2                 11              11
//        11.3   11.299999999999999            11              11
//        11.4   11.399999999999999            11              11
//        11.5   11.499999999999998            12              12
//        11.6   11.599999999999998            12              12
//       
//        11.5                 11.5                12              12

Ovo AvayFromZero izgleda čudan, ali:

From MSDN:

By default, Math.Round uses MidpointRounding.ToEven. Most people are not familiar with "rounding to even" as the alternative, "rounding away from zero" is more commonly taught in school. .NET defaults to "Rounding to even" as it is statistically superior because it doesn't share the tendency of "rounding away from zero" to round up slightly more often than it rounds down (assuming the numbers being rounded tend to be positive.)

Depending on the data set, symmetric arithmetic rounding can introduce a major bias, since it always rounds midpoint values upward. To take a simple example, suppose that we want to determine the mean of three values, 1.5, 2.5, and 3.5, but that we want to first round them to the nearest integer before calculating their mean. Note that the true mean of these values is is 2.5. Using symmetic arithmetic rounding, these values change to 2, 3, and 4, and their mean is 3. Using bankers rounding, these values change to 2, 2, and 4, and their mean is 2.67. Because the latter rounding method is much closer to the true mean of the three values, it provides the least loss of data.

10 godina
neaktivan
C# - Problemi i rješenja

preko visual studio se malo igram sa installshield programom.. napravio sam obicnu formu kao neki malo prozorcic i onda gumb exit...

zanima me kako da namjestim kad se zavrsi instalacije preko instalshielda, i kad stisnem finish da se automatski otvori taj prozorcic koji sam napravio.. ja sam napravio samo da kad stisnem onaj launch kvacicu onda se pokrene, a zelio bi bez toga da se odma otvori..

jel moguce ... eto stvarno ne znam pokusavo sam sve i nejde...

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
C# - Problemi i rješenja

Ako imam ovaj niz kako da nadjem prvu maksimalnu vrijednost i zadnju pronađenu maksimalnu vrijednost, u ovom slučaju trebao bi pohraniti negdje vrijednost 90,47 na poziciji 5 i vrijednost 95,23 na poziciji 9?

0 ) 68,18182

1 ) 60,86956

2 ) 85,71429

3 ) 33,33334

4 ) 59,09091

5 ) 90,47619

6 ) 80,95238

7 ) 61,90476

8 ) 60

9 ) 95,2381

10 ) 14,28572

11 ) 71,42857

12 ) 77,27273

13 ) 90,47619

14 ) 0

15 ) 0

16 ) 0

0 0 hvala 0
13 godina

Nije mi jasno da li trebaš pronaći vrijednost min i max ili trebaš indeks gdje ti se nalazi željena vrijednost?

Stavi u array i pronađeš min, max

double[] array1 = { 68.18182,
               60.86956,
               85.71429,
               33.33334,
               59.09091,
               90.47619,
               80.95238,
               61.90476
               60,
               95.2381,
               14.28572,
               71.42857,
               77.27273,
               90.47619,
               0,
               0,
               0
              };

double minBroj = array1.Min();
dobble maxBroj = array1.Max();

Za ono drugo, obična for - next i uspoređuj vrijednosti (ovako isto dobiješ min, max)

Kažeš 'prva maksimalna vrijednosti'. Što bi bila druga ili treća maksimalna....?

Poruka je uređivana zadnji put uto 19.5.2015 0:08 (Badjo_5).
12 godina
neaktivan
C# - Problemi i rješenja

Znam naći min i max to mi ne treba nego prva max vrijednost na koju naletim, jer meni niz moze biti i ovakav:

0) 95

1) 100

2) 100

3) 90

4)70

5) 100

6) 100

7) 89

8) 90

on bi  mi trebao naci 100 na poziciji 1) i 100 na poziciji 6) (ovaj zadnji i jest max vrijendost), ali ovaj prvi mi je prvi maksimalni koji imam kad naletim po njemu kad prelazim po polju.

Ovo bi bilo lako ako bi u svakom nizu imao 2, 3 broja sa 100 ali ako imam jedan moram traziti neki broj koji je manji od 100 ali da je maksimalan, nadam se da svhvaćaš što sam htio reći?

0 0 hvala 0
13 godina

U čemu je razlika između 100 na 1, 2, 5 ili 6-om mjestu?

Algoritam je 'malo' čudan.

Sortiraj, provjeri zadnji i predzadnji i tako dalje. Sad ne znam kad ima više istih vrijednosti da li će prvu staviti onu sa manjim indeksom ili obratno.

Ili možda dvostruki sort (ovo napraviti ne znam)?

Imaš i ovo (sa dotnetperls npr.):

using System;

class Program
{
    static void Main()
    {
   // Sort keys and values.
   int[] keys = { 4, 7, 2, 0 };
   int[] values = { 1, 2, 3, 4 };
   Array.Sort(keys, values);
   foreach (int key in keys)
   {
       Console.Write(key);
       Console.Write(' ');
   }
   Console.WriteLine();
   foreach (int value in values)
   {
       Console.Write(value);
       Console.Write(' ');
   }
   Console.WriteLine();
    }
}

Output

0 2 4 7
4 3 1 2

Poruka je uređivana zadnji put uto 19.5.2015 0:31 (Badjo_5).
16 godina
neaktivan

Ako želiš output kao na slici (iz nekog razloga mi je bilo zgodnije winform app napraviti) logika je slijedeća:

int pozicija = 0;
            List<int> duplici = new List<int>();
            int usporedba = lista[0];
            for (int i = 1; i<lista.Count; i++){
                if (lista[i]>usporedba){
                    duplici.Clear();
                    pozicija = i;
                    usporedba = lista[i];
                }else if (usporedba == lista[i]){
                    duplici.Add(i);
                }
            }

U varijabli pozicija dobiješ index prvog pojavljivanja max broja, a u listi duplici dobiješ sve indekse gdje se ponavlja taj broj. Definitivno treba malo pogledati to, i začepiti rupe, ali ako sam shvatio što želiš, to je tako neš.

PS: lista nije deklarirana ovdje, to je lista s inputom korisničkim gdje su ovi brojevi koje uspoređujemo.

16 godina
Sum_of_all_fears kaže...

Nikako. On bi trebao recimo 0.125 zaokružiti na 0.12 a 0.225 na 0.23 (ako je prethodni parni onda na više a neparni niže, kako bi na x vrijednosti dobio približnu statistički točnu računicu) ali to nekad ne odradi...

.. da. (i nije bug, pravi bug, nego filozofski problem).

- npr excel jako dobro s takvim stvarima barata (podijelti će neprimjetno na veću grupu), kao što 'even' metoda pokušava biti statistički točnija. Na ćoravo, možemo reći da ćemo svako drugo zaokruživanje zaokružiti na veći, odnosno manji broj, da bi na kraju statistički bili na nultom odstupanju.. za razliku od 'jednostranog' zaokruživanja gdje se odstupanje akumulira.. pa je vidljivije.

- matematički-programerski, 0.5 se zaokružuje na 1, jer je i 0 znamenka 0-9, a 10 se ne zaokružuje..

- knjigovordstveno (račun) se zaokružuje na više, zbog manjka koji bi nastao u kasi, banci (kad se brojke pomnože).

zaokruživanje uvjek ima određeno odstupanje, kao i svaka konverzija koja nije 100% (npr resizanje pixela), gubitak.. zato se u bazama/excelu zapravo barata s više decimala i interno algoritam prati odstupanje koje korigira ako je moguće (npr kad kupac kupi 1 kom, više, 10-100.. itd), dok juzer može baratati formatiranim brojkama s npr 2 decimale. To je jedini 'razuman' način.

Ako treba preciznost, tad se ne zaokružuje, odnosno koristi se više decimala koje se prema van ne prikazuju.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
12 godina
neaktivan
Xyloto kaže...

Ako imam ovaj niz kako da nadjem prvu maksimalnu vrijednost i zadnju pronađenu maksimalnu vrijednost, u ovom slučaju trebao bi pohraniti negdje vrijednost 90,47 na poziciji 5 i vrijednost 95,23 na poziciji 9?

0 ) 68,18182

1 ) 60,86956

2 ) 85,71429

3 ) 33,33334

4 ) 59,09091

5 ) 90,47619

6 ) 80,95238

7 ) 61,90476

8 ) 60

9 ) 95,2381

10 ) 14,28572

11 ) 71,42857

12 ) 77,27273

13 ) 90,47619

14 ) 0

15 ) 0

16 ) 0

Zašto "90,47619 na poziciji 5" kad se 90,47619 opet pojavljuje na poziciji 13?

13 godina

Max mu je 95.2381, a on traži prvo pojavljivanje slijedećeg manjeg (max-1). Taj slijedeći manji se mora pojaviti više puta (ako razumjeh dobro).

U slučaju kad bi imao dvaput 95.2381 onda ne gleda na prvi slijedeći manji, već.....??????????

Ovdje pokušava dobiti nekakvu kemiju, toliko tajnu da ne smije dati širu sliku.

Objasni cijeli problem, a ne samo ovaj mali komadić.

Znači:

ulazni podaci su .....

potrebno je dobiti ......

formula po kojo se nešto računa je .....

Trebaš algoritam, provrti na par primjera ono što je dr. napisao

Poruka je uređivana zadnji put uto 19.5.2015 16:47 (Badjo_5).
12 godina
neaktivan
C# - Problemi i rješenja

Radim za diplomski radi nesto u vezi RFID-a, i imam kod kojeg moram prilagoditi da radi ono što mi treba izlazni podatci koje imam su rezultati mjerenja.

Ono što sam trazi za naci maksimalni element i prvi najveći na koji naletim u petlji sam rjesio samo mi je problem sljedeći, ovo što dobijem je izlazna datoteka i sada mi je problem po brojem 11 kako da stavim da mi se brojač inkrementira za jedan kad naleti da nema ovog EPC-coda (E2005777770E009819104F4), problem je što mi javi da je maks vrijednost na poziciji 11) a ne na 12), na ovo mislim:

11 )  100,  2 )  100 - treba biti -> 12) 100, 2) 100

Ja sam pokusao ovako kod je ispod, EPC_master_list iz koda sadrzi 17-est ovakvih "E2005777770E009819104F4" gdje nije dat taj EPC cod znaci da mi uvali prazninu kako da provjerim po kodu da samo inkrementira brojač inx kada naleti na prazninu pokusao sam sa indeks.equals(null) ali mi ne radi? Znam da je sve s brda dola ali nadam se da se shvaća šta želim napraviti :/

0 ) file EPC QUERY C RN16OK S ERR rx_05_Amp_3200_freq_923.log ,E2005777770E009819104F4 19 20 2 19 19 0 95 0
 1 ) file EPC QUERY C RN16OK S ERR rx_10_Amp_3200_freq_923.log ,E2005777770E009819104F4 18 20 2 19 18 0 90 0
 2 ) file EPC QUERY C RN16OK S ERR rx_20_Amp_3200_freq_923.log ,E2005777770E009819104F4 20 20 1 20 20 0 100 0
 3 ) file EPC QUERY C RN16OK S ERR rx_30_Amp_3200_freq_923.log ,E2005777770E009819104F4 22 22 1 22 22 0 100 0
 4 ) file EPC QUERY C RN16OK S ERR rx_31_Amp_3200_freq_923.log ,E2005777770E009819104F4 21 21 1 21 21 0 100 0
 5 ) file EPC QUERY C RN16OK S ERR rx_32_Amp_3200_freq_923.log ,E2005777770E009819104F4 20 20 1 20 20 0 100 0
 6 ) file EPC QUERY C RN16OK S ERR rx_33_Amp_3200_freq_923.log ,E2005777770E009819104F4 19 20 1 20 19 0 95 0
 7 ) file EPC QUERY C RN16OK S ERR rx_34_Amp_3200_freq_923.log ,E2005777770E009819104F4 20 20 1 20 20 0 100 0
 8 ) file EPC QUERY C RN16OK S ERR rx_35_Amp_3200_freq_923.log ,E2005777770E009819104F4 20 20 1 20 20 0 100 0
 9 ) file EPC QUERY C RN16OK S ERR rx_36_Amp_3200_freq_923.log ,E2005777770E009819104F4 20 20 1 20 20 0 100 0
 10 ) file EPC QUERY C RN16OK S ERR rx_37_Amp_3200_freq_923.log ,E2005777770E009819104F4 19 21 1 19 19 0 90,47619 0
 11 ) file EPC QUERY C RN16OK S ERR rx_38_Amp_3200_freq_923.log
 12 ) file EPC QUERY C RN16OK S ERR rx_39_Amp_3200_freq_923.log ,E2005777770E009819104F4 20 20 1 20 20 0 100 0
 13 ) file EPC QUERY C RN16OK S ERR rx_40_Amp_3200_freq_923.log ,E2005777770E009819104F4 19 21 0 20 19 0 90,47619 0
 14 ) file EPC QUERY C RN16OK S ERR rx_50_Amp_3200_freq_923.log
 15 ) file EPC QUERY C RN16OK S ERR rx_60_Amp_3200_freq_923.log
 16 ) file EPC QUERY C RN16OK S ERR rx_70_Amp_3200_freq_923.log

Najbolja efikasnost postize se za: rx_39_Amp_3200_freq_923.log  100 , redni broj:  12
 11 )  100  2 )  100
rx_34_Amp_3200_freq_923.log
Srednja vrijednost iznosi: 100% na poziciji: 7

float S_eff, err_eff;

int temp_index=0;
            foreach (string indeks in EPC_master_list)
            {

w1.Write(indeks);
                if (indeks.Equals(null))
                {
                    inx++;
                    break;

}
                else
                {
                    S_eff = ((float)S / (float)m) * 100;

niz_rx[inx] = S_eff;
                    inx++;

if (S_max <= S_eff)
                    {
                        S_max = S_eff;
                        max_i = i;
                    }
                }

err_eff = ((float)err / (float) m) * 100;
                w1.Write(' ' + EPC_count[temp_index].ToString() + ' ' + m.ToString() + ' ' + C.ToString() + ' ' + RN16.ToString() + ' '+ S.ToString() + ' ' + err.ToString() + ' ' + S_eff.ToString() + ' ' + err_eff.ToString());
                w1.WriteLine();
                temp_index++;
            }

0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice