C# - Problemi i rješenja izdvojena tema

poruka: 2.151
|
čitano: 704.921
|
moderatori: Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
Re: C# - Problemi i rješenja
Friday kaže...
Floki kaže...

Postoji li mogućnost da kod dragdrop eventa slika iz picruteboxa bude vidljiva dok vršim dragdrop operaciju slike iz jednog picturebox-a u drugi. 

Koliko vidim po netu čini mi se da nema out of the box rješenja...

Možda da napraviš malu formu koja hosta image i onda tu formu prikažeš poluprozirnu kad počne drag i napraviš da prati kursor. Kod dropa ju ubiješ. Hvatam se za slamke ali načelno bi trebalo raditi.

Čini mi se dobra ideja, vidjet ću što mogu, thanks{#}

15 godina
protjeran
C# - Problemi i rješenja

Pozdraf,
malo sam zapeo na jednom programčiću, pitanje je podebljano u kodu ispod:

using System;
using System.Collections.Generic;
using System.Linq;
using System.Text;
using System.Windows.Forms;

namespace LotteryPicker
{

/// <summary>
    /// Class for shuffling lists
    /// </summary>
    /// <typeparam name="T">The type of list to shuffle</typeparam>
    public static class ListShufflerExtensionMethods
    {

public static int timesToShuffle (int sum)
        {

int acc;
            do
            {
                acc = 0;
                while (sum > 0)
                {
                    acc += sum % 10;
                    sum /= 10;
                }
                sum = acc;
            } while (acc >= 10);
            return sum; <------------- kak da "dohvatim" ovu varijablu

}
        //for getting random values
        private static Random _rnd = new Random();

/// <summary>
        /// Shuffles the contents of a list
        /// </summary>
        /// <typeparam name="T">The type of the list to sort</typeparam>
        /// <param name="listToShuffle">The list to shuffle</param>
        /// <param name="">How many times to shuffle the list, by default this is 5 times</param>
        public static List<T> Shuffle<T>(this List<T> listToShuffle)
        {

int numberOfTimesToShuffle <---------------- iz ove metode "Shuffle" i dodijelim ju ovoj varijabli slijeva?

//make a new list of the wanted type
            List<T> newList = new List<T>();
            int listcount = 1;
            if (listToShuffle.Count == 50)
            {
                listcount = 46;
            }
            else if (listToShuffle.Count == 8)
            {
                listcount = 7;
            }
            else if (listToShuffle.Count == 39)
            {
                listcount = 33;
            }
            else if (listToShuffle.Count == 45)
            {
                listcount = 40;
            }

for (int i = 0; i <= numberOfTimesToShuffle; i++)
            {
                //while there are still items in our list
                while (listToShuffle.Count >= listcount)
                {
                    //get a random number within the list
                    int index = _rnd.Next(listToShuffle.Count);

//add the item at that position to the new list
                    newList.Add(listToShuffle[index]);

//and remove it from the old list
                    listToShuffle.RemoveAt(index);
                }
            }
            //clear the list
            listToShuffle.Clear();

//return results
            return newList;

}
    }
}

Trust me, I'm a Jedi!
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
ITman kaže...

Pozdraf,

int numberOfTimesToShuffle <---------------- iz ove metode "Shuffle" i dodijelim ju ovoj varijabli slijeva?

Predlazem da pozoves gornju metodu iz donje:

int numberOfTimesToShuffle = ListShufflerExtensionMethods.timesToShuffle(nekakvaSuma);

15 godina
protjeran
igrali kaže...
ITman kaže...

Pozdraf,

int numberOfTimesToShuffle = ListShufflerExtensionMethods.timesToShuffle(nekakvaSuma);

Probal sam već tak, ali vraća error "the name 'sum' does not exist in current context", već nemam ideja kaj napravit. {#}

Trust me, I'm a Jedi!
17 godina

...

Karma is a funny thing.
Poruka je uređivana zadnji put sri 5.6.2013 11:45 (CikaSpaso).
15 godina
neaktivan
ITman kaže...
igrali kaže...
ITman kaže...

Pozdraf,

Probal sam već tak, ali vraća error "the name 'sum' does not exist in current context", već nemam ideja kaj napravit. {#}

?? Di točno ti javlja grešku? Jesi li deklarirao varijablu sum koju prosljeđuješ? Možda da probaš postat kod sa time šta si probao.

13 godina
neaktivan
ITman kaže...

Probal sam već tak, ali vraća error "the name 'sum' does not exist in current context"

Šta proslijeđuješ metodi timesToShuffle kao parametar?

15 godina
protjeran
royalhero kaže...
ITman kaže...

Probal sam već tak, ali vraća error "the name 'sum' does not exist in current context"

Šta proslijeđuješ metodi timesToShuffle kao parametar?

Datum iz textboxa (varijabla "datum") kojem onda metoda timesToShuffle zbraja sve znamenke dok ne dobijem jednoznamenkasti broj (varijabla "sum").

Trust me, I'm a Jedi!
13 godina
neaktivan
ITman kaže...

Datum iz textboxa (varijabla "datum") kojem onda metoda timesToShuffle zbraja sve znamenke dok ne dobijem jednoznamenkasti broj (varijabla "sum").

Znači ti sad to radiš otprilike ovako?

int numberOfTimesToShuffle = ListShufflerExtensionMethods.timesToShuffle(Convert.ToInt32(textDatum.Text));

15 godina
protjeran
King of Games kaže...
ITman kaže...
igrali kaže...
ITman kaže...

Pozdraf,

?? Di točno ti javlja grešku? Jesi li deklarirao varijablu sum koju prosljeđuješ? Možda da probaš postat kod sa time šta si probao.

int numberOfTimesToShuffle = ListShufflerExtensionMethods.timesToShuffle(sum); ----- ovo "sum" je podcrtano i tu veli error, a kad inicijaliziram  "numberOfTimesToShuffle" VS mi uredno nudi "sum" u autocomplete-u (ili kak se to već zove kad upišeš slovo pa ti VS nudi sve moguće opcije)

timesToShuffle vraća "sum". Kad stavim sam npr  int numberOfTimesToShuffle = 5; sve radi i kad stavim breakpoint i u watch window-u gledam vrijednosti varijabli sve je kak treba bit.

Trust me, I'm a Jedi!
15 godina
protjeran
royalhero kaže...
ITman kaže...

Znači ti sad to radiš otprilike ovako?

int numberOfTimesToShuffle = ListShufflerExtensionMethods.timesToShuffle(Convert.ToInt32(textDatum.Text));

Ne jer maskedTextBox1.text nije u scope-u klase, pa ja na klik gumba prosljeđujem "datum" u timesToShuffle metodu (int datum = Convert.ToInt32(maskedTextBox1.Text); ListShufflerExtensionMethods.timesToShuffle(datum);)

Trust me, I'm a Jedi!
13 godina
neaktivan
ITman kaže...
King of Games kaže...

int numberOfTimesToShuffle = ListShufflerExtensionMethods.timesToShuffle(sum); ----- ovo "sum" je podcrtano i tu veli error, a kad inicijaliziram  "numberOfTimesToShuffle" VS mi uredno nudi "sum" u autocomplete-u (ili kak se to već zove kad upišeš slovo pa ti VS nudi sve moguće opcije)

timesToShuffle vraća "sum". Kad stavim sam npr  int numberOfTimesToShuffle = 5; sve radi i kad stavim breakpoint i u watch window-u gledam vrijednosti varijabli sve je kak treba bit.

Pa jesi inicijalizirao taj sum koji saljes gore? :D

15 godina
protjeran
igrali kaže...
ITman kaže...
King of Games kaže...

Pa jesi inicijalizirao taj sum koji saljes gore? :D

Da

.......

Trust me, I'm a Jedi!
13 godina
neaktivan
ITman kaže...

Da

.......

Pa to je lokalna varijabla metode timesToShuffle, ne šalješ valjda nju iz ove metode?

15 godina
protjeran
royalhero kaže...
ITman kaže...

Da

.......

Pa to je lokalna varijabla metode timesToShuffle, ne šalješ valjda nju iz ove metode?

Da, nego kak da onda napravim??

Trust me, I'm a Jedi!
13 godina
neaktivan
ITman kaže...
royalhero kaže...
ITman kaže...

Da

.......

Da, nego kak da onda napravim??

Toplo preporucam http://www.csharp-station.com/tutorial.aspx

13 godina
C# - Problemi i rješenja

Imam jedan problem, kada pokusam spremiti vrjednost oznacenog itema u comboboxu javlja mi se error: object reference not set to an instance of an object.

Error mi se nejavlja u VS nego kad pokrenem program i oznacim neki dio comboboxa. Evo kod:

string oznaceno = comboBox1.SelectedText.ToString();

I stavio sam provjeru jeli var oznaceno null prije upotrebe, ali svejedno neradi, i error je na toj liniji koda kojeg sam gore stavio.

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Vrijednost? Pa za to se koristi SelectedValue property.

Poruka je uređivana zadnji put pet 7.6.2013 1:32 (royalhero).
13 godina
royalhero kaže...

To sam i stavio prvo, samo sam probao kasnije s SelectedText, zaboravio sam vratit na SelectedValue, svejedno neradi ni jedno.

15 godina
neaktivan
warix kaže...
royalhero kaže...

To sam i stavio prvo, samo sam probao kasnije s SelectedText, zaboravio sam vratit na SelectedValue, svejedno neradi ni jedno.

comboBox1.Items.Add("1");
            comboBox1.Items.Add("2");
            comboBox1.Items.Add("3");
            MessageBox.Show(comboBox1.SelectedItem.ToString());

12 godina
neaktivan
C# - Problemi i rješenja

Pozdrav svima! Novi sam na forumu i potpuni početnik u C#. Počeo sam učiti prije nekoliko dana, a moji dosadašnji doticaji s programiranjem bili su Visual Basic 6 (davno) i nešto sitno C++. Uglavnom, oboje se može zanemariti. Da ne duljim, imam jedno pitanje. Kod je sljedeći:

static void Main(string[] args)
        {
            double firstNumber, secondNumber;
            string userName;
            Console.WriteLine("Enter your name: ");
            userName = Console.ReadLine();
            Console.WriteLine("Welcome {0}", userName);
            Console.WriteLine("Now give me a number: ");
            firstNumber = Convert.ToDouble(Console.ReadLine());
            Console.WriteLine("Now give me another number: ");
            secondNumber = Convert.ToDouble(Console.ReadLine());
            Console.WriteLine("The sum of {0} and {1} is {2}.", firstNumber, secondNumber, firstNumber + secondNumber);
            Console.ReadKey();

Zanima me zašto se za varijable firstNumber i secondNumber koristilo Convert.ToDouble kad su na početku deklarirane kao double?

Hvala :)

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Jer Console.ReadLine() čita liniju teksta s konzole (ako si upisao brojeve to se i dalje tretira kao tekst), i taj tekst dobiješ kao string.

Onda moraš konvertirati string u double da bi ga uopće mogao pohraniti u varijablu tipa double.

17 godina
C# - Problemi i rješenja

Kad učiš jezik, koristi kvalitetnu literaturu, samim tim što si postavio to pitanje znak je da ili nisi čitao ili nisi koristio dobru literaturu.

Probaj ovo:

http://www.wrox.com/WileyCDA/WroxTitle/Beginning-Visual-C-2010.productCd-0470502266.html

http://www.wrox.com/WileyCDA/WroxTitle/Beginning-Visual-C-2012-Programming.productCd-1118314417.html

Razlika između ove dvije knjige, osim što je druga novija jest ta što prva obrađuje WinForm, a druga ne, nego samo WPF, 

a potrebno je oboje, sa preporukom da se počne sa WinForm. Što se tiče samog C#, idealno mjesto za početi, i jedna i druga knjiga.

Poruka je uređivana zadnji put pet 7.6.2013 14:39 (Floki).

0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen
C# - Problemi i rješenja

Ima i jedna besplatna, mislim da royalhero ima link na nekakav mirror jer je nestala sa službene stranice.

Nego, ja imam jedno pitanje. Pošto moramo raditi jednu web aplikaciju od nule, što kažete na EF? Jel se popravio od one verzije iz .Neta 3.5 koja me nije nimalo impresionirala? I kako bi nam bilo najlakše za izvesti aplikaciju koja služi praćenju i ocjenjivanju radnika - koristili bi je voditelji poslovnica, tako da nije bitno da izgleda fensi, samo da bude što prije gotova i sa što manje komplikacija jer radim sa jednim PHP devom koji nije baš na "ti" sa MSovim tehnologijama?

http://nighthawk-software.blogspot.com/
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
C# - Problemi i rješenja

@ Dr. Zoidberg hvala! :)

Inače, malo sam se zaletio jer sam odmah nakon postavljanja pitanja našao u knjizi koju koristim odgovor, koji mi je nekako promaknuo nakon prvog čitanja. Valjda dekoncentracija, ali jedna kava je popravila stvar :)

Floki, koristim tu drugu knjigu - Wrox beginning Visual C# 2012. Zašto je WinForm izbačen iz nove verzije ako je potreban? Jeli u pitanju ispisivanje koda za forme, a u novoj verziji se koriste gotove forme, ili?

0 0 hvala 0
17 godina
Literal kaže...

@ Dr. Zoidberg hvala! :)

Inače, malo sam se zaletio jer sam odmah nakon postavljanja pitanja našao u knjizi koju koristim odgovor, koji mi je nekako promaknuo nakon prvog čitanja. Valjda dekoncentracija, ali jedna kava je popravila stvar :)

Floki, koristim tu drugu knjigu - Wrox beginning Visual C# 2012. Zašto je WinForm izbačen iz nove verzije ako je potreban? Jeli u pitanju ispisivanje koda za forme, a u novoj verziji se koriste gotove forme, ili?

Autor je to objasnio sa jednom rečenicom, da će obrađivati noviju tehnologiju.

Međutim, što se tebe tiče, za sad ti to nije bitno, savladaj prvo Part 1, odnosno osnove C#.

16 godina
odjavljen

WinForms i WPF se dosta razlikuju - WPF koristi XAML (baziran na XMLu) za opisivanje sučelja i omogućuje razdvajanje logike aplikacije od sučelja dok WF to drži zajedno.

WPF je popularan u zadnje vrijeme zbog .Neta 4.0 (mada postoji već u 3.0), korištenja DXa za renderiranje sučelja umjesto dobrog, starog GDIja, unifikacije sa Windows Phoneom, tabletima i ostalim điđama-miđama.

U praksi, WPF aplikacije izgledaju ljepše od "kockastih" WinFormi ali su nekad pain in ass za dizajnirati i na starijim konfama se vuku ko' krepane mačke. Malo više o WPFu.

http://nighthawk-software.blogspot.com/
17 godina
Sum_of_all_fears kaže...

WinForms i WPF se dosta razlikuju - WPF koristi XAML (baziran na XMLu) za opisivanje sučelja i omogućuje razdvajanje logike aplikacije od sučelja dok WF to drži zajedno.

WPF je popularan u zadnje vrijeme zbog .Neta 4.0 (mada postoji već u 3.0), korištenja DXa za renderiranje sučelja umjesto dobrog, starog GDIja, unifikacije sa Windows Phoneom, tabletima i ostalim điđama-miđama.

U praksi, WPF aplikacije izgledaju ljepše od "kockastih" WinFormi ali su nekad pain in ass za dizajnirati i na starijim konfama se vuku ko' krepane mačke. Malo više o WPFu.

To mu je moja preporuka, da iz ove verzije 2012 najprije savlada Part 1, a onda Part 2 iz jedne i druge. Za sad mu Part 2 , odnosno Windows programming nije bitan.

Bolju literaturu za početi sa C# od ove Wrox knjige ne treba tražiti, dobra je.

Poruka je uređivana zadnji put pet 7.6.2013 15:31 (Floki).
13 godina
neaktivan
Sum_of_all_fears kaže...

Ima i jedna besplatna, mislim da royalhero ima link na nekakav mirror jer je nestala sa službene stranice.

Da spasio sam je na svoj SkyDrive. :D Link.

Sum_of_all_fears kaže...

Nego, ja imam jedno pitanje. Pošto moramo raditi jednu web aplikaciju od nule, što kažete na EF? Jel se popravio od one verzije iz .Neta 3.5 koja me nije nimalo impresionirala? I kako bi nam bilo najlakše za izvesti aplikaciju koja služi praćenju i ocjenjivanju radnika - koristili bi je voditelji poslovnica, tako da nije bitno da izgleda fensi, samo da bude što prije gotova i sa što manje komplikacija jer radim sa jednim PHP devom koji nije baš na "ti" sa MSovim tehnologijama?

Jel radite ASP.NET Web Forms ili MVC? Što se EF-a tiče, za takve stvari kažu da je dobar. Od verzije 3.5 se itekako popravio, do tada je bio maltene neupotrebljiv, sa verzijom 4 je dobio na popularnosti, 4.1 je donio Code First, a verzija 5 Database Migrations, veoma korisna stvarčica za one koji rade sa code firstom.

Ja vam predlažem za takve stvari WebForms, ako dolaziš iz WinFormsa, prilagođavanje će biti lakše, svodi se na drag&drop kontrola na web formu i pisanje kôda (event handlera) za tu formu. Bilo kakva pomoć ako bude potrebna - javi se.

13 godina
C# - Problemi i rješenja

Jeli zna netko kako da posaljem mape preko emaila u c#, mogu poslati datoteke, ali kad probam cijelu mapu izbaci mi error da nema dozvolu za path ( permission for the path). 

Evo koda:

private void email(object sender, EventArgs e)

{

MailMessage mail = new MailMessage();

SmtpClient SmtpServer = new SmtpClient("smtp.gmail.com");

mail.From = new MailAddress("***********");

mail.To.Add("**********");

mail.Subject = "Test Mail - 1";

mail.Body = "mail with attachment";

System.Net.Mail.Attachment attachment;

attachment = new System.Net.Mail.Attachment(path);

mail.Attachments.Add(attachment);

SmtpServer.Port = 587;

SmtpServer.Credentials = new System.Net.NetworkCredential("**********", "*********");

SmtpServer.EnableSsl = true;

SmtpServer.Send(mail);

}

0 1 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice