C# - Problemi i rješenja izdvojena tema

poruka: 2.151
|
čitano: 706.636
|
moderatori: Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
neaktivan
Re: C# - Problemi i rješenja

OleDbConnection konekcija = new OleDbConnection(StrKonekcije);
konekcija.Open();
string nesto = "haso";
string komanda = "SELECT Ime,Prezime,Ulica FROM tblIme WHERE Ime='"+nesto+"'";
OleDbDataAdapter ODA = new OleDbDataAdapter(komanda, konekcija);

DataSet ds = new DataSet();
ODA.Fill(ds, "tblIme"); zaboravio sam ti navesti da dodaš i ime tabele

txtPrezime.DataBindings.Add("Text", ds, "tblIme.Prezime");
txtUlica.DataBindings.Add("Text", ds, "tblIme.Ulica");

što se ovoga tiče radi 100% a sad ne znam, da li ja lutam po mraku ili ti, ali nije ni bitno.....Sretno

12 godina
neaktivan
C# - Problemi i rješenja

eh ovako pitanje, malo experimentišem sa SQLite, napravio sam bazu podataka, sve fercera , ali je problem u tome kad Napravim setup file i instaliram program, i prenesem na drugi komp ne radi , msm pri instalaciji sam naštimao da mi prebaci SQLite.db u app.folder.

0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen

I sqlite3.dll moraš prebaciti...

http://nighthawk-software.blogspot.com/
12 godina
neaktivan
Sum_of_all_fears kaže...

I sqlite3.dll moraš prebaciti...

Prebacio sam i u application folder i u system32 i opet neće, znači imam konekciju, ali kad očitavam nešto kao username i password kaže nema te tabele....

16 godina
odjavljen

Daj točan exception (barem onaj iz JIT debbugera na stroju koji radi probleme). Ili implementiraj neki log pa u try...catch bloku uhvati exception i spremi ga u neki txt fajl. Najviše ćeš detalja naći kod fillanja ds-a tj. kod spajanja DataAdaptera na bazu pa se ravnaj po tome.

Jel ti se problem pojavljuje na svim kompovima tj. jel se da reproducirati na bilo kojem?

Poruka je uređivana zadnji put sri 9.1.2013 16:32 (Sum_of_all_fears).
12 godina
neaktivan
C# - Problemi i rješenja

System.Data.SQLite.SQLiteException (0x80004005): unable to open database file
   at System.Data.SQLite.SQLite3.Open(String strFilename, SQLiteConnectionFlags connectionFlags, SQLiteOpenFlagsEnum openFlags, Int32 maxPoolSize, Boolean usePool)
   at System.Data.SQLite.SQLiteConnection.Open()
   at System.Data.Common.DbDataAdapter.FillInternal(DataSet dataset, DataTable[] datatables, Int32 startRecord, Int32 maxRecords, String srcTable, IDbCommand command, CommandBehavior behavior)
   at System.Data.Common.DbDataAdapter.Fill(DataTable[] dataTables, Int32 startRecord, Int32 maxRecords, IDbCommand command, CommandBehavior behavior)
   at System.Data.Common.DbDataAdapter.Fill(DataTable dataTable)
   at AutoLite.AutaSqliteDSTableAdapters.tblAutaTableAdapter.GetData()
   at AutoLite.GUI.frmMainAutoSistem..ctor()
   at AutoLite.Form1.btnPotvrdi_Click(Object sender, EventArgs e)
   at System.Windows.Forms.Control.OnClick(EventArgs e)
   at System.Windows.Forms.Button.OnClick(EventArgs e)
   at System.Windows.Forms.Button.PerformClick()
   at System.Windows.Forms.Form.ProcessDialogKey(Keys keyData)
   at System.Windows.Forms.Control.ProcessDialogKey(Keys keyData)
   at System.Windows.Forms.Control.ProcessDialogKey(Keys keyData)
   at System.Windows.Forms.TextBoxBase.ProcessDialogKey(Keys keyData)
   at System.Windows.Forms.Control.PreProcessMessage(Message& msg)
   at System.Windows.Forms.Control.PreProcessControlMessageInternal(Control target, Message& msg)
   at System.Windows.Forms.Application.ThreadContext.PreTranslateMessage(MSG& msg)

0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen

Ne valja ti path do baze.

12 godina
neaktivan

Data Source=|DataDirectory|\Baza.db

radi kad ja testiram, ali ne radi kada prenesem na drugi računar, msm ako nevalja path ne bi ni kod mene kad instaliram radilo, msm ako je tako.

12 godina
neaktivan
C# - Problemi i rješenja

Pozdrav, nadam se da nisam odsadan,

eh ovako kad povečem tabele u bazi i kad sve ubacim u c# i kad nesto dodam, sad mi u tabeli prikaza za sve ono što je povezano preko relationship-a piše ValueMemeber to je onaj SelectedValue, msm za nesto piše 1, pa 3 ili šta već nebitno, jeli postoji način da mi umjeso taga piše naziv koji je pod tim brojem.

0 0 hvala 0
17 godina
odjavljen
Srednjoskolac2med kaže...

Pozdrav, nadam se da nisam odsadan,

eh ovako kad povečem tabele u bazi i kad sve ubacim u c# i kad nesto dodam, sad mi u tabeli prikaza za sve ono što je povezano preko relationship-a piše ValueMemeber to je onaj SelectedValue, msm za nesto piše 1, pa 3 ili šta već nebitno, jeli postoji način da mi umjeso taga piše naziv koji je pod tim brojem.

Trebaš napraviti nekakav repository lookup ili neka slična kontrola ili da podatke dohvaćaš preko viewa u kojem ćeš zahvaljujući joinu na odgovarajuću tablicu imati ono što ti treba.

Freak Show Inc.
14 godina
neaktivan
C# - Problemi i rješenja

Ovako imam jedan webbrowser,textbox,button.Na klik butona otvara se web stranica iz textboxa u webbrowseru..To sam uradio.Moze li se uraditi da button stalno klika poslije mog prvog klika dok u webbrowseru se ne pojavi string koji se unosi u textbox2?

http://www.bug.hr/forum/topic/softver-literatura-usluge/prodaja-knjige-hardware/103166.aspx

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Ja te ništa nisam shvatio... De pojasni to malo, što želiš postići?

14 godina
neaktivan
royalhero kaže...

Ja te ništa nisam shvatio... De pojasni to malo, što želiš postići?

Program stalno otvara neke stranice (nebitno koje) i ja trebam unijeti rijec u texbox2.Da li je moguce napraviti da na svakoj od otvorenih stranica automatski pretrazuje da li postoji riječ iz textboxa2.

http://www.bug.hr/forum/topic/softver-literatura-usluge/prodaja-knjige-hardware/103166.aspx
13 godina
neaktivan
16 godina
neaktivan
C# - Problemi i rješenja

Pozdrav, kolege. Radim neki mali Windows Forms program, i sad imam par audio datoteka koje on treba reproducirati. Njih sam dodao u "resurse", ali nikako da shvatim kako ih pozvati u programu pomoću relativne putanje. Apsolutna radi OK, ali očito nije pravi način ako budem aplikaciju prebacivao na druga računala. Kako vi to radite?

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

ja sam isao metodom Application.StartupPath + "\\<moj fensi folder unutar foldera sa exe fileom>\\mojZvuk.wav"

Nije relativno ali radi :P

Poruka je uređivana zadnji put pet 11.1.2013 6:04 (Dr. Zoidberg).
17 godina
odjavljen
Dr. Zoidberg kaže...

ja sam isao metodom Application.StartupPath + "\\<moj fensi folder unutar foldera sa exe fileom>\\mojZvuk.wav"

Nije relativno ali radi :P

Pa OK je rješenje i putanja je relativna!

Freak Show Inc.
16 godina
neaktivan

uf moram se naspavati lol, jos sam editirao post da dodam da nije relativno :P brain fart :)

14 godina
neaktivan
C# - Problemi i rješenja

Kako se moze napraviti da mi button stalno klika dok while petlja radi?

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Misliš na ovo?

button1.PerformClick();
Kada lajavci laju onda završe ovako: http://i471.photobucket.com/albums/rr77/toropreto/2012-07-0813_30_07.gif
14 godina
neaktivan
TracerCPP kaže...

Misliš na ovo?

button1.PerformClick();

Ja sam pokusavao button1.Click();

Hvala..

14 godina
neaktivan
C# - Problemi i rješenja

Prvi put se susrecem s ovako necim.
Nakon citanja tekstualnog file-a, procitane podatke treba zapamtiti. Napravio sam parser, sve funkcionira, ali me sada zanima koristenje toga u drugim klasama. Podaci su float[]. Problem je u tome sto tocan broj podataka u tekstu nije određen. Razmisljao sam da  koristim dictionary koji bi kao key imao string koji bi se povecavao za svaki red (abc1, abc2, abc3,...).

Moje glavno pitanje je:
Mogu li varijablu nazvati po stringu? Recimo: int (neki string) = 5;

Puno hvala!

Potpis
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Točan broj podataka u datoteci bi mogao bez problema odrediti da radiš s neformatiranom datotekom umjesto formatiranom (broj = veličina_datoteke / veličina_floata). Malo pogledaj FileStream i BinaryReader.

Kada lajavci laju onda završe ovako: http://i471.photobucket.com/albums/rr77/toropreto/2012-07-0813_30_07.gif
14 godina
neaktivan

znam tocan broj podataka u redu, ne znam koliko ima redova, ali i da znam, nije mi od koristi jer najcesce ima nekoliko stotina.
Sve podatke iz jednog reda snimim kao float[].
Problem je kako imenovati sve te float[]-ove.

Hvala

Potpis
Poruka je uređivana zadnji put pet 11.1.2013 16:46 (Luka Ivanković).
14 godina
neaktivan

Ako je neformatirana datoteka nebitno je koliko ima podataka u redu ili koliko je redova u pitanju.

A što se tiče imenovanja floatova, što fali polju?

16 godina
neaktivan
C# - Problemi i rješenja

Još jedno pitanje, recimo da imam metode btn1_click, btn2_click, btn3_click, itd. Znači više botuna, a svaki radi neku svoju funkciju.

Mogu li ikako u programu pozvati metodu btn{x}_click, odnosno ako imam broj x=3 da se pozove btn3_click. Znači nešto na taj princip, da ovisno o tome koliki mi je x dobijem odgovarajuću metodu.

Ja sam pokušavao sve metode strpati u jedan niz tipa void i onda ih pozivati po indeksu, al to nije bilo prepametno {#}

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Nisam baš neki stručnjak za C# no mislim da bi se to moglo preko delegata.

14 godina
neaktivan
C# - Problemi i rješenja

Opet ja vama dosađujem sa svojim stupidnim pitanjima, ali, takav sam, prihvatite me.

Kako mogu koristiti dictionary u drugm klasama. Puno hvala i pusa.

Potpis
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen
Betmen, napravi metodu tipa private void funkcija(string var1, int var2) i pozovi ju sa odgovarajucim varijablama kod klikova.

U krajnjem slucaju, saltaj ju sa switch...case ako ne ide drugacije. Bez koda ti ne mozemo pomoc.
15 godina
betmen kaže...

Još jedno pitanje, recimo da imam metode btn1_click, btn2_click, btn3_click, itd. Znači više botuna, a svaki radi neku svoju funkciju.

Mogu li ikako u programu pozvati metodu btn{x}_click, odnosno ako imam broj x=3 da se pozove btn3_click. Znači nešto na taj princip, da ovisno o tome koliki mi je x dobijem odgovarajuću metodu.

Ja sam pokušavao sve metode strpati u jedan niz tipa void i onda ih pozivati po indeksu, al to nije bilo prepametno {#}

typeof(Tip).GetMethod("metoda").Invoke(null, null);

Tip - to je klasa iz koje pozivas metodu
metoda - naziv metode u klasi

Ovo sam koristio za staticne metode, sad nezz da li moze i za normalne...

A mozes i ovako:

var funkcije = new Dictionary<string, Func<void, object, EventArgs>>(); //nez sad dali je eventargs ili sta vec... 

i sad samo dodas funkcije u to:

funkcije["btn1"] = this.btn1_click;
funkcije["btn2"] = this.btn2_click;
funkcije["btn3"] = this.btn3_click;

i onda pri pozivu samo napravis ovo:

int i = 1;
funkcije["btn" + i](sender, e); //ovo u zagradi su argumenti, tu dodaj arugmente koje zelis poslati metodi.. 

Poruka je uređivana zadnji put ned 13.1.2013 15:20 (slobo14).
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice