nije u tome problem,gdje ga god instanciram javi se to,kaze na netu da je problem to sta textbox ima vrijednost null kad se timer aktivira i da bi trebalo napravit novu instancu textbox-a da je timer uzme,a gore sam ti napisa pokušaj pa mi podcrtava TextBox
C# - Problemi i rješenja
- poruka: 2.151
- |
- čitano: 702.985
- |
- moderatori:
Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
nije u tome problem,gdje ga god instanciram javi se to,kaze na netu da je problem to sta textbox ima vrijednost null kad se timer aktivira i da bi trebalo napravit novu instancu textbox-a da je timer uzme,a gore sam ti napisa pokušaj pa mi podcrtava TextBox
ono kad se ujutro digneš pa shvatiš kako ti mozak sinoć nije radia, pa samo sam prebacia inicijalizaciju timera pod event od buttona za pokretanje snimanja, jer mi timer prije toga ne treba, sve radi a exceptiona nema xd :D
Ovako... Jel se može dataGridView nekako automatski resizeati tako da nema onog sivog prostora desno od tablice? Ili, ako se to ne može, jel se stupci u tablici mogu programski razvući da popune cijeli gridview? Sad se trenutno stupci prilagođavaju sadržaju.
Ukratko - smeta me ovo sivo sa desne strane. Kako ga se najlakše riješiti?
[edit] - više mi odgovara da je forma šira i da ima popunjen gridview "ravnomjerno" nego da imam malenu formu i horizontalne scrollbare.
Isprike na doublepostu (opet) ali imam problem poprilično nevezan sa prošlim.
Pokušavam dodati ManagedWifi u svoj projekt ali ne ide. Klase iz ManagedWifija se i dalje ne mogu koristiti. Išao sam Add - Existing Project, dodao sam .csproj fajl, dodao sam ManagedWifi u Add Reference ali ništa od toga. Napravio sam isto kao i ovdje ali ne radi.
Ctrl + F5!
Imam jedno pitanje.Radio sam sada u školi bazu podataka u Accessu i sada bih želio baš napraviti bazu i isprogramirati aplikaciju koja bi se povezala s bazom i onda pomoću podataka radila što već treba.Znam SQL (naredbe) jer smo to mjesec dana radili na nastavi.Sada me zanima koji mi svi alati( i znanja) trebaju da bih tako nešto uspio napraviti.Polako sam počeo učiti C# i VS.
public partial class Form1 : Form
{
OleDbConnection con = new OleDbConnection();
public Form1()
{
InitializeComponent();
}
private void Form1_Load(object sender, EventArgs e)
{
con.ConnectionString = @"Provider= Microsoft.Jet.OLEDB.4.0; Data source= fizička putanja do .mdb baze";
try
{
con.Open();
}
catch (Exception ex)
{
MessageBox.Show(ex.ToString());
}
}
Ovo je rad u konektovanom okruženju.
Hvala,al nisam to mislio :D
Mene zanima koji mi programi trebaju da bi uopče napravio bazu u SQL-u i onda ju povezao s aplikacijom.Trenutačno mi ovaj kod ništa ne znači.
Mene zanima koji mi programi trebaju da bi uopče napravio bazu u SQL-u i onda ju povezao s aplikacijom.Trenutačno mi ovaj kod ništa ne znači.
Baci oko ovamo:
http://www.codeproject.com/Articles/10213/Create-a-SQL-Server-Database-Using-C
a potom ovamo:
Ovaj kod gore ti povezuje aplikaciju sa Access bazom, ne sa SQL.
Za napraviti i koristiti SQL bazu treba ti SQL server (2005 Express će biti ok), SQL Server Managment Studio (Express) i sama baza. Bazu može dobiti pokretanjem upsizing wizarda u Accesu ili ćeš ju raditi od nule u aplikaciji. Lakše ti je (sada) Upsizing wizardom.
Hvala,nekako ću se valjda snaći.
Ovaj kod gore ti povezuje aplikaciju sa Access bazom, ne sa SQL.
Za napraviti i koristiti SQL bazu treba ti SQL server (2005 Express će biti ok), SQL Server Managment Studio (Express) i sama baza. Bazu može dobiti pokretanjem upsizing wizarda u Accesu ili ćeš ju raditi od nule u aplikaciji. Lakše ti je (sada) Upsizing wizardom.
Pa ja bih želio bazu koja je potpuno neovisna od Accessa.Da ju mogu pokrenuti na bilo kojem računalu neovisno o tome da li je na računalu instaliran Office paket.
Pa onda uzmi MS SQL i Management studio (express verziju). Isto tako, za rad s access bazom nije nužno imati instaliran office paket.
Gledaj, ovaj komadić koda "Provider= Microsoft.Jet.OLEDB.4.0;" rješava taj problem "neovisnosti". U .net frameworku je uključena podrška za manipuliranje podacima u access bazama tako da krajnji korisnik ne mora imati office da bi koristio tvoj program (osim ako ne želi ručno modificirati podatke u bazi).
Ako želiš koristiti SQL, tu bi mogao imati problem. Za SQL bazu ti treba server. Dakle, da bi user mogao koristiti tvoj program, mora imati pristup tom serveru. Server mora biti negdje na internetu ili instaliran lokalno. Gnjavaža.
Ostaje ti još jedna mogućnost - korištenje sqlite3, ako baš želiš SQL bazu u programu. sqlite3 je singe-file baza koja ne zahtjeva nikakav server - samo includeaš sqlite3.dll u project i vozi.
Kako npr. radi baza u nekoj knjižnici?Isto uzima podatke s nekog servera ili su podaci lokalno pohranjeni?
Kako npr. radi baza u nekoj knjižnici?Isto uzima podatke s nekog servera ili su podaci lokalno pohranjeni?
SQL Lite.
...
Najčešće preko nekog servera. Kad je riječ o konkurentnom okruženju (više korisnika odjednom) zbog sinkronizacije podataka je potrebno imati bolju više-klijentsku bazu. Čim je npr. knjiga posuđena u knjižnici na jednom računalu knjižničarka na drugom računalu toga mora biti svjesna odmah pri pokušaju posudbe drugog primjerka te knjige kako bi pred sobom imala stvarno stanje (broj primjeraka).
Najčešće preko nekog servera. Kad je riječ o konkurentnom okruženju (više korisnika odjednom) zbog sinkronizacije podataka je potrebno imati bolju više-klijentsku bazu.
Onda je ta baza u oblaku?
Ne. Ta baza može biti instalirana na nekom računalu u toj mreži.
A da.
Najčešće preko nekog servera. Kad je riječ o konkurentnom okruženju (više korisnika odjednom) zbog sinkronizacije podataka je potrebno imati bolju više-klijentsku bazu.
Sinkronizacija podataka kao takva ne postoji - osim ako se radi o više baza (što u nekoj knjižnici vjerojatno nije slučaj). Radi se samo o tome da li je transakcija commit-ana ili nije - ACID
O tome i govorim. Da je drugi klijent svjestan promjena koje su se dogodile u međuvremenu.
Gledaj, ovaj komadić koda "Provider= Microsoft.Jet.OLEDB.4.0;" rješava taj problem "neovisnosti". U .net frameworku je uključena podrška za manipuliranje podacima u access bazama tako da krajnji korisnik ne mora imati office da bi koristio tvoj program (osim ako ne želi ručno modificirati podatke u bazi).
Ako želiš koristiti SQL, tu bi mogao imati problem. Za SQL bazu ti treba server. Dakle, da bi user mogao koristiti tvoj program, mora imati pristup tom serveru. Server mora biti negdje na internetu ili instaliran lokalno. Gnjavaža.
Ostaje ti još jedna mogućnost - korištenje sqlite3, ako baš želiš SQL bazu u programu. sqlite3 je singe-file baza koja ne zahtjeva nikakav server - samo includeaš sqlite3.dll u project i vozi.
Možeš mi molim te malo bolje objasniti što znači to ručno?Može li korisnik npr. promijeniti podatke ako je slučajno 1. put krivo upisao?
Ne shvatam pitanje. To ovisi o tebi, ako dozvoliš editovanje - može, ako misliš preko Accessa može li - ako ima instaliran Office sa Accessom onda može, ako nema, logično, ne može.
Nešto drugo pitaš?
Možeš mi molim te malo bolje objasniti što znači to ručno?Može li korisnik npr. promijeniti podatke ako je slučajno 1. put krivo upisao?
Ručno bi bilo otvoriti bazu u accessu i tamo ju mijenjati.
A editirati u programu može ako mu to dozvoliš (npr. u knjigovodstvenom programu se to ne smije raditi).
Jedan od mojih seminarskih radova ..... ...više niti ne znam gdje je na disku....
Eeee, nekada se za to koristio Fox Pro, hebem ga u temelj. Znam lika koji još radi aplikacije sa bazama u njemu.
Ljudi ovako, želim zaustavit aplikaciju u jednoj liniji a dopustit da se sve prije te linije izvršava,samo da priceka na izvršavanje koda iza te linije par sekundi. Thread.Sleep() ne mogu koristit jer on zabrlokira cili program i baci sve u jedan veliki bug.Dakle program snima zvuk i pušta ga na slušalice onoliko sekundi kasnije koliko je korisnik odredia.Odnosno dio sa snimanjem mora nastavit snimat tih par sekundi dok dio sa playbackom mora pricekat 3-4 sec. Timer također nije upotrebljiv za ovo jer njime samo mogu napravit event koji ce opalit svako par sekundi. A pokušam li dio za playback stavit u taj event sve mi podcrta.