Pozdrav, nov sam u programiranju i nemam baš iskustva, pa me zanima gdje se sve koristi JAVA i C#, mislim cuo sam recimo da se na bankomatima vrti Java i takve stvari pa me zanima gdje se jos ovi jezici koriste!? Pozdrav
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Recimo da se Java vrti na daleko većem broju platformi nego C# koji je uglavnom vezan za Wintel.
C# se uglavnom koristi na Windowsima(može i na Linux-u uz pomoć mono-a) te na X-Box-u, Windows Phone-u(Mobile-u) i webu, a može se koristiti za bilo što od igara(XNA) do poslovnih aplikacija i web stranica.
C# je viši jezik jako sličan Javi i nemože se koristiti za neke low-level stvari(driveri i sl.) kao c++.
Java se koristi svugdje gdje se može instalirati Java VM a to znači od BluRay playera, automobila do mobitela i računala.
Aha, ja sam dosad nesto sitno radio s VB-om pa neznam bas programirati, nego pa ča nije c++ svugdi u upotrebi, a ne java ??????
I jedno i drugo dok je c++ više za low-level stvari tipa driveri i sl.
Mene zanima kada se rade neke embedded programi, recimo u C++ ili nesto, koji framework se koristi, kako to tocno radi, nije mi bas jasno, dali mora biti instaliran neki OS gore (citao sam recimo da se na NASA-inim roverima vrti Linux pa su gore programi rađeni u Javi), ima netko ko se kuzi u te stvari detaljnije kako to funkcionira (nisam bas nasao po netu nesto zanimljivo u vezi toga)?