C++ compiler, veliki exe (output) fajl

poruka: 4
|
čitano: 1.643
|
moderatori: Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Borland C++ compiler, veliki *.exe

Interesira me zasto je obican program, bez ikakvih "#include" direktiva velik 50KB? I to program koji ne radi apsolutno nista. Koristim CodeBlocks i Borlandov C++ 5.5 compiler.

Drugo, kako mogu smanjiti velicinu izlaznih exe fajlova jer me jednostavno zivcira kad mi neki mali programcic zauzme 200KB.

0 0 hvala 0
17 godina
RE: Borland C++ compiler, veliki *.exe

osobno ne vidim kako bi smanjio izlazni exe file.

ali mislim da ti je to posljedica koristenja IDE-a. da si sam pisao kod koristeci WIN32 API mislim da bi exe bio manji.

ali bi tvoj posao trajao 5 puta duze

17 godina
Yawriats kaže...

Interesira me zasto je obican program, bez ikakvih "#include" direktiva velik 50KB? I to program koji ne radi apsolutno nista. Koristim CodeBlocks i Borlandov C++ 5.5 compiler.

Drugo, kako mogu smanjiti velicinu izlaznih exe fajlova jer me jednostavno zivcira kad mi neki mali programcic zauzme 200KB.

Vjerojatno se linkaju neke biblioteke koje ti ne trebaju, probaj ih se rješiti.
17 godina
protjeran
Yawriats kaže...

50-200 KB je sitnica ako se pogleda sama struktura nekog (exe) programa. U EXE se ne nalazi samo code niti je on ključni faktor za veličinu EXE-a jer nije isto kada se radi "prazna" konzolna aplikacija i "prazna" Windows GUI aplikacija. Možda si radio konzolnu aplikaciju s VCL podrškom pa ti je kod veći samo zbog VCL podrške.

Također, ovisi kakve postavke koristiš. Ako želiš da tvoja aplikacija ne traži nikakav runtime tj. da cijeli runtime stavi u EXE onda će EXE biti veći. Zna tada biti i do 1 MB, ali tada si se rješio bilo kakvih briga o dodatnim dll-ovima ili bilo čemu drugome što bi aplikacija mogla tražiti da bi se pokrenula na drugom računalu.

1) Pogledaj postavke linkera. Ako koristiš runtime linking onda će EXE biti manji, ali će program tražiti dodatne dll-ove pri pokretanju na drugom računalu.
2) Pogledaj pakete koje program koristi. Da li koristiš runtime ili ne.
3) Ako je riječ o konzolnoj aplikaciji isključi VCL podršku i multithreading i imati ćeš manji exe.
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice