Batch graficki prikaz

poruka: 40
|
čitano: 4.273
|
moderatori: Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
Batch graficki prikaz

alt+fn+obično ti je na tipkama uiojklm,. pišu uokvireni brojevi koji se aktiviraju kad pritisneš Fn.

KUPUJEM NOKIU E90 COMMUNICATOR DO 700KN HITNO
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
moderator
RE: Batch graficki prikaz
EnlightenedPhoenix kaže...
odaberi SAVE AS

i tamo odaberi UTF-8 ako se ne varam... sada ce ti ici...

Otkad to DOS (ili ova simulacija koja se skriva u Command Promptu) podrzava Unicode?! Namigiva

Russa kaže...

a sad hoce spremiti pod utf 8 u notepad ali dos mi ne odcitava

Naravno. Instaliraj besplatni Notepad++ (i zaboravi da Notepad u Windowsima postoji!), zatim se prebaci na neku DOS-ovu kodnu stranicu - mozes recimo Encoding > Character sets > Central European > OEM 852. I sad samo trebas pasteate znakove. Mozes probati odavde s foruma, ako ne ide (a i ako ti trebaju drugi znakovi), onda mozes preko Character Mapa (nalazi se pod All Programs > Accessories > System Tools).

16 godina
protjeran
Batch graficki prikaz

a bokte sta je to sad zakomplicirano sjecam se prije tocno te znakove zaljepim u notepad i cmd to normalno odcitava -.- pfff

www.expressive-team.com.hr

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Pa uvijek mozes i hex editorom rucno kucati znak po znak, tako ces biti siguran de je ono sto si upisao ono i ono sto zelis... Smijeh

Pathogenic fundamentals clearly indicate that homogenous populations are most vulnerable.
17 godina
moderator
Russa kaže...

a bokte sta je to sad zakomplicirano sjecam se prije tocno te znakove zaljepim u notepad i cmd to normalno odcitava -.- pfff

U kojim Windowsima? Notepad od Windowsa XP (a vrlo vjerojatno i novijih) ne podrzava te "zbrckane" znakove u ASCII datotekama, odnosno ne podrzava DOS-ove kodne stranice. Tako da uopce nije cudno da to ne radi. U Windowsima 9x/Me je mozda radilo, ali ako se ne varam, oni sami po sebi nisu podrzavali Unicode (mozda je stvar bas u tome - Notepad Windowsa XP i novijih inzistira da datoteke s takvim znakovima sprema kao Unicode datoteke).

A ako ti je tooooooliko tesko u izborniku Notepad++-a odabrati neku DOS-ovu kodnu stranicu (znaci, imas par klikova misem nakon sto otvoris datoteku), onda radije odustani od svega. Namigiva

Ili - jednostavni copy&paste? Sve potrebne znakove copy&pasteaj u jednu datoteku pomocu Notepad++-a i onda koristi edit iz naredbenog retka, u njemu otvori tu datoteku i copy&pasteaj si u radne .BAT datoteke znakove koji ti trebaju.

15 godina
neaktivan
mbaksa kaže...

U Windowsima 9x/Me je mozda radilo, ali ako se ne varam, oni sami po sebi nisu podrzavali Unicode

Ne radi ni tu, buduci da ovo sad pisem sa svoje 9x masine mogu potvrditi :D

Kao sto sam vec rekao, za takve stvari koristim DOS editor...

Razlika u znakovima Razlika u znakovima
Pathogenic fundamentals clearly indicate that homogenous populations are most vulnerable.
Poruka je uređivana zadnji put čet 14.10.2010 14:48 (rustweaver).
17 godina
Batch graficki prikaz

Notepad ++ bi ti mogao rješiti muke link za download klikni ovdje.

Sometime the best defense is to attack!

0 0 hvala 0
17 godina
moderator
rustweaver kaže...
mbaksa kaže...

U Windowsima 9x/Me je mozda radilo, ali ako se ne varam, oni sami po sebi nisu podrzavali Unicode

Ne radi ni tu, buduci da ovo sad pisem sa svoje 9x masine mogu potvrditi :D

LOL! I onda se ljudi cude sto znam biti prilicno naporan u raspravama, sto ih trazim dokaze i argumente za nesto sto se njima cini jasno samo po sebi ili za nesto sto misle da je tako. Znati i misliti/"sjecati" se su dvije razlicite stvari. Namigiva

16 godina
protjeran
Batch graficki prikaz

pa znam da sam na win xp ljepo kopirao ona 3 znaka i radilo je u cmd i u notepadu nije nis zahtjevalo , a sada 1 god poslje nece

www.expressive-team.com.hr

0 1 hvala 0
16 godina
Russa kaže...

pa znam da sam na win xp ljepo kopirao ona 3 znaka i radilo je u cmd i u notepadu nije nis zahtjevalo , a sada 1 god poslje nece

- omogući quick edit mode opcije za CMD. (desni klik miša =paste)

- stari Copy-paste je CTRL+Ins / Shit+Ins radi i pod DOSom.

- koristi notepad++, predložen je s razlogom. (Ili bilo koji klon NCa, može i originalni za DOS)

- u character map imaš sve potrobno, nađi i ASCII kodove pa ih copy-pestaj itd.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
Poruka je uređivana zadnji put čet 14.10.2010 16:54 (ihush).
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice