recite mi dali se moze u batchu sto graficki prikazati i napisite simbole ili znakove koji kad se unesu umjesto znaka prikazu kocku ili neke istockane kvadrate... to sam ovdje napisao jer nigdje nemogu naci na internetu a znao sam prije . hvala
Batch graficki prikaz
- poruka: 40
- |
- čitano: 4.268
- |
- moderatori:
Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
alt254
alt169
itd...
BATCH je BATCH, aplikacija konzole... ne podrzava nista osim iscrtavanja karaktera u font mapi...
recite mi dali se moze u batchu sto graficki prikazati i napisite simbole ili znakove koji kad se unesu umjesto znaka prikazu kocku ili neke istockane kvadrate... to sam ovdje napisao jer nigdje nemogu naci na internetu a znao sam prije . hvala
Trazi na netu ASCII tabelu. Dobit ces kodove i znakove, da bi dobio odredeni znak drzis lijevi alt i otipkas kod, nakon toga pustis alt.
ali problem je u tome sto ja nemam numer bili mi mogli ovdje u postu unjeti neke od tih simbola pa da kopiram
ovo mi treba
i upisi 176
ili drzi alt pa upisi 177
ili drzi alt pa upisi 178
a znam ali nemam numer
Evo pa kopiraj
░ ▒ ▓
a sad neznam zasto kada to pokusam spremiti kaze mi da je to ASCII znakovi i da ce biti izgubljeni kad stisnem save.?? prije me to nije nikad pitalo
da
Notepad i slicni editori ne podrzavaju te znakove. U DOS-u je to radilo, a sad ne znam sto se koristi pod windowsima za rad sa takvim znakovima.
i tamo odaberi UTF-8 ako se ne varam... sada ce ti ici...
pa prije 1 god mi je dos to htjeo odcitati i notepad a nez zasto sad nece
a sad hoce spremiti pod utf 8 u notepad ali dos mi ne odcitava
Koju verziju windowsa koristis?
Pokreni konzolu (CMD) i kucaj "edit.com" (bez navodnika) i pukni enter. Radi?
sta mislis da upisem edit.com i da otvorim one znakove onda ili sta?
prvo upisi edit.com i pukni enter, trebao bi ti se otvoriti MS-DOS editor, jel se otvorio?
da
E to ti je kao notepad, tu se mozes u miru igrati sa ASCII kodovima i sacuvati ih kako bog zapovjeda te ispisivati pomocu batch skripti. U biti cijelu skriptu mozes u tome napisati, to ti je najobicniji tekst editor.
Mozda ce ti trebati malo dok se snades, pogotovo prozor za spremanje datoteka ne izgleda kao ono na sto si navikao, ali kad se priviknes bit ce ti normalno. Pazi samo gdje program sprema datoteke da ih ne izgubis :D
ali problem je to sto nemogu pisati ASCII jer nemam numer a tu se nemoze zaljepiti kod
ali problem je to sto nemogu pisati ASCII jer nemam numer a tu se nemoze zaljepiti kod
Numer? Mislis nemas numericki dio tipkovnice? Onaj desno?
Probaj svejedno zalijepiti, u CMD toolbaru bi ti trebala biti tipka Paste
a ima gumb paste ali se moze samo zaljepiti ono sto sam odonuda i kopirao
Ne edit program, nego doslovce mislim na CMD prozor koji ima alatnu traku i na njoj izmedu ostalog imas gumb "Paste"
a imam gumb paste ali se nemoze kliknuti
Nista onda, jedino pametno sto ti mogu savjetovati je da kupis punu tipkovnicu jer kao sto vidis nikad ne znas kad ce ti zatrebati neke egzoticne tipke... da nisi ti to slucajno na laptopu?
a tako je .. cak nemogu ni na virtualnoj zaslonskoj tipkovnici... ali sijecam se prije samo sam copy -paste ░ ▒ ▓ u notepad i to je to