Batch fajlovi

poruka: 7
|
čitano: 2.077
|
moderatori: Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
Batch fajlovi

Ljudi pomozite, treba mi jedna automatska radnja (copy/paste) i čuo sam da se to može napraviti kreiranjem nekakve batch datoteke i pošto nemam pojma o tome htio bi naučiti kako se to pravi stoga bi molio vašu pomoć.

Za početak treba mi da mi automatski kopira dva fajla iz jednoga   foldera u drugi.

Znači da mi kopira dvije datoteke iz ovoga foldera  C:\Documents and Settings\foto\Application Data\Opera\Opera\  u ovaj folder  D:\Backups\Opera

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
RE: Batch fajlovi

Koje tocno dvije datoteke?

postoji DOS komanda "copy" i koristi se ovako

copy putanja1\datoteka.extenzija putanja2

npr

copy c:\igre\doom\doom.exe d:\svasta\

mozes koristiti i wildcard znakove * i ?

pa

copy c:\igre\doom\*.* d:\svasta\

kopira sve datoteke u c:\igre\doom direktoriju u d:\svasta

mozes kopirati i samo neku vrstu ekstenzije ako koristis npr *.bmp ili sve datoteke s istim imenom a razlicitom ekstenzijom slika.*

to samo strpas u tekstualnu datoteku koju nazoves nesto.bat i eto ti batch datoteke

Pathogenic fundamentals clearly indicate that homogenous populations are most vulnerable.
Poruka je uređivana zadnji put pet 19.11.2010 18:06 (rustweaver).
17 godina
neaktivan
Batch fajlovi

Evo ovako,   datoteke bookmarks.adr i wand.dat koje se nalaze u C:\Documents and Settings\foto\Application Data\Opera\

trebam kopirati u D:\Backups\Opera

Evo sad sam napravio drugu probu i upisao ovo:

copy C:\Proba\PITANJA.txt D:\Backups\Opera i proradilo iz prve.

Znači nešto je krivo napisano u putanji C:\Documents and Settings\foto\Application Data\Opera\   ali šta ?

Nešto u nazivu  Documents and Settings  nije u redu (probao sam pisati i bez razmaka DocumentsandSettings ali ništa)

Poruka je uređivana zadnji put pet 19.11.2010 19:52 (magistar).

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Batch fajlovi

Evo sad mi na drugome forumu rješili problem.

Samo je trebalo putanju staviti u navodnike ovako:

copy "C:\Documents and Settings\foto\Application Data\Opera\Opera\bookmarks.adr" D:\Backups\Opera

Čudno da niko to nije znao  no svejedno Thanks

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
magistar kaže...
...

Problem su duga imena datoteka i foldera koji sadrze razmake. To tzv 8.3 (osam znakova u imenu i tri u ekstenziji) ogranicenje ostalo jos iz DOS ere. Da bi ga zaobisao mozes probati cijelu putanju staviti u navodnike, ili koristiti DOS ime foldera, u ovom slucaju "documents and settings" ima DOS ime "docume~1", a "application data" "applic~1"

znaci probaj pisati ovako:

copy C:\docume~1\foto\applic~1\Opera\wand.dat d:\backups\opera

ili ovako

copy "c:\documents and settings\foto\application data\opera\wand.dat" d:\backups\opera

Pathogenic fundamentals clearly indicate that homogenous populations are most vulnerable.
17 godina
neaktivan
Batch fajlovi

Ok  Nego kako da napišem putanju kad trebam kopirati dva fajla (iz istoga foldera) odjednom npr bookmarks.adr i wand.dat
Da li treba pisati novu komandu (copy) u novome redku ili se to piše u istome redku.

Ako nije problem napiši mi točno putanju za ta dva fajla

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

copy "c:\documents and settings\foto\application data\opera\wand.dat" d:\backups\opera

copy "c:\documents and settings\foto\application data\opera\bookmarks.adr" d:\backups\opera

Znaci novi red treba.

:)
Poruka je uređivana zadnji put pet 19.11.2010 20:41 (logic).
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice