Bat skripta

poruka: 14
|
čitano: 3.806
|
moderatori: Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Bat skripta

Poštovanje ekipica :9

Evo ovako pošto tome nisam vičan tražim jednog dobrovljca za izradu jedne, po meni neprevise komplicirane skripte.

Dakle imam folder od 700 slika koje se sve različito zovu, i što bih ja htio, da sve slike preko skripte promijenim po brojevima dakle od 1-700.extenzija koja vec je. Dakle da u kodu unesem path do foldera i eventualno broj fotografija.

Vjerujem da se to može napraviti u batchu

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Bat skripta

Pa zar ti nije jednostavnije,oznaciti sve sike,te odabrati opciju preimenuj,upises nprm.A

i sve ce ti se slike numerirati od 1-700(A.1,A.2,A.3.......)

Onda recimo Picasom,vrlo brzo nades sliku koju hoces po broju!

Ili mozda ne mislis na to?Neodlučan

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
RE: Bat skripta
MandaTDI kaže...

Pa zar ti nije jednostavnije,oznaciti sve sike,te odabrati opciju preimenuj,upises nprm.A

i sve ce ti se slike numerirati od 1-700(A.1,A.2,A.3.......)

Onda recimo Picasom,vrlo brzo nades sliku koju hoces po broju!

Ili mozda ne mislis na to?Neodlučan

Meni je zgodnije brojeve dale bez slova jer sam napravio webskriptu za onuos po brojevima pa da sad ne editiram skriptu :)

16 godina
Bat skripta

čak i win explorer nudi (rudimentrano) ono što želiš, napraviti bat za tako nešto s unosom maske je kompliciranjije nego poslužiti se već gotovim, free, upravo zato smišljenim progrmima. Pošto su slike u pitanju, preporuka FastStone Image Viewer ili njegov derivat specijaliziran za to, FastStone Photo Resizer 3.0.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用

1 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
ihush kaže...

čak i win explorer nudi (rudimentrano) ono što želiš, napraviti bat za tako nešto s unosom maske je kompliciranjije nego poslužiti se već gotovim, free, upravo zato smišljenim progrmima. Pošto su slike u pitanju, preporuka FastStone Image Viewer ili njegov derivat specijaliziran za to, FastStone Photo Resizer 3.0.

Ok velim nisam upućen, probat ću sa ovim programom :)

17 godina
neaktivan
milion programa za to na netu. evo iz glave renamer
:)
14 godina
neaktivan
Bat skripta

probaj samo kreirat notepadom a za sadrzaj neznam

Dejan
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Bat skripta

Evo da i ja ne otvaram novu temu, pa ako mogu pitao bih vamo. Dakle imam dva programa koja moram pokreni, prvo jedan program, a onda drugi. Želja mi je da umjesto s dvije ikone ta dva programa pokrećem preko jedne, tako da se prvo upali jedan program, a onda drugi. Dali je to moguće napraviti u bat-u neku skriptu koja bi to radila preko jedne ikone, ako je moguće da napišete i postate scriptu ovdje. Hvala

I See Offline People ! Mladim djevojkama podešavam CONFIG SYSe i pravim AUTOEXEC BATe ... :D
Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
system kaže...

Evo da i ja ne otvaram novu temu, pa ako mogu pitao bih vamo. Dakle imam dva programa koja moram pokreni, prvo jedan program, a onda drugi. Želja mi je da umjesto s dvije ikone ta dva programa pokrećem preko jedne, tako da se prvo upali jedan program, a onda drugi. Dali je to moguće napraviti u bat-u neku skriptu koja bi to radila preko jedne ikone, ako je moguće da napišete i postate scriptu ovdje. Hvala

Moguće je naravno evo primjer ova skripta pokreće uTorrent i Xfire:

@echo off
cd C:\Program Files\Xfire
start xfire.exe
cd C:\Program Files\uTorrent
start uTorrent.exe

15 godina
neaktivan
Skizzy kaže...

@echo off
start xfire.exe
start uTorrent.exe

Ili

c:\program files\xfire\xfire.exe
c:\program files\utorrent\utorrent.exe

jos manje tipkanja...

Pathogenic fundamentals clearly indicate that homogenous populations are most vulnerable.
17 godina
moderator
Skizzy kaže...
system kaže...

@echo off
start xfire.exe
start uTorrent.exe

Samo usput da napomenem - ne treba ici start, dovoljno je napisati samo xfire.exe ili uTorrent.exe, posto je rijec o izvrsnim datotekama (programima). Rijec start koristi se recimo kod shortcuteova ili kad trebas otvoriti neki dokument, npr. start dokument.pdf.

16 godina
protjeran
Bat skripta

trebao bi pomoc oko skripte za encode 

znaci ja sad stavim file na konvertiranje preko CMD-a i kada je taj file gotov htio da bi da odma krene sa drugim 

to zasad ovako izgleda

cd C:\Users\hrvatskafarkasevec\Desktop\encode soft

HandbrakeCLI.exe -i "D:\Encode\1.mkv" -t 1 -c 1 -o "D:\Encode\1.1.mkv"  -f mkv -w 1920 -l 1080 -e x264 -q 17 -r 23.976 -a none  -x / analyse=0x3:0x133 / me=umh / subme:9 / mixed_ref=1 / me_range:1.00=24:ref=8:bframes=8 --verbose=1

Hvala

http://www.nyaa.eu/?page=separate&user=102042 // http://protocol4.animehr.com
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
moderator
Re: Bat skripta

Jesi probao iza te naredbe staviti sljedeću naredbu?

......................

A inače, mogao bi jednu .bat datoteku napraviti tako da uzima ulaznu i izlaznu datoteku parametarski pa je onda više puta pozoveš iz druge .bat datoteke. Znači, da u enkodiraj.bat imaš nešto tipa:

"C:\Users\hrvatskafarkasevec\Desktop\encode soft\HandbrakeCLI.exe" -i %1 -t 1 -c 1 -o %2  -f mkv -w 1920 -l 1080 -e x264 -q 17 -r 23.976 -a none  -x / analyse=0x3:0x133 / me=umh / subme:9 / mixed_ref=1 / me_range:1.00=24:ref=8:bframes=8 --verbose=1

I da onda u drugoj datoteci redaš pozivanja enkodiraj.bat.

call enkodiraj.bat "D:\Encode\1.mkv" "D:\Encode\1.1.mkv"

call enkodiraj.bat "D:\Encode\2.mkv" "D:\Encode\2.1.mkv"

16 godina
protjeran
Re: Bat skripta
mbaksa kaže...

Jesi probao iza te naredbe staviti sljedeću naredbu?

......................

A inače, mogao bi jednu .bat datoteku napraviti tako da uzima ulaznu i izlaznu datoteku parametarski pa je onda više puta pozoveš iz druge .bat datoteke. Znači, da u enkodiraj.bat imaš nešto tipa:

"C:\Users\hrvatskafarkasevec\Desktop\encode soft\HandbrakeCLI.exe" -i %1 -t 1 -c 1 -o %2  -f mkv -w 1920 -l 1080 -e x264 -q 17 -r 23.976 -a none  -x / analyse=0x3:0x133 / me=umh / subme:9 / mixed_ref=1 / me_range:1.00=24:ref=8:bframes=8 --verbose=1

I da onda u drugoj datoteci redaš pozivanja enkodiraj.bat.

call enkodiraj.bat "D:\Encode\1.mkv" "D:\Encode\1.1.mkv"

call enkodiraj.bat "D:\Encode\2.mkv" "D:\Encode\2.1.mkv"

e to puno ti hvala 
sad stavim cjelu sezonu na encode pa na spavanje :D 

http://www.nyaa.eu/?page=separate&user=102042 // http://protocol4.animehr.com
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice