.bat file za podešavanje datuma

poruka: 11
|
čitano: 3.722
|
moderatori: XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
.bat za date & time podešavanje

Da li netko zna kako napraviti .bat file koji će kad ga pokrenem automatski sinkronizirati vrijeme i datum s aktualnim lokalnim vremenom (znači da s interneta povuče informaciju o točnom datumu i vremenu). Unaprijed hvala!

logic sense of no sense.

0 0 hvala 0
15 godina
Re: .bat za date & time podešavanje

Imaš neki poseban razlog da taj posao ne želiš prepustiti Windowsima da ga obavljaju automatski, periodično?

17 godina

da, buraz mi stalno pomiče sat jer želi da mu bude sinkroniziran s vremenom u SAD-u ili Australiji odnosno za kojeg već klijenta radi, i onda kad ja dođem na komp vrijeme je skroz zbrkano +-9sati a ponekad i datum je dan +-. Pa eto to me onako malo živcira a neda mi se stalno podešavati u postavkama. Ovako samo pokrenit bat file i mila majka, ali problem je pronaći nešto tako na netu. Eto ako netko ima ideju...

logic sense of no sense.

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Re: .bat file za podešavanje datuma
14 godina
neaktivan

Neznam koje Windowse imaš ali na Win 7 imaš opciju additional clocks koja ti omogućuje da sat prikazuje više vremenskih zona, evo slikica

Date and Time Date and Time
The most incomprehensible thing about the world is that it is all comprehensible
11 godina
neaktivan

Treba mi kod koji promjeni datum te ga vrati u prvobitni nakon nekog vremena. Probao sam to ovako, ali nikako ne želi vratiti stari datum.

@echo off

set today=%date%

date 1/1/2014

echo Datum je postavljen kao 1 Sijecanj 2014

echo Pricekajte pet minuta ili pritisnite bilo koju tipku za vracanje pravog datuma

timeout /t 60

date %today%

I sad bi on tu trebao nazad staviti da je 21.4.2015 no ja dobijem ovo http://i.imgur.com/LSwlaD8.png i datum ostaje 1.1.2014

Ako netko zna gdje je problem neka javi 

...My life, My game, My rules...
Poruka je uređivana zadnji put uto 21.4.2015 1:37 (SoynTech).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
moderator

Kao prvo, lijepo ti piše u kom formatu moraš upisati datum. Dakle, datum se upisuje u formatu dd-mm-yy, a ti si ga napisao kao 1/1/2014 - to jedno s drugim ne ide skupa.

Kao drugo, za promijeniti datum ti trebaju admin prava, znači naredbeni redak moraš pokrenuti kao administrator.

11 godina
neaktivan
mbaksa kaže...

Kao prvo, lijepo ti piše u kom formatu moraš upisati datum. Dakle, datum se upisuje u formatu dd-mm-yy, a ti si ga napisao kao 1/1/2014 - to jedno s drugim ne ide skupa.

Kao drugo, za promijeniti datum ti trebaju admin prava, znači naredbeni redak moraš pokrenuti kao administrator.

Ma promjeni on meni u 1/1/2014 nego ne znam šta da napravim da vrati na staro naravno .cmd fajl naravno pokrečem kao administrator. Kad stavim da je 1-1-2014 (ako si na to mislio) isto on promjeni u taj datum, ali ne vrati stari.

Poruka je uređivana zadnji put uto 21.4.2015 1:51 (SoynTech).
17 godina
moderator

Aha. Iako - pravilni format datuma je drugačiji od onog kojeg si upisao.

Uglavnom - upiši naredbu

echo %date%

pa će ti biti jasno gdje je problem. Znači, vrijednost varijable date je "uto 21.04.2015.", a to očito nikako ne može proći kao valjani parametar za naredbu date. Tako da nisam baš siguran može li se napraviti to što ti želiš. Ovdje imaš nešto vezano uz datum, ali...

Ne kužim baš zbog čega se mučiš s batchom - on je na DOS/Windows platformi koma. Radije si napiši programčić u normalnom programskom jeziku koji će ti napraviti ono što želiš. 

17 godina
moderator

Pišem novu poruku da vidiš da sam ti odgovarao naknadno...

Uglavnom, možeš oguliti slovima napisan dan iz datuma na ovaj način:

set dan=%date:~4,10%

I onda promijeniš datum s:

date %dan%

Meni radi pod 8-icom. Nisam siguran da to može raditi u DOS-u - pretpostavljam da su to nadogradnje koje je donio Windows NT.

11 godina
neaktivan

Uspjelo je ako si blizu Virovitice imaš pivo od mene  

Poruka je uređivana zadnji put uto 21.4.2015 2:43 (SoynTech).
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice