Zamena maticne ploce

poruka: 47
|
čitano: 18.541
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
Re: Zamena maticne ploce
Sikacobra kaže...

Ja sam promijenio maticnu plocu.Kupio sam je polovnu bez procesora,hardiska,rama,graficke ubacio sam sve iz starog racunara.

E sad sve sam to napravio i uradio novi sistem i sve al mi ne normalno koci i ne ocitava mi istu brzinu procesora.Čaprkao sam i po BIOSU nesto al nista nisam napravio.Molim za pomoc. Hvala

Ja mislim da tvoja matična ploča ima stari BIOS koji ne podržava ovaj procesor. U BIOS-u provjeri koja je verzija samog BIOS-a a napiši nam i točno ime modema matične ploče (trebalo bi pisati na PCB-u).

16 godina

-- mbo v533.. (druga/ista tema)

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
15 godina
Zamena maticne ploce

FSB je nebitan. Da ploča ima microcode tj. da je procesor podržan, FSB bi se automatski podesio. Ovako ne može bez update BIOS-a (sa podržanim procesorom).

Poruka je uređivana zadnji put pet 9.1.2015 23:05 (phoenix2003).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
phoenix2003 kaže...

FSB je nebitan. Da ploča ima microcode tj. da je procesor podržan, FSB bi se automatski podesio. Ovako ne može bez update BIOS-a (sa podržanim procesorom).

pogrešno, microcode služi pravilnom prepoznavanju CPUa, u slučaju kad je chipset 533, ne postoji BIOS koji bi to promijenio 533 na 800 (osim OC koji je prevelik za taj raspon).

15 godina
Zamena maticne ploce

I ne kažem da bi se to desilo. Procesor NE MOŽEraditi (pravilno) ukoliko nije zvanično podržan kroz BIOS. Sjeti se teme http://www.bug.hr/forum/topic/procesori-mbo/intel-xeon-soc-771-soc-775/204525.aspx gdje se redovno moraju unositi microcode u matičnu ploču kako bi podržala procesor.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
phoenix2003 kaže...

I ne kažem da bi se to desilo. Procesor NE MOŽEraditi (pravilno) ukoliko nije zvanično podržan kroz BIOS. Sjeti se teme http://www.bug.hr/forum/topic/procesori-mbo/intel-xeon-soc-771-soc-775/204525.aspx gdje se redovno moraju unositi microcode u matičnu ploču kako bi podržala procesor.

opet pogrešno.. jer to je modifikacija za nepodržano.. ovo je podržan CPU tj jezgra, ali za (samo) 533 bus, zato su tad (u davna vremena) izlazile i takve verzije CPUa.. npr vidi Asus.. CPU na 3.06 je 'isti' tj microcode za BIOS, ako radi jedan radi i drugi, nešto sasvim drugo je dali chipset može na 800.. Zato BIOS, Win i CPUid ispravno prikazuju CPU, zato i boota.. bez microcodea npr pregorilo bi i sl..

15 godina
Zamena maticne ploce

Ne bih se u potpunosti složio sa tobom. Ništa dok nam ne napiše model matične ploče i verziju BIOS-a.....

Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan

Evo sad cu ti cijeli BIOS slikat. S maticne sam skidao jumper kapice da bi resetovao BIOS to sam gledao na Youtube i na stranici od proizvodjaca.

Poruka je uređivana zadnji put sub 10.1.2015 9:45 (Sikacobra).
10 godina
neaktivan
Zamena maticne ploce

Model MBO je p4v533-mx evo slike i sa CPU-Z.Nadam se da cemo rijesiti ovo :/

0 0 hvala 0
12 godina
Zamena maticne ploce

A sta se dogodilo sa starom plocom?

Moze bit da ti cpu nije vise potpuno ispravan, meni se slicno dogodilo s qx9650 koji je otkaza (ne u potpunosti) skupa s plocom. Kad sam ga poslije uboja na novu plocu nije tija multi dignit vise od 6 a normalno je da taj proc radi na 9

Sami sebi smo najveci neprijatelji
Moj PC  
0 0 hvala 1
16 godina
odjavljen
Zamena maticne ploce

Ta ploča ima FSB do 533 mhz... Tako da nećeš izvući svih 2.8ghz nikako.

My name is Legion... For we are many!
Moj PC  
0 0 hvala 1
15 godina
Zamena maticne ploce

Ni procesor se ne nalazi na listi zvanično podržanih procesora procesora. Jedino što se još može pokušati jeste ubaciti zadnji BIOS pa ako proradi - proradi. Ovako ne može se ništa učiniti.

Poruka je uređivana zadnji put sub 10.1.2015 12:21 (phoenix2003).
Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan

E pa vidis moguce je i to,otisli su mi neki kondenzatori na staroj maticnoj i jedan prikljucak koji prenosi sliku na monitor.Ako se ovo tebi desavalo moguce je da je i kod mene isti slucaj,probat cu naci drugi procesor pa staviti.

10 godina
neaktivan

Uradio sam UPDATE Bios bio je 1005,a sad je 1010 tj. posljednji ali nista (isto sve).Probat cu naci drugi procesor. Hvala vam u svakom slučaju.

16 godina
neaktivan
Zamena maticne ploce

pozdrav. Evo zanima me koju maticnu biste preporucili za moju konfu.

Svi podaci su pod MOJ PC hvala.

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
svec kaže...

pozdrav. Evo zanima me koju maticnu biste preporucili za moju konfu.

Svi podaci su pod MOJ PC hvala.

Ovu gigu ja imam i mislim da je savrsena za tvoju konfu http://www.bug.hr/cijene/search/?q=Gigabyte+970A-DS3P

Sami sebi smo najveci neprijatelji
12 godina
neaktivan
Sum_of_all_fears kaže...

Ako se windowsi bootaju, super. Recimo da radi. Ako sve drivere (nove) uspiješ instalirati, onda imaš sreće.

Ja sam poprilično siguran da će te dočekati BSOD na bootu i tu ne možeš ništa napraviti. Problem su driveri od chipseta tj. diskovnog kontrolera.

Tema je stara (post) ali svejedno.. I ja imam problem zamjene nove ploče(Asus vs MSI) ...naravno da nastanu problemi pri radu sa OS-om,pa se slažem s vama kolega .Npr.Logitech tipkovnica se ne vidi pri traženju drajvera,ukoliko se manualno pokuša instalirat(nanovo)..nastane Plavi ekran i piz.arije.. Najbolje Napravit update Biosa nove matične i "pregazit" instalirane winse novim..

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice