Ventilator

poruka: 37
|
čitano: 8.824
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
protjeran
Ventilator
pitanje

od neki dan ventilator od procesora zuji kao lud...

temperature su u najboljem redu, ali ventilator oće izletit kolko zuji...

u BIOS-u mi je namještena automatska regulacija pa ja to nebih dirao...

jel ima koji program s kojim iz windowsa reguliram vrtnju ventilatora proca il nekaj???

ovak jako je znao zujat samo u najzahtjevnijim aplikacijama i igrama, a sad dere se i u desktopu...užas

kaj napravit d ase to poboljša?

www.ddoxy.blogspot.com
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
RE: Ventilator
SpeedFan
16 godina
neaktivan
Ventilator

E gle ugasi komp iskopcaj iz struje sve skini kuler od procesora ocisti ga ako nece morat ces kupit novi

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
doxy kaže...

jel ima koji program s kojim iz windowsa reguliram vrtnju ventilatora proca il nekaj???

ovak jako je znao zujat samo u najzahtjevnijim aplikacijama i igrama, a sad dere se i u desktopu...užas

ako ti je novia maticna dobiješ program za ventilatore ja sam dobio smart fan
Bolje biti 100 godina bogataš nego 7 dana siromah º°¨ ¸„ø¤º°¨„ø¤º°¨°º¤ø„¸¨°º¤ø„¸¸„ º¤ø„¸ ¨°º¤ø„ ¸APOCALYPTICA º¤ø„¸ ¸„ø¤º°¨¸„ø¤º „¸¨°º¤ø„¸¸„ ¸„ø¤º „¸¨°
16 godina

-svrha ventilatora je hlađenje.... provjeri temperature, žice itd. -počisiti od prašine, a možda ne leži dobro na CPU. (NE-speedfan dok to ne rješiš)

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
16 godina
neaktivan
Ventilator

Kuzis nesmije ti zujiti ako nije nikad zujio nesmije ni sad zaj*** te programe on mora da radi

0 0 hvala 0
17 godina
Ventilator

ma bit će da mmu je hladnjak pun prašine... probaj to sve očistit, ja to radim štapićem za uši

Bolje ispasti budala nego iz aviona | C'est la vie

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
leo_819 kaže...

ma bit će da mmu je hladnjak pun prašine... probaj to sve očistit, ja to radim štapićem za uši

A ja kistom Smijeh
Olympus E-3, ZD 12-60, Sigma 30 f1.4, FL-50R, HLD-4 Intel Core2Duo E6600, Intel DG965WH, 2x 2GB PQI DDR2 800MHz, Gainward HD4870 Golden Sample, Seagate 320GB i 500GB, Coolermaster CM-690, Raptoxx 750W Windows Vista Ultimate Service Pack 1 32-bit Windows 7 Ultimate Build 7077
16 godina
neaktivan
doxy kaže...

Koju imas maticnu?
Koji ti je proc? Hladnjak tvornički ili neki drugi?

Koliko dugo ti je to sve radilo dobro prije nego se "raštimalo"?
17 godina
protjeran
Ventilator
autorov komentar

komp je star mjesec dana

sve dobro leži

sve super radi al ventilator je preglasan postao

NEMA ni zrnca prašine ni nikaj

temperature čak za moj ukus i naviku i preniske ( idle proc 40 i grafa 40 )

speedfan kažete??

super

imma još jedna 120 mm naprijed al on je na 1000 RPM dok ovaj na procu je na 5000 RPm...tak da ovaj na procu zeza 100%

www.ddoxy.blogspot.com
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

imma još jedna 120 mm naprijed al on je na 1000 RPM dok ovaj na procu je na 5000 RPm...tak da ovaj na procu zeza 100%

Koji je to hladnjak???
Olympus E-3, ZD 12-60, Sigma 30 f1.4, FL-50R, HLD-4 Intel Core2Duo E6600, Intel DG965WH, 2x 2GB PQI DDR2 800MHz, Gainward HD4870 Golden Sample, Seagate 320GB i 500GB, Coolermaster CM-690, Raptoxx 750W Windows Vista Ultimate Service Pack 1 32-bit Windows 7 Ultimate Build 7077
17 godina
protjeran
Ventilator
autorov komentar

stock hladnjak s procom

proc 7750 BE klokan na 3.2

5000 rpm...tka piše u BIOS-u

a nije strogo 5000

skače od 4800-5000

www.ddoxy.blogspot.com
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Ventilator

Gle nemoj nikakve programe koristiti ak ti je komp star mjesec dana nosi ga na garanciju nek se oni snjim prcaju komp mora da radi bez tih programa

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
doxy kaže...

stock hladnjak s procom

proc 7750 BE klokan na 3.2

5000 rpm...tka piše u BIOS-u

a nije strogo 5000

skače od 4800-5000

Čovječe. Odi na neki novi hladnjak. Pogledaj Coolermaster Gemin II S (120mm vent)
17 godina
protjeran
Ventilator
autorov komentar

pa i radi bez tih programa

onim mesarima ga nedam

samo mi je preglasan...ostalo je u redu

i sad za to da ga dajem onim kretenima u links il vemil...nema teorije

garanciju imam na kompnente ne na konfiguraciju...

pa da me još zviznu za 300 kn i ne naprave ama baš ništa

nema šanse

u srijedu ak ne složim do tad kupujem novi hladnjak neki za proc i još jedan 120 mm pa nek onda zuje i lete kaj se mene tiče---

stavim da svi rade na 8(elim bezveze) 50 % i bok...

reguliram s programčekom i to je to

www.ddoxy.blogspot.com
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Ventilator

Evo da neotvaram temu imao bi ja pitanje isto mene muci problem sa maticnom temperatura dok igram cod5 ili gta iv zna da ode do 78 stupnjeva komp je star pola godine,maticna je GA-M56S-S3,gledajuci temeraturu procesora iznosi 45 stupnjeva sto je normalno al gledajuci  maticnu to je jako visioko i dok igram igre komp zna da pisti ubitacno zna li itko rjesenje?

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Može biti da ti se zagrije chipset (kao kod mene) i onda se temperatura digne. Ovisi i gdje je senzor. Kod mene je northbridge 60C, a matična 40C (+/- 2-5C)

16 godina
neaktivan
Ventilator

Ma gledam preko everesta i maticna mi zna da pise 78 stupnjeva al to nevalja meni komp pisti ali nikad nije

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Ventilator

Jel netko zna mozda rijesenje sta da radim u biosu sam iskljucio da mi nepisti al ipak bojim se da mi nebi nes skurilo

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Možda imaš limit za temp. Probaj to naći, iako mislim da imaš loše hlađenje. Imaš neki vent na kučištu

16 godina
neaktivan
Ventilator

Gle to ti je ovako kuciste ja neznam sta da radim

http://www.woxcomputer.hu/pictures/s/codegen_6099_blk.jpg

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
razer1911 kaže...

Gle to ti je ovako kuciste ja neznam sta da radim

http://www.woxcomputer.hu/pictures/s/codegen_6099_blk.jpg

Sada može biti da northbridgev hladnjak ne leži dobro, da procesorov hladnjak ne leši dobro i takve stvari.
16 godina
neaktivan
Ventilator

Northbridgev hladnjak nekuzim sta je to CHIPSET sta da napravim

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
razer1911 kaže...

Northbridgev hladnjak nekuzim sta je to CHIPSET sta da napravim

Da chipset, opipaj ga rukom da vidiš ako je jako vruć (samo ugasi komp). Najbolje odnesi u servis i reci im za problem.
16 godina
neaktivan
Ventilator

Hvala na odgovoru to se samo dogada dok igram cod 5 ili gta iv malo zahtjevnije igre a kad igram cod 2 ili neke nece nis

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
doxy kaže...

pa i radi bez tih programa

onim mesarima ga nedam

samo mi je preglasan...ostalo je u redu

i sad za to da ga dajem onim kretenima u links il vemil...nema teorije

garanciju imam na kompnente ne na konfiguraciju...

pa da me još zviznu za 300 kn i ne naprave ama baš ništa

nema šanse

u srijedu ak ne složim do tad kupujem novi hladnjak neki za proc i još jedan 120 mm pa nek onda zuje i lete kaj se mene tiče---

stavim da svi rade na 8(elim bezveze) 50 % i bok...

reguliram s programčekom i to je to

Ako ne uspiješ s programom (a vjerojatno je da će ti opet "pištati" pod opterećenjem jer "il' me hladi il' tamburu kupi" - da malo parafraziram :) ), nabavi neki CPU kuler(činu) koji se vrti max 1500rpm.

17 godina
protjeran
Ventilator
autorov komentar

jel mi možete preporučit dobar cooler za nekih 150-200 kn za moj proc (7750 BE )...pastu termalnu morma stavit jelda?

nek je trgovina u zagrebu

e da..vidim razgovor o nortgbridge i to...vidio sam neki hladnjak za tog vraga...da i to kupim?

ima da ohladim komp na 20 C :D

ak onda će zujati i smrzavati onda kvragu i sve...

EDIT: jel bi ovo pasalo na moj proc?

http://vemil.hr/opis.aspx?prikaziTemplate=0&Sifra=1030042

i na matičnoj (imam asrock 780gm-le) gdje je taj čuveni northbridge? jel je između proca i RAM-a utora, ili između onih pci utora i sata konektora ?

www.ddoxy.blogspot.com
Poruka je uređivana zadnji put uto 14.4.2009 7:51 (doxy).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
protjeran
Ventilator
autorov komentar

http://diskont24.com/product.php?productid=39282&cat=407&page=1

jel bi mi ovo pasalo na proc i matičnu?

www.ddoxy.blogspot.com
Poruka je uređivana zadnji put uto 14.4.2009 8:37 (doxy).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Izaberi nekoliko hladnjaka koji ti odgovaraju za procesor i usporedi im parametre CFM i brzinu vrtnje. Što je veći CFM i manja brzina vrtnje to ti ventilator bolje hladi a manje se čuje. Najmanje se čuje pasivni hladnjak :)
Baci malo pogled i na google za svaki izabrani model da vidiš review.
16 godina
neaktivan

ja sa kompresorom

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice