Pa tamo i je spojen.... -.- ... mogu mu regulirat brzinu iz windowsa...
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
U cemu je problem onda?Tako mora sam regulirati brzinu.
Problem je što je Onaj AMD ov vent na 100 % cijelo vrijeme dog ga ručno ne smanjim... -.-.... mislim da mi je tako i na sempronu bio jer je radio ko trnado... ;)
Jel bi se dao moj proc x4 955BE otključat u nešto?
Sumnjam da ide u 6 jezgri, eventualno više cachea.
Jel ima tko ovaj proc da je probao?
Ne, tom procesoru je sve otključano.
@Zvjerkan - u biosu moraš podesiti postvke za automatsku brzinu ventilatora hladnjaka procesora.
Ne, tom procesoru je sve otključano.
@Zvjerkan - u biosu moraš podesiti postvke za automatsku brzinu ventilatora hladnjaka procesora.
Našao sam, i stavio sam Target CPU Temperature na 45 °C i Brzinu na Slow, i sad se ne čuje, no kad ga opteretim se povećeava brzina i onda je ko tornado... ;) .. Sad je super, Vratio sam ga na athona II x3 nemam potrebe za 4 jezgrom, iako je sve testove prošao ;) Petak 13. je bio moj sretan dan ;)
E sad pošto ovaj hladnjak i nije nešto što AMD daje s procesorom, htjeo bih kupiti neki koji je puno tiši a učinkovitiji, a da nije skup neznam dali se može za 200 -250 kn kupiti dobar hladanjak?
Za 200-250 Kn kupi se izvrstan hladnjak.
Npr neki od ovih:
Cooler Master Hyper 212+ ili 212 EVO
Thermaltake Contac 29
Xigmatek Gaia
Xigmatek Aegis
Arctic Cooling Freezer 13
Scythe Samurai ZZ
Za 200-250 Kn kupi se izvrstan hladnjak.
Npr neki od ovih:
Cooler Master Hyper 212+ ili 212 EVO
Thermaltake Contac 29
Xigmatek Gaia
Xigmatek Aegis
Arctic Cooling Freezer 13
Scythe Samurai ZZ
A koji je najbolji za uloženo? i da nije pre visok da stane u kučište..
http://www.portio.hr/index.php?page=artikl&id=050903190 taj?
Za proc koji imaš dovoljan je i hladnjak klase Scythe Katana III, no kad već ulažeš u skuplje od onih što sam naveo moji favoriti su CM Hper 212 i Xigmatek Gaia, no koji god od onih uzeo nećeš pogriješiti.
Znaci, imam athlona II x3 455 @ 3.3ghz i MBO - M3A770DE i pokusao sam otkljucati 4 jezgru ali nisam uspio. stavim acc na auto ili all cores i komp mi nece uc u windowse. verzija biosa je 1.7. a temperature nisu briga imam zalmana cnps5 performu gore...savjeti?
pokusaj UCC stavit na Per Core i vidit dal će ti onda bootat...ako nece onda ybga...i ja sam ima zahebancije sa svojim phenomom II x2 550,pa sam ga uspio otključati u x3 ...
Za proc koji imaš dovoljan je i hladnjak klase Scythe Katana III, no kad već ulažeš u skuplje od onih što sam naveo moji favoriti su CM Hper 212 i Xigmatek Gaia, no koji god od onih uzeo nećeš pogriješiti.
Xigmatek Gaia mi se sviđa...
No sad sam malo isprobavo, temperatura procesora s hladnjakom s kojim je došo proc, kad otključam četvrtu jezgru i opteretim s OCCT-om je 2 °C veća odnsono nakon 1 h testiranja nije bila 50 - 52 nego 52 - 54 °C što bi meni dalo naslutit da sam dobio jako dobar čip?...
I još jedan problemći za koje trebam riješenje.... imam drljavo kučište asus vento 8 ... koje ima mjesta za 3 80 mm venta, no ovaj jedan što imam je pre bučan a nemrem mu kontrolirat brzinu vrtnje stalno je na 2100 rpm što je bučno za tako mali ventilator, pa ima li 80 mm ventilatora koji su jako tihi..
Ima i tiših 80mm ventilatora, no nisu baš jeftini.
Meni se ovo čini tiho?
Da kupim sva 3 jednaka, odnosno ima mjesto i na bočnoj stranici, ili neka druga kombinacija?
Uzmi takva 3 i biti će ok. Prednji i bočni upuh, stražnji ispuh i to je to.
pokusao sam danas otkljucat 4. jezgru athlon x3 455-ici i mislim da je 4. jezgra defektna.
kad se windows podiga javilo je da je windows explorer presta radit i nisam mogao uci u nijedan program svi su se rusili..
:(
pokusao sam danas otkljucat 4. jezgru athlon x3 455-ici i mislim da je 4. jezgra defektna.
kad se windows podiga javilo je da je windows explorer presta radit i nisam mogao uci u nijedan program svi su se rusili..
:(
Probaj malo napon dignut (za 1 korak gore u BIOS-u) .
kad stavin onu shemu sa voltage na manual opet nemogu podesavat voltage ?
kad stavin onu shemu sa voltage na manual opet nemogu podesavat voltage ?
Jel na matičnoj najnoviji bios?
@191x7
Sad je. imam asrock 770 extreme3 am3 i athlona x455
bios sam stavia 1.90 (zadnju)
kad stavim voltage change na manual, gdje onda trebam povisit napon za jedan stupanj?
CPU Core Voltage trebaš podići, a ne bi škodilo i podizanje NB voltage.
kako kome, mozda glupo pitanje, ali prvi put sastavljam AMD konfu i imam tehnicko pitanje (sorry ako je spam):
da li na proc x3 450 treba staviti termalnu pastu pri stavljanju stock hladnjaka? da li se on toliko grije?
proc nece na oc u iducih 100g :)
kako kome, mozda glupo pitanje, ali prvi put sastavljam AMD konfu i imam tehnicko pitanje (sorry ako je spam):
da li na proc x3 450 treba staviti termalnu pastu pri stavljanju stock hladnjaka? da li se on toliko grije?
Na stock cooleru bude nanesena termalna kad ga izvadis iz kutije. No ako si ga naknadno skidao, obavezno nanesi novu pastu. I da, podosta se grije i stock cooler je razmjerno bucan.
pasta uvijek mora doći između procesora i hladnjaka
ako sam dobro shvatio imaš nove komponente?
onda pastu već imaš na hladnjaku
sve novo, danas stiglo iz portia :)
znaci samo stavim proc i hladnjak na njega i to je to!
ako je tako zahvaljujem na brzoj pomoci! :)
sve novo, danas stiglo iz portia :)
znaci samo stavim proc i hladnjak na njega i to je to!
ako je tako zahvaljujem na brzoj pomoci! :)
Gumb za zahvaliti ;)
da li neko ima iskustva sa stavljanjem stock hladnjaka na athlon bez paste?
strah me da se ne krene pregrijavati...
Ako je BOX procesor (dakle u paketu procesor i hladnjak), na hladnjak ti je več nanaesena termalna pasta.
Nema je samo ako ju obrišeš s hladnjaka. Staviš procesor u socket, montiraš hladnjak na kojeg je več nanesena pasta tvornički i to je to.
No ako na hladnjaku nema paste, a nemaš druge da naneseš - bolje nemoj spajati zbog opasnosti od pregrijavanja procesora.
Ne stavljaj bez paste. Vjerovatno bi radio neko vrijeme ali kroz nekoliko tjedana bi krepao.
imam maticnu:m3a770de
proc mi je amd x3,455,3.3ghz.
Cital sam da mogu odkljucat 4 jezgru.. pa di ima o tome opsirno svaki korak.. jer necu da nikaj pogrijesim procesor i maticna su mi jos pod garancijom.
Trebo bi sve detaljno kako se to radi.. i onda detaljno provjera.. i preglet temperature.
Ma nece mu nista biti ni bez paste.Hladan je procesor to,a box hladnjak je ok.No ipak stavi pastu ako imas volje.Mate nece riknuti,imao sam ih ja i bez paste,nista im nije bilo.