ma zanemari ovaj recimo test-
ja sa klokanim procom na 5.1 ghz dobijem manji skor nego lik na default frekvenciji-isti proc isto rama-., s tim da mi još memorija radi na večoj frekvenciji!
Zato što ti ploča ima lošu regulaciju napona pa ne može stabilno držati na 5,1GHz, tj. throttla, spušta ti množitelj zbog pregrijavanja VRM-ova. Već je bilo govora o toj ploči, mislim da je max oko 4,6GHz što možeš sa njom a da je stabilno.
onda zakaj je na 4.5ghz još slabiji skor?sa 1.28 voltažom
-svi drugi testovi prolaze ok..evo sad bum probal i na default postavkama pa da vidimo jel ste u pravu!
edit-ovo vaše ne stoji 3.7ghz-default voltaža...
ak ploča throtla-sad bi logično bilo da je veči skor s 3.7 nego s 4.5 ili 5.1,...-evo vidi se logičan porast performansi na pojedinom taktu procesora...
evo forumaš(gamer 001) ima isti proc i istu ploču ko i ja i na default frekvi me skoro duplo opere :) tak da je ovo sve nerealno..jedino kaj je ok za stestirati stabilnost setupa:)
da bilo je govora o ploči-i pokazalo se da je ploča za svoju cijenu best buy-po performansama i potencijalnom overkloku..recenziju je napravil dečko koji se fakat razme u te stvari po tom pitanju!!
http://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=213523