Pozdrav svima,
rodica mi ima komp koji je kupila 2007 u HG Spotu i mislim da je ovo konfiguracija:
PC RAČUNALO HGSPOT PLUS II + LINUX, INTEL® PENTIUM® DUAL CORE E2140, 1 GB DDR2, HDD 160 GB SATA-II, ATI RADEON X1550 256 MB, DVD±RW (procesor, hard, ram i graficka su sigurno ti navedeni).
E sad dolazim do problema, prije nekih misec-dva ostala je bez napajanja i kupila je novo. A prije par dana je ostala bez maticne. Kako ja ne znam koja je tocno (jer nisam kod nje a ona mi ne zna sama rec) skuzia sam po procesoru da trebam neku 775 socket plocu. Na njuskalu sam nasa sljedece oglase (trazia sam uglavnom ispod 200kn):
http://www.njuskalo.hr/maticne-ploce/asus-p5gdc-deluxe-intel-915p-oglas-2088895
http://www.njuskalo.hr/maticne-ploce/asrock-775-4core1333-esata2-oglas-1686029
http://www.njuskalo.hr/maticne-ploce/gigabyte-ga-945gcm-s2l-oglas-2079901
Molia bih populaciju foruma da mi kaze koja ploca bi vjerovatno odgovarala onoj gore konfiguraciji, a ako bi odgovarale sve, koja bi bila bolja (svima je cijena 150kn). Ne znam koje kuciste ima ali koliko se sjecam prilicno je veliko, pa bi valjda mogla fizicki stat svaka od te tri.
Hvala
Savjet za socket 775 mbo
- poruka: 9
- |
- čitano: 3.670
- |
- moderatori:
DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
ovu zadnju
Kako si ih poredao po linkovima, tako si ih poredao i po kvaliteti...
Treća je jad i bijeda, dva DIMM utora, džabalesku.
Druga je OK, i to je to.
Prva na listi ima i DDR2 i DDR3 DIMM utore,
i za 150kn je najbolja kupnja.
Koju matičnu da uzmem za q 6600
Kako si ih poredao po linkovima, tako si ih poredao i po kvaliteti...
Treća je jad i bijeda, dva DIMM utora, džabalesku.
Druga je OK, i to je to.
Prva na listi ima i DDR2 i DDR3 DIMM utore,
i za 150kn je najbolja kupnja.
-blagdanski presing?
-i915P prastari chipset.. ima DDR(1) i DDR2 DIMMove...
-zaobići, mada je jedna od boljih, pregazilo je vrijeme..
-treća izgleda (i945) kao novija ali... (ništa pretjerano bitno).
-ušteda za polovnu ploču se kupnjom RAMa izgubi.
Zaključak, treba se cjenkati i kupiti za (do) 100kn ili kupiti novo ako treba još nešto nadograditi.
Eee došao kraj nešto više od sedam godina Asrocku. Crkla matična koju da kupim socket je 775!Hvala!
Može li iko preporučit neku od ovih ploča imam ddr2 2 gb ili da pređem onu sa ddr3 pločom!?Nikakve igrice obica maticna!!!Molim vas napisite sta predlazete!Hvala!
Predlazem da potrazis po njuskalu il po nasem oglasniku neku 775 plocu s ddr2 utorima posto te rame vec imas jer po mom ne isplati se ulagat previse u prastaru platformu.

Predlazem da potrazis po njuskalu il po nasem oglasniku neku 775 plocu s ddr2 utorima posto te rame vec imas jer po mom ne isplati se ulagat previse u prastaru platformu.
A sada ne znam koju točno uzet, koji model??Ima ih koliko hoćeš!Koju predlažete da sad ne ispadne kupio polovnu matičnu pa sad je sporija provodnost...
EDIT:Nista fala puno! Necu ja u to ulagat to je prestaro!!!Nesto cu valjda uspit kupit novo!