Savjet za maticnu i procesor

poruka: 22
|
čitano: 3.468
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan

Odlucio sam uzeti procesor al sad ne znam koji dvoumim se izmedju amd phenoma x4 955-960 i dalje jos koji imaju :D nije bitno koji i izmedju i3 i koja bi ploca onako ne neka bijesna nego solidna sjela uz sve to ? :) 

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
odjavljen

Po meni uzmi neki polovni phenom x4 i neku solidnu plocu tipa ovih koje su odlicne za klokanje...

to ti je i vise nego dovoljo za prosjecnog korisnika...

http://www.portio.hr/index.php?page=artikl&id=050303581

http://www.portio.hr/index.php?page=artikl&id=050303576

Poruka je uređivana zadnji put pet 27.7.2012 22:07 (Dino.Randic).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Re: Savjet za maticnu i procesor
Dino.Randic kaže...

Po meni uzmi neki polovni phenom x4 i neku solidnu plocu tipa ovih koje su odlicne za klokanje...

to ti je i vise nego dovoljo za prosjecnog korisnika...

http://www.portio.hr/index.php?page=artikl&id=050303581

http://www.portio.hr/index.php?page=artikl&id=050303576 Ma neda se meni trazit polovne ovo ono lakse mi otic i narucit nov -.-' a i nesnalazim se oko klokanja taki tih stvari :)

13 godina
protjeran

Ako ti netreba neka bijesna ploča nego neka za solidan OC do 4.2Ghz i da nudi puno te podršku za AM3+ a malo košta onda bi to bilo ovo GIGABYTE MA78LMT-S2P .. Jedina šteta da su joj digli cijenu jer je bila pravi Best Buy kad je imala cijenu od 280kn

AŠrot Superman, Gigabyte Kryptonite, If you want ŠROT buy ASRock, if you want quality buy Asus
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Bulldozer kaže...

Ako ti netreba neka bijesna ploča nego neka za solidan OC do 4.2Ghz i da nudi puno te podršku za AM3+ a malo košta onda bi to bilo ovo GIGABYTE MA78LMT-S2P .. Jedina šteta da su joj digli cijenu jer je bila pravi Best Buy kad je imala cijenu od 280kn Ovo mi se cini prejeftino valja li ovo ista haha :D a mislim ipak phenom uzimati 955 ili neki ugl svi su tu sa cijenom nema neke velike razlike koliko sam bar ja gledao a eto zapamticu ovu plocu pa cu vidjeti samo mi cudno da je jeftina ovako ma da ja sam iz bih inace tako da samo podijelim sa 3.6 ovu cijenu haha :D samo da li ja moram mjenjati windowse brisati ili sta ja znam kad uzmem procesor i maticnu novu ?

13 godina
protjeran

Kako u kojem slučaju .. Nekad moraš nekad ne

AŠrot Superman, Gigabyte Kryptonite, If you want ŠROT buy ASRock, if you want quality buy Asus
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
odjavljen

Ako nisi zahtjavan korisnik i nemislis previse klokat, imat kakav sli ili cf...ova ploca ti je sasvim dovoljna podrzava i bulldozera...jedino sta je po meni najveci nedostatak ima samo 2 utora za ram...

inace mogao si napisat koju cifru planiras dat i za sta ti tocno treba....

Poruka je uređivana zadnji put ned 29.7.2012 20:35 (Dino.Randic).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Dino.Randic kaže...

Ako nisi zahtjavan korisnik i nemislis previse klokat, imat kakav sli ili cf...ova ploca ti je sasvim dovoljna podrzava i bulldozera...jedino sta je po meni najveci nedostatak ima samo 2 utora za ram...

inace mogao si napisat koju cifru planiras dat i za sta ti tocno treba....  Pa ja nemislim klokat al za koju godinu bi i uradio to tj nemoram ja nek mi neko uradi sta ja znam a ta maticna samo 2gb rama moze jel kako sam skontao xD A sta ja znam phenoma sam odlucio uzet ali ne znam tacno koji 960,965 ili koji vec imaju al cuo sam da se pregrijavaju sta vec  a oko 1300 kuna planiram dati tak nesto

13 godina
protjeran

Pa ja nemislim klokat al za koju godinu bi i uradio to tj nemoram ja nek mi neko uradi sta ja znam a ta maticna samo 2gb rama moze jel kako sam skontao xD A sta ja znam phenoma sam odlucio uzet ali ne znam tacno koji 960,965 ili koji vec imaju al cuo sam da se pregrijavaju sta vec  a oko 1300 kuna planiram dati tak nesto

Možeš do 16GB Stavit na nju .. Klokerka je dobra .. Bilo kojeg Phenoma da uzmeš bit ćeš zadovoljan .. Nemaju nikakvih problema sa pregrijavanjem glupe priče 

14 godina
neaktivan

Znaci ok je to sve nije skupa maticna uopste sad samo razmisljam koji od phenoma uzmem 955,960,965 ili dalje koji jos imaju otrprilike prijedlog gledao sam tamo cijenu i 98 eura je 965 black edition ..

12 godina
neaktivan

Evo kad se vec daju savjeti za maticnu i procesor, moze i meni jedan (ili vise, pa da lakse odlucim koliko kn cu izdvojiti)

Dakle, zamjenio bi navedeno, a iz trenutne konfiguracije bi zadrzao hard disk, napajanje (800W, nemam pojma koje), i grafu (Sapphire HD6790).

Komp uglavnom koristim za photoshop (cs5), no ne bi bilo lose kad bi se mogao vrtiti BF3 (za civ5 znam da ce raditi bez problema jer radi i na sadasnjoj konfiguraciji).

Thanx!

0 0 hvala 0
13 godina
protjeran

Do koliko para i koje komponente imaš sad ?

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

Trenutno imam AMD Athlon 64 x2 procesor, Gigabaytovu AM2 socket plocu, 4gb RAMa, Radeonku HD6790....budem detalje pogledao kad dodjem doma pa ih postam

A budzet - naravno probao bi proci nesto jeftinije, no ne naustrb performansi. Ako mogu proci do nekakvih 2k kn za novu maticnu, procesor i RAM, to bi bilo idealno.

Sto manje love potrosim na upgrejd, to ce vise ostati za novi monitor :)

Vjerujem da druge komponente mopgu iskoristiti sa sadasnje kante - kuciste, napajanje, grafu, DVD....

Poruka je uređivana zadnji put pon 30.7.2012 10:24 (Maddog_HR).

0 0 hvala 0
15 godina
Maddog_HR kaže...

Trenutno imam AMD Athlon 64 x2 procesor, Gigabaytovu AM2 socket plocu, 4gb RAMa, Radeonku HD6790....budem detalje pogledao kad dodjem doma pa ih postam

A budzet - naravno probao bi proci nesto jeftinije, no ne naustrb performansi. Ako mogu proci do nekakvih 2k kn za novu maticnu, procesor i RAM, to bi bilo idealno.

Vjerujem da druge komponente mopgu iskoristiti sa sadasnje kante - kuciste, napajanje, grafu, DVD....

Gore spomenuta best buy ploča, Phenom II x4 965 i 4gb ddr3 tama te izađu oko 1500 kn.

Šalalallalalalalallalaa.
14 godina
neaktivan

http://www.jeftinije.hr/racunalna-oprema/pc-komponente/maticne-ploce/asrock-maticna-ploca-770-extreme3_-_CX0012F0FA Moze i ova maticna ? e sad samo se razmisljam dal da uzmem 955,960 ili 965 cuo sam da se ovaj 960 moze u hexa core unlock a ovaj 965 je black edition pa sad se dvoumim...

14 godina
odjavljen
Rizi kaže...

http://www.jeftinije.hr/racunalna-oprema/pc-komponente/maticne-ploce/asrock-maticna-ploca-770-extreme3_-_CX0012F0FA Moze i ova maticna ? e sad samo se razmisljam dal da uzmem 955,960 ili 965 cuo sam da se ovaj 960 moze u hexa core unlock a ovaj 965 je black edition pa sad se dvoumim...

A ti iskreno ni sam neznas sta bis kako vidim...samo 960t se da unlockat ali ovisi o prijmjerku...tako da ti to nije sigurno mozda ga uspijes mozda ne,a i nije sigrno da ce ti bit stabilan...a sta se tice BE su oba...

ako vec zelis od 6 jezgri rađe uzmi pravi x6 neki 1055t polovni za 850 kn...

14 godina
neaktivan

A nezelim uopste od 6 jezgri nisam to nigdje ni napisao samo sam se dvoumio koji je bolji od 960 ili 965 jedino to mi je bilo ^^

14 godina
odjavljen

Uzmi najjeftiniji i to ti je to...jedina ti je razlika u taktu a to lako nadoknadis klokanjem...

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
Maddog_HR kaže...

Evo

MBO

CPU 

RAM

13 godina
protjeran
Rizi kaže...

Rađe uzmi neku Gigabyte 770T-UD3 ili 970A-DS3 ili tako nešto 

14 godina
neaktivan

A vjerovatno cu ovu sto si napisao par postova prije Gigabyte GA-870A-USB3L ... nije skupa a kazes da je solidna :) pa ta razlika u taktovima i nema neke puno veze u igricama ? :D

13 godina
protjeran

Tako je

Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice