Problem s temperaturom

poruka: 14
|
čitano: 2.369
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
Problem s temperaturom

Do danas sam normalo radio (temp. su bile na 20 stupnjeva) na i5 3350p, ali danas mi je tempreratura na mirovanju 50 stupnjeva, u čemu je problem ?

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Problem s temperaturom

FileFicho

- Provjeri temperature s više programa, npr. Aida64, Speecy, SpeedFan.

- Ako svi programi pokazuju isto, onda nisi dobro montirao hladnjak procesora i moguće je da se je otkačio,

skini hladnjak, dobro očisti staru termalnu pastu (s baze hladnjaka i površine procesora) s alkoholom,

stavi novu pastu (Artic Cooling MX-4 ili Artic Silver 5) na procesor (količina zrna riže na sredinu procesora) i

montiraj hladnjak natrag.

- Ponovno pregledaj temperature.

---------- Drži se majstore, moje misli su uz tebe. ----------

2 0 hvala 1
13 godina
Re: Problem s temperaturom
Valentin17 kaže...

FileFicho

- Provjeri temperature s više programa, npr. Aida64, Speecy, SpeedFan.

- Ako svi programi pokazuju isto, onda nisi dobro montirao hladnjak procesora i moguće je da se je otkačio,

skini hladnjak, dobro očisti staru termalnu pastu (s baze hladnjaka i površine procesora) s alkoholom,

stavi novu pastu (Artic Cooling MX-4 ili Artic Silver 5) na procesor (količina zrna riže na sredinu procesora) i

montiraj hladnjak natrag.

- Ponovno pregledaj temperature.

Je li moguće da je to softverski ? Prvo sam pregledao hladnjak i čvrsto je učvrščen. Kažem, sinoć sam gledao film i temp. su bile na 20 stupnjeva, a sada kada ga upalim temperature su oko 25, ali nakon 10 min da ništa neradim popnu se do 50 stupnjeva.

15 godina
Problem s temperaturom

Dali se uopce vrti ventilator na hladnjaku ?

Music As A Weapon !!
Moj PC  
0 0 hvala 1
13 godina
protjeran
Problem s temperaturom

Pogledaj si zauzece procesora, mozda imas neki proces (virus mozda) koji ti opterecuje procesor.

0 0 hvala 1
13 godina
Problem s temperaturom

Svi mi se ventove vrte, trenutno zauzeće mi je 2%. Sada vidim da mi je i grafa na 75 stupnjeva {#}

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
Problem s temperaturom

Probaj rukom dotaknuti hladnjak, 75 stupnjeva i 30 stupnjeva nije isto. Osjetit ces da li je hladnjak samo topal ili vruc na dodir.

0 0 hvala 0
13 godina
Tyberius_Prime kaže...

Probaj rukom dotaknuti hladnjak, 75 stupnjeva i 30 stupnjeva nije isto. Osjetit ces da li je hladnjak samo topal ili vruc na dodir.

Jesam, grafa je uzasno vruca...OMG

13 godina
protjeran
Problem s temperaturom

Probaj ga dici u safe modu, driveri od grafe nece biti ucitani onda. Vidi ima li ikakve razlike.

Nisam siguran moze li napajanje ovo uzrokovati, ali ako mozes posuditi bilo kakvo od nekoga vrijedi probati.

0 0 hvala 0
13 godina
Tyberius_Prime kaže...

Probaj ga dici u safe modu, driveri od grafe nece biti ucitani onda. Vidi ima li ikakve razlike.

Nisam siguran moze li napajanje ovo uzrokovati, ali ako mozes posuditi bilo kakvo od nekoga vrijedi probati.

Znam da i ovo zvuči nevjerojatno, ali i napajanje "gori" :((

Poruka je uređivana zadnji put pon 30.12.2013 22:11 (FileFicho).
13 godina
protjeran
Problem s temperaturom

Ovo ce sad mozda zvucati blesavo, ali ja bi ga probao prestekati u uticnicu koja ide na neki drugi osigurac.

0 0 hvala 1
14 godina
Problem s temperaturom

FileFicho

- Skini neku live distribuciju Linuxa, preporuka je Ubuntu.

- Snimi ga na CD/DVD i bootaj računalo, izaberi opciju "Try". :D

- Sada pregledaj da li su komponente vruće.

- Ako se opet stanje ne popravi, prvo probaj drugu strujnu utičnicu, a onda i drugo napajanje.

EDIT: Dao bih se kladiti da je problem u napajanju.

---------- Drži se majstore, moje misli su uz tebe. ----------
Poruka je uređivana zadnji put uto 31.12.2013 12:23 (Valentin17).

1 0 hvala 2
13 godina
neaktivan
Problem s temperaturom

100% napajanje je krivac.vjerojatno overvolta i to puno.

Moj PC  
0 0 hvala 1
13 godina
Problem s temperaturom

raider sam po sebi puše vruč zrak vanka...više nego ostala napajanja...ali sada da bude vrelo,ne smije biti...

fico...daj nabaci koju sliku pod loadom, npr opali intel burn test i uslikaj hw info komplet da se sve lijepo vidi

-PCE nick: FRipper- 1.12.2013. R.I.P. Paul Walker
Moj PC  
0 0 hvala 1
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice