Problem s biosom

poruka: 8
|
čitano: 1.671
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
Problem s biosom

Imam problem s biosom - komp je kupljen u hgspotu i točnu konfig ne znam, uglavnom ovakav je problem. komp sam dobio od brata sa hdd-om na SATA na kojem su instalirani windowsi xp sp2 i ja sam dodao još jedan na IDE. Kako ima samo jedan IDE kabel DVD je master a taj drugi HDD je slave.  I sve je super radilo do maloprije kad sam instalirao antivirus i resetirao komp. i windowsi se više ne dižu nego se vrti u petlji(sam se resetira). Ušao sam u bios i vratio tvorničke postavke i sad se pojavila poruka "NLTRD is missing" ili tako nešto.

Boot redoslijed je u redu, prepoznaje oba diska i dvd, SATA  je enabled, stvarno ne kužim u čemu je problem a znam da je neka glupost.

Molim pomagajte!!!!

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
RE: Problem s biosom
ivan277 kaže...

Imam problem s biosom - komp je kupljen u hgspotu i točnu konfig ne znam, uglavnom ovakav je problem. komp sam dobio od brata sa hdd-om na SATA na kojem su instalirani windowsi xp sp2 i ja sam dodao još jedan na IDE. Kako ima samo jedan IDE kabel DVD je master a taj drugi HDD je slave.  I sve je super radilo do maloprije kad sam instalirao antivirus i resetirao komp. i windowsi se više ne dižu nego se vrti u petlji(sam se resetira). Ušao sam u bios i vratio tvorničke postavke i sad se pojavila poruka "NLTRD is missing" ili tako nešto.

Boot redoslijed je u redu, prepoznaje oba diska i dvd, SATA  je enabled, stvarno ne kužim u čemu je problem a znam da je neka glupost.

Molim pomagajte!!!!

NTLDR je sistemska datoteka koja služi pri dizanju operativnog sustava.Najvjerojatnije ćeš morati formatirati tvrdi disk i friško instalirati Windowse.

oko za oko,pasta za zube
17 godina
neaktivan

a da probam s repairom windowsa? Ili je moguće da je neka glupost u biosu jer sam vraćao na tvorničke postavke?

15 godina
neaktivan
Problem s biosom

Probaj nešto napraviti sa recovery consoleom,odn.repairom.

oko za oko,pasta za zube

1 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Hvala puno, znaš li možda kako se to dogodi da fali ta datoteka?

update: opet se diže windows i stane ekran pocrni i nakratko blicne plavi ekran i opet se resetira. Ista stvar ili nešto druga?!

Poruka je uređivana zadnji put uto 13.10.2009 22:58 (ivan277).
15 godina
neaktivan
Problem s biosom

Slučajno se izbriše ili se pokvari,a sad kako,može biti mali milijun razloga.

oko za oko,pasta za zube

0 0 hvala 0
16 godina
ivan277 kaže...

Hvala puno, znaš li možda kako se to dogodi da fali ta datoteka?

update: opet se diže windows i stane ekran pocrni i nakratko blicne plavi ekran i opet se resetira. Ista stvar ili nešto druga?!

to je očito BSOD ali ti je namješteno "Restart at system failure" pa dok palis komp stisci F8 dok se ne pojavi "izbornik" sa opcijama Safe Mode itd. odaberi opciju "Do not restart at system failure" ili slično pa nam reci koji je "kod" BSOD-a

17 godina
neaktivan

napravio sam kako si rekao i sada na plavom ekranu piše da kernel32-dll fali.instalirao sam avast antivirus pa je on vjerojatno "popapio".

- Hoće li to rješiti ako samo napravim repair widowsa ili moram formatirati drive

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice