Pomoć pri odabiru procesora Duo ili Quad ?

poruka: 13
|
čitano: 1.961
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan

Zanima me koja je prednost quada nad Duom tj je li se u mom slucaju isplati uzeti quad.

Racunalo bi sluzilo kao kucno multimedijalno racunalo, ali sa naglaskom da igre nisu bitne(komp je za punca)

Osim uobicajenih stvari tipa surfanje, gledanje kojeg filma i skicno punac voli raditi amaterski sa obradom slika i videa. Nis profesionalno.  E sad moje misljenje je da mu nije potreban quad dok ga neki njegovi prijatelji savjetuju da ga uzme ako ikako moze.

Planirana potrosnja za racunalo je oko 6000kn sa windowsom 7 kad izadje, ali bez monitora i periferije.

Hvala na savjetima.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Za te namjene što si ti naveo definitivno quad igra bolju ulogu...pa makar najjeftiniji...

Q8200...oko 1100kn...

pošto uzima novi komp nevidim razlog zasto nebi uzeo quad i bio miran...

Poruka je uređivana zadnji put sub 19.9.2009 17:11 (Penryn).
Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina

Quad definitivno!

Dualci sigurno i polako idu u zaborav.

Luckyluke!
Moj PC  
2 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Ako se bavi amaterski,dovoljan je i Duo,a pošto će računalo služiti i kao multimedijalni centar,potreba za Quadom je neznatna.Razlika u cijeni između najslabijeg Dua i najslabijeg Quada je oko 300-400Kn.Ja sam se tu i tamo bavio obradom videa i nisam imao problema(a pogledaj koji procesor vrtim pod Moj PC).

oko za oko,pasta za zube

1 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

bolje quad

92% tinejđera sluša turbo folk. Ako si ti među onih 8% koji još uvijek slušaju pravu glazbu kopiraj si ovo u potpis
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
protjeran

Za igranje igrica,je bolji Core Duo (ovisi o verziji),a za multimediju je bolji quad. Tako da budući da tebi treba za medija centar,slažem se sa drugima da uzmes quad.

Ako grijesim neka me neko ispravi Cool

Moj blog: http://www.xzero-hack.bloger.hr Moj forum: http://www.hacking.smfnew.com
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Ne vidim da si spomenuo mora li biti procesor Intel ili može i AMD!? Mogao bi se solidan sastaviti na temelju AMD-ove arhitekture.

...ali sutra, dragi moj Samsone, trofej i slava neće nas zaobići!
Moj PC  
1 1 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Pomoć pri odabiru procesora Duo ili Quad ?

Koliko znam punac je mislio na intel , ali nisam siguran je li mu to konacna odluka. Pretpostavljam da je samo stvar ukusa i Intel i AMD imaju svoje adute zar ne?

16 godina
neaktivan
ma s obzirom na uporabu i buđet neka uzme quad.
e sad jel on hoće intel ili amd dođe na isto jer svaki ima svojeg aduta i svojih problema. npr. intel je nešto snažniji, ali je skuplji, dok je amd malo štedljiviji i ljudi ga kupuju sve više u zadnje vrijeme
Da se Facebook server sruši 90% mladih palo bi u tesku depresiju. Ako si u onih 10% kopiraj ovo u potpis.
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Od viška glava neboli.

Punk's not dead!!!!
Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Imaju ali kvalitetniji ti je INTEL,a sta se tice zaborava pali su i Duo i QUAD u zaborav,ako oce potrosit vise od 2000kn neka uzme i7,a ako misli manje neka uzme i5(koji je zamjena za QUAD),a Windows 7 če ti se bolje primit na neki od ova dva procesora koji su noviji nego na DUO i QUAD.

duje kapitanović
16 godina
protjeran

evo bas sam nasao divan clanak

malo pogledaj testove

http://www.anandtech.com/cpuchipsets/showdoc.aspx?i=3641

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
za igre i multimediu dual..rade puknes jaceg duala(vise GHz) nego slabijeg quada(manja GHz)!
addicted to HD :)
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice