Pomoć oko matične

poruka: 23
|
čitano: 1.903
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Pomoć oko matične

ovako gledam malo matične jer uskoro uzimam nove dijelove za komp i zapeo sam kod jedne

http://www.asrock.com/mb/overview.asp?Model=M3A785GXH/128M&s=

ovako prvo mi recite vaša mišljenja  o ovoj matičnoj i ja bi jos uzimao grafičku jednu uz tu matičnu

pa ne kuzim se bas savršeno u to pa nek mi neko pojasni ocu je moc normalno koristiti (graficku koju bi uzeo naknadno) i dali valja šta ta matična

il imate vi kakve ideje za matičnu... ugl mora biti am3 socket... podrzavat ddr3 memoriju.... crossfire itd... ugl ko ovai cijena do 700kn

HVALA

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Pomoć oko matične

MBO je dobra i u biti nemam problema glede rada.Ima ACC glede mogučnosti otključavanja jezgri X2 u X4 naravno sve ovisi o primjerku procesora koji potrefiš.

Inače ploća malo overvolta-odnosno podiže napon više od namještenog, pa kome smeta možda bolje neku Asus ili Điđabyte,DFI ali one su naravno i nešto

skuplje odnosno 790GX/FX model.Imam navedenu i zadovoljan sam jedino što se slabije snalazim u Awardov-om biosu(malo kompliciran dok nepokopčam šta i kako)

do sada sam imao samo AMI-ev bios koji mi izgleda lakši za korištenje i bio sam na Intelu.Glede grafe možeš sve normalno koristiti kako tu intergriranu tako i ako kupiš neku drugu

Naravno MBO podržava crosfire-crosfireX što znači da možeš upariti 2 odnosno 3 grafe ali samo ATI ili jednu nVidiju bilo koju naravno i sam imam 250 GTS ali u planu je nešto novo

kad bude neka lova pa možda i dvije ATI-ce/5750 ili 5770 X2 u crosfire.

Sve u svemu za tu lovu dobra MBO.

Phenom II X2 550BE itd... moj pc...
Poruka je uređivana zadnji put uto 5.1.2010 23:47 (Smille).
Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Pomoć oko matične

super,

ma ja bi stavljo gore amd phenoma II x2 3.1ghz black ed..... jeftino i kvalitetno i jako mi se čini

a kaj se tiče grafičke ovo kad bi stavio gore novu i spojio sve na nju... to nebi imalo nikakve veze ako ova ima vec intergriranu unutra

ili se to moze jos nekak iskoristit???

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Pomoć oko matične

Dobra ploča i nemaš brige za grafičku. Sve će radit bez ikakvih problemaNamigiva

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
RE: Pomoć oko matične
Smille kaže...

MBO je dobra i u biti nemam problema glede rada.Ima ACC glede mogučnosti otključavanja jezgri X2 u X4 naravno sve ovisi o primjerku procesora koji potrefiš.

Inače ploća malo overvolta-odnosno podiže napon više od namještenog, pa kome smeta možda bolje neku Asus ili Điđabyte,DFI ali one su naravno i nešto

skuplje odnosno 790GX/FX model.Imam navedenu i zadovoljan sam jedino što se slabije snalazim u Awardov-om biosu(malo kompliciran dok nepokopčam šta i kako)

do sada sam imao samo AMI-ev bios koji mi izgleda lakši za korištenje i bio sam na Intelu.Glede grafe možeš sve normalno koristiti kako tu intergriranu tako i ako kupiš neku drugu

Naravno MBO podržava crosfire-crosfireX što znači da možeš upariti 2 odnosno 3 grafe ali samo ATI ili jednu nVidiju bilo koju naravno i sam imam 250 GTS ali u planu je nešto novo

kad bude neka lova pa možda i dvije ATI-ce/5750 ili 5770 X2 u crosfire.

Sve u svemu za tu lovu dobra MBO.

pa što se tiče grafe ovu mislim i uzeti

http://www.xfxforce.com/en-gb/products/graphiccards/HD%205000series/5770.aspx#2

^^

17 godina
neaktivan
Pomoć oko matične

Odličan izbor i super grafa za tu lovu i sa navednim procom 550BE ima sve da leti jer je proc stvarno dobar i ako potrefiš dobar primjerak možda ga otključaš u X4Osmijeh kao što sam ja danas uzeo i opalio od prve bez

problema za 750Kn X4Osmijeh

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Smille kaže...

Odličan izbor i super grafa za tu lovu i sa navednim procom 550BE ima sve da leti jer je proc stvarno dobar i ako potrefiš dobar primjerak možda ga otključaš u X4Osmijeh kao što sam ja danas uzeo i opalio od prve bez

problema za 750Kn X4Osmijeh

:O :O

malo pojasni... nisam ja toliko dobar u svem tom pa malo pojasni kaj mislis rec :P

17 godina
neaktivan
Pomoć oko matične

Na toj MBO imaš opciju ACC u BIOSU koju namjestiš na Auto/ALL core(eventualno malo podigneš napon V-core za procesor) i ako se upali proc i dignu Windowsi onda si potrefio procesor X4 kojem su bile zaključane 2 jezgre(ali iz nekog razloga nisu zadovoljile proizvođača-AMD prilikom testiranja)

Tako da uz malo sreće imaš X4 procesor koji je recimo u klasi X4 925/945 Phenom-aOsmijeh, koji koštaju cca 400kn više.

Poruka je uređivana zadnji put sri 6.1.2010 0:17 (Smille).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Smille kaže...

Na toj MBO imaš opciju ACC u BIOSU koju namjestiš na Auto/ALL core(eventualno malo podigneš napon V-core za procesor) i ako se upali proc i dignu Windowsi onda si potrefio procesor X4 kojem su bile zaključane 2 jezgre(ali iz nekog razloga nisu zadovoljile proizvođača-AMD prilikom testiranja)

Tako da uz malo sreće imaš X4 procesor koji je recimo u klasi X4 925/945 Phenom-aOsmijeh, koji koštaju cca 400kn više.

loool... onda mi drži fige :P

nego jos me jedna stvar muči da usput pitam

imam lcd monitor samsung 2220lm i on ima sam onaj plavi priključak.. dali to znači da ću morat ovaj prodavat i uzimat novi ili ima nekakav spas???

http://www.samsung-hr.com/default.aspx?tabid=2740&newsType=ArticleView&articleId=3273

i jos jedno pitanje... dali je dosta jako 450W napajnje???

Poruka je uređivana zadnji put sri 6.1.2010 0:22 (Scrappy).
17 godina
neaktivan
Pomoć oko matične

Pa nemaš nikakvih problema imaš VGA izlaz na monitoru i samo ga štekneš u grafu, i sa grafom dobiješ adapter DVI/VGA koji odgovara za monitor.

Kakvo napajanje 450W pročitaj točan naziv?

Poruka je uređivana zadnji put sri 6.1.2010 0:27 (Smille).
Moj PC  
0 0 hvala 1
16 godina
neaktivan
Smille kaže...

Pa nemaš nikakvih problema imaš VGA izlaz na monitoru i samo ga štekneš u grafu, i sa grafom dobiješ adapter DVI/VGA koji odgovara za monitor.

aaaaaaa skino si mi kamen sa srca XD

a ovo napajanje od 450W mislis da je jako dosta za ono sve navedeno gore ili??

ja bi jos uzeo 4gb ddr3 memorije 1333MHz i hdd od 500gb 7.200rpm

EDIT

ehh nemrem se tocno sjetit... moro bi otvarat komp... bum sutra pa javim tebi na pm il ovdje

ugl fala za svu pomoc :)

Poruka je uređivana zadnji put sri 6.1.2010 0:30 (Scrappy).
17 godina
neaktivan
Pomoć oko matične

Šta bi točno uzeo tj. koliko love misliš dati za hard i memoiju jer u Links-u imaš dobru memoriju cca 750KN odličan izbor.

http://www.links.hr/index.php?naziv=RAM+PC-10666%2C+4GB+G.SKILL+Ripjaws+series%2C+F3-10666CL7D-4GBRH%2C+DDR3+1333MHz%2C+kit+2x2GB+&option=artikl&id_kategorija=05121009&id_artikl=051.210.044

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Smille kaže...

Šta bi točno uzeo tj. koliko love misliš dati za hard i memoiju jer u Links-u imaš dobru memoriju cca 750KN odličan izbor.

http://www.links.hr/index.php?naziv=RAM+PC-10666%2C+4GB+G.SKILL+Ripjaws+series%2C+F3-10666CL7D-4GBRH%2C+DDR3+1333MHz%2C+kit+2x2GB+&option=artikl&id_kategorija=05121009&id_artikl=051.210.044

pa uzeo bi jos ovaj hard

http://www.adm.hr/product_info.php?cPath=258_217_29_179&products_id=6637

i 2 puta ovu memoriju

Kingmax 2GB, DDRIII 1333MHz, non ECC, CL9.0, 128Mx8, FLFE --- 380kn

al mozda mislim da je ova tvoja čak bolja memorija

ugl računo sam da me sveukupno košta do 4000kn bez napajanja i kučišta, a kad sam zbrojio ovo sve račun je cca 3850kn

jer staro kučište je dost dobro i mislim da i napajanje isto

17 godina
neaktivan
Pomoć oko matične

Glede napajanja imaš odlično napajanje za malo love Fortron 400W PNF u klasi Corsaira 400W i košta cca 260Kn pa pogledaj na nabava.net gdje je najjeftinije i to bi ti bio odličan izbor

naravno ako možeš jer je bolje uložiti malo više nego da ti(staro napajanje rikne i povuče još koju komponentu) tako bi ja napravio.

http://www.adm.hr/product_info.php?cPath=258_217_150&products_id=3798

Poruka je uređivana zadnji put sri 6.1.2010 13:28 (Smille).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Smille kaže...

Glede napajanja imaš odlično napajanje za malo love Fortron 400W PNF u klasi Corsaira 400W i košta cca 260Kn pa pogledaj na nabava.net gdje je najjeftinije i to bi ti bio odličan izbor

naravno ako možeš jer je bolje uložiti malo više nego da ti(staro napajanje rikne i povuče još koju komponentu) tako bi ja napravio.

evo bas sam prije pol sata otvaro komp i prevario sam se... imam neko 400W napajanje... neznam sam koja je marka

pise Component Pro velikim slovima i ispod sve specifikacije.... sliko sam sa mobom pa ak te kaj zanima mogu procitat

17 godina
neaktivan
Pomoć oko matične

Imam tu maticnu i jako sam zadovoljan ALI imam 2 primjedbe na nju:

1) Ako ces kasnije htjeti slagati CF/3-way CF/ quad CF morat ces rucno okrenuti switch na maticnoj (da ti pokazuje x8/x8, ako imas Single GPU onda pazi da ti bude na x16)

2) ako ces ikad stavljati DDR3 1600MHz pazi da ti budu u bijelim slotovima jer plavi podrzavaju max 1333MHz sto me dovodi do jos jedne primjedbe; nije moguce imati 4x2GB DDR3 1600 =/; ako ces htjeti 4x2GB onda ces morati staviti takt svih modula na 1333MHz, ni 1MHz vise!

Every time two people have sex, an angel gets a boner
Poruka je uređivana zadnji put sri 6.1.2010 13:47 (AA-d00d).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Pomoć oko matične

Gede napajanja išao bih ipak na novo, ovo koje sam ti predložio i onda si siguran(da ti neče ništa riknuti) i napajanje je odlično za malo love "the best buy".

Glede memorije na navedenoj MBO-zanima me zašto u CPU-z očitava da je memorija u single moduNevinašce kad sam ušteko memoriju po manualu (1 slot plavi i 3 slot bijeli) pa bi po tome trebalo

raditi u dual chenel modu??? Memorija je navedena pod "moj pc"

Ili sam trebao ubosti oba modula u plave slotove ili bijele?

Siguran sam da je do prije 2 dana pisalo u CPU-z da rade u dual chanel modu, u međuvremenu sam promjenio proc i navedeni otključao u X4Osmijeh može li se pri tome nešto poremetiti pa da program krivo očitava.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Pomoć oko matične

cudna logika, obicno se za dual i tripple channel koriste slotovi iste boje, probaj staviti sve u plavi odnosno bijeli utor pa vidi.

Prije bi jos mogao u BIOS-u provjeriti ako je u daul channelu

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Pomoć oko matične

Da prebacio sam memoriju u dual chanel(u biosu je bilo na ganged što mi je malo čudno jer vjerujem da tu nisam ništa podešavao) ali sad je sve OK i CPU-z očitava kao unganged i dual chanel mod.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Pomoć oko matične

Premjestio si u drugi slot ili si po biosu nesto slagao?

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Smille kaže...

misliš da će sve normalno raditi i da je dovoljno jako to 400W napajanje????

za ove sve komponente koje bi uzimo uz komp

a kako ti se čino ovaj hard koji sam izabro... i ova tvoja memorija jel dobra?

kakav će komp općenito bit kad bi ga složio po svem navedenom?

17 godina
neaktivan
Pomoć oko matične

Bit će ti dosta to napajanje Fortron 400W nemaš brige za kompletnu konfiguraciju koju složiš.Memorija je super za tu lovu i vrijedi ju kupiti.

Prebacio sam iz 3 slota u drugi i sad stoji u 2 plava i u biosu namjestio unganged bilo na ganged-tj. single mod.Glede harda bolje bi uzeo ovaj:

http://www.adm.hr/product_info.php?cPath=258_217_29_179&products_id=4687

Sad svi programi CPU-z i Everest prepoznaju kao dual-chanel i sve radi OK

Poruka je uređivana zadnji put sri 6.1.2010 22:06 (Smille).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Smille kaže...

Bit će ti dosta to napajanje Fortron 400W nemaš brige za kompletnu konfiguraciju koju složiš.Memorija je super za tu lovu i vrijedi ju kupiti.

Prebacio sam iz 3 slota u drugi i sad stoji u 2 plava i u biosu namjestio unganged bilo na ganged-tj. single mod.Glede harda bolje bi uzeo ovaj:

http://www.adm.hr/product_info.php?cPath=258_217_29_179&products_id=4687

Sad svi programi CPU-z i Everest prepoznaju kao dual-chanel i sve radi OK

pa koja je razlika... osim kaj je ovaj moj jeftiniji xD

a obje marke su jako dobre

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice