Pitanje u vezi unlockanja

poruka: 9
|
čitano: 970
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina

Dakle sutra se idem kod rodaka dogovorit za djelove nove konfe pa sam tia prije nesto pitat(rodak ima svoju firmu pa preko njega narucujem ) , naime konfa bi trebala izgledat ovako:

CPU-amd phenom x6 1055t -1530kn( ADM ) 1550kn ( PROTIS )
CPU COOLER-zalman cnps10x performa - 310kn ( ADM )
MBO-asrock 890gx extreme 3 - 905kn ( ADM )
HDD-western digital caviar black 640gb , 32 mb chache - 426kn ( PROTIS )
CASE-coolermaster cm 690 2 advanced - 800kn
PSU- xfx 650w - 675kn ( PROTIS )
FAN CONTROLER-scythe kaze master ACE - 250kn ( ADM )
MEMORY-gskill flare 2x2gb , 1800mhz - 1149kn ( LINKS )
VGA- radeon hd 4670 - 0kn , ostaje iz starog kompa
FANS- 2x scythe slipstream 140mm ( ako nema onda 120mm ) - 50kn komad ( ADM )
THERMAL COMPOUND: artick cooling mx3 - 70kn

problem je sto mi je buđet 5500 uvrh glave a ovih par điđa kao cooler i fan controler bih volio imat iako tu mogu ustedit 600kn , naime ukupna cijena ispada oko 6200kn

e sad, meni je palo napamet kupit phenoma x2 550b koji bi me dosao manje od bijednih 700kn , njega bih pokusao otkljucat u x4 i po potrebi ga clocknut malo , naime to je urnebesno isplativo jer postoji mogucnost da iz dualocore proca napravim zvijer od x4 na 3.5 ghz a moze mi se i ponesrecit da neuspijem uopce unlockat i onda sam u govnima, dakle da kupim njega unlockao bi ga ( cuo sam da ova extreme 3 ima super mogucnosti za ulockanje ) i onda bi ga mozda iduce godine prodao i zamijenio jednim od bulldozera ako budu pasali am3 a ako ne onda nista , ono sto sam htio pitati je kolika je mogucnost da cu s tom plocom otkljucat sve 4 jezgre i kakva su vasa iskustva s unlockanjem. btw ako toga phenoma 550b otkljucam u koji procesor se on pretvara jer postoji vise vrsta phenoma x4 ?

EDIT; ovde vidim da ih je poprilican broj poptuno uspjesno unlockan : http://forums.overclockers.com.au/showthread.php?t=784302

Poruka je uređivana zadnji put ned 22.8.2010 18:43 (athlon64).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
RE: Pitanje u vezi unlockanja

Moj savjet je 555BE.

Puno bolji unlock procesor, veće su šanse za unlock.

Usput, rođak nek ti naruči bar 5-6 555BE, pa isprobate koji najbolje ide pod stresom.

Inače, rođak bi trebao biti lud ako će sa firme naručivati preko protisa i adm-a..

Ako ima IT firmu, onda naručuje od VP parnetra, a ne od adma.

Tako da će te to zapravo ispasti manje, jer rođak ti može dati bez zarade,

a moguće da ćeš doći na isto, jer dostava se plaća ako nije zadovoljen minimum u cijeni robe.

Također Links križaj, nemaju dostavu (osim poštom).

Gigabyte Superman, ASRock Kryptonite http://www.mein-pc.eu/Profil/Don-Kihoty-/14184
15 godina

pa njemu je partner m san grupa ali ja sam mu reko da u m sanu nemoze nabavit pola ovih djelova ali on je rekao da nema problema da cemo se snac, sutra idem pricat s njim pa cu viditt, takoder uzet cu 555 be, jos jedna dobra stvar je sto ako uzmem x4 necu bacat pare na ovu šminku od memorije nego cu uzet ripjawse a ako uzmem ripjavse uzet cu scythe mugen 2 a ne performu jer ripjawsi stanu pod mugena. 

15 godina

cekaj nesvacam ,ako se ovaj proc unlocka dobije se neki phenom x4 b50 , koji je to od ovih u ponudi linksa: ,925,945,965 ???

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Ako otključaš 555BE u x4, onda ustvari imaš ekvivalent 955BE procesoru. Unlockani 550 bi radio na 3,1GHz i ne možeš ga nazivno usporediti s PII X4 jer nemaš verzije od 3,1. Ako ga klokneš na 3,2 imaš opet ekvivalent 955 procu, samo za zaključanim množiteljem. Osim ako je stara BE verzija. Obično su sad noviji 550 C3 revizija, ali sa lockanim multijem.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

dakle 555be otkljucan u x4 je kao 955 be, okej, danas cu se nac s njim pa ako mi neda popust na 1055t uzet cu ovo.

15 godina
neaktivan
athlon64 kaže...

dakle 555be otkljucan u x4 je kao 955 be, okej, danas cu se nac s njim pa ako mi neda popust na 1055t uzet cu ovo.

Nerazumjem sto ce ti 6x jezgras?Pa ne benčmarkas valjda?Ne radis s renderiranjem i tim sranjima?

Wtf ce ti onda sesterojezgras?

Radije 955 BE IL 555BE bolji procovi

15 godina

pa smatram da ako ga budem ostavio unutra jedno 3 godine koliko ce otprilike stat da mi je bolje imat x6 jer ce se u buducnosti to koristit , doc ce aplikacije koje znaju koristit x6 , uostalom relativno jje jeftin  , ako ne bude para uzet cu x2 i unlockat ga pa ga iduce godine prodat i kupit bulldozera ako budu pasali na am3, a ako ne onda nista.

15 godina
neaktivan
athlon64 kaže...

pa smatram da ako ga budem ostavio unutra jedno 3 godine koliko ce otprilike stat da mi je bolje imat x6 jer ce se u buducnosti to koristit , doc ce aplikacije koje znaju koristit x6 , uostalom relativno jje jeftin  , ako ne bude para uzet cu x2 i unlockat ga pa ga iduce godine prodat i kupit bulldozera ako budu pasali na am3, a ako ne onda nista.

Jednosavno dok dodu aplikacije koje ce koristit 6 jezgri tvoj ce biti star ko sada pentium II

pa ono ne isplati se jer dolazi Orochi-Bulldozer pa nebi bas isa na x6 nego na 555BE

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice