Imam ovaj procesor. Zanima me zašto mi svi programi, s kojim god probam pokazuju temperaturu 0?
Phenom II x4 955 BE temperatura?
- poruka: 18
- |
- čitano: 4.204
- |
- moderatori:
DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Isključi UCC/ACC u BIOS-u.
kako da to isključim?
i kakav to utjecaj ima?
Zanima me da li je uredu temperatura na ovom procesoru, bez pokretanja igrica ili nekih programa ? Očistio sam ga prije par dana i promijenio termalnu pastu, također ovaj procesor ima hladnjak koji je došao s njim zajedno u kutiji !
hvala
Napisi koja temp. !
evo stavio sam sliku
Temp za jezgre je OK , a ova pod CPU je neka greska valjda !
Daj preporuku za neki program s kojim mogu izmjeriti?
HW Monitor !
Probaj SpeedFan ja ga koristim za automatsku regulaciju ventilatora(prema temp).
Probaj jos Core Temp i Real Temp !
Probaj sa HWMonitor ja ga koristim za temp.
Pogledaj i što BIOS kaže!
Mene zanima kolika je bezbedna temp u igrama za Phenom II X4 posto mogu 4.0GHz na 1.43V.
Pitam zato da ne bi otvarao kuciste da skidam rezistore sa H70 jel mi sada radi utisan pa da vidim da li mogu da koristim na 4.0GHz u igrama i tako.
Ja nisam video preko 55C. Samo razlika izmedju 3.9 i 4.0 je uzas na 3.9 samo mnozioc ovde sam i NB Voltage na 1.2 i 2600MHz CP/NB frequency i CPU Voltage.
Samo sada je lakse ima manje memorije pa prolazi sve testove. Samo termp ide na 60C u testovima sto znaci da bi bila oko 55C kada bi fanove pojacao sa 1600 na 2000RPM.
Znaci da li je 55C bezbedno za Phenom II X4 ili moram da izaberem buku ili 3.9GHz
Termalna preporucena granica je 62 tako da ako ti je u testovima 55, u igrama ce ti biti max 50. Nista se ne brini.
Ne, ne u igrama je do 53-55C za razliku od 3.9GHz kada je do 48C.
Na testu je imao 60-61C vec oko 10 kruga Linx.
Ali racunam 55C posto testove ne racunam jel ne radim ih to je jednom za stabilnost samo.
Ali ja ne radim testove tako da cu ostaviti onda ovako.
Nece mu nista biti do Ivya.
Mislim mogu ja jos po 400rpm na 2 fana to bi oborilo temperaturu ali je buka, ovako ne cujem H70.
Ako temperatura u normalnoj upotrebi ( igrama ) nedoseže 60°C, neće mu biti baš ništa.
Decki sori sto idem off topic, ali da ne otvaram bezveze novu temu vezano za isti procesor, kupio sam novo hladenje cooler master hyper tx3 il tx3 hyper ugl isto. i probao sam dns clockat proc sa 3.20 za 5% i idem izac iz biosa "save changes and exit" i komp se ugasi , sam se upali i vrati jezgru na 3.20 ,a ponekad nezeli upalit monitor pa moram iskljucit komp na 10 sec pa opet ukljucit? znate mozda u cemu je problem? hvala.