Opća rasprava o procesorima (CPU) izdvojena tema

poruka: 824
|
čitano: 112.413
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
4 godine
Opća rasprava o procesorima (CPU)

ups

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

Ekipa, šta je bolje za isključivo i samo CS2.

Ryzen 5 8400f ili i5 12600k ? Oba su oko 100€ polovnjaci...

Matičnu, ram i grafu moram kupit. Za Intel i cooler, za amd ne.

Što se više isplati za lakše dobit stabilnih 240+ fpsa na 1280x960 ?

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
Re: Opća rasprava o procesorima (CPU)
toshiba12345 kaže...

Ekipa, šta je bolje za isključivo i samo CS2.

Ryzen 5 8400f ili i5 12600k ? Oba su oko 100€ polovnjaci...

Matičnu, ram i grafu moram kupit. Za Intel i cooler, za amd ne.

Što se više isplati za lakše dobit stabilnih 240+ fpsa na 1280x960 ?

Pa 240+ fpsa na toj rezi mozes sa bilo kojim procom skoro.. Ja sa konfom pod moj pc na 1440x1080 imam uvijek preko 250... Ali uzmi 12600k, jaci i noviji proc.

4 godine

Stiglo novo hladene AC Liquid 240mm Blacked Edišn 3 dio

onaj Thermalright mi je bio prebucan za moje uši!

Sve stock 150w cinebench throttling test r23@70°c
 , sve ultra low postavke! Tišina i temperature kao na groblju u sred zime

Moj PC  
4 0 hvala 0
10 godina

Ja sam nedavno stari Kraken 140mm/push-pull kombinaciju zamjenio za 240mm nakon 10 godina...još je 100% ispravan i hladio je 12700k na 4.9 uz undervolt nečujno u igrama.Išao bi sigurno opet na dual 140 ventove ali mi nije stala 280 verzija na krov fractala :(

3 godine
ZGamer kaže...

Ja sam nedavno stari Kraken 140mm/push-pull kombinaciju zamjenio za 240mm nakon 10 godina...još je 100% ispravan i hladio je 12700k na 4.9 uz undervolt nečujno u igrama.Išao bi sigurno opet na dual 140 ventove ali mi nije stala 280 verzija na krov fractala :(

Svakako su tri 120 mm lošija opcija od 2x 140 mm

To sam psinu objašnjavao, no onaj Lucidus Bannanicus ga je nagovorio na taj prebučni Thermaltake. :p

Svega se sjećam.

合気道家 - Yondan --PzKpfw Evropa je poludila. Daje podršku banderovcu i novom banderi Zelenskom. Tko će napasti Hrvatsku? Nitko nas nije napao, 91.
11 godina
Boris grozni kaže...

Stiglo novo hladene AC Liquid 240mm Blacked Edišn 3 dio     onaj Thermalright mi je bio prebucan za moje uši!

Sve stock 150w cinebench throttling test r23@70°c , sve ultra low postavke! Tišina i temperature kao na groblju u sred zime

kolka je razlika u temp naspram thermalrighta pri istom loadu ?

4 godine
hahhaajaads kaže...
Boris grozni kaže...

Stiglo novo hladene AC Liquid 240mm Blacked Edišn 3 dio     onaj Thermalright mi je bio prebucan za moje uši!

Sve stock 150w cinebench throttling test r23@70°c , sve ultra low postavke! Tišina i temperature kao na groblju u sred zime

rekao bi da su tu negdje kako je i u recenzijama, pored prozora sam pa mi temp dosta varira no neki avg su podjednaki rekao bi ovako na stocku! Jedino gdje se vidi razlika u temp je kad je proc nabrijan do daske tu Thremaltake drzi bolje temp jer je ipak rijec o puno brzem 360mm. No Ac se neznatno cuje dok Thermal urla

Poruka je uređivana zadnji put sub 29.3.2025 12:13 (Boris grozni).
4 godine

Top video dolje u linku koga zanima opcenito bootleneck, danasnji vec mid+ segment gpu-a su debelo pregazili i najjace procesore.
Inace nikad nisam volio cpu bn koji je u doba battlefielda 3 izasao na vidjelo i tada se puno pricalo o tome jer je ta igra tada pregazila svaki moguci cpu i gpu pa je bn izlazio na vidjelo na svim mogucim konfiguracijama od prastarih core 2 duo, fx-ova pa novijih i7 cpu no procesori su oduvijek malo kaskali i s godinama je to bilo sve vise no ovo danas je pozamasno gdje prakticki najjaci procesori "nemogu" tjerati najjaci gpu na pola snage!
Ocigledno nesto treba debelo mijenjati u apiu/dx, samom win sustavu i sl jer ova cudesa s ai i skaliranjima samo jos otezavaju situaciju!

Moj PC  
0 4 hvala 0
16 godina
Boris grozni kaže...
hahhaajaads kaže...
Boris grozni kaže...

rekao bi da su tu negdje kako je i u recenzijama, pored prozora sam pa mi temp dosta varira no neki avg su podjednaki rekao bi ovako na stocku! Jedino gdje se vidi razlika u temp je kad je proc nabrijan do daske tu Thremaltake drzi bolje temp jer je ipak rijec o puno brzem 360mm. No Ac se neznatno cuje dok Thermal urla

Koja ti je ovo logika bila ? Što ti nije bilo bolje uzeti tiše ventove i ucinkovitije ? Investicija bi te kostala cca 20 eura max
360mm je ipak 360mm i nikakav 240 ne moze biti jednak ili bolji...

17 godina

Naravno da ne može ako su u istoj klasi, površina radijatora je veća, čista fizika, no pogledaj kome govoriš pa ti sve bude jasno, ne sekiraj se i pravi se da nisi vidio ni pročitao, ne traži tu logiku kolega.....

4 godine
toxic kaže...
Boris grozni kaže...
hahhaajaads kaže...
Boris grozni kaže...

Koja ti je ovo logika bila ? Što ti nije bilo bolje uzeti tiše ventove i ucinkovitije ? Investicija bi te kostala cca 20 eura max
360mm je ipak 360mm i nikakav 240 ne moze biti jednak ili bolji...

Nema potrebe za extra fanove i muku muciti kako to sve pospajati na neki aio, ovo je jednostavnije, kupis drugo koje je tiše, perfomanse ovog AC 240mm su na vrhu piramide u toj klasi, štovise vecina "duzih i širih" se nemogu ni mjeriti osim ak se ne cuju ko mlazni avion i to je cijela poanta! Probao sam TR prism 360 preglasan je za desktop pored usiju život ide dalje

14 godina

zakon......

nabijen vas.............
Moj PC  
0 0 hvala 0
4 godine
Wiz3m4n kaže...

Naravno da ne može ako su u istoj klasi, površina radijatora je veća, čista fizika, no pogledaj kome govoriš pa ti sve bude jasno, ne sekiraj se i pravi se da nisi vidio ni pročitao, ne traži tu logiku kolega.....

Radijator na AC je ako se ne varam kubikazom cak neznatno veci tako da

Poruka je uređivana zadnji put sub 29.3.2025 16:14 (Boris grozni).
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice