Opća rasprava o procesorima (CPU)
- poruka: 824
- |
- čitano: 112.413
- |
- moderatori:
DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
Ekipa, šta je bolje za isključivo i samo CS2.
Ryzen 5 8400f ili i5 12600k ? Oba su oko 100€ polovnjaci...
Matičnu, ram i grafu moram kupit. Za Intel i cooler, za amd ne.
Što se više isplati za lakše dobit stabilnih 240+ fpsa na 1280x960 ?
Ekipa, šta je bolje za isključivo i samo CS2.
Ryzen 5 8400f ili i5 12600k ? Oba su oko 100€ polovnjaci...
Matičnu, ram i grafu moram kupit. Za Intel i cooler, za amd ne.
Što se više isplati za lakše dobit stabilnih 240+ fpsa na 1280x960 ?
Pa 240+ fpsa na toj rezi mozes sa bilo kojim procom skoro.. Ja sa konfom pod moj pc na 1440x1080 imam uvijek preko 250... Ali uzmi 12600k, jaci i noviji proc.
Ja sam nedavno stari Kraken 140mm/push-pull kombinaciju zamjenio za 240mm nakon 10 godina...još je 100% ispravan i hladio je 12700k na 4.9 uz undervolt nečujno u igrama.Išao bi sigurno opet na dual 140 ventove ali mi nije stala 280 verzija na krov fractala :(
Ja sam nedavno stari Kraken 140mm/push-pull kombinaciju zamjenio za 240mm nakon 10 godina...još je 100% ispravan i hladio je 12700k na 4.9 uz undervolt nečujno u igrama.Išao bi sigurno opet na dual 140 ventove ali mi nije stala 280 verzija na krov fractala :(
Svakako su tri 120 mm lošija opcija od 2x 140 mm
To sam psinu objašnjavao, no onaj Lucidus Bannanicus ga je nagovorio na taj prebučni Thermaltake. :p
Svega se sjećam.
Stiglo novo hladene AC Liquid 240mm Blacked Edišn 3 dio onaj Thermalright mi je bio prebucan za moje uši!
Sve stock 150w cinebench throttling test r23@70°c , sve ultra low postavke! Tišina i temperature kao na groblju u sred zime
kolka je razlika u temp naspram thermalrighta pri istom loadu ?
Stiglo novo hladene AC Liquid 240mm Blacked Edišn 3 dio onaj Thermalright mi je bio prebucan za moje uši!
Sve stock 150w cinebench throttling test r23@70°c , sve ultra low postavke! Tišina i temperature kao na groblju u sred zime
rekao bi da su tu negdje kako je i u recenzijama, pored prozora sam pa mi temp dosta varira no neki avg su podjednaki rekao bi ovako na stocku! Jedino gdje se vidi razlika u temp je kad je proc nabrijan do daske tu Thremaltake drzi bolje temp jer je ipak rijec o puno brzem 360mm. No Ac se neznatno cuje dok Thermal urla
Top video dolje u linku koga zanima opcenito bootleneck, danasnji vec mid+ segment gpu-a su debelo pregazili i najjace procesore.
Inace nikad nisam volio cpu bn koji je u doba battlefielda 3 izasao na vidjelo i tada se puno pricalo o tome jer je ta igra tada pregazila svaki moguci cpu i gpu pa je bn izlazio na vidjelo na svim mogucim konfiguracijama od prastarih core 2 duo, fx-ova pa novijih i7 cpu no procesori su oduvijek malo kaskali i s godinama je to bilo sve vise no ovo danas je pozamasno gdje prakticki najjaci procesori "nemogu" tjerati najjaci gpu na pola snage!
Ocigledno nesto treba debelo mijenjati u apiu/dx, samom win sustavu i sl jer ova cudesa s ai i skaliranjima samo jos otezavaju situaciju!
rekao bi da su tu negdje kako je i u recenzijama, pored prozora sam pa mi temp dosta varira no neki avg su podjednaki rekao bi ovako na stocku! Jedino gdje se vidi razlika u temp je kad je proc nabrijan do daske tu Thremaltake drzi bolje temp jer je ipak rijec o puno brzem 360mm. No Ac se neznatno cuje dok Thermal urla
Koja ti je ovo logika bila ? Što ti nije bilo bolje uzeti tiše ventove i ucinkovitije ? Investicija bi te kostala cca 20 eura max
360mm je ipak 360mm i nikakav 240 ne moze biti jednak ili bolji...
Naravno da ne može ako su u istoj klasi, površina radijatora je veća, čista fizika, no pogledaj kome govoriš pa ti sve bude jasno, ne sekiraj se i pravi se da nisi vidio ni pročitao, ne traži tu logiku kolega.....
Koja ti je ovo logika bila ? Što ti nije bilo bolje uzeti tiše ventove i ucinkovitije ? Investicija bi te kostala cca 20 eura max
360mm je ipak 360mm i nikakav 240 ne moze biti jednak ili bolji...
Nema potrebe za extra fanove i muku muciti kako to sve pospajati na neki aio, ovo je jednostavnije, kupis drugo koje je tiše, perfomanse ovog AC 240mm su na vrhu piramide u toj klasi, štovise vecina "duzih i širih" se nemogu ni mjeriti osim ak se ne cuju ko mlazni avion i to je cijela poanta! Probao sam TR prism 360 preglasan je za desktop pored usiju život ide dalje
zakon......
Naravno da ne može ako su u istoj klasi, površina radijatora je veća, čista fizika, no pogledaj kome govoriš pa ti sve bude jasno, ne sekiraj se i pravi se da nisi vidio ni pročitao, ne traži tu logiku kolega.....
Radijator na AC je ako se ne varam kubikazom cak neznatno veci tako da