Novi proc, maticna i ram

poruka: 11
|
čitano: 2.757
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
Novi proc, maticna i ram

Ovako odlucio sam se na zamjenu proca, maticne i rama...

Ja sam mislio nesto ovakvo:

Asrock P55 Extreme - Intel P55, socket LGA1156, ATX, 4xDDR3                       950,00 kn

DDR3 6GB (3x2GB) Corsair, 1600MHz, 9-9-9-24, COR-TR3X6G1600C9       1220,00 kn

Procesor Intel i7 860, 2.8GHz, 1156MHz, 8Mb cache, socket 1156                 1939,00 kn

Sad da li se za te novce moze bolje proc ili za manje da se dobije bolji omjer cijene perfomanse (sve ADM)....

Da li se vise isplati i5 ili i7 (860 ili 920)?

Posto je ovo dual chanel maticna da li je bolje uzeti 4 gb rama?

Bolje biti bez one stvari nego bez srece!
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
RE: Novi proc, maticna i ram
Dermentor kaže...

Ovako odlucio sam se na zamjenu proca, maticne i rama...

Ja sam mislio nesto ovakvo:

Asrock P55 Extreme - Intel P55, socket LGA1156, ATX, 4xDDR3                       950,00 kn

DDR3 6GB (3x2GB) Corsair, 1600MHz, 9-9-9-24, COR-TR3X6G1600C9       1220,00 kn

Procesor Intel i7 860, 2.8GHz, 1156MHz, 8Mb cache, socket 1156                 1939,00 kn

Sad da li se za te novce moze bolje proc ili za manje da se dobije bolji omjer cijene perfomanse (sve ADM)....

Da li se vise isplati i5 ili i7 (860 ili 920)?

Posto je ovo dual chanel maticna da li je bolje uzeti 4 gb rama?

Zakaj ti zapravo mjenjas komp uopce, pa samo nadogradi memoriju na starom i klokni taj procesor E6750 jer on se dobro kloka dignes ga na 3.5 ghz i miran si iskoristi to kaj imas kak spada.Nevinašce

17 godina
Novi proc, maticna i ram

Ma ovaj stari cu iskoristiti za HTPC tak da mi treba novi.... Treba mi savjet za ovo sto sam pitao a ne zasto mjenjas itd...

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Novi proc, maticna i ram

p55 nema triple channel!

EDIT: a napisao si da znaš da je dual channel...  Da bolje je 2x2GB uzet i šta će ti corsair samo bacaš pare u vjetar za 0.2fps-a, 2 sec brže učitavanje igara.

MSN - drazen016@net.hr , e-mail novi - drazen018@email.t-com.hr
Poruka je uređivana zadnji put pon 14.12.2009 16:05 (Hyperion).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Dermentor kaže...

Ma ovaj stari cu iskoristiti za HTPC tak da mi treba novi.... Treba mi savjet za ovo sto sam pitao a ne zasto mjenjas itd...

Da slozis AMD konfiguraciju ustedil bus lovu itekak a nista ti ne bu falilo uopce, a ovo gore je ok ali proc od 2000 kuna boli glava itekako s cim se ti bavis da ti treba takav proc.Cool

17 godina
rambox kaže...
Dermentor kaže...

Da slozis AMD konfiguraciju ustedil bus lovu itekak a nista ti ne bu falilo uopce, a ovo gore je ok ali proc od 2000 kuna boli glava itekako s cim se ti bavis da ti treba takav proc.Cool

Ma treba mi za igranje, uostalom znam da postoji neka razlika izmedu i5 i i7 ali nisam siguran u cemu i dali ce mi to sto i7 ima ikad trebati ???Neodlučan

17 godina
Dermentor kaže...
rambox kaže...
Dermentor kaže...

Ma treba mi za igranje, uostalom znam da postoji neka razlika izmedu i5 i i7 ali nisam siguran u cemu i dali ce mi to sto i7 ima ikad trebati ???Neodlučan

Evo recimo kaj imas na raspolaganju kod AMD konfe za 2000 kn kolko kosta samo onaj i7 proc,Nevinašce a ostatak love potrosis na veliki disk i dobar hladnjak za procesor i nema frke.Cool

17 godina
Novi proc, maticna i ram

na kraju sta je bolje tj. isplativije uzeti i5 750 ili i7 860?

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Novi proc, maticna i ram

Itko, pomoc??? Neodlučan

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Dermentor kaže...

na kraju sta je bolje tj. isplativije uzeti i5 750 ili i7 860?

Isplativiji je i5

I5 750

Gigabyte P55-UD3R

2x2GB DDR3 Corsair 1333 mhz

17 godina
Novi proc, maticna i ram

Hm izgleda da cu priceka t jos malo, bar do iza nove godine Sramim se

Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice