Nova matična i procesor - par pitanja

poruka: 2
|
čitano: 579
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina

Pozdrav. 

Pošto sam nedavno kupio kupio novu matičnu i proc(gigabyte ga z97x gaming 3 & i5 4690k) imam par pitanja.

Prvo, dal moram updateat biose ili nešto drugo? Instalirao sam sve drivere od matične ali biose nisam dirao. Trenutna verzija biosa:

Drugo, imam TermalTake Contact 30 cooler i sa Speedfan-om sam regulirao RPM coolera odnosno smanjivao sam RPM-ove dok nisam ništa radio na kompu. Na novoj ploči(sa speedfan-om) uopče ne mogu kontrolirat cooler i on se vrti na minimalnih 800 RPM-a ali čim opteretim proc odnosno dok se on počne grijat, RPM-ovi se automatski povečaju tako da je to uredu, ali mene ipak zanima zašto ga ja osobno ne mogu kontrolirat, zašto mi ne pokazuje CPU opciju?

I treće, trebam preporuku nekog dobrog CPU benchmarka. Trenutno nemam grafu tako da bih htio testirat samo CPU, zasad.

Hvala.

SVEMOGUĆI
Poruka je uređivana zadnji put čet 18.8.2016 21:06 (Nisam Ja,Nisi Ti).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

Prvo: BIOS treba update. Ako ne znaš što radiš prepusti to nekome tko je to već radio jer možeš upropastiti matičnu ploču.

Drugo: U BIOS-u pokušaj isključiti automatsku kontrolu obrtaja ventilatora i postavi je na najveću a zatim pokušaj kontrolirati brzinu ventilatora sa speedfan.

Treće: CINEBENCH, IntelBurnIn Test....

Moj PC  
1 0 hvala 1
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice