Naj matična za AMD 5000 BE

poruka: 37
|
čitano: 7.644
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
pitanje

Koja matična može najbolje podnijeti klokanje AMD-a Black Editiona? 

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

http://www.hgspot.hr/opis.aspx?ID=033549

900 kn zvijer od maticne,novi AMD ov chipset 790FX, ja ju imam i nema nikakvih problema, a OC opcija i previse.

AMD Phenom 9950 2,6(OC3,0) /Zalman 8700LED/), DFI LanParty DK790FX M2RS, 2X 2GB OCZ, Reaper 1066MHz, Club3D Radeon 4870, Hiper 730W.
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Naj matična za AMD 5000 BE
autorov komentar
Vau, lijepo izgleda, samo da mi je malo jeftinija.
Vidim da ova ima 2 utora za grafe,a ja ne želim uparivati grafe, pa ako može da se uštedi nešto kuna sa jednostavnijom pločom jer bih morao za te novce uzeti i neki kuler za proc?
17 godina
protjeran

U najboljem slučaju digunti ces taj procesor negdje oko 3.4Ghz, a to moze svaka normalna ploča koja ima malo bolji OC menu u BIOSu.

To što je taj procesor BE ti ne garantira ništa, osim da mozes manipulirati množiteljem.

17 godina
neaktivan

Ne 2 nego 3 za graficke (PCIEx) a ako ti je ona skupa evo jedna Gigabyte

http://www.ve-mil.hr/opis.aspx?prikaziTemplate=0&Sifra=1010130

AMD Phenom 9950 2,6(OC3,0) /Zalman 8700LED/), DFI LanParty DK790FX M2RS, 2X 2GB OCZ, Reaper 1066MHz, Club3D Radeon 4870, Hiper 730W.
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
guzzman kaže...

U najboljem slučaju digunti ces taj procesor negdje oko 3.4Ghz, a to moze svaka normalna ploča koja ima malo bolji OC menu u BIOSu.

To što je taj procesor BE ti ne garantira ništa, osim da mozes manipulirati množiteljem.

Nemoj tako AMD je ipak malo bolji taj AMD sa Brisbane jezgrom ide do 4GHz da sa vodikom ali sa dobrim zracnim ga mozes nagurat na 3,6.
17 godina
neaktivan
autorov komentar
Pogledao sam Ve-milov cjenik, zapala mi za oko ECS sa G770 čipsetom za nekih 380kn. Sa sadašnjom Gigabyticom (M56 - S3) nisam nikako zadovoljan, pa bih radije neku drugu firmu.
17 godina
protjeran
CUNO kaže...
Pogledao sam Ve-milov cjenik, zapala mi za oko ECS sa G770 čipsetom za nekih 380kn. Sa sadašnjom Gigabyticom (M56 - S3) nisam nikako zadovoljan, pa bih radije neku drugu firmu.
 A zašto si uvjeren da ti ploča ne valja?
17 godina
neaktivan
ManchesterUTD kaže...

http://www.hgspot.hr/opis.aspx?ID=033549

900 kn zvijer od maticne,novi AMD ov chipset 790FX, ja ju imam i nema nikakvih problema, a OC opcija i previse.

Zbilja dobra ploča....al preskupa....totalno! Ima od đišabajta puno jeftinija a nimalo lošija!
CUNO kaže...
 Samo tu ploču nemoj.................hebeš kaj tak malo košta a velim ti da budeš živce izgubil s njom, a ni nije baš za OC!

KUPI OVU! - za ono kaj ti trebaš i više nego dovoljna!   A ak ti treba inegrirana grafička....onda OVA !!

Makar danas bi bilo pametnije uzet ovu drugu, makar je skuplja oko 100kn, zbog CF....nije loše imat i integriranu grafičku, ako se nedaj Bože kaj desi primarnoj! 
E4500 8800GTS 512MB g92 2X1GB DDR2 P35-DS3 IP35 FORTRON 400W 320seagate+160samsung spin point Samsung t220
17 godina
neaktivan
autorov komentar
Ma nisam uvjeren, nego vatam se za slamku. Sve mislim možda su joj nestabilni naponi ili slično.
Tako sam promijenio Chiftek 450W za Power 550W misleći da je slabo napajanje, ma vraga sve je opet isto.
17 godina
neaktivan

Samo ti uzmi ovo http://www.vemil.hr/opis.aspx?prikaziTemplate=0&Sifra=1010130    i neces se pokajat.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
autorov komentar
Joj šteta što moram ići preuzeti dežurstvo.
Nemojte se ljutiti, sutra navečer ću vam se ponovo priključit.
Pozdrav svima.
17 godina
neaktivan

sa ovom ne mozes fulat! dode malo vise, ali se isplati. ako trazis nesto jeftinije aquaevivae je naveo dvije dobre ploce.

0 0 hvala 0
16 godina

Bježi od ECS ploca, to je stvarno low low low low-end .

Osobno bih preporucio Asusa zbog kvalitete i stabilnosti.

neznam koja je trenutno njihova ponuda..

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
autorov komentar
r420r kaže...

sa ovom ne mozes fulat! dode malo vise, ali se isplati. ako trazis nesto jeftinije aquaevivae je naveo dvije dobre ploce.

Sve je znimljivije. Taman sam razmišljao o prijedlogu aquaevivae i ajd idem vidit ima li što novo na forumu, kad ono ti.
Do sada uopće nisam imao namjeru uzimati ploču za 2 grafe, ali pošto iz tvog prijedloga vidim da to i nije puno skuplja ploča
možda bi mi bilo pametnije uložiti malo više maka nikad ne koristio cros fire.
Ako ništa drugo komp će mi biti malo vredniji kada ga budem jednog dana prodavao.
17 godina
neaktivan
prihvaćeno rješenje
r420r kaže...

Ova druga navedena, od điđabajta ima noviji ćipset......a opet je CF ko i ova od AMD-a !

Imaš 3 ploče, a ti si sam odaberi za kaj ih trebaš, ipak će ona služiti tebi a ne ti njoj!
E4500 8800GTS 512MB g92 2X1GB DDR2 P35-DS3 IP35 FORTRON 400W 320seagate+160samsung spin point Samsung t220
Poruka je uređivana zadnji put pon 24.11.2008 15:44 (aquaevivae).
17 godina

A zasto nebi uzeo najjeftiniju 790gx od biostara sa integrirkom od 64mb ddr2 koja kosta oko 600-700kn??
Podrzava Advanced clock calibration!

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
autorov komentar

Taman pomislih da će biti sve u redu i sa ovom pločom na 3,0 GHz ja zadovoljan, kad ono...

Igrao sam Crysis 2 oko 15 min i izađe mi iz igrice.

Odem u bios, dignem napon na 1,375 i probam ponovo Crysis i opet isto.

Ja ponovo u bios i dignem napon na 1,4 i fino radilo skoro pola sata, ja se ponado, kad ono...

Javi se zvučnik iz ploče, ja odmah u Everest a ono temp. proc. 90 stupnjeva.

Hebiga opet ŽBRKIKLJ. Moram se do plaće odlučiti za neki bolji kuler i čim sjedne plaća u šoping.

Dajte molim vas savjet KOJI KULER premda ima tema, ali možda nisu isti igrači.

Volio bih čuti vaše sugestije jer ste mi i do sada puno pomogli.

Hvala svima na surasnji, jer i kad mi se desi neki žbrkiklj lakše mi je kad znam da nisam sam i da ima nade.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
protjeran
CUNO kaže..

Javi se zvučnik iz ploče, ja odmah u Everest a ono temp. proc. 90 stupnjeva.

Ne postoji tako loš hladnjak sa kojim bi ti se taj proc zagrijao na 90C

Ti nisi dobro instalirao hladnjak ili si ostavio metalnu foliju na hladnjaku ili ti je kuciste bez ikakvog protoka zraka i još si ga zbuksao negdje uz ili na radijator od centralnog grijanja.

16 godina

Jel ti hladnjak dobro sjeo na proc? Si stavio novi sloj paste kada si mjenjo matičnu (a time i razdvajo proc i hladnjak). Ako ti se pasta onako skorila najbolje uzmi fini šmirgl papir (al baš jaaaako fini) i skini tu pastu i nanesi novi sloj, trebala bi ti se drastično smanjiti temperatura... 90 stupnjeva je stvarno previše...

Da se Facebook server srusi 90% mladih bi palo u tesku depresiju. Ako si u onih 10% koji bi im se smijali stavi ovo u sig...
17 godina
neaktivan
autorov komentar
Ma sve sam probao i došao do zaključka da mi podnožje hladnjaka dodiruje proc samo po rubovima.
Morat ću ga šmirglati i polirati kako mi se čini, ili kupiti malo kvalitetniji. (moj nema toplovodne cijevi, pa su Al rebra mlaka a Cu jezgra valjda vruća čim ima toliku temp.)
17 godina
protjeran
prihvaćeno rješenje

uzmi malo paste, jako malo paste i stavi na sredinu procesora

Stavi hladnjak i malo jače pritisni rukom, ali samo pritisni, nemoj rotirati ili tak nešto

Onda podigni hladnjak i pogledaj otisak. Ako se pasta nije jednolično razvula po hladnjaku u obliku površine procesora i jednakom debljinom, onda dosjed ne valja.

da bi test uspio moraš staviti "taman" paste, ako staviš previše dobiti ces krive zakljucke

Nadam se da ces shvatiti, jednostavno je.

Da bi bio siguran što je krivo, možeš testirati i ravninu procesora sličnom tehnikom koristeći neku ravnu površinu, staklo ili tako nešto. Ne bi bilo čudno da je i on "sjeban" Dešava se svašta. 

Ako je hladnjak uistinu toliko loš, onda sam se zajebal sa prvom ocjenom.. Lijepo ga vrati u dućan gdje si ga kupio i traži pare nazad. Reci da imaju sreće da ti nije skurilo procesor. Vjerovatno ce ti prodati foru kako nema garancije, ali nadam se da ces im doskociti, komad pleha ti je mogao skuriti procesor i mora pasti pod garanciju jer je takav od prvog dana. Nije moguce da si ga ti sam iskrivio.

Pozdrav.  

17 godina
neaktivan
autorov komentar

Ono sa staklom i pastom mi izgleda kao najbolje rješenje.

Ako nisam u pravu za dosjed baze na proc vjerovatno je krivo to što su mu Al listići prilično debeli pa sporo prolazi toplina?

17 godina
protjeran

AL listići?

Imaš nešto između proca i hladnjaka?

Ako je tako miči to sve i počisti hladnjak da se sjaji "ko' pesja jajca"

Ako su tebi listići "rebra hladnjaka" to i nije tak jako bitno, bitan je dosjed koji mora biti što bolji i ne smije biti značajnijih zračnih raspora.

Pasta se koristi samo iz jednog razloga, jer nije moguće složiti savršen spoj hladnjak - procesor, pa uvijek ostaje zračnih čepova između hladnjaka i procesora.  Ako su ti zračni čepovi dovoljno mali onda pasta poboljšava prenost topline, a ako su preveliki onda te nikakva pasta ne spašava i procesor ti se pregrijava.

kod tebe je problem što ti je procesor dosegnuo temperaturu od 90C. To je moguće jedino ako nešto gadno ne štima sa hlađenjem.

Možda ti hladnjak nasjeda na "retention module". To je ona plastika oko socketa koja pomaže pričvrstiti hladnjak. Hladnjak ne smije nasjedati na to jer onda ne leži na procesoru.

17 godina
neaktivan
autorov komentar
Nije u plastici problem jer sam ju morao skinuti jer TT ima svoje nosače. (teži 860 gr).
Probao sam sa šmirglanjem i malo je bolje, ali sam imao šmirgla samo od 1000, pa ću sutra kupiti od 1800 ili 2000 i još ga malo poravnati. Možda upali?
Paste sam nanio jako malo (Zalman ZM-STG1) nju ni ne mogu puno staviti kad se nanosi četkicom kao lak za nokte. Nemam više te paste pa bih volio ako mi možeš preporučiti bolju pa da sutra probam kad još malo isfiniram proc i bazu hladnjaka.
17 godina
protjeran

Može bilo koja normalna pasta za uporabu u elektronici.

Od vrhunskih do slabijih pasti razlika je tek oko 2 stupnja što je zanemarivo.

Loša pasta je previše tekuća ili kod viših temperatura iscuri, odnosno nakon nekog vremena se "skori"

To je odlika loše paste.

Dakle kupi pastu i to je to.

17 godina
neaktivan
CUNO kaže...
Nije u plastici problem jer sam ju morao skinuti jer TT ima svoje nosače. (teži 860 gr).
Probao sam sa šmirglanjem i malo je bolje, ali sam imao šmirgla samo od 1000, pa ću sutra kupiti od 1800 ili 2000 i još ga malo poravnati. Možda upali?
Paste sam nanio jako malo (Zalman ZM-STG1) nju ni ne mogu puno staviti kad se nanosi četkicom kao lak za nokte. Nemam više te paste pa bih volio ako mi možeš preporučiti bolju pa da sutra probam kad još malo isfiniram proc i bazu hladnjaka.
 Nisam čital baš sve, al imaš TT big T. ??
Njega moraš dobro zašmirglat, ima bazu za k... ! Imal sam ga i ja i dosjed mu je bio samo na 1/3 procesora, koma, znači šmirglaj i onda bi trebalo biti super...

Artic Silver  CERAMIQUE....isprobaj tu pastu!
17 godina
neaktivan
autorov komentar
Nije bilo keramik pa sam kupio silver 5, ali na kraju nisam stavio ni nju.
Kad mi dojadilo šmirglanje odem ja u Osijek i kupim Arctic Freezer 64 pro (on je već imao na sebi pastu), doletim kući i odmah ga stavim sa defaultnom pastom i radi komp cijeli dan na 3100MHz i naponom 1,4.
Još ne mogu da vjerujem da je konačno sve u redu.
HVALA na pomoći.
17 godina
neaktivan
autorov komentar
Nažalost prerano sam se radovao.
U nedjelju predvečer opet sve po starom.
U subotu sam se igrao cijeli dan do iza pola noći i tmperatura nije prešla 57, ja sretan ko ludi Milojko.
Ugasim komp negdje oko 2 ujutro i u nedjelju poslije podne ga upalim, sav bitan što konačno radi kako treba, kad ono...
Igrao sam se svega 20 min. a temp. prešla 90. Nisam mogao vjerovat.
Promijenim pastu, opet isto.
Odem kod kolege i kaže mi da je možda iscurio plin iz cijevi dok je komp bio ugašen? Probat ću malo ošmirglat Freezera, pa ako neuspijem otići ću ga reklamirati.
17 godina
protjeran

Kad netko nema srece onda je fakat nema..

Moram priznati da mi te žal.

Ali bar znas tocno gdje je problem pa sam siguran da ces ga i rijesiti.

0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice