Matična i proc - dvojba

poruka: 26
|
čitano: 2.993
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Matična i proc - dvojba

Prije svega lijep pozdrav svima na forumu.

Odlučio sam se zamalu obnovu svoje stare kante, pa nakon grafičke kartice razmišljam o kupnji novog proca, matične i RAM-a.

Dakle dvije kombinacije su u igri (AMD i INTEL):

MB Gigabyte MA790X-DS4, sAM2, AMD 790X, 2x PCIE x16 CrossFire, SATA, FW, GLAN
CPU AMD Athlon X2 7750 BE BOX, 2.7GHz, SckAM2+
i
MB Gigabyte EP43-S3L, s775, iP43, DDR II, SATA II, GLAN
CORE2DUO E7200 2X2.53 GHz/3 MB/1066 MHz/775

Koja bi varijanta bila bolja za povremeno igranje, gledanje filmova i sl. Recimo da je jedan plus za AMD cijena (nekih 200 kn jeftinije), ali čujem da INTEL dosta bolji, pa ako je značajno brži odlučio bi se za njega.

I ako može preporuka i za RAM, baš gledam ovaj:
DDR2 2GB PC6400 (800MHz) OCZ, platinum XTC
šta kažete za to i da li uzet 2 ili 4 gb?

Unaprijed hvala na pomoći

AMD Athlon64 3500+ Epox 9NPA Ultra Gigabyte Ati Radeon 4670 512 mb 2,50 gb RAM Kingmax LG Flatron W2241S PSU Chiftec 400W

0 0 hvala 0
17 godina
Matična i proc - dvojba

gigabyte 770-ds3 - 500kn

phenom x3 720 -1150kn

najjeftiniji 800MHz ram

ili ova intel kombinacija.

Konfa: athlon x2 5000+ BE @3,0Ghz /HD4870 512MB/ 2x2GB kingmax 800MHz / corsair TX650W / WD 6400AAKS blue edition / Pioneer 215-DBK / Gigabyte MA 770-ds3 rev2.0/ logitech x-530, Samsung T220(s-panel) LAPTOP - ACER 5630G ( t5800, hd3470,2GBram ,320GB hdd) MSN- drazen016@net.hr Windows 7 x86
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Matična i proc - dvojba

ma nisu intelovi neš baš puno brži od amdovih to su sve zanemarive razlike, a tih 200kn se ne isplati bacit na koju nanostotinku više xD

|^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^| || |...NOOB TRUCK..........| ||'|";,__ |_..._..._______===|=||_|__|..., ] "(@)'(@)"""''"**|(@)(@)*****''(@) [url=http://profile.xfire.com/inferno2912][img]http://miniprofile.xfire.com/bg/sh/type/0/inferno2912.png[/img][/url]
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
RE: Matična i proc - dvojba

Baš gledam u za ovu ploću od Gigabyte-a ds3, u ponudi Ve-mila je više nemaMršti se, šteta, ali vidim neku ud3, vejrujem da je to slično, a vidim da su i cijene Phenoma dosta pale, tako da vjerujem da će to bit to.

Hvala na savjetima

AMD Athlon64 3500+ Epox 9NPA Ultra Gigabyte Ati Radeon 4670 512 mb 2,50 gb RAM Kingmax LG Flatron W2241S PSU Chiftec 400W
16 godina

Uzmi bolje Intela zato što ćeš jednog dana kad budeš nadograđivao ubosti samo novi procesor..Dok kod AMD-a svakih "mjesec" dana novi socket izađe i to me živcira :)

Ram uzmi 4 gb jel je sada jeftin.. 32 bitni windowsi će ti max preoznati 3 giga rama

POZZ

16 godina
neaktivan
Horned Reaer kaže...

Uzmi bolje Intela zato što ćeš jednog dana kad budeš nadograđivao ubosti samo novi procesor..Dok kod AMD-a svakih "mjesec" dana novi socket izađe i to me živcira :)

Ram uzmi 4 gb jel je sada jeftin.. 32 bitni windowsi će ti max preoznati 3 giga rama

POZZ

Može malo pojašnjenje? Kako kod AMD-a svaki mjesec izađe novi socket, pa i ovi AM3 što su izašli pašu u stari AM2+ socket, tako da tvoja teorija pada u vodu... Za razliku od Intela, koji je sad izbacio 1366 socket za core i7, ali uskoro izbacuje još jedan za core i5... Prije bi ove tvoje riječi bile za Intela, i njegovo izbacivanje sovketa svakih mjesec dana... Dakle, ako sada uzmeš socket 775, za godinu - dvije ako budeš nadograđivao, definitivno ćeš morati i novu matičnu... Ako sada uzmeš neku AM2+ ili AM3 ploču, nećeš morati, ali opet, ako uzmeš AM2+ nećeš imati podršku za DDR3...
Da se Facebook server srusi 90% mladih bi palo u tesku depresiju. Ako si u onih 10% koji bi im se smijali stavi ovo u sig...
16 godina
Sused kaže...
Horned Reaer kaže...

POZZ

Može malo pojašnjenje? Kako kod AMD-a svaki mjesec izađe novi socket, pa i ovi AM3 što su izašli pašu u stari AM2+ socket, tako da tvoja teorija pada u vodu... Za razliku od Intela, koji je sad izbacio 1366 socket za core i7, ali uskoro izbacuje još jedan za core i5... Prije bi ove tvoje riječi bile za Intela, i njegovo izbacivanje sovketa svakih mjesec dana... Dakle, ako sada uzmeš socket 775, za godinu - dvije ako budeš nadograđivao, definitivno ćeš morati i novu matičnu... Ako sada uzmeš neku AM2+ ili AM3 ploču, nećeš morati, ali opet, ako uzmeš AM2+ nećeš imati podršku za DDR3...
 pa nebi baš rekao eto pogledaj intel je izdao sck 478, 775 i sad 1366  dok je amd naravio SOCKET A, 754, 939 ,940, AM2,AM2+, AM3
16 godina
neaktivan
Horned Reaer kaže...
 pa nebi baš rekao eto pogledaj intel je izdao sck 478, 775 i sad 1366  dok je amd naravio SOCKET A, 754, 939 ,940, AM2,AM2+, AM3

LOL... pa intel je proizvodio procesore i prije pentium4(socket 478), pentium III su isli na socket (PGA) 370, Pentium II na slot1, Pentium PGA 296 itd...
isto tako i AMD, samo sto je kod AMD-ovih novih procesora drugacija politika pa procesori AM3 pašu i na AM2+ samo što nemogu koristit ddr3 memoriju.
Commodore 64 , 0.985MHz , 64Kb RAM, VIC II 6567/8567(PAL)
16 godina
neaktivan

Znam ja da INTEL bolji od AMD-a ali cijena je previsoka, evo baš gledam u Ve milu INTEL core2duo E7300 košta 959,00 kn, a AMD X2 7750 BE košta 653,00 kn. Sumnjan da je ovaj INTEL baš toliko bolji da bi opravdao toliku razliku u cijeni, skoro i matičnu mogu uzet uz AMD-a.

16 godina
neaktivan
Vex400 kaže...

Znam ja da INTEL bolji od AMD-a ali cijena je previsoka, evo baš gledam u Ve milu INTEL core2duo E7300 košta 959,00 kn, a AMD X2 7750 BE košta 653,00 kn. Sumnjan da je ovaj INTEL baš toliko bolji da bi opravdao toliku razliku u cijeni, skoro i matičnu mogu uzet uz AMD-a.

Pa to i ja kažem... Intel je bolji, ali i puno skuplji... Ali kada se uspoređuju procesori iste cijene, a ne istog takta, AMD redovito pobijeđuje... Ima li intel kojeg 3,0 quada sa otključanim množiteljem za 1700kn? Nema ga ni za 3000kn... Nego tek za 6000 i nešto sitno (QX9650)... To je skoro četverostruko skuplje... Ima li 4× bolje performanse? Nema...
Isto tako je u svakom segmentu, Intel je bolji na istom taktu od AMD-a, ali ako se uspoređuju 2 uređaja po istoj cijeni, AMD ga definitivno pere...   Dakle, zaključak, ako vam cijena nije bitna, odite na Intela, a ako ipak volite svoje novce, radije malo razmislite... Ja osobno nisam baš neki fan AMD-a, i one duale si nisam mislio uzeti, ali ovog Phenoma II 940 ću definitivno uzeti...
Da se Facebook server srusi 90% mladih bi palo u tesku depresiju. Ako si u onih 10% koji bi im se smijali stavi ovo u sig...
17 godina
neaktivan
Vex400 kaže...

Pa recimo ovako, ovaj AMD je prastar (u računalnom računanju vremena :D ), dok je Intel-ov procesor dosta noviji, a i u 45nm, za razliku od 65nm AMD-a... ne znam ako imaš u planu OC, ali čak i da nemaš Core2 je puuuno brži od ove stare A64 arhitekture. Kad uračunaš OC, onda nema smisla diskutirat... ovaj AMD se ne clocka, dok ćeš intela dogurat do 3.8 bez problema.

Sad ako ti je razlika 300injak kuna, i da ja kupujem sebi uzeo bi intela... a za socket ionako nemaš smisla se brinut, kad su i AM2 i LGA775 pred izumiranjem, pa koju god konfiguraciju kupiš nemoj računat da će se za te sockete radit puno budućih procesora.
17 godina
neaktivan
Horned Reaer kaže...
Sused kaže...
Horned Reaer kaže...

POZZ

AM2 i AM2+ su kompatibilni.
Vex400 kaže...

O joj... On zna. Blago njemu. Nažalost, moram zadržati smirenost jer se na ovom forumu psovke loše podnose. U novi pravilnik foruma bi trebalo ubaciti:

"Spominjanje Intel-a i AMD-a u istoj temi će rezultirati kartonom, a ukoliko se prekršaj ponovi više puta - suspenzijom i banom."
Mount Vision Pro
16 godina
neaktivan

Čuj tih 300,00 kn je ipak velika razlika budući da je i LGA775 socket na odlasku, a i obzirom na to da na matičnu i proc ne mislim potrošit više od 1200,00 kn. Eventualno od INTEL-a dolazi u obzir E5200 ALI, koliko vidim po testovima na tvorničkim brzinama je sporiji od AMD-a (7750), a clockanje za sobom povlači kupnju novog coolera, upitna je stabilnost nakon clockanja itd...

16 godina
neaktivan

prije tjedan dana sam uzeo gigabyte ma78... + 7750..... 1230kn skroz san zadovoljan... nisam vrtio testove da vidim koliko daje fps-a al sve igre koje sam proba rade bez greske ... bez trzaja i slicno....gta4, witcher....

ne palim se na neke veliek reze i fps-e... samo da je dovoljno za ugodno igranje... a ova kombinacija je bas to :)

17 godina
protjeran
Matična i proc - dvojba

jednostavno

za socket 775 više NE izlaze novi procovi...

a za am2 i am2+ su izašli (phenom II ) i još će nešto iskočiti u međuvremenu...

s tim (netko je već spomenuo) i podržava budući am3...znači s amd rješenjem si miran još 2-3 godine dok sa 775 2-3 mjeseca

xFire-->ddoxy When the power of love overcomes the love of power, the world will know peace
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Matična i proc - dvojba

uzmi ono sa phenom II x3 bolje ti je nego core 2 duo e7*** i imaš šanse da otključaš stabilnu 4.-u jezgru ,ali moras imat biostar ili asrock 790gx = 650-750kn.

x2 7750+ nije k8 arhitektura nego k10 arhitektura, a phenom II x3 720 je najnovija k10,5 arhitektura u 45nm.

Konfa: Phenom II x3 720BE@3,6GHz 1,45V/HD4870 512MB/ 2x2GB kingmax 800MHz / corsair TX650W / WD 6400AAKS blue edition / Pioneer 215-DBK / Gigabyte MA 770-ds3 rev2.0/ logitech x-530, Samsung T220(s-panel) LAPTOP - ACER 5630G ( t5800, hd3470,2GBram ,320GB hdd) MSN- drazen016@net.hr
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Matična i proc - dvojba

My mistake... ja mislio da je to prahistorijski A64, ali to je Phenom sa 2 jezgre disejblane...

Pogledaj si ovo pa sam odluči: http://www.bit-tech.net/hardware/cpus/2008/12/22/athlon-x2-7750-vs-intel-e5200-oc-review/1

Ja sam ti već moje mišljenje rekao, da ja kupujem uzeo bi intela, ionako su ti obje platforme u startu "zastarjele"

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Prije svega hvala svima na savjetima i pomoći oko kupnje.

Evo upravo sam bio u shopingu i uzeo sam sljedeće:

AMD X2  7750+

Gigabyte 780 GM, Rev 2.1(SB700)

OCZ platinum 1000 mhz (4 gb)

Fortron 400w PSU

Chieftech kućište.

Mislio sam se za INTEL-a ali ipak cijena je previsoka.

Evo kad to sve spojim javim dojmove

17 godina
neaktivan
Vex400 kaže...

Prije svega hvala svima na savjetima i pomoći oko kupnje.

Evo upravo sam bio u shopingu i uzeo sam sljedeće:

AMD X2  7750+

Gigabyte 780 GM, Rev 2.1(SB700)

OCZ platinum 1000 mhz (4 gb)

Fortron 400w PSU

Chieftech kućište.

Mislio sam se za INTEL-a ali ipak cijena je previsoka.

Evo kad to sve spojim javim dojmove

Samo nemoj stavljat neku divlju grafičku na to napajanje i nemaš nikakvih problema... ako planiraš vrtit integriranu (pretpostavljam jer ploča ima G u nazivu) onda nemaš nikakvih briga...
17 godina
neaktivan

ud3 ploča i bilo koja "ud" ploča ima dupli sloj bakrene izolacije..bla bla...ultra durable 3..ugl manje temp i bolji OC

kopirajte si ovo u potpis....ako misliste....da bi vistu trebalo ukinut....i da je kingmax definintivno....best buy na trzistu
17 godina
neaktivan
kleky kaže...

...dupli sloj bakrene izolacije...

Od kada je bakar izolator ja ne znam :D
A još ni ne kužim poantu ovog posta, kad su komponente već kupljene??

16 godina
neaktivan

Istina, sve je riješeno tako da može lock na temu.

Inače grafička je ATI 4670, valjda će izdržat napajanje, za sad radi super,

i još da kažem da je razlika u odnosu na stri komp (Athlon 3500+) VELIKA Osmijeh

Sve radi baš dobro

16 godina
neaktivan
Matična i proc - dvojba

Prije svega,pozdravljam sve "bugovce" !

Novi sam na forumu,novi na PC-u ,jedino je on star"PC" ali opet nije stariji od mene.Susjed koji mi je postavio Windows XP nazvao je komp "limenka" i to mu je sad zvanično ime. Sobzirom da se i sam bavim elektronikom i volim "prčkati" otvorio sam Limenku , očistio ju penzlom i usisao brda prašine i onda malo pregledao "drob". Radi se o HG-spot komfi Pentium4 , matičnu nisam najbolje očitao ali mislim da je Maxtor , grafička Ati radeon 9550/x1050-256mb,procesor AMD DURON /tm/ 900Mhz , SDram sa 3 utora : 512+256+128=896 mb,nadalje ima HD-20gb,cd-rom,LGdvd rom i naravno flopy disk prorez.Ito je to. I "to" uz malo šuštanja šljaka za sada za moje potrebe dobro. Jedino što bih želio da me savjetujete dali bih mogao ubaciti neki močniji procesor radi bržeg i boljeg rada i ako je to moguće koji bi to bio i kako se to izvodi.RAM sam dodao jednostavno dodavanjem dviju kartica u slobodne utore/imao je 256mb/ a možda i zamjena socketa nije neka "svemirska" tehnika.Siguran sam da je za vas to sitna riba ali eto , sjetite se da ste i vi nekad bili početnici,hvala vam unaprijed , pozdrav 

franjo dori

0 0 hvala 0
16 godina
Matična i proc - dvojba

Nisam znao u koju da drugu temu stavim poruku , pa sam stavio u ovu . Malo gledam i vidim da Intel nema niti jedan procesor sa tri jezgre , pa me zanima zašto , a AMD ih ima nekoliko . Ako neko zna odgovor super , a ako ne znate nema veze . 

emerik
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
emerik kaže...

Nisam znao u koju da drugu temu stavim poruku , pa sam stavio u ovu . Malo gledam i vidim da Intel nema niti jedan procesor sa tri jezgre , pa me zanima zašto , a AMD ih ima nekoliko . Ako neko zna odgovor super , a ako ne znate nema veze . 

Očito jer misle da su bespotrebni (što je ujedno i moje mišljenje)...

AMD ih ima jer npr. kad nađu nexi procesor sa 4 jezgre u kojemu jedna ne radi ili radi loše samo ju ugase i prodaju procesor pod X3, ista stvar sa X2 Phenomima... ako 2 jezgre ne rade ugase ih i prodaju pod dual core. Njima je tako jeftinije jer se rješavaju dijelova koji su "defektni" u svojoj izvornoj quad core verziji.

Intel (što je očito već puno godina) ima puno bolje tvronice i proizvodni proces sa manje škarta. Pa se njima vjerojatno tako nešto ne isplati
16 godina
Lightning kaže...
emerik kaže...

Očito jer misle da su bespotrebni (što je ujedno i moje mišljenje)...

AMD ih ima jer npr. kad nađu nexi procesor sa 4 jezgre u kojemu jedna ne radi ili radi loše samo ju ugase i prodaju procesor pod X3, ista stvar sa X2 Phenomima... ako 2 jezgre ne rade ugase ih i prodaju pod dual core. Njima je tako jeftinije jer se rješavaju dijelova koji su "defektni" u svojoj izvornoj quad core verziji.

Intel (što je očito već puno godina) ima puno bolje tvronice i proizvodni proces sa manje škarta. Pa se njima vjerojatno tako nešto ne isplati
 Hvala na objašnjenju.
Kažu da škola nije zatvor, a mi ni krivi ni dužni dobili 12 godina. Einstein je umro, Newton je umro, Tesla je umro, a ni ja se ne osjećam baš najbolje! |^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^| || |...NOOB TRUCK..........| ||'|";,__ |_..._..._______===|=||_|__|..., ] "(@)'(@)"""''"**|(@)(@)*****''(@)
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice