Kompatiblnost bulldozera sa am3

poruka: 57
|
čitano: 3.931
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
RE: Kompatiblnost bulldozera sa am3

pa ako 95w izade do kraja 8. mjeseca uzet cu ga.

15 godina
athlon64 kaže...

pa ako 95w izade do kraja 8. mjeseca uzet cu ga.

Ako ti nije hitno svakako odgodi kupovinu do jeseni. Em će se otkriti AMD-ov raoadmap em će cijene (nadam se ) ići dolje.

15 godina

pa cekat cu tamo 9. mjesec , onda cu ga otprilike uzet, nadam se da cemo do tada znati nesto vise o bulldozerima i da ce cijene ic dole.

15 godina

evo ovo je kopirano s AMD sluzbene stranice gdje pise nesto o bulldozerima :  There will be some new software instructions that will be supported, allowing for greater performance and flexibility, but, it will be backwards compatible so you won’t need to change anything to start using the processor.  mislim da mi je to dovoljno , ako oni sami kazu da ce bit kompatibilni , smatram da mi je mozda najbolja ideja uzet jeftinog phenoma x2 , ako budem imao srece unlockat ga na x4 i kasnije ga prodat i nadogradit se bulldozerom , samo se nadam da cu znat jos nesto vise o bulldozerima do 9 mjesca  .

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
odjavljen

Bulldozer ce ici na AM3 ploče, ali nećeš moći iskoristiti sve njegove nove featurse. Isto kao i Phenom II za AM2 Ploče, Phenom za AM2 ploče umjesto tada friškog AM2+.

Slobodno stisni thumb down ako te to toliko pali [One to all Units Let's toast us some russians ] Fake_Alert se neslaze s ovim postom.
Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Kako ce se zvati novi socket? AM3+ ?

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
odjavljen
Toni2000 kaže...

Kako ce se zvati novi socket? AM3+ ?

Moguce.

Slobodno stisni thumb down ako te to toliko pali [One to all Units Let's toast us some russians ] Fake_Alert se neslaze s ovim postom.
17 godina
Weky kaže...

Bulldozer ce ici na AM3 ploče, ali nećeš moći iskoristiti sve njegove nove featurse. Isto kao i Phenom II za AM2 Ploče, Phenom za AM2 ploče umjesto tada friškog AM2+.

Bit ce još zanimljivije ak budu Buldožeri isli na AM2+ maticne, a meni se cin i da ce to ic vjerojatno ali ne na svim AM2+ maticnim plocama to sigurno. Ovisi o Bios-u normalno i oce li ga proizvođac maticne htjet izdat, to je slicno sa situacijom da na dosta AM2 maticnih ploca idu AM3 procesori.Nevinašce

15 godina
odjavljen

Previše bi površine zauzeo trokanalni memorijski kontroler DDR3, i dvokanalni DDR2. Previše. Puno veća površina čipa bi bila, što bi (nepotrebno) povećalo zagrijavanje, potrošnju te cjenu izrade. Apsolutno nebitna stvar i trošenje vremena na nečeg što je vrijeme davno pregazilo po mom mišljenju.

Poruka je uređivana zadnji put čet 5.8.2010 16:50 (Weky).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

da weky , to sam i ja sam pretpostavio , ista je situacija bila sa starim phenomima kao sto si reko , pasat ce mi ali ce nove am3 plus ploče davat vise mogucnosti za buldozdere , ali ja cu se zadovoljit time , samo da mi pase prva generacija bulldozera, e sad par pitanja odma , uzet cu gskill flare memoriju koja je 2x2 gb i optimizirana je za thubane , bulldozeri bi trebali podrzavati trokanalnu memoriju ali ce i dvokanalna pasat , e sad ja bi taj flare it kasnije volio nadograditi, recimo da na kraju iduceg ljeta zelim uzet jos jedan takav kit , to bi dakle bio 4x 2gb , jeli to quad channel ili sta , jel mi mozes pojasnit jel bi to pasalo i kako to ide?

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
odjavljen

Nece ici tako.

Kolko znam, Buldozer ce imati triple chanel memorijski kontroler. Sto znaci da se podatci iz memoriej prema procesoru sele po tri kanala i tu se dobiva na brzini. naravno da bi ostvario triple chanel logicno je da moras imati 3 modula jednakog kapaciteta, dakle 3, 6, 12GB.... A ako taj GSkill rađen za DDR3 Dual Chanell, on nece moci podrzavati triple chanell kasnije, jer neradi se o ostim SPD-ovima, naponima, latencijama, spefickacijama... Nece ici ukratko. Ali moci ce svaki Buldozer raditi i u dual chanelu bez problema, samo onda perfomanse padaju.

I na kraju ono najvaznije, obicnom korisniku kao tebi triple chanel nece nikada donjeti vece perfomanse. Donjet ce samo gdje se masivno koristi memorija, a i tu poboljsanje nece biti revolucjnorano.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Po mojim prpcjenama biti će ddr3 eksluziva, dvaokanalni kontroler, osim ako ne naprave foru kao intel: drugi socket (S1056 vs S1166) i kanal rama više, a možda i integrirana pci-e sabirnica.

I do what I must because I can
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

okej otprilike shvacam al mi treba jos nesto objasnit , recimo da uzmem thubana koji je dual channel i uzmem gskill flare koji je dual channel i sto ako zelim nadografit kasnije jos jednim kitom, dali taj proc uopce moze raditi sa 4 keksa memorije, jer npr moj athlon 3000 radi i ako se na ploču stave 2 keksa a to je stari proc koji ne podrzava nikakav dual chanel.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
odjavljen
athlon64 kaže...

okej otprilike shvacam al mi treba jos nesto objasnit , recimo da uzmem thubana koji je dual channel i uzmem gskill flare koji je dual channel i sto ako zelim nadografit kasnije jos jednim kitom, dali taj proc uopce moze raditi sa 4 keksa memorije, jer npr moj athlon 3000 radi i ako se na ploču stave 2 keksa a to je stari proc koji ne podrzava nikakav dual chanel.

On moze raditi bez ikakvih problema, nabacao ti u njega sve 6 ploča. Samo te ploča moze ogranicit kapacitetom i 32BIT OS.

BTW, Athlon 64 je podrzavao Dual Chanell mislim.

15 godina

dakle oces rec da se mozes stavit koliko te volja ali ce najbolje preformasne bit sa 2 keksa ?

16 godina
neaktivan

Još od socketa 939 amd-ovi procesori podržavaju dual channel.

Danas obično sve ploče imaju po četiri slota za ram podijelenih u dva kanala.

Stvar je da ako ti staviš jedan ili dva keksa rama (potpuno istih), oni će, ovisno o slotu u kojih si ih upiknuo, radit u dual-channel modu, a ako kasnije namjeravaš dodat još recimo 4 gige, ali druog proizvođača ili s drugim latencijama, kapacitetom ili radnim naponom, nije garantirano da će ti raditi (ovisno o čipsetu i ploči).

16 godina
neaktivan
Weky kaže...

BTW, Athlon 64 je podrzavao Dual Chanell mislim.

Da, ali ne oni za socket 754

15 godina
odjavljen
athlon64 kaže...

dakle oces rec da se mozes stavit koliko te volja ali ce najbolje preformasne bit sa 2 keksa ?

da ako ce biti dual chanel

ako ce biti triple chanel onda 3 keksa

Poruka je uređivana zadnji put čet 5.8.2010 17:22 (Weky).
15 godina
athlon64 kaže...

AM3 ploče imaju 4 utora za RAM i podržavaju 2 x dual chanell .

15 godina

okej , hvala onda , neznam jos koji ce mi bit izbor ali vjerovatno cu uzet 1055t  , prvi razlog je zato sto imam pre malo informacija o bulldozerima , 2. razlog sto cak i ako ih amd izbaci u prvi mjesec prije 3. ih nece bit u hrv , 3. cijene ce u pocetku bit prevelike , 4. vjerovatno ce radit u triple chanelu a ja cu imat dual memoriju pa gubim preformanse , 5. neznam ni kakve ce bt cijene ni nista vise o njima, mislim da ipak idem na thubana i drzim ga unutra jedno 3 godine.

17 godina

Koliko sam po internetu uspio vidjeti da bi trebao doci socket po imeni am3 r2  za buldozder sa ćipsetom 990,a govori se da bi buldozder arhitekturu trbao podržavati isto i 890.Meni samo nije jasno ako će 890 podržavati onda bi trebao podržavati i 790?

17 godina
Don Kihoty kaže...
athlon64 kaže...

skužaj , falia sam mislia sam 4 ghz xd.

Da, on je ga je tukao na 4+GHz na cca 10-15°C sa dva peltiera od 400W i mnogo mnogo ventova...

To nije mjerilo realnog stanja u kućištu u kojeg grijače čine i ostale komponente...

Stavi dva-tri maxtora/seagatea i evo ti veselja...

Moj 3,8 X2 + 3,2 X2 (dvije i dvije jezgre posebno OC-ane) u Idleu sa 212+ su cca 46°C, load cca 63°C,

što nije malo...

Bas malo citam... Koji je to facer s 2 pelta od 400W ?

http://www.mediafire.com/?er4ng2zenhm
Poruka je uređivana zadnji put pet 13.8.2010 20:13 (Batista).
15 godina
protjeran

Meni je i dalje nejasno:

- dalu mu OBA skupa vuku 400W, ili svaki pojedni 400W?

Kaže da koristi 1200W napajanje, dakle pretpostavkla je da bi mu sa 400W oba jedno od 800W bilo i preveć dovoljno za masnu pilu.

Gigabyte Superman, ASRock Kryptonite
17 godina
Don Kihoty kaže...

Meni je i dalje nejasno:

- dalu mu OBA skupa vuku 400W, ili svaki pojedni 400W?

Kaže da koristi 1200W napajanje, dakle pretpostavkla je da bi mu sa 400W oba jedno od 800W bilo i preveć dovoljno za masnu pilu.

Kolko ja cujem, kaze da koristi za peltiere 400w. Onda bi oba bila od 200w. Realno gledano i to je brutala... Ova komponenta koja mu nadzire temp i s njome regulira napon, uvelike pojednostavljuje monitoring nad cijelim sistemom.

Inace jako zgodan video premda je premalo toga prikazano.

http://www.mediafire.com/?er4ng2zenhm
15 godina
protjeran

Oćeš 4ghz ??? malo pričekaj Corsair H70 koji je sad izašao..;)))

i ne lupajte vi gore što govorite da 1055 ide na 8ghz...hahahahaha pa to ne bi postigao za i7 980x,ex-58a-ud9,H70,Visokim naponom i dosta sreće...:SSS šta je sa vama što ste se toliko zalijepili za 4ghz..stavite na 3.7GHz nema velike razlike

Moj PC  
0 1 hvala 0
15 godina
protjeran

H70 je igračka, ne vodeno hlađenje...

Od njega mi je bolje riješenje True sa 1/2 120/140mm venta...

Gigabyte Superman, ASRock Kryptonite
16 godina
neaktivan
Don Kihoty kaže...

H70 je igračka, ne vodeno hlađenje...

Od njega mi je bolje riješenje True sa 1/2 120/140mm venta...

Ma neki frajer, koji je 2 dana na forumu i koji je čuo da se može i vodom hladit komponente, pa tu lupa sa H70!?

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice