dali znate kakve su zadnje vijesti o kompatibilnosti bulldozera s am3 socketima trenutno najnovije generacije , zanima me jer sad nakon ljeta namjeravam kupit ploču s am3 i 890 gx chipsetom, to ce bit ili asrock 890 gx extreme 3 ili asus m4a89gtd pro i onda namjeravam privremeno stavit unutra nekig jeftinog athlona x2 kojeg cu kasnije prodat i nadogradio bi s bulldozerom, jel se zna zasad ista o kompatibilnosti nadolazecih bulldozzera s trenutno nejmodernijim pločama te dali je istina da ce se sve pojedinosti doznati na hot chip konferenciji 24.8 takoder dali mislite da se to isplati radit ili da uzmem jednoga 1055t i budem miran , cekanje 2011 s kupnjom kompletno novog kompa ne dolazi u obzir.
Pretpostavka je da će sve fino raditi OK.
Stvari koje bi trebao donijeti Bulldozer:
- AM3+ podršku (korak prema "AM4" ili kako god se bude zvao, možda i on bude AM4,
a sve AM3 ploče sa podrškom za njega će dobiti sufiks "+")
- Podršku za DDR3 triple chanell (čak se i pretpostavlja i DDR2 triple chanell)
- HT Link od 3+GHz
- 8 jezgri
- Popunjenje ploča sa punim 16x/16x/16x PCI-E sabirnicama
To su samo pretpostavke, na kraju može ispasti drugačije aka. zlo i naopako.
nisam shvatia sta si tia rec, oce li bit ili nece kompatibilni, ako uzmem am3 i 890 gx ocu li moc stvit nekog relativno hii end bulldozera , znam da ce doc novi socket al hoce li bar neki bit kompatibilni, i jeli istina da ce 24.8 na hot chipsu bit svi detalji jer bas tu negdje oko tog datuma cu uzet novi komp a moram znat detaljno sve informacije.
Ako se mene pita, da, bit će kompatibilni...
A za hot chip(s) nije ništa sigurno.
aj procitaj kraj zadnje stranice ovde ovaj mcg me ubija u pojam haha, ja sam s3t hooligan tamo : http://forum.pcekspert.com/showthread.php?p=1701944#post1701944
Gle, nikadn išta nije sigurno...
Da znam šta će se desiti, vjerovatno nebi bio ovdje na forumu nego u kladionici...
Ako ćeš uvjek čekati nešto treće, nećeš nikad kupiti PC,
jer kad dođe "buldožer lol", AMD će najaviti X12 CPU-e sa "XYZ" socketom, koji ćeš opet htjeti bla bla bla....
PC kupuješ danas, sad, odmah, a ne za sutra.
Današnji PC je tehnologija od jučer...
don ti je sve ljepo i tocno rekao.
Ja mislim ako sada kupujes novi komp, para se ima, perfomansa se treba - Idi na X6 1055T/1090T pa kud puklo da puklo, ako budes cekao stalno novu generaciju, onda cekaj citav zivot jer ce svakih pola godine - 9 mjeseci izlaziti nesto novo, evolucija te arhitekture.
ajoj imas pravo s tim , bilo bi meni lijepo najpametnije da kupim jednoga 1055t i budem miran , ionako ga necu drzat unutra duze od 3 godine a bit ce mi dovoljno dobar to vrijeme , ali mi je nekako zao jer je pocetak godine najbolje vrijeme za kupnju , najvise noviteta , ali jednostavno cu , kad doznam detaljne novosti lijepo cu se odlucit , ako amd kaze da ce vecina bulldozera pasat na am3 napravit cu to s kupnjom privremenog proca , ako ne ubost cu 1055t i miran sam , clocknem ga na 4 i imam pilu ipo iduce 3 godine , samo me zanima hocu li do pocetka 9. mjeseca znat sve novosti o bulldozerima da mogu napravit tu odluku, ali naravno ti nisi vidoviti milan pa to nemozes znat xd hehe, tnx svejedno.
Ako planiraš 4Ghz sa 1055T na duze vrijeme, gledaj da ubodes 95TDP reviziju, kao i pouzdan hladnjak. Jer, overclock za 3 godine nitko ne garantira kako ce to raditi.
Nećeš OC-ati?
1055T (ili pričekati 1035T/10xxT)
925
OCanje?
1090T BrE TDP 95W
955b
BrE/965BrE C3
hladnjak kupujem mugen 2, nisam rekao da cu ga odma clockat nego mozda nakon godine i pol , steta ga je odma clockat kad ima preformansi na bacanje , ali kad smo vec kod toga, ako bi u amd overdriveu namjestio da mi proc pod opterecenjem radi na 4ghz dali bi mi on trebao raditi 3 godine bez problema, ipak ga hladim mugenom pa se nece przit na visokim temp ,mozda ce ga jedino malo voltaza ubivat.
Mugen 2 je picina dlaka, vrhunska mašinerija...
Htjedoh naručiti, i nikako da dođe u Links...
Uzmem Hyper 212+ iz yebenog Penis računala, i madafaking Ljinks sutradan dobije novog Mugena 2...
To se zove "life sux"...
Makar je dobar taj Hyper... Ali za unlockane CPU-e taman na granici...
kihoty , itekako cu clockat, hebiga to mi je gust nije to radi toga sta mi treba preformansi , necu kupovat 1090 jer se necu razbacivat parama , smatram da je preskup s obzirom da vise od 1055 nudi samo mnozitelj , zasto d kupujem 95w modele ionako se ovi 125 thubani nesto malo griju , imat cu mugena , sta me briga neka se grije , nema sanse da ce proc 50c i ako je na 4 ghz kad je pod mugenom.
Mugen 2 danas nije ništa posebno... dobar je, odličan, ali opet ga nebih dao za 4Ghz na taj 125TDP 1055T.... 24/7.
Inače ti baš 1055 nije pogodan za masivan OC, jer nema otključan mnozitelj, zašto ti treba dobra dobra ploča za visok HTT i dobro hlađenje (probaj ubosti Vendetu II OCZ, mislim da je nešto bolja od Mugena II, no nisam siguran). 1090T 95TDP ili X4 965 C3 za overclock je bolji odabir.
Nema šanse da 125TDP pređe 50C sa Mugenom 2? LOL mozda pod idleom.
kihoty , itekako cu clockat, hebiga to mi je gust nije to radi toga sta mi treba preformansi , necu kupovat 1090 jer se necu razbacivat parama , smatram da je preskup s obzirom da vise od 1055 nudi samo mnozitelj , zasto d kupujem 95w modele ionako se ovi 125 thubani nesto malo griju , imat cu mugena , sta me briga neka se grije , nema sanse da ce proc 50c i ako je na 4 ghz kad je pod mugenom.
O ima... Što manja izlazna snaga, manji je radni napon, manje zagrijavanja i veća stabilnost...
TDP 95W povuku redovno 4,2GHz+ na zraku...
Stari TDP 125W 4GHz zračno cca max...
Ovi zadnji batchevi 125W modeli su malko bolji...
Uvjek gledaj manji TDP... Moj 5600+ 65W TDP VS 5600+ 89W model (brisbane VS windsor) je itekako povukao 200MHz više.
3,4GHz (jedvice) VS 3,2GHz (makar su ti stari athloni bili banana OC modeli, 4000+ i 4200+ su mi najbolji bili, 2,95GHz bez beda).
ploča ce mi bit extreme 3 asrokica , znam da cu silovat ploču radi mnozitelja ali nemam sad para za 1090 , na 95 w necu bacat pare jer se thubani stvarno malo griju , a mugen 2 je prebolestan cooler prema svemu sta su mi svi rekli .
kihoty, ali 95w su skuplji modeli, koliko su skupllji, uzet cu ga ja ako je mala razlika, uostalom 50c nije nista pa miromanu i7 860 ide na 80 sa nekim bolesnim coolerom.
kihoty, ali 95w su skuplji modeli, koliko su skupllji, uzet cu ga ja ako je mala razlika, uostalom 50c nije nista pa miromanu i7 860 ide na 80 sa nekim bolesnim coolerom.
Misliš da 1055T @4Ghz neće derati barem 65-ak do 70C sa Mugenom II?
pa kad sam gledao linusow rewiew 8 sati ga je derao na 8 ghz i nije iso preko 50 , tako i ljudi ostali kazu.
pa kad sam gledao linusow rewiew 8 sati ga je derao na 8 ghz i nije iso preko 50 , tako i ljudi ostali kazu.
Haha, kakvih 8Ghz? Nema sanse to postigunt sa 6 jezgri ni sa neznam kakvim hladenjem, naponom, plocom, uvjetima........
skužaj , falia sam mislia sam 4 ghz xd.
skužaj , falia sam mislia sam 4 ghz xd.
Da, on je ga je tukao na 4+GHz na cca 10-15°C sa dva peltiera od 400W i mnogo mnogo ventova...
To nije mjerilo realnog stanja u kućištu u kojeg grijače čine i ostale komponente...
Stavi dva-tri maxtora/seagatea i evo ti veselja...
Moj 3,8 X2 + 3,2 X2 (dvije i dvije jezgre posebno OC-ane) u Idleu sa 212+ su cca 46°C, load cca 63°C,
što nije malo...
ma to je onaj rewiew sa m4a80gtd pro ali bez obzira , u pravu si , ono je bez kucista i dapace koristia je onu noctuu sa 2 venta , ona mrcina od 2 tone , ali svejedno , sta da ide i na 63 , nece mu nsita bit , sve ispod 70 je za mene hladno , a mugen je totalno bolestan cooler i ima ogromnu displaciju , neka hebena pasta i nema problema s grijanjem , ali me zabrinjava to sta bi ga voltaza mogla ubivat
Ja koristim vulgaris bijelu pastu, i super mi...
AC keramička krema je najbolja, ali ne toliko da čini 20 stepeni razliku, nego u loadu nekih 5-6 max, ništa toliko vrijedno mog truda...
ja sam doma ceramiqe stavio na grafu i izgubio 10 c ali zato sta je na 4670 tvorinicka pasta ocajna
EDIT: JEl znate kola je cijenova razlka u cijeni 95w i 125 w modela
ja sam doma ceramiqe stavio na grafu i izgubio 10 c ali zato sta je na 4670 tvorinicka pasta ocajna
žvaka...
da, pasta je ko zvaka hahaha, ajd samo odg na gornje pitanje.
www.nabava.net
http://www.mojvideo.tv/videos/53267/milan-tarot-otklanjanje-indiana-jones-magija-.html
lol pa nema nist nista na nabavi, kolika je razlika u cijeni 95 i 125 w, di to mogu vidit ?
Ne možeš još na nabavi vidit ali biti će ista cijena... Pričekaj 95W TDP, overclock na 4.0 je mačji kašalj i uživaj u novom kompu