- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Divno i krasno, postoji li nešto jeftinije ?
Nisi rekao do koliko novaca - rekao si da hoćeš da je tiho i da mrziš buku,
pa onda kao plati braco.
Koliki ti je budžet? Obaveznoj ćemo gledati s775 ali da podržava i nove Intel sockete,
inače ti je kupnja promašaj.
Nisi rekao do koliko novaca - rekao si da hoćeš da je tiho i da mrziš buku,
pa onda kao plati braco.
Koliki ti je budžet? Obaveznoj ćemo gledati s775 ali da podržava i nove Intel sockete,
inače ti je kupnja promašaj.
Nemam neki određeni budžet, ali ne želim dati sad 500kn za haldanjak, da imam tih 500kn za hldanjk i još prodat taj proc i imam para za novu platformu :P ... ne znam, što je najeftinije a da nije bučno i da ok hladi, ne trebam nikakav zamrzivač pošto ne planiram klokati :)
A gle, najgore od svega, nisi ispunio svoj PC,
ne znam sa kojom pločom baratam,
pa da vidim dali će VRM hladnjak smetati CPU hladnjaku itd.
Niti vidim koliko dugačko kućište imaš,
da znam dali će hladnjak biti previsok.
Tako da ću ti dati preporuku napamet:
http://www.links.hr/artikl-050.903.231
Ovo je mali i jeftini tower, paše i na nove sockete,
tako da je future proof.
Bolji je i tiši od bilo kojeg Intel stock hladnjaka - tako da tu nema greške.
Dali ima boljih? Ima - ali su bar duplo skuplji.
A gle, najgore od svega, nisi ispunio svoj PC,
ne znam sa kojom pločom baratam,
pa da vidim dali će VRM hladnjak smetati CPU hladnjaku itd.
Niti vidim koliko dugačko kućište imaš,
da znam dali će hladnjak biti previsok.
Tako da ću ti dati preporuku napamet:
http://www.links.hr/artikl-050.903.231
Ovo je mali i jeftini tower, paše i na nove sockete,
tako da je future proof.
Bolji je i tiši od bilo kojeg Intel stock hladnjaka - tako da tu nema greške.
Dali ima boljih? Ima - ali su bar duplo skuplji.
Nisam ispunio moj PC jer ga još nadgrađujem pa zato, taj Q6600 mi stiže idući tjedan pa bi dotle htio i neko bolje hlađenje kupiti, evo ukratko
KUĆIŠTE: je neko MS stavio sam ti sliku pap ogledaj kako sve to izgleda
MATIČNA: ASUS P5KPL-AM
RAM: DDR2 4GB (2x2GB) 800 MHz
PROCESOR: Dakle Q6600
GPU: HD6850 Vapor X
PSU: CX 430
HD: Ne znam koji točno model 250GB
I ovaj pokopac ima onu okruglu pi*dariju (ubijm me nemogu se sjetit kako se zove ) što ide do procesora radi boljeg protoka zraka...
A gle, taj LC je 100kn. Za 200kn možeš dobiti duplo bolji cooler,
pa si vidi dali ti se isplati.
Također razmisli o malenom Sharkoonu 40mm za chipset - da ti ploča ne ukuha.
A gle, taj LC je 100kn. Za 200kn možeš dobiti duplo bolji cooler,
pa si vidi dali ti se isplati.
Također razmisli o malenom Sharkoonu 40mm za chipset - da ti ploča ne ukuha.
Zašto misliš da će ukuhat , a razmislajo sam da stavim i još dva venta od 80mm na ove otvore što imaju iza...
Pa za te novce se uzme Noctua NH-D14 koja je jednostavno bolja od te kombinacije !
Nemam neki određeni budžet, ali ne želim dati sad 500kn za haldanjak, da imam tih 500kn za hldanjk i još prodat taj proc i imam para za novu platformu :P ... ne znam, što je najeftinije a da nije bučno i da ok hladi, ne trebam nikakav zamrzivač pošto ne planiram klokati :)
Uzmi onog LC Powera kojeg ti je kolega preporucio , ne kanis klokat , dobro ce hladit i nece smetat napajanju !
Uzmi onog LC Powera kojeg ti je kolega preporucio , ne kanis klokat , dobro ce hladit i nece smetat napajanju !
Hvala na odgovoru ,n ego što je ovo što on govori za chipset, jel to moram uzeti ili?
Nije ti obavezno - ali s obzirom na P43/P45 ploču + Quad koji ti dolazi = malo veće zagrijavanje chipseta.
Tako da neće odmoći, a Sharkoonov 40mm vent je relativno tih.
Pozdrav svima!!!
Namjeravao sam uskoro kupiti novi CPU, AMD Phenom II X6 1045t , a takodje i novi CPU Cooler pa nikako nemogu da se odlucim koji da uzmem pa ako mi vi mozete preporuciti neki dobar,kvalitetan a da dobro hladi.
Hvala!!!
Kolko para mozes dat za cooler ?
Do nekih 30 evra
Ja sam mislio kupiti Zelman CNPS7X LED link>http://www.alternate.at/Zalman/Zalman+CNPS7X_LED/html/product/816456/?
pa sad sta mislite koji je bolji Zelman ili Hyper 212 Evo, a imam problem u vezi ovog Hyper 212 Evo neznam hoce mi moci stat u kuciste link>http://www.blueberry-eu.com/index.php?mact=Products,cntnt01,details,0&cntnt01hierarchy=Cases&cntnt01detailtemplate=detail_products&cntnt01summarytemplate=sample_new&cntnt01category=active&cntnt01sortby=product_name&cntnt01cd_origpage=15&cntnt01productid=29&cntnt01returnid=34
Hyper je bolji , samo sumnjam da ce stati u tvoje kuciste ! Bolje onda nađi Arctic freezer 13 , on ce stati !
Hyper je bolji , samo sumnjam da ce stati u tvoje kuciste ! Bolje onda nađi Arctic freezer 13 , on ce stati !
Neznam moze li ova Cooler na moj procesor AMD Phenom II X6 1045t, na Arctic sajtu pise da podrzava Phenom II X6 1055t-1100t
Hvala puno na pomoci.
Imam AMD ATHLON II x4 750k i CM Hyper 212+ u HWmonitor-u mi pokazuje da je temperatura procesora 80 stupnjeva , dok kada komp odmah nakon toga resetiram pokazuje mi 40 *c . Nije bitno što radim uvijek je oko 70c-80c. Dok je u bios-u idlu 32 c , a u loadu 45 c . Čemu da vjerujem biosu ili hwmonitoru ??
Probaj s jos nekim programom provjerit , npr. HW iNFO , Aida64 , Speccy ... pa onda usporedi ! Probaj i pipnut hladnjak( baza hladnjaka , toplovodne cijevi ) , pa ako te malo spece onda je stvarno 80 C !
Probao sam sada pipnut sve cijevi , ona rebra što raspršuju temepraturu s cijevi i probao sam bazu hladnjaka i sve je hladno. Mislim da da program nesto grijesi ...
Provjeri da imas zadnje verzije tih programa , a ovako bih rekao de je bios u pravu !
Ok :) Idem sada spavat , pa sutra javim šta je bilo .
p.s. Temperaturu grafike prikazuje točno .
ASROCK FM2A85X extreme 4 ploca , FM2!! amd 740 x4 procesor,ovo je moje kuciste http://www.arest.pl/produkt/2158/MODECOM-6060-NICE-II-300W-czarna/komentarze Razmisljam izmedju arctica , coolermastera i zalmana ( sto je bolje )nesto 200-220 kn
A koji tocno modeli ? Imas trenutno Hyper T4 na akciji , CNPS10X Optima , i Arctic Freezer A30 na akciji ! Provjeri si dimenzije kucista , pa uzmi neki od ovih koje sam stavio ! Nemres fulat kojeg god da uzmes !
jel bolji acrtic a30 ili arctic freezer 13 i vidim da je za istu cijenu i ovaj http://www.portio.hr/index.php?page=artikl&id=050903264, i jos jedno pitanje na ovoj ploci , ovaj pasivni hladnjak na faznoj regulaciji pored procesora je dosta vruc ( vrel ) to je oke , ili da nesto iskemijam da stavim nekako mali vent ?
A30 je bolji zbog veceg venta , debljih toplovodnih cijevi ... !
Vezano uz pasivni hladnjak , nebih znao !
EDIT : nemoj Katanu 4 , slabiji od ovih sto si gore stavio !
Uzet cu onda arctic a30, jos jedno ( glupo pitanje ) dolazi pasta sa njim ili ? taj ce mi stat na extreme 4 plocu ?