Intel i5 Club zaključana tema

poruka: 3.606
|
čitano: 615.829
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Intel Club (opća tema o procesorima)
13 godina
Re: Intel i5 Club
Stjepanj kaže...

ajde molim vas prijavite sobnu temperaturu, idle temp prije i temp nakon primea95!

voljeli bi vidjeti i voltazu na kojem vam je zakucan taj i5 pod loadom!

i ako je moguce na koliko rpm-ova urlice stock cooler! hvala u ime svih!

0.95-098V, oko 1800 rpma, sistemsku mi baca 122 stupnja tako da ćemo zanemarit, sobni termometar kaže skoro 21, jel tako teško reći pričam gluposti i krivo sam frendu postavio cooler.....

@Strahoslav Trta, zašto, pa pričamo o početnom i5, u početku sam bio ustrtaren kako će radit sa stockom jer se haswelli općenito dosta griju, ali kako za sada stvari stoje mislim da neću stavljati AM cooler.

Poruka je uređivana zadnji put čet 26.2.2015 17:48 (Checola).
13 godina
protjeran
Checola kaže...
Stjepanj kaže...

ajde molim vas prijavite sobnu temperaturu, idle temp prije i temp nakon primea95!

voljeli bi vidjeti i voltazu na kojem vam je zakucan taj i5 pod loadom!

i ako je moguce na koliko rpm-ova urlice stock cooler! hvala u ime svih!

0.95-098V, oko 1800 rpma, sistemsku mi baca 122 stupnja tako da ćemo zanemarit, sobni termometar kaže skoro 21, jel tako teško reći pričam gluposti i krivo sam frendu postavio cooler.....

@Strahoslav Trta, zašto, pa pričamo o početnom i5, u početku sam bio ustrtaren kako će radit sa stockom jer se haswelli općenito dosta griju, ali kako za sada stvari stoje mislim da neću stavljati AM cooler.

ok sobna od 21°c je stvarno malo, no koliko ti je idle temperatura?

Intel Core™ i7 ----- Battlelog: SoldierStippy, Xfire; 2fu2L :)LP
13 godina
Intel i5 Club

varira po jezgrama, oko 30 stupnjeva

Poruka je uređivana zadnji put čet 26.2.2015 18:01 (Checola).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
itomic009 kaže...

Ja sa NH-D15 imam 65C u igrama a vi sa stock coolerima isto. Zanimljivo.

probaj dragon age inq.. cpu usage 99% zakucan..  stay cool

xfact
10 godina
Intel i5 Club

Evo i mojih dok prime runa, zaboraivo screenshotat prije neg sam zatvorio pa sam ovako improviziro. Voltažu neznam, al vjerojatno je ko kod kolege @checola. Sobna temperatura je 24-25°c. 

Poruka je uređivana zadnji put čet 26.2.2015 18:11 (Magibagi).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
Stjepanj kaže...

Ti to stvarno? 18-20C je normalna sobna temperatura zimi, a koliko ti drzis?

13 godina
protjeran
ansha kaže...
Stjepanj kaže...

ma mislio sam samo na temp ne na sobnu temp da je dobrahaha...kod mene je oko 27-30...

Poruka je uređivana zadnji put čet 26.2.2015 18:24 (Stjepanj).
17 godina
odjavljen
Stjepanj kaže...
ansha kaže...
Stjepanj kaže...

ma mislio sam samo na temp ne na sobnu temp da je dobrahaha...kod mene je oko 27-30...

21-22 stupnjeva je idealna sobna temperatura. Na 27-30 ja palim klimu. Nadam se da ti je ova 27-30 idle temperatura kompa a nedaj bože  sobna temperatura . Inače moj amd ima 15 stupnjeva "sobne" temeprature .

Poruka je uređivana zadnji put čet 26.2.2015 18:40 (XXX).
12 godina
neaktivan
Intel i5 Club

pozdrav,iman amd fx 8320 proc i prici cu u narednih misec dana na i5 4690k proc ploca koju uziman je asus h97 pro gramer 1150,e sad me zanima iman cpu sapphire vapor x cooler,jeli kompatibilan s tim procesorom jer je cooler odlican i nebi ga htio minjati?

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
tiho2606 kaže...

pozdrav,iman amd fx 8320 proc i prici cu u narednih misec dana na i5 4690k proc ploca koju uziman je asus h97 pro gramer 1150,e sad me zanima iman cpu sapphire vapor x cooler,jeli kompatibilan s tim procesorom jer je cooler odlican i nebi ga htio minjati?

Kompatibilan je ako si sacuvao kopce za intelove ploce

Sami sebi smo najveci neprijatelji
13 godina
protjeran
tiho2606 kaže...

sve je kompaktibilno, nemas problema!lp

nicky.sl opet si me preteko..

Poruka je uređivana zadnji put sub 28.2.2015 17:31 (Stjepanj).
12 godina
neaktivan

iman kopce iako ih je manje nego za amd-ov proc,ugl hvala puno

12 godina
neaktivan
Intel i5 Club

Treba mi neki dobar procesor za igranje far cry 4 i jos jacih igra

Gledao sam i5 760 preko njuškala za 500kn pa dali se to isplati kupit na ovu konfu i jel ima nekih boljih procesora za te novce

hd 6870

as rock Bm75

g skill 4gb ram

Moj PC  
0 1 hvala 0
13 godina
karlo125 kaže...

Gledao sam i5 760 preko njuškala za 500kn pa dali se to isplati kupit na ovu konfu i jel ima nekih boljih procesora za te novce

hd 6870

as rock Bm75

g skill 4gb ram

na b75 ti idu isključivo porces ori 2 i 3će generacije sa oznakom socketa 1155

i5 760 je 1156

14 godina
karlo125 kaže...

hd 6870

as rock Bm75

g skill 4gb ram

Taj i5 tu uopce ne pase na tu maticnu, a i puno je slabiji od danasnjih i5ica ( citaj od sandy bridge pa nadalje). Na tu maticnu ti ide sandy bridge ili ivy bridge (socket 1155). Pogledaj na njuskalu, zna se nac i3 soc1155 za oko 500kn, i imas i5 2500k za 999kn

http://valid.canardpc.com/cache/banner/fmwm3z-4.png
10 godina
neaktivan
Intel i5 Club

Je l' ima kakve logike mjenjati stock cooler s nekim custom coolerom na i5 4460?

Stress testovi teško da dignu iznad 60c.

OClockat ne mogu, tako da ne vjerujem da će iznad tih temp. ići, možda preko ljeta...

MoBo -  Asus H97M-e

Inače sam prezadovoljan ovim proc-om, platio sam ga 1500kn u Futuru prije par mjeseci.

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
Intel i5 Club

Ako ti je temperutura pod testom ispod 60c onda nema smisla kupovat hladnjak, eventualno zbog buke (ako ti smeta buka tog stok venta)

Moj PC  
1 0 hvala 1
10 godina
neaktivan
nicky.sl kaže...

Ako ti je temperutura pod testom ispod 60c onda nema smisla kupovat hladnjak, eventualno zbog buke (ako ti smeta buka tog stok venta)

Pokraj grafe, CPU je nečujan. Razmislim, preko ljeta ako digne blizu 70, uzet ću možda.

Sapphire R9 280, čuje se ona sasvim solidno kad se igra nešta.

12 godina
Intel i5 Club

E pa onda OK al kako si i sam naveo pogledaj kakvo ce stanje bit u ljeto i obavezno ga ocisti (ispusi) od prasine i promini pastu pocetkom vrucina.

Moj PC  
0 0 hvala 1
10 godina
neaktivan

Ma da, taman eto negdje sredinom ljeta kad udari skoro 40C u ovom užeglom Srijemu, dobro je da sam uzeo Intel umjesto Fx6350, imao bih core meltdown tijekom tih temp. haha

13 godina
protjeran
VedranMik kaže...

Ma da, taman eto negdje sredinom ljeta kad udari skoro 40C u ovom užeglom Srijemu, dobro je da sam uzeo Intel umjesto Fx6350, imao bih core meltdown tijekom tih temp. haha

pa nebi imao, taj haswell mislim da ispusta vise topline nego fx...

15 godina
protjeran
Intel i5 Club

Haswell oslobadja manje topline al ju je puno teze efikasno odvest zbog sitne jezgre i loseg prenosa topline preko heatspreadera.

Meni jezgre bude 85-90C a cooler jedva mlak.

Moj PC  
2 0 hvala 0
13 godina
protjeran
ansha kaže...

Haswell oslobadja manje topline al ju je puno teze efikasno odvest zbog sitne jezgre i loseg prenosa topline preko heatspreadera.

ma isti K !nevalja uglavnom fx je bolji kaj se toga tice!lp

14 godina
neaktivan
ansha kaže...

Mogu potvrditi ovo, kolicina topline koju Haswell odaje u okolinu je vrlo mala. Stvar je jako malih jezgri, a samim time i male povrsine kontakta sa heatspreaderom. 

Kad sam vec tu da nabacim par slika, imam i5 4670k pod Noctuom nh-d14.

Procesor je na 4.3Ghz sa 1.3v.

Temperatura prostorije je oko 22C.

Slika1 - Idle

Slika2 - Prime 95 v25.11 - prije njihove AVX optimizacije

Slika3 - Prime 28.5 - AVX optimiziran, unutar 2 sec temperatura jezgri se penje na oko 90C. Nakon 5 min testa, noctua je na dodir mlaka/blizu sobne temperature.

Nije mi jasno što su napravili sa ovim AVX instrukcijama na Haswellu.

Idle Idle
14 godina
Stjepanj kaže...

fx je bolji kaj se toga tice!

Sarkazam?

http://www.bug.hr/forum/board/opcenito-o-ict-biznisu/17.aspx?sort=act
13 godina
protjeran
Valentin17 kaže...
Stjepanj kaže...

fx je bolji kaj se toga tice!

Sarkazam?

ne! pa pogledaj koje temperature bilo koji fx ima na 3,5-4,5ghz! s haswell-om to mozes samo sanjati! eto ti gore kolegin primjer i5 pod noctuom se doslovno przi na 70°c (90 s avx)! uvjeren sam da fx na 4,4ghz s njom nebi presao 55°c!

Poruka je uređivana zadnji put ned 15.3.2015 9:42 (Stjepanj).
17 godina
odjavljen
Intel i5 Club

FX-a sa hladnjakom od 200 kn nije baš nikakav problem ohladiti uz vrlo tih sustav. Ono što se grije kod AMD-a je chipset. Đubre se grije više nego procesor. Sve je stabilno i ne smeta osim ako ne staviš prst gore . Po meni trebali su koristiti davno zaboravljene aktivne hladnjake za chipset.

Moj PC  
1 0 hvala 1
15 godina
protjeran
Intel i5 Club

Ne mozes direktno usporedjivat temperature fx-a i haswell-a, haswell trpi puno vise temperature i 80-90C je sasvim normalna temperatura kad se procesor upogoni sa avx instrukcijama. 

Sa stock coolerom i7 4790k npr. ide do ~100C i throttle-a, cinjenica da se uz njega daje stock cooler upucuje na to da je procesor projektiran da radi na tim temperaturama.

Za fx-a 83xx sve preko 65C je previse s druge strane...

Moj PC  
0 1 hvala 0
13 godina
protjeran
Intel i5 Club

dakle ti velis da je normalno da intel radi/trpi 80-90°c a amd-ov fx preko 65°c ne?

Moj PC  
2 0 hvala 1
15 godina
protjeran
Intel i5 Club

Normalno da je normalno :)

Ne mozes usporedjivat kruske i jabuke, dva potpuno razlicita procesora.

Probaj kako ce fx radit na 90C..

Moj PC  
0 0 hvala 0
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Intel Club (opća tema o procesorima)
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice