Intel Core 2 duo neće da radi

poruka: 41
|
čitano: 5.701
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
neaktivan
Intel Core 2 Duo neće da radi

Evo moj problem:prije nekoliko dana sam kupio rabljeni Intel Core 2 Duo 2.66 ghz da zamjenim Intel Celeron (ja mislim D) jednojezgreni 2.0 ghz,kad sam ga postavio dobio sam poruku od matične da trebam unaprjedit BIOS,vratio sam svoj stari procesor,unaprjedio BIOS na najnoviju verziju,a kad sam ponovno stavio novi procesor kompjuter se neće boota samo se neprestalno reseta poslje BIOS poruke ili zapne na crnom ekranu sa bijelom crticom u gornjem lijevom kutu,a kad uđem u BIOS postavke prikaže mi da je procesor unutra,pa ako ima koja dobra informirana duša da mi pomogne bio bih zahvalan.

Specifikacije;

OS-Windows 7

CPU-Intel Celeron 2.0 GHz

Matična-ASUS P5VD2-VM SE

Grafička-ASUS EAH3650 Silent

RAM-3 gig

HDD-70gb ATA

0 0 hvala 0
15 godina

Znači resetira se poslije BIOS screena, probaj si skinut neku Live distribuciju Linuxa, snimi ju na CD/DVD, bootaj računalo i probaj pokrenut, ako ne uspije, probaj izvadit bateriju sa matične na par sekundi, a tko zna, možda ti je netko prodao i neispravan procesor.

Valentin

0 0 hvala 1
12 godina
neaktivan
Re: Intel Core 2 duo neće da radi

prova sam sa windows xp-om,opet ista stvar,bateriju sam izvadio 10 min bios se resetirao i opet ista stvar,a procesor sam gledao kako radi u drugom računalu

16 godina
neaktivan
Re: Intel Core 2 Duo neće da radi

http://www.asus.com/Motherboards/P5VD2VM_SE/#support_CPU

ne vidim tvoj proc na listi,pogledaj ti možda ja ne vidim dobro

ako je u pitanju e6700 revizijaB2,onda može

Poruka je uređivana zadnji put uto 28.5.2013 16:59 (muhaqeri).
12 godina
neaktivan

taj je

15 godina
Markeesha kaže...

taj je

Samo malo, da li ti pokušavaš pokrenut OS koji je već nalazi instaliran na HDD???

Ili bootaš računalo sa instalacijskog medija OSa i pokušavaš pokrenut novu instalaciju???

Valentin
Poruka je uređivana zadnji put uto 28.5.2013 21:52 (Valentin17).
12 godina
neaktivan

pokušavam bootat već instaliranu windows sedmicu

15 godina
neaktivan

Flashaj BIOS s novim procesorom te zatim napravi CMOS(reset BIOS-a).

Nadam se da će upaliti!

Sarcasm-ability to insult idiots without them realising it ;)
Moj PC  
0 0 hvala 1
12 godina
neaktivan

jeli bolje da izvadim bateriju ili da resetam bios u postavkama?

15 godina

morat ces flashati bios na maticnoj.ubaci stari proc flashaj bios i nakon toga ce ti komp normalno raditi

Moj PC  
0 0 hvala 1
12 godina
neaktivan

pa to sam vec napravio,flashirao sam ga na

P5VD2-VM SE BIOS 0507
15 godina
neaktivan

Spoji serafcigerom ona dva pina kraj kojih pise cmos

Sarcasm-ability to insult idiots without them realising it ;)
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

evo jesam i opet isto

17 godina

Mislim da moraš ponovno instalirati sistem. Na starijem hardveru koliko se sjećam, nije funkcionirao
Operativni sistem sa prijašnjeg hardvera, nego se morao iz nule instalirati da se stupanj po stupanj
"iskalibrira" OS u instalaciji na zadani hardver. Ako u BIOSU sada imaš ime novog procesora i prikazuje
normalno, radni takt i sve ostalo, onda bi trebalo biti do drivera-OS-a. U svaokom slučaju, još si
provjeri i na "fail safe defaults" postavkama biosa da ti je uključen boot sequence hard koji je sa OSom i

da imaš podešeno ispravno AHCI/IDE kakve su bile kada si instalirao svoj stari OS.

http://www.bug.hr/forum/post/lcd-plazma-televizori/stvarni-vlasnici-brandova/2909836.aspx
Moj PC  
0 0 hvala 1
12 godina
neaktivan

E ljudi oprostite šta san vas mučija izgleda da je procesor Intel Core 2 Duo E6750, a moja matična smo podržava E6700,očito san se zajeba za 50 :/

1 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Markeesha kaže...

E ljudi oprostite šta san vas mučija izgleda da je procesor Intel Core 2 Duo E6750, a moja matična smo podržava E6700,očito san se zajeba za 50 :/

Ajd,barem si priznal,kakvih sve pesa ima inače,hehehe

12 godina
neaktivan

a šta ću,znan da san ispa glup.........bolje je to nego ispast u k**** ,a ništa provat ću nabavit E6600 pošto E6700-ica baš i nema po njuškalu :/

15 godina

Probaj si nabavit kompatibilan procesor, ali inače ako stavljaš drugi procesor svakako moraš instalirati OS ponovo.

Ne može ti radit instalacija koja je vezana za stari procesor.

Valentin

0 0 hvala 0
17 godina

Pa neznam, ako bios radi i prikazuje procesor (prikazuje li frekvenciju i ime?)...

ja sam znao na matične metati x generacija novije procesore nepodržane na stranici
proizvođača (doba p2b ploča i pentium2,3, celerona raznih generacija procesora)
za neke je trebao čak i slotket adapter jer nisu ni pasali na slot i znalo je pisati
"unknown processor" ali se upogonilo :)

http://www.bug.hr/forum/post/lcd-plazma-televizori/stvarni-vlasnici-brandova/2909836.aspx
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

Jesi probao ubacit instalacijski medij od wind 7, bootat računalo s toga medija i pokrenut windows setup?

Valentin

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
overhaul kaže...

Pa neznam, ako bios radi i prikazuje procesor (prikazuje li frekvenciju i ime?)...

ja sam znao na matične metati x generacija novije procesore nepodržane na stranici
proizvođača (doba p2b ploča i pentium2,3, celerona raznih generacija procesora)
za neke je trebao čak i slotket adapter jer nisu ni pasali na slot i znalo je pisati
"unknown processor" ali se upogonilo :)

prikazuje bios to sve ali nisam siguran posto ne pise da maticna podrzava procesor

12 godina
neaktivan
Valentin17 kaže...

Jesi probao ubacit instalacijski medij od wind 7, bootat računalo s toga medija i pokrenut windows setup?

jesam ali opet ista stvar,samo sto se ponekad znalo desit da se ne restarta nego ostane na crnom ekranu sa crticom,samo sto tada nisam imao cd unutra

17 godina
skini ubuntu i pokreni ga sa cd. ako radi sve je ok. windowse moras na novo instalirati i to je to. izgleda da kompliciras stvari vise nego sta treba
Danas je tesko biti glup jer je konkurencija prevelika!!!
12 godina
neaktivan

evo sad mi nije više ništa jasno,ovdje piše da ASUS P5VD2-VM SE podržava E6750

http://www.game-debate.com/hardware/index.php?pid=232&moboList=Core%202%20Duo%20E6750%202.66GHz

0 0 hvala 1
17 godina
Ajde umjesto da kompliciras probaj ubuntu pokrenuti. ako radi instaliraj windowse na novo.Ako tamo zapnes onda se javi ovdje da vidimo gdje steka. nadam se da znas instalirati win?
17 godina
Markeesha kaže...

http://www.game-debate.com/hardware/index.php?pid=232&moboList=Core%202%20Duo%20E6750%202.66GHz

uzmi mobitel i redom fotkaj ekrane biosa koje dobijaš nakon što stisneš del tipku nakon paljenja sistema.
moguće je da nemaš podešene postavke boot redoslijeda, ili ponavljam sata/ahci/raid ide/legacy ide.

12 godina
neaktivan
Patrick_cro kaže...
Ajde umjesto da kompliciras probaj ubuntu pokrenuti. ako radi instaliraj windowse na novo.Ako tamo zapnes onda se javi ovdje da vidimo gdje steka. nadam se da znas instalirati win?

jesam i nakon rozog ekrana zapne na crnom sa crticom

12 godina
neaktivan
overhaul kaže...
Markeesha kaže...

uzmi mobitel i redom fotkaj ekrane biosa koje dobijaš nakon što stisneš del tipku nakon paljenja sistema.
moguće je da nemaš podešene postavke boot redoslijeda, ili ponavljam sata/ahci/raid ide/legacy ide.

neznam, pošto sam resetirao bios više puta nebi li trebalo sve biti uredu, al svejedno ću provjeriti

17 godina
neaktivan

Dakle, matična (najnoviji BIOS) ne podržava taj procesor, ako sam dobro skužio iz cijele priče.

Znači ... neće raditi nikako, ni s Windows-om, ni s Linux-om, ni ovak ni onak. Misterija riješena. Treba gledat šta je podržano prije neg se kupuje "novi" procesor.

Nevezano za ovo, netko je više napisao da treba staviti nove Windowse ... nije točno.

Pitanje za vlasnika, da li si zaista stavio najnoviji BIOS -> 0507 ?

Poruka je uređivana zadnji put čet 30.5.2013 3:50 (stef).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Procesor radi na toj ploci, autor komplicira jer vjerojatno želi íste windowse. Vjerujem da nije niti probao live distribucij linuxa. napisano mu par puta za ide ahci mod. Nove windowse nije stavljao koliko sam skuzio. Kao da se mi tu igramo pokvarenog telefona pa do autora ne dolaze rijeci koje smo mi napisali.Nije sramota ne znati neke stvari nego biti siguran da znas da bi na kraju bio u krivu. Jos jednom pitam dali znas pokrenuti live distru linuxa? znas li prebaciti íz ide u achi mod? Jel bi htio sacuvati stari windows ili bi mogao na novo instalirati windows? bez tih osnovnih odgovora sumnjam da ti netko moze pomoci jer nitko ne zna zapravo šta ti zelis?
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice