Intel Club (opća tema o procesorima) izdvojena tema

poruka: 15.335
|
čitano: 3.125.614
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Intel i5 Club
17 godina
Re: Intel Club (opća tema o procesorima)
tomislavivic kaže...

pozdrav,

postoji li za moju MBO još neka opcija za upgrade osim i7 6700/7700k budući oni bezrazložno još uvijek drže cijenu. Vidio sam da postoje oni xeon serija procesora pa ako mi možete reći koji je najjači a da je cijenom prihvatljiv. Naime komp mi je i dalje top za sve što radim ali htio bih samo upgrejdat procesor čisto da mi novi BF može glađe raditi jer nisam siguran kako će i da li će raditi na ovom.

Hvala unaprijed

Prijatelju tvoje računalo te je vjerujem dobro služilo. Zahvali mu se i za novije igre je ono sada lagano na koljenima, posebice ako je monitor 2k rezolucije...nije za baciti tako da ga prodaš/prosljediš nekome sa manjim prohtjevima i poslužit će još godinama za nekakav light gaming na 1080p. a ti kreni u potragu za novijim i modernijim riješenjima koje će te služiti narednih godina. Za tipa 700e se da složiti novo moderno računalo sa kakvom rabljenom grafičkom tipa 3060ti koje će zadovoljiti tvoje potrebe. Za savjete slobodno dallje pitaš ljude ako ti zatrebaju pa nebude problem. Nikakve nadogradnje ti nisu opcija.

lp

16 godina
tomislavivic kaže...

pozdrav,

postoji li za moju MBO još neka opcija za upgrade osim i7 6700/7700k budući oni bezrazložno još uvijek drže cijenu. Vidio sam da postoje oni xeon serija procesora pa ako mi možete reći koji je najjači a da je cijenom prihvatljiv. Naime komp mi je i dalje top za sve što radim ali htio bih samo upgrejdat procesor čisto da mi novi BF može glađe raditi jer nisam siguran kako će i da li će raditi na ovom.

Hvala unaprijed

Naš kolega forumaš igra bf sa i7 4790k i rtx2070s na 1440p, ti bi trebao uzet 9900k i jači gpu ali to je bacanje love. Moraš sve komplet mijenjat nešto novije tako je najbolje.

DarthMarkus kaže... Normalno da radi fluidnio kad ti fali pol galaksije hehe
17 godina

Nepotrebno spominjanje bilo kakve 9gen i sl. zbunjuješ čovjeka, 9gen. nejde na njegovu platformu, a za polovno ljudi traže više nego što vrijedi, ko šta ima i na čemu se igra njemu nije bitno, tako da utaman pisati slova o tome.

Ryzen 7500f pa na više ili pak kakav i5 14600KF.....ja nebi ništa slabije od toga ako bi več gledao da me služi narednih 5g.+

od polovnih kartica ispod rtx 3060ti/6700XT nebih također razmišljao.

16 godina
Wiz3m4n kaže...

Nepotrebno spominjanje bilo kakve 9gen i sl. zbunjuješ čovjeka, 9gen. nejde na njegovu platformu, a za polovno ljudi traže više nego što vrijedi, ko šta ima i na čemu se igra njemu nije bitno, tako da utaman pisati slova o tome.

Ryzen 7500f pa na više ili pak kakav i5 14600KF.....ja nebi ništa slabije od toga ako bi več gledao da me služi narednih 5g.+

od polovnih kartica ispod rtx 3060ti/6700XT nebih također razmišljao.

Isti su soketi 1151 pa ja mislio.Ali rekoh inače treba sve novije nema mu smisla bilo šta na tu platformu.

DarthMarkus kaže... Normalno da radi fluidnio kad ti fali pol galaksije hehe
Poruka je uređivana zadnji put sri 3.9.2025 13:21 (dery).
14 godina
Intel Club (opća tema o procesorima)

Da li je netko stavljao cpu frame od Thermal Righta na LGA 1700 ?

Kojom silom pritegnuti šarafiće, gledao sam na YT ali nisam uspio naći kojom silom su pritezali ( ne savjetuju kao za Thermal Grrizzly ).

Svaki savjet je dobrodošao.

BDW dobio sam I7 14700K pa bi si zamjenio svoj I7 12700K.

Moj PC  
1 0 hvala 0
7 godina
Tiby kaže...

Kojom silom pritegnuti šarafiće, gledao sam na YT ali nisam uspio naći kojom silom su pritezali ( ne savjetuju kao za Thermal Grrizzly ).

Ja imam, ali pošto nemam moment ključ, onda sam, nakon gledanja par yt filmića, onako odokativno zategnio. Sad dali je premalo ili previše nemam pojma ali znam da radi i da je temp niža cca za cca 4-5 stupnjeva u odnosu na prije. Ali svi savjetuju da je bolje premalo nego previše.

4 godine
Tiby kaže...

zašarafis minimalnom silom kako drzis imbus s dva prsta, nista specijalno i tako otrpilike napravis s sva 4 komada, nije nista komplicirano niti kaj mozes shebati!

14 godina
nikonja kaže

Ja imam, ali pošto nemam moment ključ, onda sam, nakon gledanja par yt filmića, onako odokativno zategnio. Sad dali je premalo ili previše nemam pojma ali znam da radi i da je temp niža cca za cca 4-5 stupnjeva u odnosu na prije. Ali svi savjetuju da je bolje premalo nego previše.

Boris grozni kaže...

zašarafis minimalnom silom kako drzis imbus s dva prsta, nista specijalno i tako otrpilike napravis s sva 4 komada, nije nista komplicirano niti kaj mozes shebati!

Hvala dečki, budem probao kao TG s dva prsta do otpora i dodati 90 stupnjeva na imbusu.

4 godine
Tiby kaže...
nikonja kaže

Boris grozni kaže...

Hvala dečki, budem probao kao TG s dva prsta do otpora i dodati 90 stupnjeva na imbusu.

meni je ovaj video bio najbolji!

Poruka je uređivana zadnji put ned 7.9.2025 22:33 (Boris grozni).
4 godine
Boris grozni kaže...

To je ključno,,, "minimalna sila".

Bezbroj ljudi je strgalo ili savilo pinove na matičnoj jer su ga pritegli "samo malo jače". 

合気道 五段 Me, myself and I .....Putine smrade, vrati mi Zaporižja
4 godine
Boris grozni kaže...

???

Svašta, baš me ubode  ! 

Prije sat vremena sam naručio na  Amazon fr ovo

Gledam na Amazon Irska, ima dva modela. Ovaj drugi je kao poboljšan, ali je oko 20 €, dok je prvi oko 13€

Poruka je uređivana zadnji put pon 8.9.2025 13:08 (Zaporožac).
4 godine
Zaporožac kaže...
Boris grozni kaže...

???

Svašta, baš me ubode  ! 

Prije sat vremena sam naručio na  Amazon fr ovo

Gledam na Amazon Irska, ima dva modela. Ovaj drugi je kao poboljšan, ali je oko 20 €, dok je prvi oko 12€

Nisam  

Ja sam kod nas platio 20€, nije mi se dalo čekati! Zakaj si uzeo 360mm od Thermalrighta kad imas jos bolji AC Freezer?

4 godine
Boris grozni kaže...
Ja sam kod nas platio 20€, nije mi se dalo čekati! Zakaj si uzeo 360mm od Thermalrighta kad imas jos bolji AC Freezer?

U kojoj trgovini si kupio ?

Nema ga više u Amazon EU

Kupio sam ga jer je tiši od Artica, iako Artic "bolje" hladi, za 2 stupnja.

Ne moram imati baš taj bracket od Thermalrighta, može i neki drugog proizvođača, dajte 

Poruka je uređivana zadnji put pon 8.9.2025 13:54 (Zaporožac).
4 godine
Zaporožac kaže...
Boris grozni kaže...

U kojoj trgovini si kupio ?

Nema ga više u Amazon EU

Kupio sam ga jer je tiši od Artica, iako Artic "bolje" hladi, za 2 stupnja.

Ne moram imati baš taj bracket od Thermalrighta, može i neki drugog proizvođača, dajte 

racunala,hr 
koliko vidim u testu glasniji je za enormnih 6db, 300rpm vise za fanove koji su poprilicno glasni zbog dizajna vs AC koji su stvarno top.
Pumpa pak radi na 6400rpm AC pak ima pwm do 2800max, ali ako si uzeo zbog tog lcd ekrana ok.
AC i Thermalright nisu uopce usporedivi zapravo nitko nije. Oni koji su i bolji za stupanj ili dva dobis urlanje iz kucista, da ne pricam kako ce to zvucati s 14700k+

Poruka je uređivana zadnji put pon 8.9.2025 14:02 (Boris grozni).
4 godine

Može se lijepo podesiti da ne urla.

Tak piše na tominom hardveru 

Gledam taj Thermalrightov u Rumunjskoj trgovini 399 LE odn 50 i nešto Eura 

Evo kupio u racunala.hr ii to plavi  još malo pa će nestati s planete, jedino će ga uvijek Amerikanci imati i to više od duplo jeftinije.

Poruka je uređivana zadnji put pon 8.9.2025 14:20 (Zaporožac).
Moj PC  
1 0 hvala 0
11 godina

Kraken 280,ako ne stane onda 360

Moj PC  
0 0 hvala 0
4 godine
ZGamer kaže...

Ima sve na webu.

Ako ćemo vjerovati Tom´s Hardvare, a hoćemo, jer i drugi stavljaju iste rezultate (vjerojatno samo c/p ove)

Best AIO Cooler 2025

Moj je na drugom mjestu, ima neke prednosti, ali i mane.

Artic koji je prvi može cpustiti moj CPU na 75 stupnjeva ali u kur**, odn može, ali moraš ga zbog buke testirati u atomskom skloništu.

Moj Thermalright je tiši na manjim temperaturama odn temperaturama koje koristimo u npr igrama. Isto je bučan uz višu temperaturu u benčmarcima, no..........

Na 55 celzija je skoro nečujan (tipično za 2k, 4K igranje), dok Artic tu ubija glasnoćom. Artic je stalno glasan i čuje se na 40 celzija kao i na 75 celzija. To su neke "sitnice" koje na Tomi nećeš pročitati.

Moraš iskopati na You Tube.

Meni i na ovom preskupom AIO smeću (tako je ocijenjen) koje imam u kućištu, na downclockanom i7 14700k temp ne prelazi 85° u testovima.

Poruka je uređivana zadnji put pon 8.9.2025 23:35 (Zaporožac).
12 godina

Velis da arctic bolje hladi za 2c a a tu na testu razlika cijelih 13c sto je OGROMNA razlika za nesto sto si platio skuplje i koje ce definitivo bit glasnije i jos 3 godine manje garancije.

A arctic pro da inace treba stimat jer je na stocku glasan i nonstop ventovi luduju ovisno o temperaturi i loadu, ali zato postoji bios i to se tam namjesti za cijelih 5min... pro ventovi su inace vrhunski i efikasni, njih stavis na 20-30% i vrhunsko odradjuje posao, pumpa bi isto pod 14700k mogla radit ispod 50%.

Poruka je uređivana zadnji put pon 8.9.2025 23:33 (hahhaajaads).
Moj PC  
1 0 hvala 0
4 godine
Zaporožac kaže...
ZGamer kaže...

Ima sve na webu.

Ako ćemo vjerovati Tom´s Hardvare, a hoćemo, jer i drugi stavljaju iste rezultate (vjerojatno samo c/p ove)

Best AIO Cooler 2025

Moj je na drugom mjestu, ima neke prednosti, ali i mane.

Meni i na ovom preskupom AIO smeću (tako je ocijenjen) koje imam u kućištu, na downclockanom i7 14700k temp ne prelazi 85° u testovima.

drugom mjestu a razlika izmedu prvog i drugog mjesta u 13°c, lol a izmedu ima jos barem 5 boljih i jeftnijih modela od AC, samo velim nije da me briga sto si kupio no malo mi žao mogao si proci bolje nije da imas neko govance od procesora

4 godine

Eno, objasnio sam... 

Moj PC  
0 0 hvala 0
4 godine
Zaporožac kaže...

Eno, objasnio sam... 

Kao sto rekoh imas drugih 5 verzija s normalnim ventovima, doslovno su razlike u 1-3°c, štovise verzija s 240mm je u samom vrhu s najbolji 360mm varijantama drugih proizvodaca!
Pro i max su AIo za nekakve testove i eventualno entuzijaste pa je i usporedba glupa s bilo cim drugim pogoto djelom s decibelima jer bi svi ostali ventilatori drugih proizvodaca na tim rpm imali valjda 20db vise

Poruka je uređivana zadnji put pon 8.9.2025 23:46 (Boris grozni).
12 godina
Zaporožac kaže...

Eno, objasnio sam... 

Znaci, znas slozit komp ali tesko ti je otic u bios i u par minuta slozit krivulju (a ta krivulja ti bude 20% ventovi do 80c, i nakon 80c stavit po zelji), temperature su jako slicne i na stocku (kad luduje) i na fiksirano niskim brzinama, bar u mom slucaju sa 7800x3d.

4 godine

Aj nek samo javi jel barem kupio u rozoj boji bit ce mu sve oprošteno

Moj PC  
0 0 hvala 1
4 godine
hahhaajaads kaže...
 Znaci, znas slozit komp ali tesko ti je otic u bios i u par minuta slozit krivulju (a ta krivulja ti bude 20% ventovi do 80c, i nakon 80c stavit po zelji), temperature su jako slicne i na stocku (kad luduje) i na fiksirano niskim brzinama, bar u mom slucaju sa 7800x3d.

Ništa ti nisi shvatio što sam gore dopisao. 

Nemaš moćni Intel, već imaš tu igračku, odn. CPU za igrice.  

Tebi je bacanje novaca vrhunski AIO hladnjak.

Ovdje je sve objašnjeno za Artic 

Poruka je uređivana zadnji put pon 8.9.2025 23:54 (Zaporožac).
13 godina

2 0 hvala 0
4 godine
Bit ce zanimljivo, još da nekako iskoriste te blagodati brze memorije.
Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina

Ajd napokon i da se kod intela nekaj dogadja, navijam za ovaj nova lake. 

Doduse i ARL je ok, nemaju gejmerske procesore, al su dobro izbalansirani za sve radnje. Nadam se da ce intel imat odgovor na amdove x3d procesore.

Moj PC  
1 0 hvala 0
9 godina

Imat će, ali AMD sprema 7GHz monstera.

4 godine

1954

Opet novi socket ?!

Što čudno gledate vi s 1851 socketom, što vam nije jasno 

Ajde, bar je izdržao za 13 i 14 gen na istom socketu. 

Intel je super za nas mazohiste.

Poruka je uređivana zadnji put jučer u 13:25 (Zaporožac).
Moj PC  
3 0 hvala 0
11 godina

Priznaj da ti je zagolicalo maštu iako si nedavno promjenio procesor.

...12,13,14

Poruka je uređivana zadnji put jučer u 13:28 (ZGamer).
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Intel i5 Club
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice