Intel Club (opća tema o procesorima) izdvojena tema

poruka: 14.931
|
čitano: 2.559.392
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Intel i5 Club
3 tjedna
protjeran
Re: Intel Club (opća tema o procesorima)
Boris grozni kaže...
Šir Kan kaže...

Nema šanse. Sa dijamantnim primjerkom, direct die blokom i ozbiljnim loop-om 5.8/5.9GHz all core, znaci pricam o svega nekoliko primjeraka u svijetu.

Vecini je 5.5GHz zid na AIO sistemima za 24/7, mozda 5.6GHz za neki bench nabrzaka.

Trenutno sam sve auto na 5.9ghz 1 core, dalje cemo polakoNapon dosta manji nego na starom i7 12700kf koliko mi se cini a jos nije undervoltan!

Ma to 1 core ni je gledam, kolko je all core to je jedino bitno i jel stabilno u recimo CB r23/24 barem 30min.

Ove validacije frekvencije u desktopu su sviranje xurcu.

Baci ti meni CB 2024 da vidim na kolko mozes izvrtit, ako moze na 5.6GHz all core imas dobar primjerak, ako moze 5.7 8nda imas god bin, naravno uz utegnut ram jer on puno utjece na stabilnost proca.

Da nebi bilo da na stock 4800Mhz ddr5 mozes vrtit na 5.6GHz a sa utegnutim na recimo 6400MHz 5.4GHz...

Poruka je uređivana zadnji put pon 27.1.2025 14:42 (Šir Kan).
10 godina
Intel Club (opća tema o procesorima)

Boro nemoj dirat winse,samo memoriju van i reset bios

Moj PC  
0 0 hvala 0
4 godine
Šir Kan kaže...
Boris grozni kaže...
Šir Kan kaže...

Nema šanse. Sa dijamantnim primjerkom, direct die blokom i ozbiljnim loop-om 5.8/5.9GHz all core, znaci pricam o svega nekoliko primjeraka u svijetu.

Vecini je 5.5GHz zid na AIO sistemima za 24/7, mozda 5.6GHz za neki bench nabrzaka.

Trenutno sam sve auto na 5.9ghz 1 core, dalje cemo polakoNapon dosta manji nego na starom i7 12700kf koliko mi se cini a jos nije undervoltan!

Ma to 1 core ni je gledam, kolko je all core to je jedino bitno i jel stabilno u recimo CB r23/24 barem 30min.

Ove validacije frekvencije u desktopu su sviranje xurcu.

Baci ti meni CB 2024 da vidim na kolko mozes izvrtit, ako moze na 5.6GHz all core imas dobar primjerak, ako moze 5.7 8nda imas god bin, naravno uz utegnut ram jer on puno utjece na stabilnost proca.

Da nebi bilo da na stock 4800Mhz ddr5 mozes vrtit na 5.6GHz a sa utegnutim na recimo 6400MHz 5.4GHz...

Evo Cinebenchr23@26195
To imam na hdd

i5 14600kf@5.7ghz All core
Valjda je rezultat ok nisam gledaoSve je stock, napon sam morao dici za 0,55V da se ne rusi na 5.7! Mema takoder stock.

Poruka je uređivana zadnji put pon 27.1.2025 15:11 (Boris grozni).
3 tjedna
protjeran
Boris grozni kaže...

Mema takoder stock.

O tome pričam, moras dić memoriju da znas sta i imas. Taj rezultat stignu ljudi na 5.5GHz i utenutom memorijom, o fazlici u igrama da ne pricam između deafult 4800mhz i nategnutih 6400 recimo ili 7200+ na intelu.

Jer lako moguce da sa dignutom memorijom budes imao 100-200Mhz manji klok proca.

Poruka je uređivana zadnji put pon 27.1.2025 15:23 (Šir Kan).
4 godine
Šir Kan kaže...
Boris grozni kaže...

Mema takoder stock.

O tome pričam, moras dić memoriju da znas sta i imas. Taj rezultat stignu ljudi na 5.5GHz i utenutom memorijom, o fazlici u igrama da ne pricam između deafult 4800mhz i nategnutih 6400 recimo ili 7200+ na intelu.

Jer lako moguce da sa dignutom memorijom budes imao 100-200Mhz manji klok proca.

Gdje su ti ljudi pošalji ih ovdje

26836
Evo 5.8 all core pa neka plaču i stižu!
Intel majka, ova platforma je i dalje tako super za igranje

Poruka je uređivana zadnji put pon 27.1.2025 19:02 (Boris grozni).
3 tjedna
protjeran

To je respektabilno, za vise te koči bolji ram i hladnjak iako je CPU golden sample.

1 0 hvala 1
4 godine
Šir Kan kaže...

To je respektabilno, za vise te koči bolji ram i hladnjak iako je CPU golden sample.

Hvala! No ovo jos nije max kaj moze rame jos nisam taknuo A Assasin ima jos malo lufta za podici napone

Poruka je uređivana zadnji put pon 27.1.2025 19:16 (Boris grozni).
3 tjedna
protjeran

Imas ti jos debelo lufta tu na ramu, preko hiljadu bodova. Eto to ti je razlika samo za ram.

Poruka je uređivana zadnji put pon 27.1.2025 19:21 (Šir Kan).

2 0 hvala 0
13 godina
Boris grozni kaže...
Šir Kan kaže...

Hvala! No ovo jos nije max kaj moze rame jos nisam taknuo A Assasin ima jos malo lufta za podici napone

Ništa ovo treba iskoristit i naložit do kraja da puca internet. Sutra očekujem Freezera 420 i prve službene rezultate. Prodaj PA na njuški danas

Edit: ne znam kaj se čeka još ti radi ADM trenutno https://www.nabava.net/vodeno-hladenje/arctic-liquid-freezer-iii-420-cijena-679102841 to ti je 5 min s autom. Hebeš 90e za takav primjerak procesora.

Taj Freezer se tak i tak prenosi s koljena na koljeno imaš ga sto godina.

Poruka je uređivana zadnji put pon 27.1.2025 19:44 (mislioc).
3 tjedna
protjeran

Nije Arctic dobar za intele i uz njega nemoze koristiti Thermalright LGA 1700 bracket koji posjeduje jer Arctic se na intel moze instalirati jedino uz svoj bracket sa kojim dolazi.

Kod vodenog se danas mora dobro paziti dok se kupuje ovisno o platformi, neki su super na Amd a loši na intelu i kontra.

0 0 hvala 0
13 godina

Ma dobro to je više zajebancija neće on u tu avanturu znam sad ide undervolt poslije bencheva

1 0 hvala 0
4 godine

Necu reci da je ovo max jer nije, ima jos temperaturnog lufta s Assasinom no to je trenutno tajna, memoriju jos nisam dirao to je stock 6000@cl32

Cinebench r23
27208 5.8ghz all core, 5ghz cache, 4.5ghz e-all/core
Igram se s Intelom od srednje škole dakle 25 godina i ta me platforma apsolutno NIKADA nije razocarala ili da je stala radi nekog buga ili bilo kaj slicno a promijenio sam ih tone!
Nevjerovatno sto sve to čudo trpi i sto se moze izvuci ili nekoga entuzijasta zabaviti!
Platforma toliko ispeglana da trpi ovakva ubijanja bez greške da svaka stavka funkcionira onako kako je postavljena!

Moj PC  
5 0 hvala 0
10 godina

Jel bude deda dostigao score sa i7?Koliko sam skuzio fali mu akcije u životu,a igre su mu bezveze 

4 godine
ZGamer kaže...

Jel bude deda dostigao score sa i7? Koliko sam skuzio fali mu akcije u životu,a igre su mu bezveze 

Hahah

15 godina
Boris grozni kaže...

Necu reci da je ovo max jer nije, ima jos temperaturnog lufta s Assasinom no to je trenutno tajna, memoriju jos nisam dirao to je stock 6000@cl32

Cinebench r23
27208 5.8ghz all core, 5ghz cache, 4.5ghz e-all/core
Igram se s Intelom od srednje škole dakle 25 godina i ta me platforma apsolutno NIKADA nije razocarala ili da je stala radi nekog buga ili bilo kaj slicno a promijenio sam ih tone!
Nevjerovatno sto sve to čudo trpi i sto se moze izvuci ili nekoga entuzijasta zabaviti!
Platforma toliko ispeglana da trpi ovakva ubijanja bez greške da svaka stavka funkcionira onako kako je postavljena!

odvrti 10 min i daj da vidim temperature.

4 godine

Došao je red da i undervoltamo tigrića pa evo 10min torture u cb23

Cpu postavljen allcore na 5.3ghz pri samo 1.096V-1.1!
Od fiksne baze sam spustio offset u minus za -0.180V, (na -200 pocnem dobivati greske) cpu je s 180+w pao na 130w
Temp je pala za cca 13°c s tim da sam vrtio brzi test stock a ovaj 10min undervoltano!
Zacementirana na 70-71°c max/avg 58, Assasin Pearless je postavljen na silent no u ovom testu je skoro na max cca 1500rpm.
Impresivne brojke i impresivna arhitektura na kojoj se ocigledno trebalo jos raditi a ne je izbacivati na silu pa što bude

Poruka je uređivana zadnji put uto 28.1.2025 2:37 (Boris grozni).
Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
Boris grozni kaže...

Zacementirana na 70-71°c max/avg 58, Assasin Pearless je postavljen na silent no u ovom testu je skoro na max cca 1500rpm.
Impresivne brojke i impresivna arhitektura na kojoj se ocigledno trebalo jos raditi a ne je izbacivati na silu pa što bude

Iako svi po netu mlate da 14. generacija grije sobe, topi kucista i slicne budalastine ja sam siguran da Thermalright Pearless Assasin/Phantom Spirit mogu obuzdati jedan 14700K bez ikakvih problema uz par tweakova u BIOS-u.

Kad napisem da mi 12700K manje trosi i manje se grije od 9800X3D onda vojska AMD fanova skoci na zadnje noge.

Sad si me "zasvrbio" da gledam nekog 14700K, ali onda bi to bila i nova maticna i novi DDR5, pa cu se suzdrzati 

Prodaj taj RAM i ubodi neki 7200 da mu das da jos malo protegne noge

Bolje šutjeti i biti smatran glupim, nego progovoriti i otkloniti svaku sumnju.
4 godine
Mauro kaže...
Boris grozni kaže...

Iako svi po netu mlate da 14. generacija grije sobe, topi kucista i slicne budalastine ja sam siguran da Thermalright Pearless Assasin/Phantom Spirit mogu obuzdati jedan 14700K bez ikakvih problema uz par tweakova u BIOS-u.

Kad napisem da mi 12700K manje trosi i manje se grije od 9800X3D onda vojska AMD fanova skoci na zadnje noge.

Sad si me "zasvrbio" da gledam nekog 14700K, ali onda bi to bila i nova maticna i novi DDR5, pa cu se suzdrzati 

Prodaj taj RAM i ubodi neki 7200 da mu das da jos malo protegne noge

Bome razlika je primjetna 12 vs 14g, odma se skuzi u buci koju kuciste pocne proizvoditi, bez twekanja ako si na zracnom hadenju zaboravi na 14700+ to bez dobrog Aio rijesenja mi nebi palo na pamet stavljati i ovo mi je vec na granici!
Jer tko bu normalan se igrao ovako s ovim jos je ovo kao dobar primjerak + Kontakt frame! No u svakom slucaju za neke kvazi entuzijaste i dalje je to sve ok jer oni znaju kaj ide s cim, nije to stari i7 iz 91 kojem je bio dovoljan box hladnjak

3 tjedna
protjeran

Jesi spaval uopce? Ovom ushicenju ni prvi sex nije ravan 

Ps

Sta kaže GN kad ce ono njegovo placeno istrazivanje oko hardverskog defekta na čipovima, oksidacije i drugih gluposti na kojima je pobrao klikove i lovu dok je iskoristio situaciju da radi paniku i bere gledanost a osonovnu stvar oko napona se pravio da ne vidi (doduše s obzirom koliko su upuceni danasnji recenzenti moguce da nisu ni znali to vidjeti) 

2 0 hvala 0
4 godine
Šir Kan kaže...

Jesi spaval uopce? Ovom ushicenju ni prvi sex nije ravan 

Ps

Sta kaže GN kad ce ono njegovo placeno istrazivanje oko hardverskog defekta na čipovima, oksidacije i drugih gluposti na kojima je pobrao klikove i lovu dok je iskoristio situaciju da radi paniku i bere gledanost a osonovnu stvar oko napona se pravio da ne vidi (doduše s obzirom koliko su upuceni danasnji recenzenti moguce da nisu ni znali to vidjeti) 

Hahah, a bas me uhvatilo nespavanje a grijanje ugaseno
Ja da sam na čelu Intela pala bi opaka tužba za klevetu radi toga i to isti dan bi im poziv za sud bio urucen osobno na ruke

Poruka je uređivana zadnji put uto 28.1.2025 8:38 (Boris grozni).
3 tjedna
protjeran

U itekako, tu utopiju je popušilo 95% populacije koja prati HW!

1 0 hvala 1
16 godina

Kako li se dečki međusobno tješe i podupiru, bravo momci 

Nego jel jebete šta??

Moj PC  
4 0 hvala 0
16 godina
Wiz3m4n kaže...

Nego jel jebete šta??

Ne, jebali smo šta sa 16-17 godina kad smo htjeli ispasti cool.

Sada više ne...

Bolje šutjeti i biti smatran glupim, nego progovoriti i otkloniti svaku sumnju.
16 godina

Tako se i češljate 

13 godina

Sad je moderno jebat procesore u socketu novo normalno.

4 0 hvala 0
16 godina
Šir Kan kaže...

...

Osnovnu stvar oko napona Intel nije video (ili misliš da su se i oni pravili da ne vide?) dve generacije...  

EDIT: "Osnovna stvar oko napona" je bila da su ploče Intelovim procesorima isporučivale napon :drum roll: koji su im ti isti Intelovi procesori tražili. Na osnovu čega bi bilo ko sa strane rekao da to nije u redu? Napon je malo poveliki? Pa, prema Intelu, radilo se o svega 0,05V maksimalnog napona.

WP/WM fanovi, prestanite više lagat ovaj napaćeni narod, nemate to pravo!
Poruka je uređivana zadnji put uto 28.1.2025 11:13 (Ivan(4)).
3 tjedna
protjeran

Nije to bila bas osnovna stvar "e napom je visok" oni su 4 postavke morali revidirati kroz ažuriranja da srede stvar prvenstveno vezane za TVB pa onda ostale stvari.

Osnovna stvar je bila pogledat napon i zakljucit jednostavno e gle 1.5v nije ok a ne spominjati sve ostalo od onog očitog za klik poene da se drama sto vise potencira.

Intel je sfusario quality control pa i proizvodači matičnih koji kako do kojeg vendora imaju svoj nacin rada automatike ali da su recenzenti naoravili štetu intelu jesu.

1 0 hvala 0
16 godina
Šir Kan kaže...

... Osnovna stvar je bila pogledat napon i zakljucit jednostavno e gle 1.5v nije ok...

A po čemu zaključiti?

WP/WM fanovi, prestanite više lagat ovaj napaćeni narod, nemate to pravo!
3 tjedna
protjeran

Šta po čemu? Pa ako si ikada iole radio neki OC ili UV znas koji je generalni potrebni napon za određenu frekvenciju na kojoj platformi ili ako si gledao neke OC tutoriale pa da vidis sta se koristi za koju frekvenciju, i samim time sta u radu donosi visoki prekomjerni naponi, od temperatura do vece potrosnje pa i mozebitne degradacije čipa kroz vrijeme.

Ovo su osnove osnova za jednog hardveraša.

Edit

Pa na takmičenju sa LN2 ne koriste takve napone LOL

Zakljucak svega, gasite automatiku, postelajte si sami parametre u biosu, i brinite sami o sebi da se nikada ne izložite problemu.

Poruka je uređivana zadnji put uto 28.1.2025 13:36 (Šir Kan).

1 0 hvala 0
3 godine
ZGamer kaže...

Jel bude deda dostigao score sa i7?Koliko sam skuzio fali mu akcije u životu,a igre su mu bezveze 

Deda čeka Protis dostavu. Benčmarci i oc su za mlade/o derane do 45 

合氣道
Poruka je uređivana zadnji put uto 28.1.2025 14:14 (Zaporožac).
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Intel i5 Club
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice