Intel Club (opća tema o procesorima) izdvojena tema

poruka: 15.284
|
čitano: 3.093.729
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Intel i5 Club
13 godina
protjeran
Intel i7 Club

je samo sto su ploce 3x skuplje...i sta je to punokrvno, pa svaki ima ht! lol nekom ni to nije punokrvno vec onaj s 64 jezgre! i evo td zbog te anshove gluposti!

Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy
Poruka je uređivana zadnji put čet 31.3.2016 17:45 (Stjepanj).
Moj PC  
3 0 hvala 0
15 godina
protjeran
Intel i7 Club

Iz Stjepka izviru frustracije jer ima samo 4 jezgre. Sta je punokrvno? Punokrvno je to sta se kod tebe renda 6 sati ono sta kod mene traje 4 sata, a cijena skoro ista...

Moj PC  
0 5 hvala 0
13 godina
Intel i7 Club

Amo dosta svađe,i5 je sasvim dovoljan ali kad se već kupuje i ima onda Skylake i7 6700K,1151 z170 matična ddr4 RAMi (nisu više skupi).Ako rendaš i živiš od toga onda i7 5820 pa naviše!!

AUDIOFIL
Moj PC  
6 0 hvala 0
11 godina
Re: Intel i7 Club
volegradele kaže...

Amo dosta svađe,i5 je sasvim dovoljan ali kad se već kupuje i ima onda Skylake i7 6700K,1151 z170 matična ddr4 RAMi (nisu više skupi).Ako rendaš i živiš od toga onda i7 5820 pa naviše!!

Naravno, novo je novo. 

13 godina
protjeran
Chico12 kaže...

Naravno, novo je novo. 

5820k je sve samo ne novi(ak si na njega mislio), za 4mj ce mu 2godine! i tada je kostao pisljivih 2300kn!

Poruka je uređivana zadnji put čet 31.3.2016 19:56 (Stjepanj).
15 godina
protjeran
Stjepanj kaže...
Chico12 kaže...

Naravno, novo je novo. 

5820k je sve samo ne novi(ak si na njega mislio), za 4mj ce mu 2godine! i tada je kostao pisljivih 2300kn!

Je na njuskalu kod valens-a, to je bas mjerodavno. Kolko je star nema veze jer i dalje mete pod sa svakim 4-jezgrasem u bilo cemu procesorski intenzivnom.

13 godina
neaktivan
Intel i7 Club

evo ljudi ovo sam kupio nadam se da nisam pogriješio

Moj PC  
13 0 hvala 1
14 godina
ansha kaže...

Je na njuskalu kod valens-a, to je bas mjerodavno. Kolko je star nema veze jer i dalje mete pod sa svakim 4-jezgrasem u bilo cemu procesorski intenzivnom.

Ja iskreno ne znam što ti želiš dokazati sa svojim komentarom ? Pa hvala Bogu da je 6 jezgreni Haswell jači od 4 jezgrenog Haswella. Suludo je uopče da razgovarate o tome. A da ti budem iskren nije ni tvoj 6 jezgreni 5820 K "čistokrvni" i7. Jedini "čistokrvni" (ps: mrzim ovu riječ) Haswell je 5960X koji je pravi 8-jezgreni procesor. Ovo sve ispod njega je ono što nije moglo da bude 5960X. ( Isprika ako ovo nije točno jer nisam siguran)

Unlock the Power Within
13 godina
protjeran
ZujoVg kaže...

s i7 nemres pogrijesit koji god da uzmes! jedino si plocu mogao daleko jeftiniju! neznam kolika ti je uopce namjera overklokati!lp

15 godina
protjeran
Puls3 kaže...
ansha kaže...

Ja iskreno ne znam što ti želiš dokazati sa svojim komentarom ? Pa hvala Bogu da je 6 jezgreni Haswell jači od 4 jezgrenog Haswella. Suludo je uopče da razgovarate o tome. A da ti budem iskren nije ni tvoj 6 jezgreni 5820 K "čistokrvni" i7. Jedini "čistokrvni" (ps: mrzim ovu riječ) Haswell je 5960X koji je pravi 8-jezgreni procesor. Ovo sve ispod njega je ono što nije moglo da bude 5960X. ( Isprika ako ovo nije točno jer nisam siguran)

Prvi dio posta govori o tome da cijena kod jednog preprodavaca nije realan pokazatelj kretanja cijena nekog proizvoda. Drugi dio govori o tome da je broj 6 50% veci od broja 4.

Nisi u pravu za spomenuto i isprika ti je uvazena.

I pobogu shvati da je 80% mojih postova trollanje stjepka..

Poruka je uređivana zadnji put čet 31.3.2016 20:42 (ansha).
13 godina
ansha kaže...
Stjepanj kaže...
Chico12 kaže...

Naravno, novo je novo. 

Za normalan rad i gejmanje ne opere pod ni s i5 6600K ni i7 6700K,kao što rekoh ako ne renda i slično ova 2 potonja su puno bolji izbor!

AUDIOFIL
15 godina
protjeran
volegradele kaže...
ansha kaže...
Stjepanj kaže...
Chico12 kaže...

Naravno, novo je novo. 

Za normalan rad i gejmanje ne opere pod ni s i5 6600K ni i7 6700K,kao što rekoh ako ne renda i slično ova 2 potonja su puno bolji izbor!

Lol, "normalan rad", znaci ovi sa vise od 4 jezgre su za nenormalan rad?

Igre ne opterecuju pretjerano procesor pa naravno da tu jezgre ne dolaze do izrazaja.

Sve i da mi ne treba 6 jezgri, glupo bi mi bilo dat 5% manje para za 4-jezgrenog.

13 godina
Intel i7 Club

Možeš ti lajat na misec i skakutat sa svojim procesorom koliko god hočeš i sa Stijepanom se trolat ali ovo gore što sam rekao stoji!Tko kupuje sad novo i baziran je na gaming i5 6600k ili i7 6700K su pravi izbor,bez obzira što tvoj i7 5820K ima 6 jezgri!

AUDIOFIL
Moj PC  
4 0 hvala 0
13 godina
ZujoVg kaže...

Nek si uzeo tu ploču,kad je bal nek je maskembal!!!

AUDIOFIL
14 godina
Intel i7 Club

Vidim da bačva sa barutom samo što nije eksplodirala. Kakva su to vremena došla da se braća po procesorima ratuju između sebe 

Unlock the Power Within
Moj PC  
7 0 hvala 0
12 godina
odjavljen
ZujoVg kaže...

Cropaj tu cijenu majketi. Tolke pare dat za par komada hw-a... Zezancija naravno... No Stjepan je right on spot. Ta mobo nekako puno para, a ne baš i puno muzike...

ansha kaže...

Lol, "normalan rad", znaci ovi sa vise od 4 jezgre su za nenormalan rad?

Igre ne opterecuju pretjerano procesor pa naravno da tu jezgre ne dolaze do izrazaja.

Sve i da mi ne treba 6 jezgri, glupo bi mi bilo dat 5% manje para za 4-jezgrenog.

Skylake je nova generacija, bolji IPC (malo, ali bolji), uglavnom lakši za OC (upravo jer moraš ocat 4jezgre umjesto 6)... Dobro vole tvrdi: 6jezgri+ht samo ako je baš važan render ili štogod drugo što koristi sve jezgre, u suprotnom je (po meni!) i7 6700k puno bolji izbor, pa čak i i5...

Dont these talking monkeys know that Eden has enough to go around? Plenty in this holy garden, silly old monkeys, Where there is one you are bound to divide it Right in two!
13 godina
protjeran
eywa33 kaže...

Skylake je nova generacija, bolji IPC (malo, ali bolji), uglavnom lakši za OC (upravo jer moraš ocat 4jezgre umjesto 6)... Dobro vole tvrdi: 6jezgri+ht samo ako je baš važan render ili štogod drugo što koristi sve jezgre, u suprotnom je (po meni!) i7 6700k puno bolji izbor, pa čak i i5...

mislim da to uopce nema veze za prosjecne overklokere! haswell-e je "zavaren", pa prema tome to sto ima vise jezgri a bolji odvod topline dodes zapravo na isto jedino kaj je problem s tim precijenjenim x99 plocama!

12 godina
odjavljen
Stjepanj kaže...

mislim da to uopce nema veze za prosjecne overklokere! haswell-e je "zavaren", pa prema tome to sto ima vise jezgri a bolji odvod topline dodes zapravo na isto jedino kaj je problem s tim precijenjenim x99 plocama!

To je "samo" pitanje hlađenja šta ne?! Ako možeš ohladit jednog i drugog na solidne temperature, 4 jezgreni će statistički biti jednostavniji za klokat. A to za skupe ploče - samo dodatni razlog da onome koji ne treba 2011socket i njegove beneficije nema smisla ni kupovati to.

Dont these talking monkeys know that Eden has enough to go around? Plenty in this holy garden, silly old monkeys, Where there is one you are bound to divide it Right in two!
13 godina
protjeran
eywa33 kaže...

To je "samo" pitanje hlađenja šta ne?! Ako možeš ohladit jednog i drugog na solidne temperature, 4 jezgreni će statistički biti jednostavniji za klokat. A to za skupe ploče - samo dodatni razlog da onome koji ne treba 2011socket i njegove beneficije nema smisla ni kupovati to.

pa velim do odredene granice da! ak devils canyon radi na 5ghz radit ce i taj obicni 6 core! ja razliku na starom x79 nisam vidio( barem na 5ghz), stovise ultra hladan za klokanje, 20w veci tdp na novom socketu, daleko veca povrsina za prijenos topline kad to sve zbrojis dodes eto skoro na isto!

13 godina
Intel i7 Club

Ja sam ugodno iznenađen sa temperaturama na Skylaku,tdp 20 W je veći od Ivye Bridgea!A što se tiče skupih ploča vjerujem da ima razlike ali se ta razlika debelo plača u odnosu na performanse!!

AUDIOFIL
Poruka je uređivana zadnji put pet 1.4.2016 2:37 (volegradele).
Moj PC  
5 0 hvala 0
15 godina
protjeran
Stjepanj kaže...
eywa33 kaže...

pa velim do odredene granice da! ak devils canyon radi na 5ghz radit ce i taj obicni 6 core! ja razliku na starom x79 nisam vidio( barem na 5ghz), stovise ultra hladan za klokanje, 20w veci tdp na novom socketu, daleko veca povrsina za prijenos topline kad to sve zbrojis dodes eto skoro na isto!

Vise jezgara manji oc potencijal. Jel veca sansa da ces naletit na retardiranog covjeka u manjoj ili vecoj grupi nasumicno izabranih ljudi? Isto ti je i s jezgrama.

Temperature su slicne, jedino sta je kod DC-a radiator bio hladan kad bi proc bio na recimo 80C dok je kod 5820K radiator bogami dobro vruc, dakle gadno su zasrali sa prenosom topline kad su odustali od soldera. 

11 godina
volegradele kaže...

Ja sam ugodno iznenađen sa temperaturama na Skylaku,tdp 20 W je veći od Ivye Bridgea!A što se tiče skupih ploča vjerujem da ima razlike ali se ta razlika debelo plača u odnosu na performanse!!

Kako ti radi skylake?? Zadovoljan??

13 godina
Da,radi ko singerica!
:)
AUDIOFIL
Moj PC  
3 0 hvala 1
17 godina
Intel i7 Club

Koliko osjecas razliku u normalnom radu od i7 3770k :-)?

Moj PC  
4 0 hvala 0
13 godina
Intel i7 Club

Ta se razlika ne može osjetit,barem ja za sad ne mogu osjetit!!Ali npr gura BF3/4 bolje nego i7 3770k!(ali opet i tamo ne možeš to osjetit previše,možda malo glađe ide,ali vjerovatno placebo ekekt koji sam sebi stvaram)

AUDIOFIL
Moj PC  
5 0 hvala 2
16 godina
Intel i7 Club

cpuZ i cpu temp pokazuju drugaciju voltazu,kojoj vjerovati,jer ovo je VID,neznam jel to isto ozvacava ko i ovaj u cpuZ

Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan

Odlično si izabrao.

13 godina
izvone kaže...

cpuZ i cpu temp pokazuju drugaciju voltazu,kojoj vjerovati,jer ovo je VID,neznam jel to isto ozvacava ko i ovaj u cpuZ

VID i core voltage u cpu-z nisu isto!

VID (Voltage Identifier) = Voltage Level "request" by the CPU to the motherboard's VR (voltage regulator) to supply it, this is initialized by the CPU and can change accordingly if the CPU is in power saving mode like C1E/EIST features, and also each CPU has an unique max VID internally that was set at factory level while they're running at full load. Turning off power saving features like C1E/EIST will overide and disable those feature and the cpu's VID will be permanently set at their max.

VCore = Actual voltage "delivered/supplied" by the mobo to the cpu, this could be automatic from the cpu as the function of C1E/EIST features ... or ... it was manually set and override by user like in OCing, and this "manually set" vcore could be higher/lower than the cpu's VID at mobo with oc-ing capability.

About the voltage reading, VID is just a state or information that is in the CPU, while vcore is the actual voltage, and as usual, software based reading on vcore is not very accurate, expecting +/-10 to 20% off for normal condition.

AUDIOFIL
16 godina

Previše je to napona za 4.2ghz. Sa 1.28V mi je sandy bio 24/7 na 4.4ghz. I te temperature Ivy-ja mi ne idu u glavu, moj i5 3570 nije prešao 60C na 4.2 i to sa osrednjim hladnjakom. Zar se i7 3770 baš toliko više grije od i5 ?

11 godina
bik kaže...

Previše je to napona za 4.2ghz. Sa 1.28V mi je sandy bio 24/7 na 4.4ghz. I te temperature Ivy-ja mi ne idu u glavu, moj i5 3570 nije prešao 60C na 4.2 i to sa osrednjim hladnjakom. Zar se i7 3770 baš toliko više grije od i5 ?

U mene je ivy i5 3470 bio za desetak c hladniji od i5 2400, i to mi nikako nije bilo jasno a ljudi se žale na temperature ivy bridgea.

Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Intel i5 Club
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice