Intel Club (opća tema o procesorima) izdvojena tema

poruka: 15.284
|
čitano: 3.097.509
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Intel i5 Club
16 godina
neaktivan
Intel i7 Club

Kakvi su ovi Skylake i7? Ja sam svoj 4790K prodao, jer nisam mogao podnjet da mi NH-D15 ne moze ohladit ispod 80 stupnjeva na stocku kad je Prime95 upaljen (znam da je samo prime95 u pitanju al svejedno sam razocaran).

Ako bi netko s tim procom bio dobar pa pokrenuo i malo ga mucio na stocku (+ turbo) s Prime95 i s AVX2 ukljucenim (navodno razlog zasto se 4790K toliko grijao u odnosu na ostale testove). Hvala! Iako ovu generaciju vjerojatno preskacem, volio bih znat kakvi su

mojpismonosa
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
Intel i7 Club

Mislim da Skylake nije ništa hladniji od Haswella!!

AUDIOFIL
Moj PC  
2 0 hvala 0
14 godina
Re: Intel i7 Club
Mojpismonosa kaže...

Kakvi su ovi Skylake i7? Ja sam svoj 4790K prodao, jer nisam mogao podnjet da mi NH-D15 ne moze ohladit ispod 80 stupnjeva na stocku kad je Prime95 upaljen (znam da je samo prime95 u pitanju al svejedno sam razocaran).

Ako bi netko s tim procom bio dobar pa pokrenuo i malo ga mucio na stocku (+ turbo) s Prime95 i s AVX2 ukljucenim (navodno razlog zasto se 4790K toliko grijao u odnosu na ostale testove). Hvala! Iako ovu generaciju vjerojatno preskacem, volio bih znat kakvi su

Ni bolji ni hladniji, tj. razlika je tolika da se jednostavno ne isplati prelazit na drugi socket. Osim ako se baviš heavy video rendanjem i imas Titan X, jer vidim da 4790k ne može u potpunosti iskoristiti Titan X dok Skylake-ova arhitektura tu dolazi malo više do izražaja.

1969 Dodge Charger R/T WoT: DamageHigh : http://wotlabs.net/sig_dark/eu/damagehigh/signature.png
13 godina
Intel i7 Club

Ako imaš i7 3770K,i7 4790K,i7 5775C.. upgrade na novi Skylake ti nije potreban!!

Išao bi na novi socket i procesor jedino da pratim trend i da ne gubim puno na vrijednosti komponenti!!Rekli bi,onako čisto iz zabave i čisto zato jer mogu!!

AUDIOFIL
Moj PC  
4 0 hvala 1
14 godina
volegradele kaže...

Ako imaš i7 3770K,i7 4790K,i7 5775C.. upgrade na novi Skylake ti nije potreban!!

Išao bi na novi socket i procesor jedino da pratim trend i da ne gubim puno na vrijednosti komponenti!!Rekli bi,onako čisto iz zabave i čisto zato jer mogu!!

Ni sa Sandy Bridge-a se ne isplati prelazit na Skylake 

1969 Dodge Charger R/T WoT: DamageHigh : http://wotlabs.net/sig_dark/eu/damagehigh/signature.png
13 godina
protjeran
Intel i7 Club

aj necemo sad pretjerivati, 20%+ manje perfomanse u gamingu s gpu-om je ipak poprilicno...u cpu testovima kudikamo gora situacija za starkelju

Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy
Moj PC  
0 2 hvala 0
14 godina
Stjepanj kaže...

aj necemo sad pretjerivati, 20%+ manje perfomanse u gamingu s gpu-om je ipak poprilicno...u cpu testovima kudikamo gora situacija za starkelju

Nebi ja toliko podcjenivao tu starkelju, naklokani 2600k i dobra grafa i možeš igrat svaku igru na max bez problema, a sad zbog 5-10 fpsa bacit nekoliko tisuća kuna, hmm, nema smisla.

13 godina
protjeran
Stolnik kaže...
Stjepanj kaže...

Nebi ja toliko podcjenivao tu starkelju, naklokani 2600k i dobra grafa i možeš igrat svaku igru na max bez problema, a sad zbog 5-10 fpsa bacit nekoliko tisuća kuna, hmm, nema smisla.

bas jucer mjerio u starcraftu II(bezveze isao vidjeti jer sc2 je cpu bound igra) , i3 haswell-r@3,5ghz daje 90fps-a, i7 2600k@5,2ghz 250fps-a

Poruka je uređivana zadnji put pon 31.8.2015 22:05 (Stjepanj).
14 godina
Stjepanj kaže...

bas jucer mjerio u starcraftu II(bezveze isao vidjeti jer sc2 je cpu bound igra) , i3 haswell-r@3,5ghz daje 90fps-a, i7 2600k@5,2ghz 250fps-a

Al kolko bi imao 6700k na 5.2GHz?

Da nije Skylake tolko dobar kolko je naspram Sandya, čapio bi neki Sandy i7 bez razmišljanja. Jest da je puno veća investicija, al totalno mi je ubio želju za s1155 i7.

13 godina
protjeran
buljo781 kaže...
Stjepanj kaže...

Al kolko bi imao 6700k na 5.2GHz?

Da nije Skylake tolko dobar kolko je naspram Sandya, čapio bi neki Sandy i7 bez razmišljanja. Jest da je puno veća investicija, al totalno mi je ubio želju za s1155 i7.

uf, jbte, mjerio sam sandy vs haswell na istom taktu i razlika je bila ravno 20% veci fps u korist haswella! skylake vs sandy bi vec bilo smjesno u takvim cpu igrama!

14 godina
Stjepanj kaže...

uf, jbte, mjerio sam sandy vs haswell na istom taktu i razlika je bila ravno 20% veci fps u korist haswella! skylake vs sandy bi vec bilo smjesno u takvim cpu igrama!

Baš me zanima kak Ivy stoji u cijeloj toj računici. Prema svim benčmarcima koje sam gledao, bliži je haswellu nego sandyu, al koćegaznat..

13 godina
Intel i7 Club

i7 2600K ili još bolje i7 3930K-3960X su odlični procesori o(3930k i X),pogotovo kad se uzme u obzir realese date (2011g),Intel ima stvarno hebene procesore koje cak ,usudio bih se reć da su dionsauri među procesorima prosječnom gameru su sasvim dovoljni!!

Moram priznat da mi je baš žao što nisam imo priliku imat isprobat 3930K,o X da ne govorim!!

Zalemljeni IHS još više doprinosi svemu tome,ako se potrefi dobar primjerak i uz dobro vodeno hlađenje (može i koja Noctua) večim taktom zakucava večinu modernih grafika u 99%!

AUDIOFIL
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
volegradele kaže...

i7 2600K ili još bolje i7 3930K-3960X su odlični procesori o(3930k i X),pogotovo kad se uzme u obzir realese date (2011g),Intel ima stvarno hebene procesore koje cak ,usudio bih se reć da su dionsauri među procesorima prosječnom gameru su sasvim dovoljni!!

Moram priznat da mi je baš žao što nisam imo priliku imat isprobat 3930K,o X da ne govorim!!

Zalemljeni IHS još više doprinosi svemu tome,ako se potrefi dobar primjerak i uz dobro vodeno hlađenje (može i koja Noctua) večim taktom zakucava večinu modernih grafika u 99%!

I ja sam mislio na promjenu ,ali moj i7 3770 gura grafu na 99-100% tako da nema potrebe za neki upgrade,zadovoljan sasvim s ovim .

Doduše volio bih imati neku bolju K verziju da malo pokušam rusiti ove postojece cpu rekorde na forumu kao jedna vrst zanimacije  al mogu i bez toga ,guštam i ovako gledajuči kako ih vi rušite :)

13 godina
Da,ipak je ovo samo hobby!!
AUDIOFIL
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
volegradele kaže...
Da,ipak je ovo samo hobby!!

jbga ja to volim,to mi je u krv ,binarni adrealin 

16 godina
Intel i7 Club

Hmm,kako da provjerim tj. gdje da vidim kolko moj i7 3770k gura moju r9 290? Opce nisam o tome razmisljao a bas me zanima... :)

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
izvone kaže...

Hmm,kako da provjerim tj. gdje da vidim kolko moj i7 3770k gura moju r9 290? Opce nisam o tome razmisljao a bas me zanima... :)

upalis u pozadini gpu-z ili msi afterburner, pokrenes neku igru tipa crisis3, bf3/4, gta5 i sl...nakon 5 min izades i pogledas grafove tj uhvatis ih s screenshotom(tipka printscreen:p)! ili playclaw 3/4/5...

Poruka je uređivana zadnji put uto 1.9.2015 12:49 (Stjepanj).
14 godina
neaktivan
izvone kaže...

guart će oko 99% :)

13 godina
protjeran
Intel i7 Club

ma kaj si lud...

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Stjepanj kaže...

ma kaj si lud...

Neka testa ,vidit ćeš :) 

EDIT:

Slika negde sa neta,slična konfa,bf u pozdaini..

Poruka je uređivana zadnji put uto 1.9.2015 13:03 (Naguljizov).
15 godina
protjeran
Naguljizov kaže...
Stjepanj kaže...

ma kaj si lud...

Ipak je amd grafa u pitanju tako da sigurno nece bit konstantnih 99% ;)

14 godina
neaktivan
ansha kaže...
Naguljizov kaže...
Stjepanj kaže...

ma kaj si lud...

Ipak je amd grafa u pitanju tako da sigurno nece bit konstantnih 99% ;)

a to neznam ,hoće li držat konstantu ,ali da ga goni do visokog %,oče sgurno 

13 godina
protjeran
Naravno da ce tjerat, nikad, da ponovim nikad s i7 gpu usage mi nije bio manji od 99%, bez obzira na igru! Ono gore je bila sala...ako ce ti padati nesto drugo je u pitanju!:-) sto nema veze s procesorom ili manjkom snage!lp
15 godina
protjeran
Stjepanj kaže...
Naravno da ce tjerat, nikad, da ponovim nikad s i7 gpu usage mi nije bio manji od 99%, bez obzira na igru! Ono gore je bila sala...ako ce ti padati nesto drugo je u pitanju!:-) sto nema veze s procesorom ili manjkom snage!lp

Ma nisi ti nikad imao i7, to tvoje su i5-ice sa HT-om 

13 godina
Naguljizov kaže...
Stjepanj kaže...

ma kaj si lud...

EDIT:

mogo si stavit novije drivere a ne te šta su izašli prije krista

14 godina
neaktivan
d4rkd3atH kaže...
Naguljizov kaže...
Stjepanj kaže...

ma kaj si lud...

EDIT:

mogo si stavit novije drivere a ne te šta su izašli prije krista

not mine ,neka slika sa neta :) hehe..kod mene je 7990 :)

14 godina

7990 neće tjerat 99% u BF4 Za to bi ipak trebao punokrvni i7.

EDIT:

Možda jedino pod Mantleom...

Poruka je uređivana zadnji put uto 1.9.2015 14:39 (buljo781).
14 godina
neaktivan
buljo781 kaže...

7990 neće tjerat 99% u BF4 Za to bi ipak trebao punokrvni i7.

EDIT:

Možda jedino pod Mantleom...

hm.. čim dodjem kući testat ću ga , prt scrn obavezno :)

EDIT: Valley Benchmark 1.0

Poruka je uređivana zadnji put uto 1.9.2015 16:25 (Naguljizov).
14 godina

Pusti Valley, BF4 nas zanima :)

13 godina
protjeran
Intel i7 Club

ak to prode to ti je ulaznica u klub i7

Moj PC  
0 0 hvala 0
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Intel i5 Club
E-mail: