Crossfire matična i nVidia grafika

poruka: 21
|
čitano: 4.320
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina

Zanima me jer se na matičnu Gigabyte MA790FXT-UD5P može stavit nVidiina grafička kartica? Konkretno GTX275.

I hoće li raditi na maximumu?

Hvala

Stigli su nam naši vanzemljaci...a meni je srce veće i od Kine jer moj Zemo vozi leteće tanjire...
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
RE: Crossfire matična i nVidia grafika
Hacker002 kaže...

Zanima me jer se na matičnu Gigabyte MA790FXT-UD5P može stavit nVidiina grafička kartica? Konkretno GTX275.

Hvala

LOL
Radit 99% hoće. Kakav ti maximum spominješ? Radit će na maximumu kad je upariš sa 4GB 2400MHZ DDR3 memorije i core i7 na 5,5GHz LN2 ili phenom II x4 na 6,7GHz LN2
MSN i e-mail - drazen016@net.hr
16 godina
neaktivan
Hyperion kaže...
Hacker002 kaže...

Hvala

LOL
Radit 99% hoće. Kakav ti maximum spominješ? Radit će na maximumu kad je upariš sa 4GB 2400MHZ DDR3 memorije i core i7 na 5,5GHz LN2 ili phenom II x4 na 6,7GHz LN2
 jel to neka zafrkancija?
17 godina
gamer 16 kaže...
Hyperion kaže...
Hacker002 kaže...

Hvala

LOL
 jel to neka zafrkancija?
 NE! Tada će ti grafička dati svoj maximum maximuma. Ak imaš neki šljam od athlona x2 4000+ onda nećeš dobit ni 1/4 performansi koje bi ta grafička mogla dati. A i de se malo uptaj koji će ti vrag GTX275 na Crossfire matičnoj, a imaš u istom rangu HD4890 i koju još kasnije možeš stavit u cross?
17 godina

Pa jel bolja GTX275 il 4890?

Stigli su nam naši vanzemljaci...a meni je srce veće i od Kine jer moj Zemo vozi leteće tanjire...
17 godina
Hacker002 kaže...

Podjednake negdje jedna bolja, negdje druga, a imaš i 1GHz HD4890 za kupit koja podere i GTX285.
16 godina
neaktivan
Hyperion kaže...
Hacker002 kaže...

Podjednake negdje jedna bolja, negdje druga, a imaš i 1GHz HD4890 za kupit koja podere i GTX285.
 hmm .znaci onda se iplati dat tih 2000 kuna za  4890 toxic od 1 ghz?
Poruka je uređivana zadnji put pon 15.6.2009 23:21 (gamer 16).
17 godina
gamer 16 kaže...
Hyperion kaže...
Hacker002 kaže...

Pa računaj da je gtx285 2500kn, a ova je jača i košta 2000kn i ima nereferentan cooler.
16 godina
neaktivan
Hyperion kaže...
gamer 16 kaže...
Hyperion kaže...
Hacker002 kaže...

Pa računaj da je gtx285 2500kn, a ova je jača i košta 2000kn i ima nereferentan cooler.
 sada trazim neke testove po netu za 4890 1 ghz i nista ne mogu naci.jesi l iti nasao neke?
17 godina

nema nigdje 4890 toxic. ima samo ona xfx-ova hawx xxx pack ona ima 1ghz

17 godina
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

srry za offtopic,

al kad vec ima tu ljudi koji se razumiju u komponente dali mi netko može reći dali ima i koja je komponenta usko grlo u mojoj konfi!

P.S. Pogledaj konfu u "Moj PC"

90% forumaša ovdje ima u potpisu neku foru sa 90% ovoga i 10% onoga,a ako si među 10% onih koji to nemaju stavi ovo u potpis. Bolje ispasti budala nego iz aviona.Ajde zuri u sunce ili tako nešto
Poruka je uređivana zadnji put uto 16.6.2009 0:15 (Somebody).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Somebody kaže...

srry za offtopic,

al kad vec ima tu ljudi koji se razumiju u komponente dali mi netko može reći dali ima i koja je komponenta usko grlo u mojoj konfi!

Sve je dobro, samo neznam za maticnu!
I don't care...
16 godina
neaktivan
markoal kaže...
Somebody kaže...

srry za offtopic,

sta na njoj nije dobro?
90% forumaša ovdje ima u potpisu neku foru sa 90% ovoga i 10% onoga,a ako si među 10% onih koji to nemaju stavi ovo u potpis. Bolje ispasti budala nego iz aviona.Ajde zuri u sunce ili tako nešto
16 godina
Hacker002 kaže...

nema nigdje 4890 toxic. ima samo ona xfx-ova hawx xxx pack ona ima 1ghz

Misliš na XFX HD4890 Black Edition, dobra je 11% bolja od obične verzije, samo bolja je Atomic radi coolera.

Evo je u Diskontu a evo i u Potisa.

I don't care...
16 godina
Somebody kaže...
markoal kaže...
Somebody kaže...

srry za offtopic,

sta na njoj nije dobro?
Ma valjda je dobro sve s njom nego kažem da za matičnu neznam, tj. neznam kakva je uopće, a ne da nevalja!

A evo ljudi i Ati Radeon XFX HD 4890 Black Edition i u Linksa, tamo su od njoj sve napisali, i nema veze bas sto je malo skuplja 2029 za razliku od drugih!
A evo i najjeftinija u MagazinRS-a!
I don't care...
Poruka je uređivana zadnji put uto 16.6.2009 1:00 (markoal).
16 godina
neaktivan
Hyperion kaže...
 NE! Tada će ti grafička dati svoj maximum maximuma. Ak imaš neki šljam od athlona x2 4000+ onda nećeš dobit ni 1/4 performansi koje bi ta grafička mogla dati. A i de se malo uptaj koji će ti vrag GTX275 na Crossfire matičnoj, a imaš u istom rangu HD4890 i koju još kasnije možeš stavit u cross?
 Ja neznam čemu to:grafa neče dat  MAX ako nije i7 na 3,2Ghz.Grafička uvijek daje MAX od sebe.No stvar je u tome da Proc ne može pratiti tempo Grafičke kartice.Znači Grafička obrađuje teksture,a proc fiziku(Geometriju).Naravno da če grafa prije završit sa obradom tekstura i tu je sad bitno da proc ne drži grafu bezposlenom te da čim prije obradi fiziku da se to ljepo sve može pokazati na monitoru.
Što dulje grafa čeka proc to su izraženiji padovi FPS-a i igra trza.
Ja sam koji jesam.
16 godina
odjavljen

Koliko će na slabijem procesoru pridonjeti nVidia-ina podrška za Physx?

MA78G-DS3G, Athlon64 X2 5000+, 2x2 GB DDR2 800 MHz, 8600 GT 256 DDR3, 2x160 GB SATA WD HDD

0 0 hvala 0
16 godina
Hacker002 kaže...

Hvala

Ta kombinacija ce ti raditi bez ikakvih problema i naravno maksimalno...

a sto ose tice maksimuma graficke kartice i njene zavisnosti od snage (frekvence) procesora, evo ti koliko je NEBITNO da imas gore pomenutu besmislicu od 4 GHz Core i7: http://vr-zone.com/articles/effects-of-cpu-frequency-on-fps-single-gtx-280-/7160.html?doc=7160

17 godina
MrBlc kaže...

Koliko će na slabijem procesoru pridonjeti nVidia-ina podrška za Physx?

Ništa. Od physx-a ništ koristi, jedino ak te zabavlja pucanje po krpama u mirrors edge-u... Physx je podržan u oko pedesetak igara i za sve nisam nikad čuo osim za UT3 i Mirrors edge.

Da procesor neračuna fiziku, taj se posel prebacuje na grafičku. U biti procesor to ni nemože vrtit jer je prespor.

16 godina
neaktivan
Hyperion kaže...
gamer 16 kaže...
Hyperion kaže...
Hacker002 kaže...

Probaj Asusovo izdanje HD4890 1ghz.... ima 2 golema coolera

MSN @ unimatrixbax@hotmail.com - ICQ @ 459422075
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice