CPU hladnjaci i ventilatori P&O izdvojena tema

poruka: 4.510
|
čitano: 1.194.136
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Hladnjak za OC i7-ice, Hladnjak za OC i5-ice, Koji CPU cooler kupiti?
14 godina
neaktivan
Re: CPU hladnjaci P&O
callof7 kaže...

molio bih preporuku za cooler do 100-150 kuna, a da ne moram mijenjat napajanje. konfiguracija je sljedeća: napajanje je msi 400W, MATIČNA M2N VM-DVI, amd athlon 64 x2 dual core 5000+, 2.6 ghz, clockan na 3.0 ghz, grafička je nvidia gf8800gt, 512mb ddr3. sad su mi temp oko 60, a na opterećenju su 70 stupnjeva.   HVALA

Izvoli:

http://www.protis.hr/products/details/xilence-cpu-cooler-xilentblade-lite-s775am2am2939940754-4-heatpipes-decoupled-92mm-pwm/36354

Moja preporuka!

14 godina
neaktivan
CPU hladnjaci P&O

ako ga kupim hoće li mi smanjit temp na 40-50 stupnjeva?? da li moram i termalnu pastu stavit. ako moram molio bih vas da mi preporučite? hvala

0 0 hvala 0
15 godina
CPU hladnjaci P&O

OBAVEZNO moras stavit termalnu pastu,Uzmi Arctic Silver 5,odlicna pasta.

Music As A Weapon !!
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
callof7 kaže...

ako ga kupim hoće li mi smanjit temp na 40-50 stupnjeva?? da li moram i termalnu pastu stavit. ako moram molio bih vas da mi preporučite? hvala

Ne mogu ti odgovoriti precizno koliko će se temperature proca smanjiti jer nisam imao taj hladnjak, ali mogu reći da bi trebale kakvih 15-tak stupnjeva sigurno.

Termalnu pastu je poželjno promijeniti nakon nekog vremena. Najbolje (najisplativije) su ti od Arctic-Coolinga, primjerice ova. Uz određene se CPU hladnjake dobije termalna pasta.

17 godina
neaktivan
callof7 kaže...

Uz onaj cooler još uzmi ovu pastu i to je to. Iako mislim da cooler već ima na sebi nanesen jedan sloj paste.

Temperature će ti spustiti sigurno do nekih 50C, ako ne i niže.

Ranko, "jeli" se piše odvojeno.

14 godina
neaktivan
CPU hladnjaci P&O

možda mi se sad i grije zato što nema termalne paste na hladnjaku i procesoru, jučer sam ga čistio i nema ništa na njemu.

0 1 hvala 0
15 godina
CPU hladnjaci P&O

Lijepo skini hladnjak,nanesi pastu sve dobro sastavi i onda pogledaj temperature.

Music As A Weapon !!
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
CPU hladnjaci P&O

znam da sam dosadan, ali bih molio pomoć kako se to nanosi, cijelu ili koliko? da li moram čekat da se pasta osuši pa onda vratit hladnjak nazad ili ne? i da li se nanosi na hladnjak ili na procesor??

0 0 hvala 0
15 godina
CPU hladnjaci P&O

Stavi količinu veličine zrna riže i pastu stavi na procesor i onda stavi hladnjak sve dobro zakopčaj/zašarafi i to je to.

Music As A Weapon !!
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
CPU hladnjaci P&O

puno vam hvala... sad bih vas zamolio preporuku paste za grafičku karticu nvidia gf8800GT?? može li ista ta ili neka druga, jer temp su mi sad oko 60, a pod opterećenjem su oko 80-85. HVALA PUNO

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
callof7 kaže...

puno vam hvala... sad bih vas zamolio preporuku paste za grafičku karticu nvidia gf8800GT?? može li ista ta ili neka druga, jer temp su mi sad oko 60, a pod opterećenjem su oko 80-85. HVALA PUNO

Može, bit će OK ta ista.

14 godina
neaktivan
CPU hladnjaci P&O

Imam jedno pitanje namjeravam uzet artic freezer 13 pa me samo zanima dali če moći na ovu ploču pošto na njoj nema baš puno mjesta između memory slota i socketa?

Hoču li onda moći koristiti oba ram utora?

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
H4X0R_Bug kaže...

Imam jedno pitanje namjeravam uzet artic freezer 13 pa me samo zanima dali če moći na ovu ploču  pošto na njoj nema baš puno mjesta između memory slota i socketa?

Da, bit će na knap, ali moći ćeš.

Dum spiro, spero.
14 godina
neaktivan
Caesar et Brutus kaže...
H4X0R_Bug kaže...

Imam jedno pitanje namjeravam uzet artic freezer 13 pa me samo zanima dali če moći na ovu ploču  pošto na njoj nema baš puno mjesta između memory slota i socketa?

Dali je to sigurno da ne bacam 200kn bezveze?

14 godina
neaktivan
H4X0R_Bug kaže...
Caesar et Brutus kaže... 

Da, stat će oba dvije pločice RAM-a, iako ova bliže hladnjaku na knap (zaboravi Vengeance RAM-e).

Dum spiro, spero.
14 godina
neaktivan
Caesar et Brutus kaže...
H4X0R_Bug kaže...
Caesar et Brutus kaže... 

Da, stat će oba dvije pločice RAM-a, iako ova bliže hladnjaku na knap (zaboravi Vengeance RAM-e).

Imam obične rame bez heatsink-a.

15 godina
CPU hladnjaci P&O

Zanima me koji je hladnjak bolji;

EDIT: Slobodno predložite još neki sa sličnom cijenom ( 250kn +/- )

3 XIGMATEK Scorpion
6 Cooler Master Hyper 212+
BF:BC2 ingame: Sapko ///// Steam: Sapko111 ///// Xf: shapina
Poruka je uređivana zadnji put pon 5.9.2011 19:17 (Gunner11).
Moj PC  
1 0 hvala 1
14 godina
neaktivan
Gunner11 kaže...

Zanima me koji je hladnjak bolji;

Oba dva su odlična u tom cjenovnom rangu, malu prednost i svoj glas ipak dajem CM-u.

Dum spiro, spero.
14 godina
neaktivan
CPU hladnjaci P&O

Može li scythe kabuto na ovu ploču da mogu koristiti oba ram utora?

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
H4X0R_Bug kaže...

Može li scythe kabuto na ovu ploču da mogu koristiti oba ram utora?

Može. Nemaš beda.

Dum spiro, spero.
14 godina
neaktivan
CPU hladnjaci P&O

moze prijedlog za scythe cooler cjena od 300-500

Pero
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Legolasij kaže...

Izvoli, mrvicu bolji od Mugena 3 i moja osobna preporuka.

Dum spiro, spero.
14 godina
neaktivan
Caesar et Brutus kaže...
Legolasij kaže...

Izvoli, mrvicu bolji od Mugena 3 i moja osobna preporuka.

mugen 2 rev.b je best buy u bug-u nevidim zasto bi noviji mugena 3 bio losiji ako je noviji.

i zasto samo scythe hladnjaci imaju veliku buku pri vecim vrtnjama od npr. 1700-1900 rpm

dok xigmatek i colermaster pri 2000-2200 imaju isto kao i mugena 2 koji se vrti na 1300 rpm.

mislio sam na coler master v8 i xigmatek balder u links-u

Pero
16 godina
neaktivan
CPU hladnjaci P&O

Evo već sam bio otvorio temu , ali rekli su da već ima pa ju sad samo kopiram znači : Evo ovako znači imam Athlona II x4 3.0 Ghz , jako se grije sa svojim stock culerom , pa sam ubacio stock sa phenoma e sad on njega dosta dobro hladi ali je ventilator strahovito bučan ... pa sam ja sada našao u linksu ovaj kuler http://www.links.hr/index.php?naziv=Cooler+ARCTIC+COOLING+Freezer+13%2C+s.+775%2F1155%2F1156%2F1366%2F754%2F939%2FAM2%2FAM3&option=artikl&id_kategorija=05090303&id_artikl=050.903.206 ( omg link ) pa me malo zanimaju vaša mišljenja . Stvarno neznam koji bi drugi izabrao jel mi ovaj jedini odgovara po visini ja od procesora do bočne str. imam nekih ccm 15 cm , tako da neznam možda postoji i neki bolji .... a isto tako još pitanje dali hlanjak može zapeti za ram memoriju? Prijedloge isključivo links Slav. Brod

I.Č.
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
CPU hladnjaci P&O

Nadam se da je ovo super temperatura s obzirom na samo 2 ventilatora u kučištu?

Inače super sam zadovoljan sa H100!

http://www4.slikomat.com/11/0908/3l-New-Bi.jpg

http://www.bug.hr/forum/topic/predstavljanje/slike-vaseg-hardvera/299.aspx?page=184

Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
CPU hladnjaci P&O

Imam thermaltake v4 kućište i ploču gigabyte g31m-es2l ! Mislio sam si kupiti scythe mugen 2 rev b za hlađenje procesora q6600 pa me zanima dali će to stati tako da mi ne zatvori slotove od memorije? Imate li možda neki bolji prijedlog za hladnjak?

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
gugy89 kaže...

Imam thermaltake v4 kućište i ploču gigabyte g31m-es2l ! Mislio sam si kupiti scythe mugen 2 rev b za hlađenje procesora q6600 pa me zanima dali će to stati tako da mi ne zatvori slotove od memorije? Imate li možda neki bolji prijedlog za hladnjak?

Da, stat će - odličan je hladnjak. Samo zaboravi na RAM-e s visokim heatsinkovima, tipa Vengeance od Corsaira.

Za 330Kn se isplati.

Dum spiro, spero.
17 godina
CPU hladnjaci P&O

Pozdrav ekipi, gledam hladnjake za i7 2600k, koji bi ajmo reć bio bolji po performansama?

Noctua nh d14 ili Thermalright Venomous X..

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
CPU hladnjaci P&O

Noctua nh d14 ,naravno.{#}

Music As A Weapon !!
Moj PC  
4 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
zvonac kaže...

Pozdrav ekipi, gledam hladnjake za i7 2600k, koji bi ajmo reć bio bolji po performansama?

Noctua nh d14 ili Thermalright Venomous X..

Podebljani, slovi za najboljeg zračnog hladnjaka.

Dum spiro, spero.
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Hladnjak za OC i7-ice, Hladnjak za OC i5-ice, Koji CPU cooler kupiti?
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice