Core i7 @ 1156 ?

poruka: 3
|
čitano: 1.265
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
Core i7 @ 1156 ?

Pozdrav hardoljupci.

Dakle, trebam pomoć, stručnu: je li sa i7 novom linijom intel prešao na 1156 platformu ili su ovi i7 @ 1156 "slabiji" od i7 @ 1366?
Vidim da 'novi' imaju više cachea, zovu se i7 i "brži" su u istim cjenovnim razredima po taktu.

Hvala!

EDIT: Našao sam, ali svejedno hvala! http://www.guru3d.com/article/core-i5-750-core-i7-860-870-processor-review-test/

Biti u većini nije vrijedno vremena inteligentnog čovjeka. G.H.Hardy || Hrvatska je oligarhijska partitokracija s primjesama patokracije.
Poruka je uređivana zadnji put sri 16.9.2009 23:34 (naxeem).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
RE: Core i7 @ 1156 ?
naxeem kaže...

Pozdrav hardoljupci.

Razlike su u tome što i7 8x0 serija za razliku od 9xx koristi dual channel DDR3 (dodana mogućnost za RAM takta 1333 mhz,a inače u 9xx modelima je taj takt ograničen na 1066 mhz-osim na EX modelima). Tehnologija Torbo boost je poboljšana tako da se takt pri korištenju manje od 4 jezgre dodatno povećava u odnosu na 9xx modele,a QPI je zamjenio DMI. Box cooler je manji nego onaj na X58 matičnima,a i TDP je manji.Matične sa socketom 1156 koriste P55 čipset koji ima manju propusnost kad s ekoristi CF ili SLI.Ima i primjetne razlike u čipovima procesora.To bi bile glavne razlike,a o preformansama:

i7 920 i i7 860 imaju podjednake preformanse u većini testova,ali u igrama većinom vodi 860 jer zasad igre koriste manje od 4 jezgre tako da je važniji takt.

Moj prijedlog:ili uzmi 860 i prođeš jeftinije ili da uzmeš 920 pa ga OC-neš na 3.2 ghz (tako bi imao bolje preformanse od 860 u 95% testova).

st001cro@gmail.com-MSN
17 godina
neaktivan
RE: Core i7 @ 1156 ?
Igre su mi nebitne, treba mi propusnost, a dual channel mi je tu slabiji od 3-channel memorije. Takt mi je manje bitan i od količine memorije, koju mogu nagurati od 12GB do 24GB na ASUS P6 pločama, a to mi treba jer mi je ovo primarno za virtualne mašine.
Biti u većini nije vrijedno vremena inteligentnog čovjeka. G.H.Hardy || Hrvatska je oligarhijska partitokracija s primjesama patokracije.
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice